Terje-A
Æresmedlem
Stormakter varer ikke evig. Vi ser nå hvordan et Imperium rakner, utgiftene til militære og overvåkning gjør at det ikke lenger er midler til det innbyggerne finner naturlig. Det vi nå er vitne til vil gå inn i historiebøkene...
"Men han vet jo ikke hva han snakker om og skjønner seg ikke på USA"!Trump tilhengere, i hvilke andre land har vi sett og hørt om slik tilstander før?
Noen som tør svare?
Jeg tror "Trump-tilhengerne", her og i USA, etterhvert vil bli ganske få. "Vel, jeg sa jo aldri at jeg støttet Trump, men at han burde få en sjanse til å vise hva han kan gjøre, før vi kritiserer den nye presidenten."
Grandhagen, som ledet norsk etterretning, lurer på hva i helvete det er Trump holder på med. For den som ikke har Dagbladet +, der hele intervjuet står, har Aftenposten noen utdrag:
Grandhagen: –Veldig bekymret over USA - Aftenposten
Det er en grei og kortfattet forklaring. Amerikanerne har forventninger det ikke er mulig å oppfylle slik amerikansk økonomi er blitt. Legger man til at et fåtall sitter med mesteparten av landets formue og at den nye administrasjonen kommer til å forsterke den utviklingen, får man et heksebrygg vi aldri har sett make til.Stormakter varer ikke evig. Vi ser nå hvordan et Imperium rakner, utgiftene til militære og overvåkning gjør at det ikke lenger er midler til det innbyggerne finner naturlig. Det vi nå er vitne til vil gå inn i historiebøkene...
Jeg tror kanskje media igjen er litt tilbake i "ekkokammeret" sitt.Jeg tror "Trump-tilhengerne", her og i USA, etterhvert vil bli ganske få. "Vel, jeg sa jo aldri at jeg støttet Trump, men at han burde få en sjanse til å vise hva han kan gjøre, før vi kritiserer den nye presidenten."
På Facebook og i kommentarfeltene til Nettavisen, Aftenposten m.v. Hvis man leser kommentarfelt til Trumpartikler virker det som om han har utstrakt støtte også i Norge. I dag.Hvor blir det av alle de som forsvarte Trump med nebb og klør nå?
Det tror jeg du har helt rett i.Jeg kommenterte det du skrev om at "det etterhvert ville være få Trump tilhengere i USA". Jeg tror ikke de er så opptatt av det du skriver over.
Mvh
OMF
Kommentarene på Nettavisen er jo skremmende. Jeg prøvde å lese et par artikkler, men måtte gi opp i all stupedideten der...På Facebook og i kommentarfeltene til Nettavisen, Aftenposten m.v. Hvis man leser kommentarfelt til Trumpartikler virker det som om han har utstrakt støtte også i Norge. I dag.Hvor blir det av alle de som forsvarte Trump med nebb og klør nå?
Ellers er fortsatt min primære bekymring at Trump synes mentalt ustabil, og hvem vet hva som skjer når han "snapper".
Før jul ville jeg nok sagt at; nå overdriver du fælt...Folk ønsket seg forandring, nå blir det forandring. Så får vi se hva som skjer, småland som Norge vil ha lite å si.
Men finn kloke måter å spenne setebeltene på, for det kan bli livlig.
Forandring kan jo fryde, men det får være grenser. Om man ikke ønsker å lytte til en hel times podcast, foreslår jeg å hoppe inn på 42:20 for å få med seg slutten.Før jul ville jeg nok sagt at; nå overdriver du fælt...Folk ønsket seg forandring, nå blir det forandring. Så får vi se hva som skjer, småland som Norge vil ha lite å si.
Men finn kloke måter å spenne setebeltene på, for det kan bli livlig.
Nå er jeg ikke bare enig, men har spent setebeltet for lenge siden!
Den Face2Face teknologien var jo helt vill. Hvordan i alle dager skal man klare å skille virkelige videoer fra fake nå?Skummelt hva slags teknologi som kommer og hva den kan brukes til.
Fake News Is About to Get Even Scarier than You Ever Dreamed | Vanity Fair
Uten å ha lest noen av de vil jeg anta at støtten langt på vei kommer av Trumps demonisering av muslimer som gruppe. Rasjonaliteten i det kan i høyeste grad diskuteres, men som siste års hendelser har vist ligger det en dyp mistenksomhet mot innvandring generelt og Islam spesielt i store deler av vestens befolkning. Uten noen reell debatt (det har ikke politikere turt og det har ikke vært stuerent å diskutere) har Europa gjennomgått en av de største kulturelle endringene på lang, lang tid. Intensjonene har sikkert vært gode, men det har vært med særdeles begrenset forankring i landenes velgermasse.Kommentarene på Nettavisen er jo skremmende. Jeg prøvde å lese et par artikkler, men måtte gi opp i all stupedideten der...
Svært få hadde argumenter, enda færre hadde fakta og de fleste synset så det holdt. Rett og slett skremmende.
I 16 muslimske land!De har innreiseforbud mot jøder. Det er ikke bare USA som beskytter sine interesser.Trump tilhengere, i hvilke andre land har vi sett og hørt om slik tilstander før?
Noen som tør svare?
Innen rådende økonomisk teori er internasjonal handel, åpne grenser og den slags sett på som noe nær et ubetinget gode. Land kan bytte varer med hverandre og man slipper å være god på alt mulig rart - som et enkelt eksempel er det ingen grunn per se til at Norge skal innha noen kompetanse på bilbygging når tyskere, franskmenn, japanere og andre har det og vi kan kjøpe biler av de og heller selge de noe annet vi er flinke til. Det er ikke spesielt vanskelig å se fornuften i noe slikt. Det er dog ikke slik at det som slår heldig ut for en nasjon som helhet slår heldig ut for alle (eller en gang de fleste) individer i en nasjon. Det hjelper folk flest fint lite at totalt overskudd øker når all, eller sågar mer en all, økningen tilfaller en relativt liten del av befolkningen. Gjerne kombinert med at skatteinntektene dette skulle generere sendes et annet sted eller i stor grad bortfaller. Apple betaler vel ned mot 0 prosent skatt eller noe i området der på store deler av sin europeiske virksomhet. Det er fint for aksjonærene i Apple, ikke så fint for resten av befolkningen.^Vanskelig å ikke være enig med weld der. Jeg har ment dette (og blitt urokråke i næringslivskretser) fordi jeg har valgt å spørre "utflaggende virksomhetsledere" om hvem som skal kjøpe produktene deres, og hva folk skal leve av. Svaret jeg har fått har vært variasjoner på "vi må gjøre det som er best for våre aksjonærer, samfunnet må ta seg av slike problemer."
Samtidig har de vært flinke til å utnytte muligheter for å blø samfunn for inntekter fra skatt og avgifter.
Så nå er det greit å sammenligne USA med disse landene? Ja ja...I 16 muslimske land!De har innreiseforbud mot jøder. Det er ikke bare USA som beskytter sine interesser.Trump tilhengere, i hvilke andre land har vi sett og hørt om slik tilstander før?
Noen som tør svare?
Og alternativet er?Innen rådende økonomisk teori er internasjonal handel, åpne grenser og den slags sett på som noe nær et ubetinget gode. Land kan bytte varer med hverandre og man slipper å være god på alt mulig rart - som et enkelt eksempel er det ingen grunn per se til at Norge skal innha noen kompetanse på bilbygging når tyskere, franskmenn, japanere og andre har det og vi kan kjøpe biler av de og heller selge de noe annet vi er flinke til. Det er ikke spesielt vanskelig å se fornuften i noe slikt. Det er dog ikke slik at det som slår heldig ut for en nasjon som helhet slår heldig ut for alle (eller en gang de fleste) individer i en nasjon. Det hjelper folk flest fint lite at totalt overskudd øker når all, eller sågar mer en all, økningen tilfaller en relativt liten del av befolkningen. Gjerne kombinert med at skatteinntektene dette skulle generere sendes et annet sted eller i stor grad bortfaller. Apple betaler vel ned mot 0 prosent skatt eller noe i området der på store deler av sin europeiske virksomhet. Det er fint for aksjonærene i Apple, ikke så fint for resten av befolkningen.^Vanskelig å ikke være enig med weld der. Jeg har ment dette (og blitt urokråke i næringslivskretser) fordi jeg har valgt å spørre "utflaggende virksomhetsledere" om hvem som skal kjøpe produktene deres, og hva folk skal leve av. Svaret jeg har fått har vært variasjoner på "vi må gjøre det som er best for våre aksjonærer, samfunnet må ta seg av slike problemer."
Samtidig har de vært flinke til å utnytte muligheter for å blø samfunn for inntekter fra skatt og avgifter.
Det hjelper også fint lite at varer blir rimeligere om man ikke har inntekt til å kjøpe de for. For arbeidstagere i den nedre del av lønnshierarkiet går en stor del av inntekten til basale varer som i liten grad importeres billig fra utlandet - først og fremst bolig, mat og energi.
Hvis vi har fått på plass et flenasjonalt overherredomme med borgerlønn til alle, så tror jeg de fleste andre problemer er løsbare.Et tankekors..her har Norges befolkning rimelig god lønn og de aller fleste ( i alle fall de som i dag er unge og vellykkede) har satt seg til ørene i gjeld fra innkjøp av dyre boliger med nedbetaling 30-40 år frem i tid. De som forfekter en form for uniform borgerlønn med global skatteinnkreving via et flernasjonalt overherredømme skal få et sabla liv med å fortelle de med lån til langt over pipa at de må gi boligene til de som tross alt tjener på dette og kan ta de over til en slikk og ingenting etterhvert fordi de samme ønsker å redusere antall inntektsgivende jobber for at de skal få høyere avkastning på den kapitalen de har spyttet inn i kjeden for å produsere mer. Er det ingen om ser den åpenbare logiske feilen i dette? Er det noen som tror at folk frivillig gir opp sin levestandard uten at det kommer til opptøyer etterhvert. Det er i så fall naivt etter min mening..
For USA en hel del - der har som nenvt flere ganger reallønningene for store deler av befolkningen ikke steget siden 70-tallet. Det er ingen naturlov at det må være slik. Samtidig har det blitt konsentrert astronomiske formuer på noen ganske få hender. Mye av dette er en konsekvens av politikk som har blitt ført. Utviklingen har eksempelvis vært ganske annerledes i Europa, så det er ikke slik at at det må gå som det har gått i USA. Men stagnerende lønninger finnes her også - Tyske reallønninger har fallt de siste 15 årene. Ikke mye, men de er lavere.Og alternativet er?
Eksakt hvilken interesse mener du at de 16 landene beskytter, rent bortsett fra å diskriminere jøder på religiøst prinsipp og ren faenskap?I 16 muslimske land!De har innreiseforbud mot jøder. Det er ikke bare USA som beskytter sine interesser.
Så de 90 millionene iPhone-brukere i USA er alle børsmeglere og finansfolk? Her har vi nok enda et tilfelle av at fakta tilpasses forutinantagelser, og Hardingfelas mangeårige neoluddistiske korstog mot moderne økonomi har påført ham skylapper og ledet ham inn i et blindspor i forhold til å forklare Trump. Mange undersøkelser har blitt gjort og vist at økonomien i liten grad forklarer Trump og alt-right sin fremvekst. Og så lenge man tviholder på egne forklaringsmodeller vil man hverken forstå eller kunne bekjempe denne utviklingen.Apple betaler vel ned mot 0 prosent skatt eller noe i området der på store deler av sin europeiske virksomhet. Det er fint for aksjonærene i Apple, ikke så fint for resten av befolkningen.
Det hjelper også fint lite at varer blir rimeligere om man ikke har inntekt til å kjøpe de for. For arbeidstagere i den nedre del av lønnshierarkiet går en stor del av inntekten til basale varer som i liten grad importeres billig fra utlandet - først og fremst bolig, mat og energi.
