Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • D

    Danke

    Gjest
    Ok så forklar meg hva som er forskjellen på å gå i en butikk i oslo å kjøpe seg en biff skjært ned og modnet i trøndelag kontra å gå på stene å kjøpe seg en fra Holland
    Som sagt vi lever i forskjellig verden.. Du sier I NORGE og så mener du Oslo-vest eller noe sånt....
     
    D

    Danke

    Gjest
    Er det rart det blir krig?
    Tydeligvis ikke, men makan til trolling, det bør da være mulig å komme med noen enkle poenger å tips.
    Ditt "enkle" poeng og tips er at kjøtt er tilgjengelig i Oslo, ikke i Norge. Dersom man vil kan man kjøre og levere til resten av landet ca sånn jeg sa.

    Det er fullt mulig ja.. For ca 5 %


    Ja og de som bor i Oslo-vest sef... :)
     
    Sist redigert:
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Å snu biffen ofte er feil. Man får ikke den optimale mørheten og smaken da.
    Jeg vil påstå at det er en myte. Bruker man for lav varme kan jeg se se at man ikke gir tid til maillardreaksjoner om man snur hyppig, men jeg klarer ikke å påpeke noen feil med Hestons metode som jeg nylig postet i en annen tråd. At det er mer tradisjonelt og at man kan ha et kulturelt soundtrack appellerer mer til følelser enn til fakta.

    Kjøtt blir sikker godt med denne metoden også, men ikke så godt som det kunne blitt.
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Uansett. Går temperaturen i denne tråden noe særlig mer opp, så blir alt kjøttet grått....
     
    • Liker
    Reaksjoner: TT.
    C

    cruiser

    Gjest
    Mitt ENE eksempel leverer til norgesgruppen så dette er mulig å få kjøpt på hver eneste menybutikk i hele landet, du må riktignok bestille det noen dager i forveien. Men den ulempen er vel ikke noe større en å ringe Gunn for å få beskjed om at de får noe bra kjøtt fra Holland i neste uke.
     
    D

    Danke

    Gjest
    Uansett. Går temperaturen i denne tråden noe særlig mer opp, så blir alt kjøttet grått....
    Ja jeg får holde meg for god til å komme med noen "enkle tips".. For motparten har så gode råd "tips og enkle råd" for resten av landet.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Uansett. Går temperaturen i denne tråden noe særlig mer opp, så blir alt kjøttet grått....
    Hm, tenker at du tar feil. Jo mer uenig man er om mat, matlaging og tradisjoner jo bedre. Folk som er på randen til mord om hva som er den beste måten å steike vafler på er også dem som har mest til felles. Se på italiernerne .. det hele bunner ut i at man bryr seg om kvaliteter og glede og strides om hvordan best oppnå målet. Det er dem som er fornøyd med fôr som man ikke gidder å bry seg for mye med. Tapt sak.
     
    D

    Danke

    Gjest
    Mitt ENE eksempel leverer til norgesgruppen så dette er mulig å få kjøpt på hver eneste menybutikk i hele landet, du må riktignok bestille det noen dager i forveien. Men den ulempen er vel ikke noe større en å ringe Gunn for å få beskjed om at de får noe bra kjøtt fra Holland i neste uke.
    Nei, som sagt vi lever i forskjellig verden, jeg tror faktisk at jeg lever på en annen planet.

    Det er helt sant det er ikke noe vanskeligere enn å ringe Gunn, minus den "lille" prisforskjellen med relatert til 5% av befolkningen..
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Fordelen med EØS schengenavtalen åpne grenser og alt det der er at det er mulig å kvitte seg med noe rask også.. lenge leve Sverige!
     
    D

    Danke

    Gjest
    Fordelen med EØS schengenavtalen åpne grenser og alt det der er at det er mulig å kvitte seg med noe rask også.. lenge leve Sverige!
    Hvordan er det relevant i mat-tråden? Merker jeg en viss misnøye, spis Trondheimsbiffen din da, istedenfor å kommentere alle som har vært så dumme å handle gammel industrigjøkalv på handletur i Sverige... :)

    Idag blir det koteletter av Svensk gris fra ICA, tror det blir ovnsbakt skivad potatis til, med tørket timian på, skal prøve å kutte en tomat akkurat som Cruiser viste og poste bilde.

    Gleder meg, tror det blir en svensk IIPA til maten, fra Omnipollo!
     
    Sist redigert:

    jane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.06.2004
    Innlegg
    3.135
    Antall liker
    1.174
    Sted
    '
    Kamskjell, erterpuré, Coessens Brut Nature pluss litt Olden.
    En grei nok starter.
    MAT001.JPG
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Hvis ikke de kamskjellene er tatt i trål, full av sand, fryst ned 3-4 ganger og kjøpt på Stene kjøtt er det sikkert bare no drit :)
     
    D

    Danke

    Gjest
    Hvis ikke de kamskjellene er tatt i trål, full av sand, fryst ned 3-4 ganger og kjøpt på Stene kjøtt er det sikkert bare no drit :)
    Sjømat i Strømstad kjøper man på Coop-Konsum eller Fiskehandleren, det også slår Meny. :)

    Fisk er billigere og ferskere i Strømstad, men ferske reker er dyrere enn i Norge. Sikkert pga reke reguleringen, Strømstad er veldig klare på Miljøvern, Kosterhavs-senteret osv.

    Man behøver ikke bestille 3 dager før heller, det man gjør er enkelt å ringe å høre hva de har som er bra.
    Jeg og madammen er veldig glad i makrell eller kolje og hvitvinsdampede blåskjell..
     

    Fenalaar

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.05.2002
    Innlegg
    8.603
    Antall liker
    7.157
    Sted
    Narvik
    Torget vurderinger
    3
    Skjerpings, folkens - man skulle tro dere hadde tadd sinnapiller ! :mad:

    Johan-Kr
     

    TT.

    The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
    Ble medlem
    15.11.2007
    Innlegg
    42.385
    Antall liker
    93.673
    Sted
    Nedre Tonsåsen
    Torget vurderinger
    99
    Hvis ikke de kamskjellene er tatt i trål, full av sand, fryst ned 3-4 ganger og kjøpt på Stene kjøtt er det sikkert bare no drit :)
    Sjømat i Strømstad kjøper man på Coop-Konsum eller Fiskehandleren, det også slår Meny. :)

    Fisk er billigere og ferskere i Strømstad, men ferske reker er dyrere enn i Norge. Sikkert pga reke reguleringen, Strømstad er veldig klare på Miljøvern, Kosterhavs-senteret osv.

    Man behøver ikke bestille 3 dager før heller, det man gjør er enkelt å ringe å høre hva de har som er bra.
    Jeg og madammen er veldig glad i makrell eller kolje og hvitvinsdampede blåskjell..
    Visste ikke at MENY fantes i Strömstad :rolleyes:
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Tror det er greiest om dere er enige om å være uenige. Jeg heller klart mot skorpe, og tipses gjerne om denslags. Dyrt kjøtt tar jeg meg sjelden råd til, men leter gjerne etter marmorering i rotekassa.
     
    D

    Danke

    Gjest
    Hvis ikke de kamskjellene er tatt i trål, full av sand, fryst ned 3-4 ganger og kjøpt på Stene kjøtt er det sikkert bare no drit :)
    Sjømat i Strømstad kjøper man på Coop-Konsum eller Fiskehandleren, det også slår Meny. :)

    Fisk er billigere og ferskere i Strømstad, men ferske reker er dyrere enn i Norge. Sikkert pga reke reguleringen, Strømstad er veldig klare på Miljøvern, Kosterhavs-senteret osv.

    Man behøver ikke bestille 3 dager før heller, det man gjør er enkelt å ringe å høre hva de har som er bra.
    Jeg og madammen er veldig glad i makrell eller kolje og hvitvinsdampede blåskjell..
    Visste ikke at MENY fantes i Strömstad :rolleyes:
    Nei, men jeg anbefaler en hvilken som helst kystbys tradisjonelle fiskehandel enn en Meny butikk.
    DET finnes det mye lett tilgjengelig av i Norske kystbyer...
     
    D

    Danke

    Gjest
    Jeg melder meg uansett ut av "debatten"
    Takk for at du tipset meg om Trondheims slakteri :) , jeg må til Operaen og da kan vi sove på Grand Hotel og smake på den berømte Trondheimsbiffen.
    gå nå og trim trollskjegget ditt og spis gråstekt biff fra holland
    Jeg har sagt at vi skal spise koteletter idag, jeg skal pynte med en kvistomat fra Nederland fra Sense som jeg skal pyntkutte.
    Takk for tipset til å kutte tomat sånn stilig..

    Gleder meg! Det blir staselig. ;D
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Så hva har vi lært så langt? Italia kan hverken pasta eller tomat, vi har ikke kjøtt i Norge(kun i Trondheim) og det er ikke mulig å kjøpe god ris i Sverige.
     
