G
|
Det er meningsløst å linke til artikler som krever abonnement. ???
Det er meningsløst å linke til artikler som krever abonnement. ???
Sorry Pom.. komge at du sier i fra!Det er meningsløst å linke til artikler som krever abonnement. ???
Disse butikkstekte brødene halvstekes på svære fabrikkanlegg, og distribueres fryst til butikkene, som deretter hiver et antall i ovnen i slengen. Jeg synes faktisk 30kr for dette er dyrt, all den tid det er allt annet enn ferskt, og også inneholder mye malt og annet fanteri som ikke har noe i et ordentlig grovbrød å gjøre...Nå er det ikke alle som lever livets late dager på ei støl i ValdresSyns ikke 30 spenn eller så for ett butikkstekt french bakery brød er en fryktelig upris, man må også ha i mente at man sansynligvis subsidierer 5 kroners brødene i tillegg
Du slipper ikke unna denne uten å legge resten av oppskrifta på bakstefjøla!Gå for eltefritt. Noen minutter om kvelden, 45 min i ovnen om morgenen. Bruker min Römertopf.
Vis vedlegget 358226
Du kan søke på eltefritt brød, eller no-knead på engelsk.Du slipper ikke unna denne uten å legge resten av oppskrifta på bakstefjøla!Gå for eltefritt. Noen minutter om kvelden, 45 min i ovnen om morgenen. Bruker min Römertopf.
Vis vedlegget 358226![]()
Det man(jeg) forsvarte var et french bakery brød laget i lier og ikke oppbevart i 2 år. Dette er fullt spiselige brød og et godt alternativ til de som ikke har tid og/eller interesse til å bake selv. Jeg kjøper heller et slikt relativt nystekt brød på meny på vei hjem fra jobb på kvelden kontra ett bakeribrød som er stekt for 18 timer siden.Eltes i Belgia. Fryses ned. Oppbevares i opp til to år. Deilig!
Utrolig at man kan forsvare skiten.
På Meny får man også kjøpt de samme brødene halvstekt, slik at man kan steke dem ferdig hjemme. Disse går sagmuggbrødene som har ligget hele dagen i hyllene til Kiwi og tørket ut, en høy gang.Det man(jeg) forsvarte var et french bakery brød laget i lier og ikke oppbevart i 2 år. Dette er fullt spiselige brød og et godt alternativ til de som ikke har tid og/eller interesse til å bake selv. Jeg kjøper heller et slikt relativt nystekt brød på meny på vei hjem fra jobb på kvelden kontra ett bakeribrød som er stekt for 18 timer siden.Eltes i Belgia. Fryses ned. Oppbevares i opp til to år. Deilig!
Utrolig at man kan forsvare skiten.
Burde ikke jeg KVALITETSSIKRE det smøret førstKom forøvrig nylig tilbake til landet med fantastisk spansk smør fra Asturias, seks kilo. Har så det holder en stund.
Kan du huske da TINE måtte akseptere utenlandsk smør i hyllene? Og vi brått kunne velge mellom flere ulike smørtyper, blant dem noen praktfulle franske og belgiske?HardingBurde ikke jeg KVALITETSSIKRE det smøret førstKom forøvrig nylig tilbake til landet med fantastisk spansk smør fra Asturias, seks kilo. Har så det holder en stund.![]()
Hvis vi drar temaet tilbake til Innlegg 1, over her.Mat er så dyrt i norge, du har hørt den før, ikke sant? Og bensinprisen?
Lønnsmottakere i Norge bruker stadig mindre av pengene på mat.
Kun i fire andre europeiske land bruker husholdningene mindre penger på mat, viser beregninger.
Lave matutgifter
Arbeidstakere i Norge trenger å jobbe i en time og 53 minutter for å få råd til å kjøpe mat for en ukes forbruk. For 25 år siden måtte vi jobbe i fire timer og 30 minutter, viser beregninger fra Norsk Landbrukssamvirke.
Mens husholdninger i Romania bruker hele 29 prosent av pengene på mat og alkoholfri drikke, slipper norske husholdninger unna med 11 prosent.
Nordmenn jobber mindre for f?den - ?konomi
Mens vi for 50 år siden spiste under 40 kg kjøtt pr person i året, spiser vi nå 80 kg kjøtt pr person i året. Det er billigere å kjøpe koteletter enn fiskekaker til middag.
Skulle befolkninga i India og Kina spist den kjøttmengden vi gjør måtte vi hatt en jordklode ekstra for å avle opp husdyra på.
Vi skulle skamme oss over å klage på hvor dyrt det er. Sannheten er nok heller den at vi her i landet spiser oss syke, istedenfor friske.
Fascinasjonen for europeisk industrismør er fascinerende. Måtte kjøpe litt selv også den gangen. En gråhvit vannmetta emulsjon som oppførte seg heller uvant ved steking husker jeg.
TINE, som lovpålagt markedsregulator, måtte importere. Les deg opp 150 sider tilbake eller så. Jeg personlig skulle gjerne sett det ugjort. Folk hadde hatt så fordømt godt av å kjenne aldri så lite på smaken av tomme hyller og utsolgt. Ikke for det - Ola Dunk er for inngrodd bortskjemt i n'te grad til å overhodet være i stand til å reflektere over hva som skal til for å fylle alle hyller til enhver tid i hver eneste lille butikk i landet. At bittesmå gardsysterier og kjernesmørkokere skulle greie det er visst alle overbevist om- de har den rette holdningen antakelig. TINE er jo som kjent Norges svar på den sicilianske mafiaen, som holder både bønder, forbrukere og politikere i sjakk.Fascinasjonen for europeisk industrismør er fascinerende. Måtte kjøpe litt selv også den gangen. En gråhvit vannmetta emulsjon som oppførte seg heller uvant ved steking husker jeg.
Ja, det lønner seg å vite hva man skal se etter. Noen veldig bra produkter slapp gjennom sperreballongene til TINE. Her kan man selvsagt tenke sitt. Dersom det faktisk var snakk om "gråhvit vannmetta emulsjon" burde jo TINE latt den ligge i butikkene da de endelig hadde smør på gang selv.
Hva skjedde? Full mobilisering, der det som var igjen av nødsmøret ble dratt ut av butikkene fortere enn faen.
(For enkelte var det nok verre enn klasse D).
Akkurat her har jeg en viss forståelse for Reitans synspunkt. Jeg handler linnimellom på Brustadbuene i Oslo og basert på mitt lille datasett er det åpenbart at det jukses over en lav sko - på akkurat de faktorene han påpeker. Dvs at gang o.l. brukes som salgsareal, samt at betjeningen gjerne henter varer fra resten av butikken på forespørsel.REMA 1000 er absolutt på krigsstien for tiden.
Ikke bare har de erklært åpen krig mot konkurrentene ved å gå til retten
Greit å få en avklaring. Jeg er lei av det tøvet av å måtte gå ned i butikken, og det er endeløse køer, trangt og folk som springer inn i hovedbutikken for å hente varene i stedet for å slippe inn kundene.
La det nå være fritt for alle matvarebutikker å holde åpent på søndager, men la andre typer butikker holde stengt.
De klarer nå å ha gardiner for ølet etter kl. 18 på lørdager, så kanskje de kan gjøre noe lignende med sport og tGreit å få en avklaring. Jeg er lei av det tøvet av å måtte gå ned i butikken, og det er endeløse køer, trangt og folk som springer inn i hovedbutikken for å hente varene i stedet for å slippe inn kundene.
La det nå være fritt for alle matvarebutikker å holde åpent på søndager, men la andre typer butikker holde stengt.
Hva er en matvarebutikk? Hvor skal man trekke den grensen? Skal Obs få lov til å ha oppe, de selger klær, ski tv'r og alt mulig annet, da er jeg ganske sikker på at det blir hyl og skrik fra elbutikker sportsbutikker osvosv.