Vi drakk en Hexamer Meddersheimer Rheingrafenberg Riesling Spätlese 1990 etter middagen. Petrolium i duften, sammen med ananas og fersken. God på smak, ganske frisk, men kanskje litt tynn? Uansett, den gikk ned uten motstand. Hadde vel kun en flaske av denne.
Det går ubønnhørlig mot påske, og da må jo vinen drikkes inn. Kan ikke plutselig stå der og ikke ha smakt verken vått eller tørt.
Denne er absolutt drikkbar, men hva går den til? En ironisk Ripasso fra skarve 2014. Jaffal ikke til lam som jo står på menyen på selveste Påskeaften. Kanskje til noe fugl - men det skal vi ikke ha denne påsken...
Det går ubønnhørlig mot påske, og da må jo vinen drikkes inn. Kan ikke plutselig stå der og ikke ha smakt verken vått eller tørt.
Denne er absolutt drikkbar, men hva går den til? En ironisk Ripasso fra skarve 2014. Jaffal ikke til lam som jo står på menyen på selveste Påskeaften. Kanskje til noe fugl - men det skal vi ikke ha denne påsken...
Det går ubønnhørlig mot påske, og da må jo vinen drikkes inn. Kan ikke plutselig stå der og ikke ha smakt verken vått eller tørt.
Denne er absolutt drikkbar, men hva går den til? En ironisk Ripasso fra skarve 2014. Jaffal ikke til lam som jo står på menyen på selveste Påskeaften. Kanskje til noe fugl - men det skal vi ikke ha denne påsken...
Det har vært krig med korken, ser jeg. Men det gikk vel bra, siden den glir ned med velbehag. Tomasi har jeg kun brukt som drikkevin, og har egentlig alltid pleid å ha i alle fall ei flaske stående. Men når jeg tenker meg om så drakk jeg den siste forleden, det er faktisk veldig skrint i vinskapet nå, men heldigvis finnes det et pol innen grei gangavstand. Det er nok vin i huset til påsken er over i alle fall.
Det er ungdommen som herjer med korkene, baluba, de som skal arve landet.
Trist syn og godt jeg skal forlate denne verden, for dette går ad undas. Ikke rart det blir krig i verden...
Tenkte denne kunne passe til påskelammet. Fikk den i gave siden jeg hadde vært snill gutt.
Smakte fabelaktig; vedlig god balanse mellom fylde, friskhet og sødme.
Knakk en flaske til påskelammet på hytta. Var overraskende god siden jeg hadde rasket med noe fra kjelleren uten å tenke veldig over det ( kjeller som i kjeller, ikke vinkjeller). Sjekket polet for hva vi hadde drukket da jeg ville ha flere av den. De skulle ha 870 pr flaske...
Jeg er veldig glad i rødvin, men driker lite av det da jeg bruker mesteparten av polpengene mine på belgisk drikke, eller annen øl, er mye godt øl man kan også bruke både til og i mat - men det fristet med rødvin idag - syns den smakte veldig godt.
I dag var det Chili con Svein Arne, og da foreslår Polet denne. Hvitvin til sterk mat??? WUT??!
Javel, paternalisert og infantilisert som jeg er, gjorde jeg som jeg fikk beskjed om.
Men det var faktisk ingen dårlig kombo; vinen har nok syre til å stå i mot krydderiet i maten.
Kluet er vel primært litt sødme? Sørafrikansk Chenin inneholder ofte et markant sødmeinnslag - hvitvin til spicy (feks asiatisk) mat anses forøvrig som en klassisk kombo, skjønt da må ikke hvitvinene være alt for tørre.
Er blitt tilhenger av "naturvin"/"nakenvin", produsert uten bruk av kunstgjødsel eller sprøytemidler.
Anbefaler en tur i vinkjelleren til Bar Brutus for dem som ønsker et inntrykk av det store utvalget av slike viner. BRUTUS
Og anbefaler ikke at man googler herbicides insecticides bordeaux for dem som ønsker å fortsette å drikke viner derfra.
Men det finnes unntak. Château Fougas skjønte allerede i 2003 at dette var på vei til helvete og konverterte til økologisk produksjon, senere biodynamisk. En god vin til en grei pris. Finnes på polet. Det samme for Fructales som er en blend fra Andalucia.
Mendez Moya går løpet helt ut. Ikke filtrert eller stabilisert og uten sulfitter. Bør dekanteres fordi det vil være bunnfall i flasken, selv om dette legger seg pent i bunnen av glasset.
Kluet er vel primært litt sødme? Sørafrikansk Chenin inneholder ofte et markant sødmeinnslag - hvitvin til spicy (feks asiatisk) mat anses forøvrig som en klassisk kombo, skjønt da må ikke hvitvinene være alt for tørre.
Sødme behøver ikke være sukker men brukes i hvert fall i min vinterminologi (kanskje litt upresist) om rik, moden frukt. På samme måte som en sørlig burgunder (feks fra Macon) allti fremstår som mye mer sødmefylt enn en Chablis, selv om de er fra samme årgang, samme drue, og bare 25-30 mil fra hverandre i voksested. Det har vissnok med (sier de som er biokjemikere) med fenolisk modning av sukker og syrer (og for ordens skyld; sukkeret har blitt til alkohol så vinen er teknisk sett tørr).
2013 årgang. Vinen er knusk tørr, men man kjenner denne sødmen som erato snakker om. Denne er nok for tørr for å passe til asiatisk mat, men den har masse syrer som kan "skjære gjennom" er fet saus.
2013 årgang. Vinen er knusk tørr, men man kjenner denne sødmen som erato snakker om. Denne er nok for tørr for å passe til asiatisk mat, men den har masse syrer som kan "skjære gjennom" er fet saus.
God beskrivelse, otare, av en vin jeg liker godt selv. Østerrikerne, og i enda større grad slovenerne, er i mine øyne underkjente produsenter av kvalitetsvin blant nordmenn flest. Muligens også fordi de stille og rolig gjør kål på det meste av deres godsaker selv?
Forøvrig, og til tross for at det er akademisk uenighet om den etymologiske betydningen av det opprinnelige navnet for Wien, som romerne tok over og brukte, så vil enhver med litt forståelse for latin og keltisk ha vansker med ikke å gjøre seg assosiasjoner relevant til denne tråd da dette navnet var Vindobona.
Bründlmayer er en fantastisk produsent. Denne kjøpte jeg selv hos Bründlmayer i fjor. De hadde ikke mer igjen av Alte Reben, men den kjøpte erato til meg for 2 år siden.
Kluet er vel primært litt sødme? Sørafrikansk Chenin inneholder ofte et markant sødmeinnslag - hvitvin til spicy (feks asiatisk) mat anses forøvrig som en klassisk kombo, skjønt da må ikke hvitvinene være alt for tørre.
Rart du ikke har prøvd hvitt til sterkt før, jeg som har kone fra Asia har blitt vandt til å velge hvite viner.. Her jeg bor i Sverige får du ganske gode Rieslinger med god kvalitet, noe jeg synes Sverige er bedre på er hvitt, og det er et godt tips til heavy krydret mat.
Ellers er lyse øl også å foretrekke til sterk mat, da synes jeg wit og blonde funker bra, men Riesling er mer spennende....
Husker ikke hvem som anbefalte denne, men fornemmer at det var Gjestemedlem. Kan være jeg husker feil. Blir i alle fall spennende å prøve til ferdig pizza. Blir uten kjøkken et par måneder, og da er det jammen godt jeg har nok å drikke på.
Er det Graupert Zweigelt? Det er en meget god vin til pizza! Vi er solide Meinklang-fans i huset og har prøvd det meste av utvalget. Zweigelt 2014 var påskefavoritt.