Diverse Når er nok nok?

Status
Stengt for ytterligere svar.

Dazed

Æresmedlem
Ble medlem
29.01.2003
Innlegg
20.540
Antall liker
7.238
Sted
Sarpsborg
Torget vurderinger
2
Mon tro om jeg skal droppe dette særs stilfulle armbåndsuret:



Vis vedlegget 362749 prisen er høy. Prestisjen driter jeg i.


mvh
Er det REMA eller Bunnpris som fører det?

Neida, bare ikke dra noe som har med rasjonalitet inn i det. Og det var vel det som var poenget, ikke hva vi kunne få oss til å gjøre.
Mekaniske urverk handler i stor grad om å sette pris på håndverket. Er det irrasjonelt?
...Bare du ikke tror du er BEDRE enn oss med Seiko, så! ;)
 

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
887
"Dersom det skulle være grunnlag for å tro at disse tingene skal kunne utgjøre en lydmessig forskjell" ??? ??? Jeg er tilbøyelig til å spørre hvilken planet du egentlig lever på.
Nå misforsto du meg. Det er vanskelig å finne god dokumentasjon på at det er forskjeller av betydning med kabler, strømrensing og vibrasjonsdemping, eksempelvis. Ergo, det er vanskelig å finne ut av hva man skal tro på av myter/påstander som herjer i bransjen. Det kan ikke forventes at de som ikke har mye erfaring fra hifi-verden skal kunne forholde seg til alle mulige påstander uten noe som støtter oppunder.

Akustikk er da ikke gjeldende da dette er fryktelig godt dokumentert og kjempelett å høre forskjell på. Det er bare å klappe i et tomt rom og klappe i et møblert rom.
Jammen herregud da mann! Sjekk videoen når mannen tramper i gulvet da:

[video=youtube_share;PwRMG1BoPJU]http://youtube.com/watch&v=PwRMG1BoPJU]Townshend[/video]
 
A

ANM

Gjest
Det har jo vært kjent i mange 1000 år at fjærende systemer absorberer og omformer vibrasjoner. Skjønte ikke helt den videoen, hva var det som var så innovativt?
 

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
887
Vel, hvis du ikke skjønner at dette er "bleeding edge of technology" vet ikke jeg. Mannen er åpenbart et geni og hele greien koster bare 20000 kr. Men hvis du har litt store høyttalere koster den bare 40000 kr. Personlig har jeg lagd noe lignende selv med noen gamle hyller jeg hadde og litt filt og sorbothane. Kostnad omtrent en tusenlapp. Men det ser jo ikke så pent ut da.
 
A

ANM

Gjest
Er det noen flere som skulle ha sagt noe før vi stenger tråden og vinneren kåres av dommerpanelet?
 

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
887
Vinneren er åpenbart den feite fysakken i videoen som tramper i gulvet og grafene hopper i været. Hvis dette ikke er hifi humor på høyt nivå vet ikke jeg ;D
 

TiaZzz

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
26.12.2015
Innlegg
135
Antall liker
41
Sted
Skedsmo
Denne tråden fikk fart på seg. :p
Betyr ikke dette at du må bevise hvorfor han skal bevise det, TiaZzz....:confused: Eller bare synser du :rolleyes:
Hehe, det hadde vært noe. Det er ikke så enkelt som å snu argumentet på hodet - https://en.wikipedia.org/wiki/Philosophic_burden_of_proof
Man må ikke bevise noe som helst dersom man ikke føler for å gjøre det. Det hjelper for troverdigheten dersom man gjør det, men det er ikke nødvendigvis fakta selv om man har samlet nok data til å sannsynliggjøre at det er mye misunnelse involvert.

Det er forøvrig ikke så mye som skal til for å sannsynliggjøre at misunnelse kan være involvert så lenge mennesker er involvert, det er bare å vise til historiske erfaringer. Det er selvfølgelig ikke dermed sagt at man kan konkludere med at misunnelse faktisk er årsaken.

Jeg synes ikke det er en relevant å sammenligne disse setningene;
"Jeg tror det kan være en del misunnelse" og "Jeg mener at Månen er laget av ost".

For alle over 10 år er setning nr 1 noe man vet av erfaring at det som regel alltid kan være en faktor. Setning nr 2 er en ekstraordinær påstand.
Det hjelper på troverdigheten? Det er basisen for troverdighet. Utsagn slengt ut uten noen fakta er udokumenterte påstander. De er per definisjon ikke troverdige. Fakta er ikke nødvendigvis statistikk, nei, som jeg pekte på i lenken jeg postet. Dog kan det originale utsagnet modifiseres til "mange kritiserer..." og da er empiri fakta. Her er det snakk om en generalisering og da hjelper ikke empiri.

Utsagnet mitt var ikke at jeg mente månen var laget av ost. Jeg skrev, som et svar på ordlyden i det originale utsagnet, at jeg tror også noe, men det at jeg tror gir det ingen kredibilitet.

Ang. hva man "vet av erfaring" så er ikke det bevis for noe som helst i denne konteksten. Jeg tipper (men kan ikke stille med bevis) at ingen i denne tråden har håndfaste bevis på om kritikken nevnt her primært kommer av misunnelse. Det vil i så fall være https://en.wikipedia.org/wiki/Hasty_generalization
Her må du skille mellom en tro og en påstand. Man kan fint si at man tror en del av kritikken kommer av misunnelse uten å påstå at den faktisk gjør det. En påstand vil være å hevde at du kritiserer fordi du er misunnelig. Å tro er å anta, uten å ha noen videre grunnlag for å gjøre nettopp det.
I det du gir uttrykk for det du tror så kommer du med en påstand. Som du skriver så er det å tro her en antagelse og konkluderer man basert på en sviktende antagelse så kan man ikke trekke konklusjonen. Synes man det er så viktig å beholde troen på en masse uprøvde utsagn uten at noen protesterer så bør man ikke gi uttrykk for dem i det offentlige rom.

Man kan jo gi uttrykk for slike antagelser så mye man vil, men også innrømme at dette er uprøvde teser man ikke har belegg for. Da er man ikke like bastant.
 

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
887
Sjekk 1.32 ut i videoen. Når han står i bakgrunnen og tramper i gulvet. Ubetalelig ;D
 

Jorgen1

Overivrig entusiast
Ble medlem
27.02.2014
Innlegg
585
Antall liker
155
Personlig har jeg intet i mot at folk bruker pengene sine og heller ikke at de bruker de på noe jeg ikke ville valgt å bruke de på. Det er ikke misunnelse. Mener likevel at det må må være lov i et forum å få stille spørsmål om en del produkter og prisingen av disse. Eksemplet jeg husker best er prisingen på kawaro, eller egentlig mer det obskure i prisøkningen ved å endre treverk. Et annet alternativ til borderlineidioti er internkablingskostnaden fra Skogrand som ble ledd ut her for en tid tilbake. Å mene at slike eksempler eller rettere sagt reaksjonene handler om misunnelse er mislykket hersketeknikk.

når det er sagt, noen evner å selge sand i Sahara, det er bare det at jeg syntes det er unødvendig
Kan du utdype hva du mener mht Kaiser Kawero og å endre treverket? "Treverket" i Kaiser er Panzerholz, alle modellene til Kaiser bygges i dette. Det koster 20 ganger mer enn MDF og må bearbeides med spesialverktøy. Forskjellene i pris er mer eller mindre eksotiske finervarianter og de 27 lagene med Fazioli lakk som legges på etter finering. Tro det eller ei, i Tyskland koster slike prosesser mye og tar flere uker.

Standard utførelse er i halvmatt lakk. Er prisene på Kaiser for " obskure" er det bare å styre unna.

JP
beklager at jeg ikke finner innlegget, men mener standard pris var ca 500 000, men man kunne velge finer, men prisøkningen var ??? Regner med du kan svare ut variasjonene på pris, i min verden er ikke disse endringene forståelige i forhold til hva man får, tror påslaget for endret treverk (panzerholz??) kunne være oppgitt til + 150000 eller noe slikt ekstra, det er obskurt, spesielt med tanke på utgangspunktet.

Trenger ikke styre unna, det er altfor dyrt for meg, og syntes ikke denne typen er noe for meg i mitt hus uavhengig av prisen heller. men er de skuddsikre, på ordentlig? Og er det sant at synker? For det er egenskaper som jeg mener ligger innenfor det obskure spekteret. Det sier jo strengt tatt ikke noe om noe som har med lyd å gjøre
 
Sist redigert:

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
887
I forhold til den opprinnelige spørsmålsstillingen; "Når er nok nok?" mener jeg at ja det finnes et punkt der "nok er nok". Dette kan konkretiseres til å være det punktet der produkter basert på enkle fysiske prinsipper prises opp til et kokos nivå. Eksempler på dette kan være kabler og produkter basert på vibrasjonsdemping. Begge deler er i mine øyne produkter som kan ha en stor innvirkning på lyden fra et Hifi anlegg. Men det er også produkter som er enkle i sin natur og hvis man er litt nevenyttig kan konstrueres selv ut fra enkle og kjente prinsipper.

Det faktum at denne type remedier innvirker på lyden i så stor grad har dessverre åpnet opp for et veritabelt sammensurium av produsenter som tilbyr produkter i nevnte og andre kategorier til fantasipriser. Er det dette som er prisen for å være entusiast? Det er ingen som betaler x antall tusenlapper for et rensemiddel til tv skjermen, selv om dette kan ha en faktisk innvirkning på bildekvaliteten. Bare tanken er latterlig i seg selv.

Er det da naturlig å etterhvert å si at nok er nok til alle de kokos prisede produktene som skal rense vår audiofile skjerm? Kanskje ja, men jeg har en følelse av at menneskeheten vil bedras. Kanskje til og med selv om den vet at den bedras.
 

