Helt blank, men har veldig lyst

g.org

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
13.04.2010
Innlegg
104
Antall liker
37
Hei.

Jeg har veldig lyst på platespiller, men er helt blank :(

Har sett litt på forskjellige spillere, men internett er jo ikke bra. Jo mer man søker, jo dyrere virker det som det blir.
Joda, den er bra, men trenger en annen pickup.
Den integrerte riaa er ikke bra, så du trenger en sånn også.

Hadde tenkt å legge i 4-5 tusen kroner, men med alt jeg leser er jeg redd jeg ikke blir fornøyd...

Pro-Ject Essential II Phono USB er på tilbud til under 3k. Er dette noe man blir fornøyd med? Må man kjøpe ny pickup og RIAA?

Når man leser rundt så virker det jo som om uten disse oppgraderingene, kan man likeså godt gi F i å handle :/
Rega Planar 2 er en annen jeg har sett på. Er dette et bedre kjøp? Den er jo i samme prisklasse. Og i mine øyne ser den mye bedre ut estetisk.
Vil Rega Planar 1 være et godt kjøp?

Blir dessverre litt forvirret og mest sannsynlig misinformert i all lesingen.

Håper på noen svar rundt dette så jeg får ro i sjelen :)
 

michell

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.09.2005
Innlegg
2.287
Antall liker
522
Et lite forsøk på å gi deg ro i sjelen:D
4-5k er et lavt budsjett for en platespiller. I platespillerens glansdager kostet en OK spiller minst 1500 kr. For 40 år siden! En middelmådig Rega Planar kostet i 1977 den nette sum av kr 1370,-.
Den gangen var platespillere volumprodukter. I dag er de (enn så lenge?) nisjeprodukter. Og pris og kvalitet er deretter.

Noen råd:
USB har ingenting med vinylspillere å gjøre. Ikke legg penger i en spiller som har en analog til digital til USB-omformer innebygd.
Kjøp en spiller som produseres i et visst volum. Det finnes en rekke dritdyre spillere hvor kvalitet ikke står i forhold til pris.
Ikke kjøp spiller med innbygget RIAA. Kjøp heller en egen RIAA eller helst en forsterker med innbygget RIAA. Forsterker med innebygget RIAA gir deg svært sjelden problemer med brum. Et problem som synes å ha en overhyppighet i dag. Og som var ikkeeksisterende fram til 80-tallet.
Kjøp en restaurert vintagespiller! Det finnes firma som har spesialisert seg på å restaurere Thorens, ERA og andre fine greier. Sjekk ut disse! Da er du garantert å få et kvalitetsprodukt.
Til og med innenfor ditt beskjedne budsjett.
 

Evo III

Hertugen av Langhus
Ble medlem
25.12.2009
Innlegg
26.449
Antall liker
53.929
Sted
Hjemme
Torget vurderinger
79
Onkyo CP 1050

Eller denne til 4990kr er mye spiller for pengene,fin spiller og starte med.
IMG_2297.jpg

Ikke for komplisert og du kan finne ut om vinyl er noe for deg,lett og selge videre om det ikke faller i smak ;)

O
 

ChrisAndre

Hi-Fi freak
Ble medlem
17.09.2013
Innlegg
2.811
Antall liker
1.560
Sted
Fredrikstad
Torget vurderinger
15
Sier meg veldig enig i Michell lengre opp.

Det er som du skriver mye å velge i. Og jo mer man leter jo dyrere blir det. Du bør rett og slett bare sette et tak på hva du vil gi. Det kan være veldig lurt å kjøpe brukt. For i tillegg til selve spilleren må du ha pickup og Riaa. Hvilken spiller du bør gå for er det nesten bare du selv som kan bestemme. Men du går aldri feil med å velge Rega. Hopp over RP1 dersom Rega er aktuell. Planar 2 er en fin spiller med god arm. Sjøl startet jeg med Technics SL1210MK2 som spiller veldig godt og som er av ypperlig kvalitet. Men regn med 4500-6000 kr for en pen spiller. Av gode rimelige pickuper så er det MM (moving magnet) du skal kikke på. Kan varmt anbefale Audio Technica AT120. Bedre pickup til prisen er ikke lett å finne. Av Riaa....Musical Fidelity og Project er gode merker. Eller Rega sin Phono MM.

