huff.. Blir aldri klok på detta..
tenkte MAX 20k på forsterker, å er livredd for å ikke få nok kraft
Jeg bruker 250 watt klasse D på RP280F, og har ikke problemer med nok kraft.
Det er vel sånn ca det som trengs på rp280, endte med å brenne ett horn med 150W klasse ab fordi den manglet overskudd til å gi det lille ekstra, bygde en på ca 300-400w AB og ble storfornøyd. Nå er jeg bekymret for at basselementene kommer til å ende opp utpå gulvet hvis jeg drar på med full effekt.
For n'te gang: Det er
ikke effekt som får Klipsch til å våkne, det er
kvalitet!!
Ofte finner man ut at en dyr 250-watter spiller bedre enn en rimeligere 100-watter, så tror man det er antall Watt som utgjør forskjellen.
Det er det ikke. For å si det med LMC, det dreier seg om
stivt power. Sagt på en annen måte: Strømforsyning (og/eller utgangstrafoer på rørforsterkere)
må være topp kvalitet, og ha evnen til å doble effektuttaket når høyttaleren ber om det. Klipsch spiller mer enn høyt nok med moderat effekt, men den også er sulten nok til å be om påfyll rett som det er. Og da må forsterkeren ha muligheten til å levere, enten det dreier seg om strøm eller spenning. Det er mange forsterkere som går litt tomme for krefter ved behov, ikke fordi de har for liten utmålt effekt, men fordi de ikke har god nok strømforsyning, eller ikke har gode nok utgangstrafoer (rørforsterkere).
Dessuten er det innbyrdes forskjell også på Klipsch-modellene, noen er faktisk velsignet lette å styre. Typiske eksempler er Heresy 3 og RF-3, for å ta to helt forskjellige modeller. De er virkelig ikke effektsugne i det hele tatt, men de responderer veldig godt på kvaliteten i det som serveres. RF-63 er en del vanskeligere, og må ha virkelig solid strømforsyning for å vise sine beste sider. Men det hører med til historien at det beste forsterkerene jeg har hørt på dem (og jeg har hørt mange), hadde ca 15W utgangseffekt. Det var interstage 300B fra Audio Note, til anseelige summer, men de fikk RF-63 til å spille fullstendig urimelig bra.
Mvh
Håkon Rognlien