    D

    Danke

    Gjest
    Så hva har vi lært så langt? Italia kan hverken pasta eller tomat, vi har ikke kjøtt i Norge(kun i Trondheim) og det er ikke mulig å kjøpe god ris i Sverige.

    Barillia er ikke bra i smakstester nei, så det lett på nett etter at vi vendte tommelen ned. Dersom vi skal gjøre mer stas så kjøper vi fersk. Den er god i Sverige, og før elendig på Meny...

    Luigi er bedre italienske ubesudlede tomater mener vi.

    Trondheim Slakteri har godt kjøtt sier du, gleder meg til Operatur og overnatting på Grand Hotel i oslo ;D

    Da får jeg smakt samme ypperlige kjøtt som Cruiser i Oslo. :)

    Ris er mer det at Jasminbis er billig 5kg i Norge og godt i våre øyne da, jeg stoler på asiaten...

    Jeg er igang med middag og kutter kvist-tomat og poteter.. Tar meg en ale også, nydelig..
     
    Sist redigert:
    V

    vinyl-mannen

    Gjest
    Så hva har vi lært så langt? Italia kan hverken pasta eller tomat, vi har ikke kjøtt i Norge(kun i Trondheim) og det er ikke mulig å kjøpe god ris i Sverige.

    Barillia er ikke bra i smakstester nei, så det lett på nett etter at vi vendte tommelen ned. Dersom vi skal gjøre mer stas så kjøper vi fersk. Den er god i Sverige, og før elendig på Meny...

    Luigi er bedre italienske ubesudlede tomater mener vi.

    Trondheim Slakteri har godt kjøtt sier du, gleder meg til Operatur og overnatting på Grand Hotel i oslo ;D

    Da får jeg smakt samme ypperlige kjøtt som Cruiser i Oslo. :)

    Ris er mer det at Jasminbis er billig 5kg i Norge og godt i våre øyne da, jeg stoler på asiaten...

    Jeg er igang med middag og kutter kvist-tomat og poteter.. Tar meg en ale også, nydelig..
    Kan du legge ut lenker til testene av Barillia ?
     
    D

    Danke

    Gjest
    Så hva har vi lært så langt? Italia kan hverken pasta eller tomat, vi har ikke kjøtt i Norge(kun i Trondheim) og det er ikke mulig å kjøpe god ris i Sverige.

    Barillia er ikke bra i smakstester nei, så det lett på nett etter at vi vendte tommelen ned. Dersom vi skal gjøre mer stas så kjøper vi fersk. Den er god i Sverige, og før elendig på Meny...

    Luigi er bedre italienske ubesudlede tomater mener vi.

    Trondheim Slakteri har godt kjøtt sier du, gleder meg til Operatur og overnatting på Grand Hotel i oslo ;D

    Da får jeg smakt samme ypperlige kjøtt som Cruiser i Oslo. :)

    Ris er mer det at Jasminbis er billig 5kg i Norge og godt i våre øyne da, jeg stoler på asiaten...

    Jeg er igang med middag og kutter kvist-tomat og poteter.. Tar meg en ale også, nydelig..
    Kan du legge ut lenker til testene av Barillia ?
    Jeg leser Aftenposten, den samme testen ligger på klikk osv.

    https://www.aftenposten.no/norge/i/6n26L/Taperen-er-narmest-uspiselig

    Jeg baserte meg absolutt ikke på denne testen, jeg og kona prøvesmakte forskjellige pasta siden vi synes de svenske OG Barillia var uspiselige og vasne.

    Vi kom til at First Price var best, fersk pasta i Sverige er bedre. Men First Price er godt med tomatsaus og rimelig . Sopp er også godkjent...

    Når Krusern eller han var så bastant, så viste jeg at jeg og madammen hadde rett. Var bare å ta et enkelt søk, Barillia får ikke god omtale. Han Krusern har sikkert ikke prøvd First Price fordi de ikke selger det der han bor. [emoji4]

    Men vil du høre min mening om Barillia? Den er seig, klebrig, og holder seg ca 4 minutter.
    Ikke sånn at FP og Sopps er så veldig gode, men de gjør jobben.

    Barillia not.
     
    Sist redigert:
    C

    cruiser

    Gjest
    Seig klebrig pasta er kokt i for lite vann.. stikkord her er stivelse. Danke kommer selvsagt med kokkeargumentet og at alt er gjordt riktig.. men for andre kan det kanskje være nyttig
     
    Sist redigert av en moderator:
    D

    Danke

    Gjest
    Seig klebrig pasta er kokt i for lite vann.. stikkord her er stivelse. Danke kommer selvsagt meg kokkeargumentet og at alt er gjordt riktig.. men for andre kan det kanskje være nyttig
    Vi bruker masse vann.. Jeg bruker en solid kjele.. :)

    Var det ikke du som sa i en annen tråd at det endrer ikke Fakta!?