Lykke til:)
 

svartkeiko

Overivrig entusiast
Ble medlem
21.02.2013
Innlegg
1.113
Antall liker
446
Sted
9395 KALDFARNES
Torget vurderinger
12
Start med en av budsjettspillerne til Project.Gode spillere og spillere som er verd å oppgradere med god pickup.Og hvorfor ikke se og høre et Riaa fra samme merke.
Du kjøper deg en spiller som du kan leve lenge med.
Mvh Kenneth
 

Auditor

Æresmedlem
Ble medlem
27.02.2006
Innlegg
12.091
Antall liker
4.350
Torget vurderinger
1
G.org: Startspiller? Mine tips er ikke så altfor forskjellige fra over her, men jeg anbefaler å gå på ny Planar 2. Av den enkle grunn at totalen i den er bedre enn både Onkyo, Technics og Pro-Ject ift hva du betaler. Større potensial for virkelig god lyd rett ut av eska, set & forget, tåler oppgraderinger seinere og har en virkelig god arm som gir større fleksibilitet mht pickupvalg enn noen av de tre andre. En Technics til den prisen har som oftest hatt et hardt arbeidsliv som DJ-maskin. Men kan bygges om i det uendelige.Noe som før eller siden koster mer enn det smaker. Det veit ChrisAndre det meste om..

Onkyo ER utrolig kul, men må jobbes mer med for å komme helt opp til Regaen. Den liker for eksempel Ortofon 2M Blue eller Nagaoka MP110.

Pro-Ject trenger en myk, varm pickup for å leve, da armen er lett. Redusert lengde og vekt på armen kontra de andre bidrar til å redusere utvalget pickups og lydsignaturen der er lysere, mer "på " enn en Rega har. Rega er imo mye mer komplett. Men hvilken du velger er helt opp til deg. Det bør imo være enten en Rega eller Onkyo. Uansett kan vi nok komme fram til en gjengivelse som lever, og som du kan leve lenge med. Den skal bare tilpasses til den musikken du hører på, samt hvordan du ønsker lyden-såkalt match. Så fortell. Hva har du ellers i anlegget ditt?:cool:
 
Sist redigert:

Dazed

Æresmedlem
Ble medlem
29.01.2003
Innlegg
20.540
Antall liker
7.238
Sted
Sarpsborg
Torget vurderinger
2
Jeg er også av den oppfatning at det er bedre å starte med noe litt skikkelig. Jeg må si jeg har bedre magefølelse for de rimelige Rega-modellene enn tilsvrende Pro-ject. (Og jeg er ikke akkurat noen Rega-mann).

Hadde ligget unna platespillere med innebygget RIAA-trinn og *grøss* USB-lyd ut.

Som innstegsmodell funker nok Planar 1, men hvis du kan strekke deg til en Planar 2, har du en spiller som henger bedre med dersom du skulle falle for fristelsen til å oppgradere pickup, etc. Onkyo-en som blir anbefalt er sikkert også fin. Ellers kan det hende det er fine ting å finne på bruktmarkedet, så du får mer for pengene.

Du har rett i at hvis forsterkeren din ikke har innebygget riaa-trinn, må du ha dette også. Noe slikt som Musical Fidelity V90-LPS er bra, og henger sikkert med dersom du ønsker å oppgradere litt også.

Du kan selvsagt spille plater med en komplett spiller med pickup og innebygget riaa til 3000,-. Hvis du er som de fleste andre her inne, kommer du snart til å ønske at du hadde gått inn litt høyere, dog.

Hvis du ønsker å se om platespiller er noe for deg, er kanskje det å bruke budsjettet ditt på bruktmarkedet i stedet en god idé? Du må være trygg på at det du kjøper er i god stand, selvsagt, men du får bedre utstyr for pengene, og med litt flaks får du igjen pengene når/hvis det skal selges igjen.
 

bluesbreaker

Hundeeier
Ble medlem
05.03.2009
Innlegg
23.100
Antall liker
61.162
Sted
Blåskogen
Torget vurderinger
1
Komplett platespiller med pick up og riaa til 4-5 tusen (ditt budsjett)
låter ikke bedre enn digitalt til samme sum.

Hvis man ønsker å spille vinyl for lydens skyld må man legge i mer.

mvh
 

g.org

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
13.04.2010
Innlegg
104
Antall liker
37
Takk for gode råd og svar.
Som sagt så er det veldig lett og lese seg vill i denne skogen.

Da vet jeg hvertfall litt mer hva jeg skal se etter.

Og dette blir jo innsteget mitt til vinyl, så noe som gir nok til å enten få meg på andre spor eller få meg til å fortsette vinyl løpet er det jeg håper på å oppnå.

Av utstyr platespillern skal jobbe med har jeg(det er stua, så derfor receiver):

Receiver: Yamaha rx-v1067(har egen phono inngang)
Høyttalere: Heco Celan GT 702

Står en HK AVR 265 der i dag, men Yamahaen blir flytta inn i stua denne uken. Hvis jeg ikke blir fornøyd med den kommer jeg til å gå for en Parasound NC2125 V2
 

montesi

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.11.2002
Innlegg
1.629
Antall liker
968
Torget vurderinger
7
Mye gode tips her inne. Noe du IKKE må glemme er å sette den opp skikkelig. Dvs justering av pick-up, vatring av platespiller og at spilleren aller helst står på ei veggmontert hylle(i vater). Massevis av gode tips til å sette opp spilleren her inne. Bare søk litt rundt inne på forumet, eller spør.

Rega med en ålreit pick-up er en god start. Musical Fidelity riaa er nok også noe du bør skaffe deg :) Da er du vel på en sum på rundt 5k!
 

Dazed

Æresmedlem
Ble medlem
29.01.2003
Innlegg
20.540
Antall liker
7.238
Sted
Sarpsborg
Torget vurderinger
2
Da ville jeg brukt budsjettet på platespiller med pickup. ...Og hvis du liker vinyl, (Hvem liker vel ikke å spille plater???) kan du låne e god ekstren riaa senere en gang og se om det gir noe ekstra.
 

bambi

Æresmedlem
Ble medlem
27.01.2011
Innlegg
16.382
Antall liker
12.336
Sted
Smurfeland
Komplett platespiller med pick up og riaa til 4-5 tusen (ditt budsjett)
låter ikke bedre enn digitalt til samme sum.

Hvis man ønsker å spille vinyl for lydens skyld må man legge i mer.

mvh
Uenig.

Jeg har en Denon DP300F, den koster vel omtrent 3.500,- med innebygget riaa og en billig Audio Technica AT95 pickup. Har opplevd gjentatte ganger at den gruser cd-utgaven av forskjellige utgivelser avspilt på min EMC-1 UP til ti ganger prisen av platespilleren. Tror dette kommer en del an på pressinger og mastering også, men jeg har opplevd at det har vært flere tilfeller hvor forskjellen har gått i favør av vinyl med dette utstyret på mitt anlegg.

Men jeg er enig i at det kan være like greit å legge lista litt høyere med en gang, det er iallfall der jeg er selv nå. Jeg vurderer en dyrere vinylrigg. Jeg syns allikevel det er feil å si at en billig platespiller ikke kan gi gode musikkopplevelser og at digital til samme prisen låter bedre by default.
 

bluesbreaker

Hundeeier
Ble medlem
05.03.2009
Innlegg
23.100
Antall liker
61.162
Sted
Blåskogen
Torget vurderinger
1
Komplett platespiller med pick up og riaa til 4-5 tusen (ditt budsjett)
låter ikke bedre enn digitalt til samme sum.

Hvis man ønsker å spille vinyl for lydens skyld må man legge i mer.

mvh
Uenig.

Jeg har en Denon DP300F, den koster vel omtrent 3.500,- med innebygget riaa og en billig Audio Technica AT95 pickup. Har opplevd gjentatte ganger at den gruser cd-utgaven av forskjellige utgivelser avspilt på min EMC-1 UP til ti ganger prisen av platespilleren. Tror dette kommer en del an på pressinger og mastering også, men jeg har opplevd at det har vært flere tilfeller hvor forskjellen har gått i favør av vinyl med dette utstyret på mitt anlegg.

Men jeg er enig i at det kan være like greit å legge lista litt høyere med en gang, det er iallfall der jeg er selv nå. Jeg vurderer en dyrere vinylrigg. Jeg syns allikevel det er feil å si at en billig platespiller ikke kan gi gode musikkopplevelser og at digital til samme prisen låter bedre by default.
Flott at du er fornøyd med Denon Dp 300 f. Jeg kjenner ikke den, men at AT95 er verdt pengene er det mange som mener.

På generelt grunnlag mener jeg likevel at det er riktig at en rimelig platespiller ikke matcher digitalt i samme prissegment.

Jeg har fire platespillere i huset.
Den enkleste og billigste er en rega rp1 m ortofon . ( Sånn ca på dette budsjettet)

Jeg vil aldri anbefale den framfor Bluesound Node2 ( 4999- ), hvis det er best mulig lyd som er intensjonen.
Hvis man legger en del penger i vinylriggen kommer saken litt annerledes ut.

Jeg mener det er viktig å forstå at det er stor forskjell på utstyr til vinylavspilling, og at man ikke oppnår Nirvana for noen få tusen kroner.
Alt kommer jo an på forventninger også selvsagt.
 
K

Kleine Freiheit

Gjest
Enig med bluesbreaker: Hvis lydkvalitet er viktig tror jeg at budsjettet ditt er for lavt.
Sikkert en del som er uenige, men i de "lavere" prisklasser mener jeg du må doble/triple den totale komponent- kostnaden på analog-kjede i forhold til digital. Vinyl kommer selvsagt i tillegg hvis du ikke har fra før.

Hvis det klør etter å få trigget vinylsamler-genet og opograderingslysten er det bare å kjøre på:)

Men hvis ikke, og her går jeg nok mot den noe dominerende trenden her på forumet:
Spar de 10k du ender opp med på spiller + alt det du vil betale for plater - oppgrader heller anlegget du har for pengene, og nyt musikk.
 

bambi

Æresmedlem
Ble medlem
27.01.2011
Innlegg
16.382
Antall liker
12.336
Sted
Smurfeland
Komplett platespiller med pick up og riaa til 4-5 tusen (ditt budsjett)
låter ikke bedre enn digitalt til samme sum.

Hvis man ønsker å spille vinyl for lydens skyld må man legge i mer.

mvh
Uenig.

Jeg har en Denon DP300F, den koster vel omtrent 3.500,- med innebygget riaa og en billig Audio Technica AT95 pickup. Har opplevd gjentatte ganger at den gruser cd-utgaven av forskjellige utgivelser avspilt på min EMC-1 UP til ti ganger prisen av platespilleren. Tror dette kommer en del an på pressinger og mastering også, men jeg har opplevd at det har vært flere tilfeller hvor forskjellen har gått i favør av vinyl med dette utstyret på mitt anlegg.

Men jeg er enig i at det kan være like greit å legge lista litt høyere med en gang, det er iallfall der jeg er selv nå. Jeg vurderer en dyrere vinylrigg. Jeg syns allikevel det er feil å si at en billig platespiller ikke kan gi gode musikkopplevelser og at digital til samme prisen låter bedre by default.
Flott at du er fornøyd med Denon Dp 300 f. Jeg kjenner ikke den, men at AT95 er verdt pengene er det mange som mener.

På generelt grunnlag mener jeg likevel at det er riktig at en rimelig platespiller ikke matcher digitalt i samme prissegment.

Jeg har fire platespillere i huset.
Den enkleste og billigste er en rega rp1 m ortofon . ( Sånn ca på dette budsjettet)

Jeg vil aldri anbefale den framfor Bluesound Node2 ( 4999- ), hvis det er best mulig lyd som er intensjonen.
Hvis man legger en del penger i vinylriggen kommer saken litt annerledes ut.

Jeg mener det er viktig å forstå at det er stor forskjell på utstyr til vinylavspilling, og at man ikke oppnår Nirvana for noen få tusen kroner.
Alt kommer jo an på forventninger også selvsagt.
Jeg er som sagt i en prosess hvor jeg vurderer hva jeg skal oppgradere til, men Denon'en har gitt meg overraskende mye musikkglede. Forventningene var riktignok lave da jeg egentlig planla spiller i en helt annen prisklasse når den kom inn bildet. Nå skal jeg gi den en enda bedre pu og se hva den er god for mens jeg sonderer terrenget for ny spiller. Men virker som AT95 er en svært musikalsk pu, og at Denon har konstruert en velfungerende liten budsjettsak her. Jeg har ikke særlig sammenlingsgrunnlag mot dyrere platespillerkombinasjoner, men her var det jo snakk om vinyl VS digitalt. Og dette er hva jeg opplever, på en del utgivelser.

Men det kan jo hende jeg får en kraftig øyeåpner når jeg endelig får på plass en litt mer voksen vinylrigg.
 

Dazed

Æresmedlem
Ble medlem
29.01.2003
Innlegg
20.540
Antall liker
7.238
Sted
Sarpsborg
Torget vurderinger
2
Spilling av vinylplater dreier seg ikke bare om lydkvaliteten, men hele opplevelsen!

Forøvrig er det veldig vanskelig å kvantifisere og sette tall på lydkvalitet. Selv en 300-kroners Blu-ray-spiller leverer sikkert et signal til forsterker som "måler bedre" enn platespillere i femsifret prisklasse, men jeg vet hvilken av dem jeg fortrekker å spille musikk på likevel.
 

bluesbreaker

Hundeeier
Ble medlem
05.03.2009
Innlegg
23.100
Antall liker
61.162
Sted
Blåskogen
Torget vurderinger
1

Det er klart det er MORSOMMERE å spille plater, men det er en annen sak!;)

Lykke til g.org
 

sammy

Overivrig entusiast
Ble medlem
17.01.2008
Innlegg
909
Antall liker
456
Sted
Oslo
Torget vurderinger
5
Vinyl er ganske farlig for lommeboka har jeg erfart. Begynte nylig med vinyl og skulle egentlig ha en pro-ject debut carbon. Budsjettet mitt for vinyl var på rundt 5000 kr. Etter mye lesing så bestemte jeg for en spiller som har en arm med justeringsmuligheter. Da det kom en brukt pro-ject 1xpression på finn så slo jeg til. Det tok ikke mange dager for jeg fant ut at pickup'en som fulgte med (ortofon red) ikke imponerte meg noe særlig. Da ble det kjøpt inn en audio technica at150sa mm pickup. Etter en uke begynte det å klø i fingrene igjen og da ville jeg prøve en mc pickup. Kjøpte også et riaa trinn som kanskje var overkill for resten av vinylrigget. Da måtte jeg jo rettferdiggjøre riaa kjøpet, og at33ptg/II mc pickup ble lagt til handlekurven. Nå ser jeg etter et bedre drivverk og anser at jeg har blitt avhengig av vinyl.

Tenkt deg godt om før du hiver deg på vinyl bølgen. Plutselig sitter du deg med en vinylrigg til flere titalls-tusen og vil ha enda mer.
 

g.org

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
13.04.2010
Innlegg
104
Antall liker
37
Det jeg ofte tar meg selv i og gjøre når jeg spiller musikk digitalt er å aldri lytte til hele album lenger. Dette er noe jeg savner. Og følelsen av "fysisk" musikk.
Jeg lytter mye til musikk(i følge Spotify, 284 timer hittil i år), men da blir det som regel en eller annen spilleliste. Enten på Spotify eller på Tidal.