Balle Clorin

Æresmedlem
Ble medlem
19.06.2012
Innlegg
10.573
Antall liker
9.918
Torget vurderinger
2
Sjekker dere regnskapene og ligningen til Hifi kjeder og butikker det i Norge bare en viss en i Oslo som går med rimelig bra overskudd til bedrift og eier. Og påslaget der kjenner jeg og det er ganske fantastisk for visse produkter, og da snakker jeg ikke om kabler. Men til tross for det er driftsmarginen langt fra høy, dvs ikke så mye over Kiwi'en på hjørnet. Det koster altså å drive butikk. Men så lenge omsetningen er høy nok holder med noen få % overskudd. Faller omsetingen litt eller faller noen high-endere fra er hele overskuddet borte. De med fast og trygg jobb med penger å bruke på hifi får være glad for at noen gidder å drive hifibutikk i Norge. I utlandet finnes det knapt hifibransje igjen .Det er feks flere gode hifibutikker i Oslo enn i hele San Fransisco området med 7 Mill innbyggere og flust med millardærer og høytlønte IT folk
 
X

X186841

Gjest
Er greie tall på OHC og Klubben, Mye annet ser jævlig trist ut ja.
 

Crusty

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.09.2012
Innlegg
3.110
Antall liker
1.840
Sted
Horten
1 meter kabel; 2,50NOK inn fra kina. Maksimalt.
Pyntestrømpe+plugger; i verste fall 30-50NOK, antageligvis mye mindre når man kjøper store partier rett fra produsent.
20 minutter lodding på kjøkkenbordet.
Ut til kunde; the sky is the limit. Kjør på, kan gjerne koste like mye som en ny mellomklassebil. Eller mer.

Dette er når jeg tenker "nok er nok".

Men hva vet jeg, jeg er jo blendet av misunnelsens forbannelse. Har jeg blitt opplyst om...
 

Griffenfeldt

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.12.2008
Innlegg
8.013
Antall liker
4.128
Sted
I en kjeller
Torget vurderinger
17
1 meter kabel; 2,50NOK inn fra kina. Maksimalt.
Pyntestrømpe+plugger; i verste fall 30-50NOK, antageligvis mye mindre når man kjøper store partier rett fra produsent.
20 minutter lodding på kjøkkenbordet.
Ut til kunde; the sky is the limit. Kjør på, kan gjerne koste like mye som en ny mellomklassebil. Eller mer.

Dette er når jeg tenker "nok er nok".

Men hva vet jeg, jeg er jo blendet av misunnelsens forbannelse. Har jeg blitt opplyst om...
Hvorfor starter du ikke opp en bedrift når det er så enkelt?
Før du vet ordet av det renner millionene inn på konto!
 
S

Syncrolux

Gjest
Eksemplet ditt er ikke værre enn at (kvinn)folk gladelig kjøper "pynt" og fjas til hjemmet som koster 10000-gangeren av den reelle produksjonskostnaden....
 

bambi

Æresmedlem
Ble medlem
27.01.2011
Innlegg
16.382
Antall liker
12.334
Sted
Smurfeland
Det er hifibutikkene og kjedene som bør ta et oppgjør her. Hva blir en 17-åring med begynnende hifi-interesse møtt med hos de store kjedene og butikkene? kabler, kabler og atter kabler, duppeditter og fludium til latterlige priser. De begynner med en gang interessen er vakt, for å banke inn placeboeffekten fra børjan.
Jeg blir rett og slett kvalm av å se dårskapen og profittgrådigheten til OHC, som er en av de aller verste på dette. Skam.
Nå er ikke jeg akkurat en "17-åring med begynnende hifi-interesse", men jeg syns ikke de der er så ille til å pushe kabler. Faktisk måtte jeg nesten vri om armen til en av de som jobber der en gang jeg hadde hentet de nye høyttalerne jeg hadde kjøpt, og prøvde å spørre om nye høyttalerkabler samtidig. Han var rett og slett ikke interessert i å selge meg noe. Når jeg spurte hva de hadde som løpemeter på rull svarte vedkommende fullstendig uinteressert at "jeg driver ikke så mye med kabler i løpemeter, jeg...". Videre foreslo han at jeg kunne kjøpe en lengde med Monster cable jeg fant i en tilbudskasse og prøve til den ene høyttaleren først, så kunne de eventuelt bestille en lengde til den andre høyttaleren for meg senere hvis jeg hørte forskjell. I følge ham var det en fordel å gjøre det på den måten og prøve på kun den ene kanalen først, for da fikk jeg virkelig testet om det var noen forskjell.

Men dette er snart fire år siden og jeg har ikke vært der siden, så jeg vet ikke om de fortsatt er like lite lystne på å selge kabler. :)
 

Crusty

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.09.2012
Innlegg
3.110
Antall liker
1.840
Sted
Horten
1 meter kabel; 2,50NOK inn fra kina. Maksimalt.
Pyntestrømpe+plugger; i verste fall 30-50NOK, antageligvis mye mindre når man kjøper store partier rett fra produsent.
20 minutter lodding på kjøkkenbordet.
Ut til kunde; the sky is the limit. Kjør på, kan gjerne koste like mye som en ny mellomklassebil. Eller mer.

