Ja de husker jeg fra jeg var ung, da kostet de vel 10 øre stykket. YummehSmørbukk karameller, finner dem ikke I Oslo lengre, men i Bergen finnes de
De nye med havsalt er glimrende lakris. Men jeg har et forhold til italiensk pura liquirizia. Den reneste av dem er ikke Saila, den har nok et bittelite tilskudd salmiakk. Men likevel er det Saila i de små metalleskene jeg forbinder med himmelsk godteri. Ikke de større pappeskene med de store Saila Forte-pastillene, de er for høy konsentrasjon ren lakris på en gang. Ren lakris bør nytes i små porsjoner.Lakrispiper, utvilsomt!
Det var 2 typer Smørbukk. De tynne kostet 5 øre, og....de tykke - hele 10 øre. Så var karamellene den gangen harde, og varte leeeenge.Ja de husker jeg fra jeg var ung, da kostet de vel 10 øre stykket. YummehSmørbukk karameller, finner dem ikke I Oslo lengre, men i Bergen finnes de
Lakris er blodtrykkdrivende, ja. 500 gram ren lakris regnes som en potensielt dødelig overdose. Men det er ren lakris. Og ren lakris nytes i så små mengder at det ikke får noen effekt. Tilfør gummi arabicum, søtningsmiddel, salt og salmiakk derimot kan det fort bli slik at en spiser litt for mye lakris.Då eg var ung, likte eg Pirat lakris, den typen med tre hol gjennom (ikkje eitt hol). Men etter at eg starta å bruke blodtrykksmedisin, har eg slutta med lakris. Så no er det heimelaga marsipan, samt julekaker av det brutale slaget som freistar.
Usunt, det der.
Nei nei! sorry de to på bildene var med hjem fra Italia. De selges ikke noen plass jeg vet om i Bergen.Greit å vite at de har Amarelli på Galleriet, tar jo ofte bussen utenfor der når jeg er i byen. Det er den reneste av alle sammen, som jeg skrev lenger oppe. Og statusen gjør at det er ofte den du finner utenfor Italia. Men har du smakt de små Sailas i metallboks, Deph? Jeg synes de er hinsides, litt mindre "tørre" enn Amarelli, litt søtere og enda mindre størrelse.
De kirsebærene der skal jeg teste.
Ja, smaksmessig hadde jeg neppe klart å ratte i mål noe bedre enn dette.Mangosten er verdens beste frukt - sånn ære bare.
Det er viktig å kjøpe de små metallboksene, for de større pappeskene er for de som har blitt så avhengige at de må ha en svært kraftig konsentrasjon for å ikke få abstinenser. Du bør absolutt teste dem. Jeg har en mistanke om bittelitt mentol eller noe slikt i Tabu, mens det nok er litt salmiakk i Saila. Men Amarello får du tak i her til lands. Jeg har sett det i Haugesund tidligere, på Amundsen. De har fortsatt mye godt, men dessverre ikke Amarello lenger. Har også sett det i delikatessebutikker andre steder, blant annet i Stavanger. Så det er norsk import på dem, om enn i svært små kvanta antar jeg.Nei nei! sorry de to på bildene var med hjem fra Italia. De selges ikke noen plass jeg vet om i Bergen.Greit å vite at de har Amarelli på Galleriet, tar jo ofte bussen utenfor der når jeg er i byen. Det er den reneste av alle sammen, som jeg skrev lenger oppe. Og statusen gjør at det er ofte den du finner utenfor Italia. Men har du smakt de små Sailas i metallboks, Deph? Jeg synes de er hinsides, litt mindre "tørre" enn Amarelli, litt søtere og enda mindre størrelse.
De kirsebærene der skal jeg teste.
Og jeg har ikke smakt Saila eller Tabu, men hadde med et par tre andre blikkbokser fra sist jeg var i Roma. Men har sikkert kastet emballasjen.
Hver gang vi får familiebesøk fra Vietnam velter det ut mangosten fra baggasjen.Mangosten er verdens beste frukt - sånn ære bare.
Updated!Vintage godis; TOS , Salti, rustne spiker, frosker, skikkelig Banansplit, Bruspulver (de røde flate posen til 25 øre) Bamse el. Bjørn leskedrikk (saftposer) Toffin, salte bildekk, lakrisruller, Bruspulverbombe (Sherbet), Allgrens "Biler", Seigmenn- og damer
Om ikke alt var bedre før så ihvertfall godteriet!
Jeg kan sjekke.Spiste noen gode hvite Vahlrona non-stop lignende sjokolade - finnes den enda tro? Smooth og rund, god til kaffen.
Tja, det blir vel kanskje plass til noen få Cadbury's i kofferten, men de store eskene kommer jeg nok til å nedprioritere. Det blir en stor pose (neppe boks) Maltersers til meg en til junior. Det er de eneste sjokoladene han virkelig liker. Cadbury's har de på supermarkedene, så jeg får snike inne et par mellom alt det andre jeg skal smugle... Eh, alt det nye undertøyet og de nye skoene mener jeg.Baluba..Cadburys MÅ vi ha plass til, vel? Golden Virginia? De grønne femtigrammerne? Militærtobakk i ungdomstida, den...det og Drum..Mye Benson, Embassy og Blue Master på bordet hjemme da, ja..KOS!! Savner de dagene rett som det er , jeg..
Dette var det norske svaret på de lakrisene jeg nevner tidligere. Den var nok ikke helt ren, sauaknortar som vi kalte dem på Karmøy. Det nærmeste du kommer dem i smak i dag er de små fra Saila. Du får dem kun i en liten metallboks, og selv om jeg bare har sett dem i Italia selv så finnes de garantert i nettbutikker for digg. Tror i alle fall de skal være mest like.Etterlyst:
Vis vedlegget 396596