Lydkvalitet er viktig. Men gleden musikk gir er vel så viktig :)

Utifra det jeg leser her så vil jeg få et "good enaugh" innsteg i vinyl verden for ca. 5k og det er godt nok for meg for å se om interessen vekkes eller slukkes :)
 

t-roten

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.09.2015
Innlegg
2.923
Antall liker
11.515
Sted
London
Jeg fant fram gammel vinyl og kjopte en Rega RP1 med Rega Carbon og Musical Fidelity RIAA for to aar siden. Dette var definitivt bra nok til aa begynne aa kjope og lytte til vinyl igjen. Men oppgraderte fort til RP3 med Rega Elys og TT PSU for aa faa bedre lyd.

Det som ble bedre var bedre bass, mer finkornet diskant. Og i tillegg var RP3 med TT PSU bedre til aa holde jevn hastighet. Merket ikke dette til jeg hadde de to spillerne side ved side...

Noe jeg ikke angrer paa, er aa legge litt penger i RIAA med en gang.
 

g.org

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
13.04.2010
Innlegg
104
Antall liker
37
Ser det ligger enProject Debut med Ortofon 2M Red ​på brukten her til 2400. Er dette et godt kjøp?
 

sammy

Overivrig entusiast
Ble medlem
17.01.2008
Innlegg
909
Antall liker
456
Sted
Oslo
Torget vurderinger
5
Jeg har sett nye pro-ject debut carbon esprit til 2000-2500 på finn, disse ble solgt ganske fort. Billigste var vel 1500 kr for carbon esprit med at95 pickup'en her på brukten hvis jeg husker riktig.

2400 kr for en non esprit versjon syns jeg er litt dyrt.

Edit: Som standard fulgte det med ortofon om5e pickup på spilleren. Ortofon 2m red er ikke så mye bedre syns jeg. Du bør opp til 2m blue før det blir en oppgradering.
 

Auditor

Æresmedlem
Ble medlem
27.02.2006
Innlegg
12.091
Antall liker
4.350
Torget vurderinger
1
G.org, Sammy: Det er en grunn til at de Espritene går såpass billig på brukten. Karbonarmen har resonnanser som lett forplanter seg i hele konstruksjonen hvis du er uheldig med eksemplaret. 2M Red har lenge vært standard på den, Sammy..OM5 var kun på de aller første. En Blue ER ei oppgradering, men kan ikke videreføres opp i hierarkiet på samme måte som Bronze. Liten vits. En annen ting disse kan ha problemer med er jording- det fører til brum og garantireparasjoner. Men får du dem til er de relativt gode. ja..
 

Dazed

Æresmedlem
Ble medlem
29.01.2003
Innlegg
20.540
Antall liker
7.238
Sted
Sarpsborg
Torget vurderinger
2
Karbonarmen har resonnanser som lett forplanter seg i hele konstruksjonen hvis du er uheldig med eksemplaret....... En annen ting disse kan ha problemer med er jording- det fører til brum og garantireparasjoner.
Det har jeg aldri hørt om? Har du noen linker til dette?
 
K

Kleine Freiheit

Gjest
Etter å ha opplevd brum på to nye Rega-armer og lagerproblem på en ny Pro-Ject arm tror jeg det er såså med kvalitetskontroll nå til dags.

PS. Ser ut fra innleggene ut som om jeg er mot vinyl. Jeg hører 60-70% på vinyl :)
Men hvis man ikke setter veldig stor pris på sjarmen, jakten og putlingen er god kost/nytte noe annet.
 
Sist redigert:

sammy

Overivrig entusiast
Ble medlem
17.01.2008
Innlegg
909
Antall liker
456
Sted
Oslo
Torget vurderinger
5
Jeg slet med bromming/støy med mm pickup på pro-ject 1xpression spilleren. Da jeg oppgraderte til mc pickup, forsvart også støyproblemet. Veldig rart egentlig...

Auditor: Hvis man matcher karbon armen med en pickup som har høy nok compliance, så er det ikke et problem. Har gått bra med pickup-byttene så langt.
 

Auditor

Æresmedlem
Ble medlem
27.02.2006
Innlegg
12.091
Antall liker
4.350
Torget vurderinger
1
Sammy: Akkurat det har også jeg sagt. Myk pickup = høy compliance. Men altså: Vil du ha virkelig god lyd for fem tusen, prøv en spiller som ikke begrenser pickupene i samme grad. Det er omtrent bare Sumiko, Ortofon 2M og AT som er kompatible der- og da i de lavere prisklasser. Regas armbeskaffenhet gir den mulighet til å bruke stivere opphengte, tyngre PUer, så det er lettere å få til den. Spiller alt også.
 

g.org

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
13.04.2010
Innlegg
104
Antall liker
37
Hva med enRega RP3 med Dynavector 10x5?
Har fått tips om en slik i nærheten av der jeg bor.
 

Auditor

Æresmedlem
Ble medlem
27.02.2006
Innlegg
12.091
Antall liker
4.350
Torget vurderinger
1
G.org: Det er akkurat det Rega er så gode til. Å vekke entusiasme, musikk- og spilleglede:cool: Planar 2 har flere forbedringer fra RP1, og de største svakhetene er remediert. Med den i hus vil timetallet skyte i været hos deg. Believe you me..Hvis den RP3en er pen kan du se etter en brukt Fono MM samtidig, så er du i mål for de kommende ti år.
 

Medlem-

Overivrig entusiast
Ble medlem
02.09.2012
Innlegg
922
Antall liker
826
Sted
Bergen
Hei enig med Auditor ang Rega.Kjøp pent brukt om mulig,da sparer du også 25% moms som Siv Mens..øø..Jensen ellers skulle hatt.
 

ptb

Æresmedlem
Ble medlem
27.11.2008
Innlegg
14.644
Antall liker
17.687
Sted
Oslo
Torget vurderinger
13
Synes jeg dessverre registrerer at det er en del reklamasjoner på både de rimelige Rega´s (RP1, Planar 1 og 2) og Project Debut/Debut Carbon. Det virker som om høy etterspørsel har redusert kvalitetskontrollen hos begge.

For Rega virker det primært å være relatert til PU og/eller kast i tallerken. Pro-Ject er litt ymse, men armkabel vet jeg har vært en issue.
 

Medlem-

Overivrig entusiast
Ble medlem
02.09.2012
Innlegg
922
Antall liker
826
Sted
Bergen
Synes jeg dessverre registrerer at det er en del reklamasjoner på både de rimelige Rega´s (RP1, Planar 1 og 2) og Project Debut/Debut Carbon. Det virker som om høy etterspørsel har redusert kvalitetskontrollen hos begge.

For Rega virker det primært å være relatert til PU og/eller kast i tallerken. Pro-Ject er litt ymse, men armkabel vet jeg har vært en issue.
Kast i tallerken?Det burde jo vere en enkel jobb å balansere/kvalitetssikre en saktegående tallerken:confused:,men det er sikkert riktig det du sier.
 

svartkeiko

Overivrig entusiast
Ble medlem
21.02.2013
Innlegg
1.113
Antall liker
446
Sted
9395 KALDFARNES
Torget vurderinger
12
Problematikken ligger som oftest i pickupen når du har valgt din budsjettspiller.Det kan synes som om disse MM pickuper i det billige sjiktet er noe forskjellige.
Jeg har opplevd flere ganger at å skifte ut pickuper av samme slag har gitt ro og orden i sysakene.Kvaliteten på pickupene er med dette svært så ujevne.
Det er vel ikke det ringeste tvil om at du som debutant i vinylenes verden også søker etter best mulig lyd.Men du skal huske på at lyden kommer med utstyret og da
er jeg redd for at ditt budsjett blir noe magert.Men av erfaring spesielt med Project platespillere kan du få en lavbudsjett-spiller til å spille godt bare du sikter høyere
med pickupen.Gjerne en billig MC.
Mvh Kenneth
 

ptb

Æresmedlem
Ble medlem
27.11.2008
Innlegg
14.644
Antall liker
17.687
Sted
Oslo
Torget vurderinger
13
Synes jeg dessverre registrerer at det er en del reklamasjoner på både de rimelige Rega´s (RP1, Planar 1 og 2) og Project Debut/Debut Carbon. Det virker som om høy etterspørsel har redusert kvalitetskontrollen hos begge.

For Rega virker det primært å være relatert til PU og/eller kast i tallerken. Pro-Ject er litt ymse, men armkabel vet jeg har vært en issue.
Kast i tallerken?Det burde jo vere en enkel jobb å balansere/kvalitetssikre en saktegående tallerken:confused:,men det er sikkert riktig det du sier.
Sorry, får korrigere meg selv - skjev tallerken, uten at det gjør saken noe bedre.

Men samtidig må ikke mitt innlegg leses dit hen at det er meningen å kritisere, eller "disse" spillerene i seg selv. De har (i orden - slik de er ment å være) potensialer til å kunne gi en ok vinylopplevelse. Har selv en 8,6cc arm m/Adikt PU på den ene Thorensen, og den er fullt ut i stand til å gi hyggestunder med vinyl.
 
Sist redigert:

vinyllp

Hi-Fi interessert
Ble medlem
11.07.2014
Innlegg
64
Antall liker
61
Er dette møtet for anonyme vinyloholikere?
Isåfall,hei jeg heter Kjetil,og er avhengig av vinyl. Det startet for mange år siden,noen år før jeg ble konfirmert. Jeg hadde samme symptomer da,som jeg har nå,og jeg ser andre også har. Jeg hadde en dårlig spiller,men den spilte plater hvertfall. Så kom konfirmasjonen,og jeg ble nyrik for første gang. Jeg hadde da en grei samling,og en venn med bra anlegg,så jeg hadde forstått at spilleren min måtte byttes ut. Halvparten av konfpengene gikk der. Samlingen vokste en del år,men før jeg rakk å bytte spiller igjen,så kom det et slags substitutt nesten alle falt for. Det het CD,og vi syntes det var kjekt. Spoling,bærbart,osv.
Jeg kvittet meg med anlegg,og plater,og kjøpte CD spiller,og CD plater.
Det var greit i mange år. Ikke like bra som vinyl,men jeg lurte meg selv til å tro at hvis jeg bare hadde et medium jeg kunne ta med meg og spille i bilen trengte jeg ikke vinyl. Dessuten hadde hun jeg bodde sammen med på den tiden et barn jeg ikke stolte på mtp forsiktighet,og ikke ville sluppet i nærheten av plater,og platespiller.
Men jeg tenkte stadig på vinyl. Klarte sågar å prate så varmt om det at to venner kjøpte platespiller.
Så for tre år siden ca måtte jeg slå til på en Pro-Ject Debut Carbon Esprit (eller hva den nå het) på Finn,billig Riaa på Oslo Hificenter,og to Dylanplater på Big Dipper.
Dette funket et års tid,og det eneste som ballet på seg var platebunken. Litt fortere enn beregnet,men da får man heller bare spare inn på annet. Greit nok. Jeg hadde opplevelsen av vinyl,alt jeg kjente igjen liksom. Covere som var store,og fine,lyttet til hele plater i slengen uten å sette på shuffle,eller skippe,osv.

Men så lurte jeg på ett,eller annet,og havnet på dette forumet. Da endte jeg opp med å kjøpe rørforsterker. Og da måtte jeg jo nesten ha en litt bedre platespiller. Og da måtte jeg ha ny pickup. Flere tusen senere måtte pickup byttes igjen,og da ble det jo for dumt å "stå stille",eller gå bakover,så da ble det lagt av omtrent det dobbelte som til forrige pickup,men da måtte riaa oppgraderes da.

Og nå sitter jeg her og hører på Nick Cave,og smiler. Kunne sikkert ha suset bort disse pengene på annet. Men er du glad i musikk,lei av måten å høre på som man ofte gjør på CD,og streaming er det bare å kjøre på. Platemesser,jakt på pressinger med den beste lyden,osv... Å,så glad jeg er for at jeg havnet på vinylkjøret igjen.
 
Topp Bunn