Dette er når jeg tenker "nok er nok".

Men hva vet jeg, jeg er jo blendet av misunnelsens forbannelse. Har jeg blitt opplyst om...
Hvorfor starter du ikke opp en bedrift når det er så enkelt?
Før du vet ordet av det renner millionene inn på konto!
Fordi jeg har bedre ting å ta meg til. Som å plukke navlelo og drikke meg full. Og så er jeg jo opptatt med å være misunnelig som sagt.

Livet er rett og slett for kort.
 
Sist redigert:

Crusty

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.09.2012
Innlegg
3.110
Antall liker
1.840
Sted
Horten
Det er hifibutikkene og kjedene som bør ta et oppgjør her. Hva blir en 17-åring med begynnende hifi-interesse møtt med hos de store kjedene og butikkene? kabler, kabler og atter kabler, duppeditter og fludium til latterlige priser. De begynner med en gang interessen er vakt, for å banke inn placeboeffekten fra børjan.
Jeg blir rett og slett kvalm av å se dårskapen og profittgrådigheten til OHC, som er en av de aller verste på dette. Skam.
Nå er ikke jeg akkurat en "17-åring med begynnende hifi-interesse", men jeg syns ikke de der er så ille til å pushe kabler. Faktisk måtte jeg nesten vri om armen til en av de som jobber der en gang jeg hadde hentet de nye høyttalerne jeg hadde kjøpt, og prøvde å spørre om nye høyttalerkabler samtidig. Han var rett og slett ikke interessert i å selge meg noe. Når jeg spurte hva de hadde som løpemeter på rull svarte vedkommende fullstendig uinteressert at "jeg driver ikke så mye med kabler i løpemeter, jeg...". Videre foreslo han at jeg kunne kjøpe en lengde med Monster cable jeg fant i en tilbudskasse og prøve til den ene høyttaleren først, så kunne de eventuelt bestille en lengde til den andre høyttaleren for meg senere hvis jeg hørte forskjell. I følge ham var det en fordel å gjøre det på den måten og prøve på kun den ene kanalen først, for da fikk jeg virkelig testet om det var noen forskjell.

Men dette er snart fire år siden og jeg har ikke vært der siden, så jeg vet ikke om de fortsatt er like lite lystne på å selge kabler. :)
En kompis av meg var innom en forhandler her i byen for et par år siden og forhørte seg om høyttalerkabler. Anlegget hans har en totalpris på ca 15k (NAD/B&W), og han ble anbefalt 2x3 meter til den ringe pris av 6k...

Da er det i min mening noe som skurrer. Det hadde vel muligens vært bedre å prøve å selge fyren et par bedre høyttalere eller noe?
 
Sist redigert:

bambi

Æresmedlem
Ble medlem
27.01.2011
Innlegg
16.382
Antall liker
12.334
Sted
Smurfeland
1 meter kabel; 2,50NOK inn fra kina. Maksimalt.
Pyntestrømpe+plugger; i verste fall 30-50NOK, antageligvis mye mindre når man kjøper store partier rett fra produsent.
20 minutter lodding på kjøkkenbordet.
Ut til kunde; the sky is the limit. Kjør på, kan gjerne koste like mye som en ny mellomklassebil. Eller mer.

Dette er når jeg tenker "nok er nok".

Men hva vet jeg, jeg er jo blendet av misunnelsens forbannelse. Har jeg blitt opplyst om...
Jeg tror, basert på diverse egne DIY kabel prosjekter opp gjennom åra, at prisestimatene dine er litt i overkant optimistiske. :)
 

Terje-A

Æresmedlem
Ble medlem
16.05.2013
Innlegg
13.574
Antall liker
9.377
Sted
Østfold
Torget vurderinger
19
Personlig har jeg intet i mot at folk bruker pengene sine og heller ikke at de bruker de på noe jeg ikke ville valgt å bruke de på. Det er ikke misunnelse. Mener likevel at det må må være lov i et forum å få stille spørsmål om en del produkter og prisingen av disse. Eksemplet jeg husker best er prisingen på kawaro, eller egentlig mer det obskure i prisøkningen ved å endre treverk. Et annet alternativ til borderlineidioti er internkablingskostnaden fra Skogrand som ble ledd ut her for en tid tilbake. Å mene at slike eksempler eller rettere sagt reaksjonene handler om misunnelse er mislykket hersketeknikk.

når det er sagt, noen evner å selge sand i Sahara, det er bare det at jeg syntes det er unødvendig
Kan du utdype hva du mener mht Kaiser Kawero og å endre treverket? "Treverket" i Kaiser er Panzerholz, alle modellene til Kaiser bygges i dette. Det koster 20 ganger mer enn MDF og må bearbeides med spesialverktøy. Forskjellene i pris er mer eller mindre eksotiske finervarianter og de 27 lagene med Fazioli lakk som legges på etter finering. Tro det eller ei, i Tyskland koster slike prosesser mye og tar flere uker.

