G
Gjestemedlem
Gjest
Den der likte jeg godt. Stilig! Spesielt bra slips etc. til dressen. Samtalen med sirkelsaken får bli mellom dere.
Lettsindige og eksperimentelle miljøer er vel mer inkluderende i sin toleranse. Det er i alle fall hakket bedre enn sjøstøvler og propellhatt, så langt skal jeg strekke meg.Hehe, jeg regnet med du ville kalle dem tøfler, Deff. Det har du gjort før.
Men de skoene er helt innafor til en relativt uformell dress som denne.
Jepps! Jeg også, kongetråd, så om mine kommentarer opp og ned, sleivspark og udannet ros er uønsket så skal jeg holde meg borte. Lover.setter stor pris på denne tråden!
Hehe, du altså.Lettsindige og eksperimentelle miljøer er vel mer inkluderende i sin toleranse. Det er i alle fall hakket bedre enn sjøstøvler og propellhatt, så langt skal jeg strekke meg.Hehe, jeg regnet med du ville kalle dem tøfler, Deff. Det har du gjort før.
Men de skoene er helt innafor til en relativt uformell dress som denne.
Enig der. Mangel på snøring er et stikkord.Hehe, du altså.Lettsindige og eksperimentelle miljøer er vel mer inkluderende i sin toleranse. Det er i alle fall hakket bedre enn sjøstøvler og propellhatt, så langt skal jeg strekke meg.Hehe, jeg regnet med du ville kalle dem tøfler, Deff. Det har du gjort før.
Men de skoene er helt innafor til en relativt uformell dress som denne.
Loafers er klasse.
Oxford er mest formelle sko, så kommer Derby, så monks og så loafers som de minst formelle skoene i en herregarderobe.
Det handler om overflate, åpenhet og grad av snøring.
Kjempekjekt at du er engasjert, Deff. Og veldig hyggelig sagt, fingern.Jepps! Jeg også, kongetråd, så om mine kommentarer opp og ned, sleivspark og udannet ros er uønsket så skal jeg holde meg borte. Lover.setter stor pris på denne tråden!
Min tanke er at en tråd lever med levende ektefølt interaksjon, og man lærer jo litt folk å kjenne etterhvert også.
Oxford har så kalt lukket snøring, mens Derby har åpen, og er mer uformell.Enig der. Mangel på snøring er et stikkord.Hehe, du altså.Lettsindige og eksperimentelle miljøer er vel mer inkluderende i sin toleranse. Det er i alle fall hakket bedre enn sjøstøvler og propellhatt, så langt skal jeg strekke meg.Hehe, jeg regnet med du ville kalle dem tøfler, Deff. Det har du gjort før.
Men de skoene er helt innafor til en relativt uformell dress som denne.
Loafers er klasse.
Oxford er mest formelle sko, så kommer Derby, så monks og så loafers som de minst formelle skoene i en herregarderobe.
Det handler om overflate, åpenhet og grad av snøring.
oppfatter ikke dine innlegg som noget negativt på noen måteJepps! Jeg også, kongetråd, så om mine kommentarer opp og ned, sleivspark og udannet ros er uønsket så skal jeg holde meg borte. Lover.setter stor pris på denne tråden!
Min tanke er at en tråd lever med levende ektefølt interaksjon, og man lærer jo litt folk å kjenne etterhvert også.
Flott dress, den trur eg eg ville følt meg vel i.A rainy day in Soho.
Blir aldri lei av tweed. Selv om de fleste forbinder tweed med Skottland, lages det også utmerket tweed andre steder. Denne er irsk, og stoffet har navn etter byen Donegal. Det er karakteristisk med sine spettete farger i et melert stoff.
Dress er ferdigdress fra Ede & Ravenskroft, ett av de eldste skredderhusene on the Row. De er de som lager kroningskappene til de kongelige i England.
Skjorte er bespoke fra W&S, slips og PS fra Kent Wang, mens skoene er fra Cheaney. Det er derbys, av typen split toe, eller også kalt norwegians. Blir ikke så pene i skinnet av regnvær, men kvalitetssko tåler vann. Paraply fra CT.
Vis vedlegget 443211
Vis vedlegget 443212
Vis vedlegget 443213
Vis vedlegget 443217
Vis vedlegget 443214
Vis vedlegget 443215
Vis vedlegget 443216
Det var ikke vanskelig i det hele tatt.
En ordentlig gentlemans tråd!Tror det er mye av et norsk fenomen det der med at menn ikke skal kle seg pent. Dresskoden her til lands er liksom hva som helst bare det ikke passer sammen og husk å ikke pusse skoene. Alt for mange anstrenger seg ikke nok - mens noen anstrenger seg litt for mye.
Et fint antrekk skal være gjennomtenkt, men uanstrengt. Klærne trenger ikke være dyre, men de skal passe til kroppen. Uttrykket skal henge sammen og skape balanse både i farge og snitt. Og antrekket skal passe til anledningen.
Skal du kun ha èn dress så gå for en koksgrå, det er den mest anvendelige av alle dressfarger.
Da kan du fjonge deg med litt farge på skjorten, slips og PS når du skal på fest, men dressen er likevel formell nok til å brukes i bryllup og kanskje også i begravelse dersom den er tilstrekkelig mørk og du har hvit skjorte og sort slips til.
Dress nr to bør være mørk blå, og da har du i grunnen to dresser i èn; mørk blå virker sort i dempet belysning.
Etter det kan du begynne å leke deg: lys grå, ruter, striper, rosa...
Jakke + bukse er mer krevende å få til, og mer uformelt enn dress. Her skal jakken være litt mer uformell enn en dressjakke, gjerne grovere stoff og knapper, kanskje litt romsligere. Klassikeren er mørk blå jakke, og mellomgrå bukser, lys blå skjorte til. Kan nesten ikke bli feil.
Tweed er fint på alle, stoffets grovhet og fargesjatteringer er uformelt, men snittet er relativt formelt - det beste fra to verdener. Blåtoner, mellomgrå og alle naturfarger; brunt, rust, gultoner, grønt - alt etter hvilke farger en selv har.
Det er ganske vanlig, og fint, med ruter på tweedplagg. Uten ruter er fiskebeinsmønster tidløst og passer også veldig godt til stoffets røffhet.
Stoffet stammer fra Skottland, og det er underlig at vi i Norge ikke bruker det mer. Både klima, farger og topografi har likheter mellom Skottland og Norge, noe som burde føre til at vi kledde mer på samme måte. Jaja, kilten er vel for mer spesielt interesserte.
Innkjøperne i klesbutikkene er en liten klikk som heller vil dra til Italia for innkjøp, der har de jo som kjent både samme værforhold og lynne som oss. Så da må mange ta til til takke med det som de finner i butikkene.
Ikke kjøp annet enn 100% naturprodukt som ull, bomull, lin osv. Syntetisk er ikke fint og det slites mye fortere, puster mindre og er uglesett i kleskretser, for det er vel stort sett ulike former for plast disse stoffene er laget av.
Bomull er kjøligere enn ull - men den slites raskere, og da varer plagget kortere.
Lin er fint og av det eneste dresstoffet der det er innafor med skrukker. Typisk sommerplagg. Den irske linen regnes som den aller mest eksklusive.
Så finnes det en rekke blandinger av ull, og lin, silke osv, det er helt greit - så lenge det er snakk om naturprodukt.
Bedre ville jeg tro. Men det finnes selvsagt gode skreddere i Vietnam, også. Men det er vel ikke bare hype som gjør at Savile Row er verdenskjent. Det går med minst 50 timer håndarbeid pr dress iflg standarden.Jo det er mange land med sykultur og lavere prisnivå. Thailand, Vietnam og Tyrkia er eksempler. Selv har jeg kun gått til seriøs skredder i Vietnam. Rimelig godt fornøyd med en dress til 3K, (noen år siden) en frakk til 600 og et par silkeskjorter i samme stil. Men sett jeg hadde brukt et tilsvarende budgett der som kreves i London:
Ville man da endt opp med noe dårligere eller bedre. Om man går til de aller beste der?