USA har 300 millioner innbyggere. At 90 millioner av disse har en iPhone er ikke det samme som at alle har et kurant velstandnivå. Som nenvt flere ganger er reallønningene for store grupper i USAs arbeidsliv på samme nivå som 70-tallet. At ganske mange av disse er "fed up" er ikke så vanskelig å skjønne.Så de 90 millionene iPhone-brukere i USA er alle børsmeglere og finansfolk? Her har vi nok enda et tilfelle av at fakta tilpasses forutinantagelser, og Hardingfelas mangeårige neoluddistiske korstog mot moderne økonomi har påført ham skylapper og ledet ham inn i et blindspor i forhold til å forklare Trump. Mange undersøkelser har blitt gjort og vist at økonomien i liten grad forklarer Trump og alt-right sin fremvekst. Og så lenge man tviholder på egne forklaringsmodeller vil man hverken forstå eller kunne bekjempe denne utviklingen.
Jeg undres rett som det er av dine standpunkter, så at du finner min underlig får være så. I det ene innlegget er det tirader om overforbruk og eksesser, og i det neste fremstilles det som om befolkningen er fattig og utarmet. Undersøkelser viser at Trump og alt-right sine tilhengere ikke anser økonomi som spesielt viktig, og de preges heller ikke av økonomiske vansker mer enn andre. Det de har til felles er i mye større grad at de er kulturelt akterutseilt, at de har sett sitt syn på liv og samfunn, tradisjoner og verdier bli marginalisert og latterliggjort av (det de kaller) en politisk korrekt elite. Og de er rasende over det.^Det var jammen en underlig fremstilling, av mitt ståsted og andres. Har vel også vist til flere studier som viser at rasisme, hvit nasjonalisme og innvandringsfrykt har vært sterke faktorer, både ved Brexit og ved valget av Trump, inklusive å vise til problemene med identity politics.
Samtidig er man stupdum idiot om man later som om økonomi og tilgang til godt lønnet arbeid, med en lønnsutvikling som matcher forventninger, ikke er avgjørende for å blåse liv i andre konfliktområder.
Så ta dine neoluddistiske påstander om hva jeg mener og trekk dem godt ned over dine egne skylapper, Slubbert.
Har vist til denne undersøkelsen tidligere. At du har behov for å påstå at folk tilhører "skrotvenstre", har "skylapper" eller er "neoluddistiske" får du ta på egen kappe. Det er mulig å debattere uten å ty til slikt.Jeg undres rett som det er av dine standpunkter, så at du finner min underlig får være så. I det ene innlegget er det tirader om overforbruk og eksesser, og i det neste fremstilles det som om befolkningen er fattig og utarmet. Undersøkelser viser at Trump og alt-right sine tilhengere ikke anser økonomi som spesielt viktig, og de preges heller ikke av økonomiske vansker mer enn andre. Det de har til felles er i mye større grad at de er kulturelt akterutseilt, at de har sett sitt syn på liv og samfunn, tradisjoner og verdier bli marginalisert og latterliggjort av (det de kaller) en politisk korrekt elite. Og de er rasende over det.^Det var jammen en underlig fremstilling, av mitt ståsted og andres. Har vel også vist til flere studier som viser at rasisme, hvit nasjonalisme og innvandringsfrykt har vært sterke faktorer, både ved Brexit og ved valget av Trump, inklusive å vise til problemene med identity politics.
Samtidig er man stupdum idiot om man later som om økonomi og tilgang til godt lønnet arbeid, med en lønnsutvikling som matcher forventninger, ikke er avgjørende for å blåse liv i andre konfliktområder.
Så ta dine neoluddistiske påstander om hva jeg mener og trekk dem godt ned over dine egne skylapper, Slubbert.
Les et kommentarfelt og se hvor mye "frepperne" som de kalles her til lands argumenterer med sinne og med hat. De skålder alle som er uenige med dem, de skålder politikerne og de skålder media. Jeg kjenner folk på bygda som tjener 600-700 tusen eller mer i året som elektrikere eller rørleggere, har hus og tre biler, knapt har sett en utlending og samtidig tror at samfunnet faller sammen rundt dem. Og de er illsinte på politikerne, på media, på innvandrerne og alle de gir skylda for det de helt feilaktig mener er et land i kaos.