Standard utførelse er i halvmatt lakk. Er prisene på Kaiser for " obskure" er det bare å styre unna.

JP
beklager at jeg ikke finner innlegget, men mener standard pris var ca 500 000, men man kunne velge finer, men prisøkningen var ??? Regner med du kan svare ut variasjonene på pris, i min verden er ikke disse endringene forståelige i forhold til hva man får, tror påslaget for endret treverk (panzerholz??) kunne være oppgitt til + 150000 eller noe slikt ekstra, det er obskurt, spesielt med tanke på utgangspunktet.

Trenger ikke styre unna, det er altfor dyrt for meg, og syntes ikke denne typen er noe for meg i mitt hus uavhengig av prisen heller. men er de skuddsikre, på ordentlig? Og er det sant at synker? For det er egenskaper som jeg mener ligger innenfor det obskure spekteret. Det sier jo strengt tatt ikke noe om noe som har med lyd å gjøre
Tipper Panzerholz er et fancy navn på et tropisk treverk. Tviler ikke på at det er hardt som fy og at det synker. Jeg har selv jobbet med tropisk treverk og det jeg jobbet med på landsbygda i Thailand gjorde sagbladet sløvt i løpet av 5 minutter og vi gjemte treverket i fiskedammen til svigerfar. Men at prisen på det kan forsvares ? Man tar vel det markedet er villig til å betale....
 

Crusty

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.09.2012
Innlegg
3.110
Antall liker
1.840
Sted
Horten
1 meter kabel; 2,50NOK inn fra kina. Maksimalt.
Pyntestrømpe+plugger; i verste fall 30-50NOK, antageligvis mye mindre når man kjøper store partier rett fra produsent.
20 minutter lodding på kjøkkenbordet.
Ut til kunde; the sky is the limit. Kjør på, kan gjerne koste like mye som en ny mellomklassebil. Eller mer.

Dette er når jeg tenker "nok er nok".

Men hva vet jeg, jeg er jo blendet av misunnelsens forbannelse. Har jeg blitt opplyst om...
Jeg tror, basert på diverse egne DIY kabel prosjekter opp gjennom åra, at prisestimatene dine er litt i overkant optimistiske. :)
Nja, men nå kjøper vel den gjennomsnittlige kabelselger ganske større kvanta enn den gjennomsnittlige DIY'er? Og rett fra produsent.

Og det blir vel en god del billigere.
 

TiaZzz

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
26.12.2015
Innlegg
135
Antall liker
41
Sted
Skedsmo
Jeg handlet meg nettopp forsterker og høyttalere til rundt 25k. I det originale tilbudet var det med en Nordost-kabel til 5k. Det var halve prisen av forsterkeren (Hegel H80). Jeg mener fortsatt at jeg ikke sitter med nok kunnskap til å avgjøre om dyre HT-kabler har noen særlig innvirkning, men jeg vet at kablene ikke skal være en stor del av kostnaden i en slik pakke. Kjøpte en QED-kabel til en høvding i stedet (digg med ferdig terminert).

Nok er nok? Jeg synes det er vi forbrukere som må ta ansvar. Det er vår kjøpekraft som gir produsenter inntekt.
 

bambi

Æresmedlem
Ble medlem
27.01.2011
Innlegg
16.382
Antall liker
12.334
Sted
Smurfeland
Det er hifibutikkene og kjedene som bør ta et oppgjør her. Hva blir en 17-åring med begynnende hifi-interesse møtt med hos de store kjedene og butikkene? kabler, kabler og atter kabler, duppeditter og fludium til latterlige priser. De begynner med en gang interessen er vakt, for å banke inn placeboeffekten fra børjan.
Jeg blir rett og slett kvalm av å se dårskapen og profittgrådigheten til OHC, som er en av de aller verste på dette. Skam.
Nå er ikke jeg akkurat en "17-åring med begynnende hifi-interesse", men jeg syns ikke de der er så ille til å pushe kabler. Faktisk måtte jeg nesten vri om armen til en av de som jobber der en gang jeg hadde hentet de nye høyttalerne jeg hadde kjøpt, og prøvde å spørre om nye høyttalerkabler samtidig. Han var rett og slett ikke interessert i å selge meg noe. Når jeg spurte hva de hadde som løpemeter på rull svarte vedkommende fullstendig uinteressert at "jeg driver ikke så mye med kabler i løpemeter, jeg...". Videre foreslo han at jeg kunne kjøpe en lengde med Monster cable jeg fant i en tilbudskasse og prøve til den ene høyttaleren først, så kunne de eventuelt bestille en lengde til den andre høyttaleren for meg senere hvis jeg hørte forskjell. I følge ham var det en fordel å gjøre det på den måten og prøve på kun den ene kanalen først, for da fikk jeg virkelig testet om det var noen forskjell.

Men dette er snart fire år siden og jeg har ikke vært der siden, så jeg vet ikke om de fortsatt er like lite lystne på å selge kabler. :)
En kompis av meg var innom en forhandler her i byen for et par år siden og forhørte seg om høyttalerkabler. Anlegget hans har en totalpris på ca 15k (NAD/B&W), og han ble anbefalt 2x3 meter til den ringe pris av 6k...

Da er det i min mening noe som skurrer.
Ja, det kan man vel trygt si. Sånne eksempler er unektelig provoserende, og helt sikkert ikke unike. Men selv har jeg faktisk aldri blitt utsatt for at noen har prøvd å pushe på meg kabler til særlig mer enn 1/10 av anleggets totalverdi (selv om det kan argumenteres for at det er ille nok).

Det kan jo være at vedkommende som prøvde å selge kabler til kompisen din er genuint kabeltroende, og helt oppriktig mente at kabler til den prisen ville gi en forbedring som forsvarte prisen. Men det kan selvsagt også ha vært fullstendig useriøst og forsøk på kortsiktig profitt. Det eneste jeg vet helt sikkert er at jeg ville blitt skeptisk til så godt som alt annet som kom av anbefalinger fra en slik selger, og hadde nok styrt unna i framtida.
 

bambi

Æresmedlem
Ble medlem
27.01.2011
Innlegg
16.382
Antall liker
12.334
Sted
Smurfeland
1 meter kabel; 2,50NOK inn fra kina. Maksimalt.
Pyntestrømpe+plugger; i verste fall 30-50NOK, antageligvis mye mindre når man kjøper store partier rett fra produsent.
20 minutter lodding på kjøkkenbordet.
Ut til kunde; the sky is the limit. Kjør på, kan gjerne koste like mye som en ny mellomklassebil. Eller mer.

Dette er når jeg tenker "nok er nok".

Men hva vet jeg, jeg er jo blendet av misunnelsens forbannelse. Har jeg blitt opplyst om...
Jeg tror, basert på diverse egne DIY kabel prosjekter opp gjennom åra, at prisestimatene dine er litt i overkant optimistiske. :)
Nja, men nå kjøper vel den gjennomsnittlige kabelselger ganske større kvanta enn den gjennomsnittlige DIY'er? Og rett fra produsent.

Og det blir vel en god del billigere.
Ja, men allikevel. Fortsatt litt i overkant optimistisk prisoverslag på deler og tidsbruk på arbeid, IMO.
 

Crusty

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.09.2012
Innlegg
3.110
Antall liker
1.840
Sted
Horten
Det er hifibutikkene og kjedene som bør ta et oppgjør her. Hva blir en 17-åring med begynnende hifi-interesse møtt med hos de store kjedene og butikkene? kabler, kabler og atter kabler, duppeditter og fludium til latterlige priser. De begynner med en gang interessen er vakt, for å banke inn placeboeffekten fra børjan.
Jeg blir rett og slett kvalm av å se dårskapen og profittgrådigheten til OHC, som er en av de aller verste på dette. Skam.
Nå er ikke jeg akkurat en "17-åring med begynnende hifi-interesse", men jeg syns ikke de der er så ille til å pushe kabler. Faktisk måtte jeg nesten vri om armen til en av de som jobber der en gang jeg hadde hentet de nye høyttalerne jeg hadde kjøpt, og prøvde å spørre om nye høyttalerkabler samtidig. Han var rett og slett ikke interessert i å selge meg noe. Når jeg spurte hva de hadde som løpemeter på rull svarte vedkommende fullstendig uinteressert at "jeg driver ikke så mye med kabler i løpemeter, jeg...". Videre foreslo han at jeg kunne kjøpe en lengde med Monster cable jeg fant i en tilbudskasse og prøve til den ene høyttaleren først, så kunne de eventuelt bestille en lengde til den andre høyttaleren for meg senere hvis jeg hørte forskjell. I følge ham var det en fordel å gjøre det på den måten og prøve på kun den ene kanalen først, for da fikk jeg virkelig testet om det var noen forskjell.

Men dette er snart fire år siden og jeg har ikke vært der siden, så jeg vet ikke om de fortsatt er like lite lystne på å selge kabler. :)
En kompis av meg var innom en forhandler her i byen for et par år siden og forhørte seg om høyttalerkabler. Anlegget hans har en totalpris på ca 15k (NAD/B&W), og han ble anbefalt 2x3 meter til den ringe pris av 6k...

Da er det i min mening noe som skurrer.
Ja, det kan man vel trygt si. Sånne eksempler er unektelig provoserende, og helt sikkert ikke unike. Men selv har jeg faktisk aldri blitt utsatt for at noen har prøvd å pushe på meg kabler til særlig mer enn 1/10 av anleggets totalverdi (selv om det kan argumenteres for at det er ille nok).