    Wtf du påstår at du vet hvordan jeg koker pasta:confused: Du er synsk.


    Jeg har aldri sagt at jeg var kokk, det var du som sa du var omskolert kokk...
     
    Sist redigert:

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.650
    Antall liker
    9.498
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Ris er interessant. Danke som bor i Strømstad kan jo kjøpe det på Asian Market oppe i Oslovegen i bygget bortenfor Systembolaget.
    Sikkert helt ok.
    Jeg er gift med en risekspert:) og hun kjøper alltid jasminris i 5 kilos pose på den lokale Rema. Billig og topp kvalitet.
    Billigere enn å kjøpe 20 kilos sekk i en innvandrerbutikk.......
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    21.442
    Antall liker
    13.976
    Pasta carbonara i dag. Vanskelig å slå i vellykke pr. tidsenhet brukt og en fin rett å ha i reportoaret. Tar like lang tid som å koke spaghettien som brukes.

    Bør ideelt ha guanicane (speket svinekjake) som er vanskelig å få tak i. Panchetta funker også bra men vanlig bacon blir ikke helt det samme. Og helst pecorino om man får tak i fremfor parmesan.

    Og bruk mye pepper.

    Panchetta er for øvrig et utmerket harryhandelkjøp. Kjøpt i hele stykker får man det for 200 kroner kiloen. Del i porsjoner og frys ned.
     
    Sist redigert:

    TT.

    The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
    Ble medlem
    15.11.2007
    Innlegg
    42.385
    Antall liker
    93.673
    Sted
    Nedre Tonsåsen
    Torget vurderinger
    99
    Restemat i fra gårsdagens kjøttdeig og spaghetti: I dag Spaghetti med kjøttdeig og ketchup. + Pepsi Max
     
    D

    Danke

    Gjest
    Svensk skosåle kotelett, fra svensk gård, rester av den overkokte fløtekantarell greia som kona har plukket og kokt..

    Og en industri tomat fra sense altså HOLLAND, prøvde å kutte. Synes jeg gjorde det greit. [emoji4]

    Potatisen er skitne skrelte nypoteter fra Strømstad.. Så lenge det er en gård.. så er det vel industri.

    Jeg må bare beklage, østlandet har østkantkultur..

    Viss vi ikke hadde heia på 08 så hadde vi vært Engafans alle mann.

    Drikker Pepsi Max, den er av samme kvalitet som Norge.[emoji6]


    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     
    Sist redigert:

    TT.

    The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
    Ble medlem
    15.11.2007
    Innlegg
    42.385
    Antall liker
    93.673
    Sted
    Nedre Tonsåsen
    Torget vurderinger
    99
    Kan si at det er smaksforskjell på svensk Pepsi Max kontra norsk. Det er forskjellig oppskrift. Og jeg tuller ikke. Den er "skreddersydd" for markedet den selges til!
     
    D

    Danke

    Gjest
    Hehehe..

    Jeg sier som Live Nelvik til Valen.

    Nå får han Krusfyren Faen meg være fornøyd. For nå har jeg prøvd å kutte Tommat fra Holland!! [emoji6]

    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     
    Sist redigert:
    6

    65finger

    Gjest
    Svensk skosåle kotelett, fra svensk gård, rester av den overkokte fløtekantarell greia som kona har plukket og kokt..

    Og en industri tomat fra sense altså HOLLAND, prøvde å kutte. Synes jeg gjorde det greit. [emoji4]

    Potatisen er skitne skrelte nypoteter fra Strømstad.. Så lenge det er en gård.. så er det vel industri.

    Jeg må bare beklage, østlandet har østkantkultur..

    Viss vi ikke hadde heia på 08 så hadde vi vært Engafans alle mann.

    Drikker Pepsi Max, den er av samme kvalitet som Norge.[emoji6]


    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
    Ser jeg stekeskorpe? Steketips er tAtt til etterrettning! Bravo!
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    16.125
    Antall liker
    9.230
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Jeg er ikke så komplisert når det gjelder mat, og er glad i biff. Hater trevler og seigt kjøtt , så da blir det ofte indrefilet. I dag blir det Rema 1000 - Indrefilet Pampas...til 349,-/kg.
    Ser bra ut så langt.

    Heineken i glasset.

    Mvh
    OMF

    biff.jpg
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn