det korte svaret er at det er samme prosedyre.
det lange svaret er at det spørs hva du prøver å oppnå. når jeg måler subbene mine, så pleier jeg å sette pinknoise-generatoren til "full range", anpasse nivået til cirka 85 db med alt spillende (begge fronthtt, subber, midbass, alt), så måler jeg hver del individuelt og samlet for å se hvordan de interagerer med hverandre.
Vis vedlegget 324557
måling av subber pleier jeg å kjøre fra 10-500 hz, selv om de er delt mellom 40-60 hz. det er for å se hvordan de fungerer over lavpassfilteret (det filteret som deler).
det er jo et puslespill dette, hvis man har problemer, så prøver man å isolere hva det er som skaper problemet for å få gjort noe med det. derfor er det greit å måle hver del for seg, og så delene sammen.
for å gi et overblikk, så kan det være lurt å måle alle tre subbene samlet, og så subbene og høyttalerne sammen fra 10-500 hz.
når du skal se etter problemer, så ville jeg målt hver sub alene, så kombinasjoner av subbene sammen og så subbene i kombinasjon med htt alene og sammen osv. det blir fort fryktelig mange kombinasjoner å måle, så det kommer helt an på hva du vil gjøre. bare tenk selv, du skal kanskje måle sub 1, sub 2, sub 3, sub 1 + venstre htt, sub 1 og sub 2 med høyre htt, sub 2+3 .... blir villt mange kombinasjoner, og hva du måler kommer som sagt ann på hva du prøver å finne ut av.
en annen ting som kan være nyttig for å finne maks room gain er å gjøre nærfeltsmåling av subben, slik at du vet hvordan den ville oppført seg uten rommet, og så måle den samme subben fra sweetspot (ved samme nivå). da ser du rombidraget, og du kan flytte rundt på subben til rombidraget er maksimert - hvis det er målet.
men igjen for å gi et overblikk, så kan det være lurt å måle alle tre subbene samlet og alene, begge htt alene og så subbene og høyttalerne sammen fra 10-500 hz, fra sweetspot.