Det kan jo være at vedkommende som prøvde å selge kabler til kompisen din er genuint kabeltroende, og helt oppriktig mente at kabler til den prisen ville gi en forbedring som forsvarte prisen. Men det kan selvsagt også ha vært fullstendig useriøst og forsøk på kortsiktig profitt. Det eneste jeg vet helt sikkert er at jeg ville blitt skeptisk til så godt som alt annet som kom av anbefalinger fra en slik selger, og hadde nok styrt unna i framtida.
Forhandleren er nok ganske så "troende" ja. Så jeg tror absolutt ikke det var et forsøk på å lure til seg penger. Det er jeg faktisk 100% sikker på.

Men mangelen på gangsyn er jo uansett ganske så påfallende.
 

Crusty

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.09.2012
Innlegg
3.110
Antall liker
1.840
Sted
Horten
1 meter kabel; 2,50NOK inn fra kina. Maksimalt.
Pyntestrømpe+plugger; i verste fall 30-50NOK, antageligvis mye mindre når man kjøper store partier rett fra produsent.
20 minutter lodding på kjøkkenbordet.
Ut til kunde; the sky is the limit. Kjør på, kan gjerne koste like mye som en ny mellomklassebil. Eller mer.

Dette er når jeg tenker "nok er nok".

Men hva vet jeg, jeg er jo blendet av misunnelsens forbannelse. Har jeg blitt opplyst om...
Jeg tror, basert på diverse egne DIY kabel prosjekter opp gjennom åra, at prisestimatene dine er litt i overkant optimistiske. :)
Nja, men nå kjøper vel den gjennomsnittlige kabelselger ganske større kvanta enn den gjennomsnittlige DIY'er? Og rett fra produsent.

Og det blir vel en god del billigere.
Ja, men allikevel. Fortsatt litt i overkant optimistisk prisoverslag på deler og tidsbruk på arbeid, IMO.
Joda, det har du nok rett i. Jeg tok nok litt i overkant i. Men uansett om man ganger med 5 eller 10... Så blir det ganske drøyt.
 

Crusty

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.09.2012
Innlegg
3.110
Antall liker
1.840
Sted
Horten
Og nå innså jeg plutselig at jeg begynner å leve opp til signaturen min. Og jeg som har bestemt meg for å bare la meg underholde av kabeltråder, og ikke delta...

Svarte... Jeg er så svak... ;)
 

particle

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.07.2014
Innlegg
485
Antall liker
335
Sted
Oslo
Torget vurderinger
2
Det er hifibutikkene og kjedene som bør ta et oppgjør her. Hva blir en 17-åring med begynnende hifi-interesse møtt med hos de store kjedene og butikkene? kabler, kabler og atter kabler, duppeditter og fludium til latterlige priser. De begynner med en gang interessen er vakt, for å banke inn placeboeffekten fra børjan.
Jeg blir rett og slett kvalm av å se dårskapen og profittgrådigheten til OHC, som er en av de aller verste på dette. Skam.
Nå er ikke jeg akkurat en "17-åring med begynnende hifi-interesse", men jeg syns ikke de der er så ille til å pushe kabler. Faktisk måtte jeg nesten vri om armen til en av de som jobber der en gang jeg hadde hentet de nye høyttalerne jeg hadde kjøpt, og prøvde å spørre om nye høyttalerkabler samtidig. Han var rett og slett ikke interessert i å selge meg noe. Når jeg spurte hva de hadde som løpemeter på rull svarte vedkommende fullstendig uinteressert at "jeg driver ikke så mye med kabler i løpemeter, jeg...". Videre foreslo han at jeg kunne kjøpe en lengde med Monster cable jeg fant i en tilbudskasse og prøve til den ene høyttaleren først, så kunne de eventuelt bestille en lengde til den andre høyttaleren for meg senere hvis jeg hørte forskjell. I følge ham var det en fordel å gjøre det på den måten og prøve på kun den ene kanalen først, for da fikk jeg virkelig testet om det var noen forskjell.

Men dette er snart fire år siden og jeg har ikke vært der siden, så jeg vet ikke om de fortsatt er like lite lystne på å selge kabler. :)
For mindre enn et år siden kom jeg innom OHC for å se etter gode kabeltilbud under et B-varesalg. Konsulenten, som har god kjennskap til riggen min, oppfordret umiddelbart til å spare pengene og fokusere på neste høyttalerkjøp. Dette var jo rabatterte kabler, hovedsaklig demo / innbytte, men jeg tror fortsatt det er ganske gode marginer. Noen skrekkkhistorier finner man jo, ikke minst her inne, men jeg synes ikke gutta på OHC er særlig pågående. Dette kunne jo skyldes at de vet jeg er en gjenganger, men etter mine observasjoner er de også "skånsomme" mot nye kunder.
 
A

ANM

Gjest
Aldri hatt noe annet en gode opplevelser på OHFC jeg. Selv den gang jeg var ung og uten særlig kapital tok Mr T seg god tid og ga meg og kompisen en hyggelig formiddag med musikk.
 

bambi

Æresmedlem
Ble medlem
27.01.2011
Innlegg
16.382
Antall liker
12.334
Sted
Smurfeland
Aldri hatt noe annet en gode opplevelser på OHFC jeg. Selv den gang jeg var ung og uten særlig kapital tok Mr T seg god tid og ga meg og kompisen en hyggelig formiddag med musikk.
Har heller aldri hatt negative opplevelser med Mr. Tømmervik himself. Hadde det vært han som møtte meg i døra hver gang jeg kom dit hadde jeg nok handlet der mye oftere. Likandes kar.
 
  • Liker
Reaksjoner: oct

Fjernis 2.0

Hi-Fi freak
Ble medlem
05.02.2015
Innlegg
2.954
Antall liker
316
Det er mye som ikke er fornuftig... f.eks hvor fornuftig er det å kjøpe en bil til 2 millioner som stort sett står rolig? Man kommer seg jo rundt like effektivt med noe som koster 1/10.
Med en slik bil er det mulighet å komme i kontakt med en del fine damer, blir ikke det samme å løpe rundt med en kabel på 2 meter.
 
A

ANM

Gjest
Aldri hatt noe annet en gode opplevelser på OHFC jeg. Selv den gang jeg var ung og uten særlig kapital tok Mr T seg god tid og ga meg og kompisen en hyggelig formiddag med musikk.
Har heller aldri hatt negative opplevelser med Mr. Tømmervik himself. Hadde det vært han som møtte meg i døra hver gang jeg kom dit hadde jeg nok handlet der mye oftere. Likandes kar.
Synes Morken var en trivelig kar også, men drar ikke med kjerringa til slike spreke unge gutter. :)
 
A

ANM

Gjest
Det er mye som ikke er fornuftig... f.eks hvor fornuftig er det å kjøpe en bil til 2 millioner som stort sett står rolig? Man kommer seg jo rundt like effektivt med noe som koster 1/10.
Med en slik bil er det mulighet å komme i kontakt med en del fine damer, blir ikke det samme å løpe rundt med en kabel på 2 meter.
Med førstehåndserfaring kan jeg fortelle deg at det er hovedsaklig karer du tiltrekker med eksotiske sleder... :p
 

Bebophifi12

Bransjeaktør
Ble medlem
01.05.2012
Innlegg
377
Antall liker
70
Sted
Asker
Torget vurderinger
1
Personlig har jeg intet i mot at folk bruker pengene sine og heller ikke at de bruker de på noe jeg ikke ville valgt å bruke de på. Det er ikke misunnelse. Mener likevel at det må må være lov i et forum å få stille spørsmål om en del produkter og prisingen av disse. Eksemplet jeg husker best er prisingen på kawaro, eller egentlig mer det obskure i prisøkningen ved å endre treverk. Et annet alternativ til borderlineidioti er internkablingskostnaden fra Skogrand som ble ledd ut her for en tid tilbake. Å mene at slike eksempler eller rettere sagt reaksjonene handler om misunnelse er mislykket hersketeknikk.

når det er sagt, noen evner å selge sand i Sahara, det er bare det at jeg syntes det er unødvendig
Kan du utdype hva du mener mht Kaiser Kawero og å endre treverket? "Treverket" i Kaiser er Panzerholz, alle modellene til Kaiser bygges i dette. Det koster 20 ganger mer enn MDF og må bearbeides med spesialverktøy. Forskjellene i pris er mer eller mindre eksotiske finervarianter og de 27 lagene med Fazioli lakk som legges på etter finering. Tro det eller ei, i Tyskland koster slike prosesser mye og tar flere uker.

Standard utførelse er i halvmatt lakk. Er prisene på Kaiser for " obskure" er det bare å styre unna.

JP
beklager at jeg ikke finner innlegget, men mener standard pris var ca 500 000, men man kunne velge finer, men prisøkningen var ??? Regner med du kan svare ut variasjonene på pris, i min verden er ikke disse endringene forståelige i forhold til hva man får, tror påslaget for endret treverk (panzerholz??) kunne være oppgitt til + 150000 eller noe slikt ekstra, det er obskurt, spesielt med tanke på utgangspunktet.

Trenger ikke styre unna, det er altfor dyrt for meg, og syntes ikke denne typen er noe for meg i mitt hus uavhengig av prisen heller. men er de skuddsikre, på ordentlig? Og er det sant at synker? For det er egenskaper som jeg mener ligger innenfor det obskure spekteret. Det sier jo strengt tatt ikke noe om noe som har med lyd å gjøre
Tipper Panzerholz er et fancy navn på et tropisk treverk. Tviler ikke på at det er hardt som fy og at det synker. Jeg har selv jobbet med tropisk treverk og det jeg jobbet med på landsbygda i Thailand gjorde sagbladet sløvt i løpet av 5 minutter og vi gjemte treverket i fiskedammen til svigerfar. Men at prisen på det kan forsvares ? Man tar vel det markedet er villig til å betale....
Jeg tipper at du tipper feil:
http://www.lessloss.com/page.html?id=80

Slutt med tullete påstander.

JP


 
  • Liker
Reaksjoner: oct
Status
Stengt for ytterligere svar.
Topp Bunn