Hardingfele
Æresmedlem
Dette er jo det interessante. Begge er spanske produsenter av sjokolade og begge er tidlig ute med å påpeke at de var først ute med å gjøre ting med sjokolade (spanske kolonier i Amerika). De er litt småsure nede i Spania over at belgierne har stukket av med sjokoladekronen og gjør hva de kan for å skape best mulig sjokolade i Spania.Nåja.. besøkte Valor i La Vila Joiosa for et par år siden.... Valor selges forresten i Norge også...
Jeg var på en sjokolademesse og smakte vel like mange sjokolader som de stakkars ostedommerne nylig måtte gjennom oster i VM. De spanske falt i smak og spesielt Solé. De har samarbeidet med de samme kakaobøndene i over førti år, i Den dominikanske republikken, og har full kontroll på råvarene. I tillegg kjører de et tungt Fairtrade-opplegg sammen med bøndene, slik at de er sikret mot at de får sekunda vare eller at det blandes inn bønner med tvilsom opprinnelse. (Skjer mye rart på kakaomarkedet).
For meg var det fascinerende å lære mer om tilvirkningsprosessen og spesielt conchingen og hvor avgjørende den er.
https://en.wikipedia.org/wiki/Conche
FULL DISCLOSURE: Den bedre halvdel importerer Solé.
Sist redigert: