Mat, drikke og røyk MAT

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    4.056
    Antall liker
    3.127
    Torget vurderinger
    1
    Potensielt ja. Men vitamin B12 får man på naturlig måte kun fra animalske produkter. Ikke alle veganere/vegetarianere har vært klar over det.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    21.738
    Antall liker
    14.345
    Potensielt ja. Men vitamin B12 får man på naturlig måte kun fra animalske produkter. Ikke alle veganere/vegetarianere har vært klar over det.
    De fleste av sorten drikker soyamelk/rismelk/havremelk (som kjent lakterer alle disse plantene....). De som selges her i landet er beriket med Vitamin B-12.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.397
    Antall liker
    109.975
    Torget vurderinger
    23
    Selvsagt - den kollektivt dårlige samvittigheten til flokken samsvarer også tidsmessig med at folk raper medister og smult etter en som vanlig overgjødd julehøytid strukket ut over en hel måned +/- noen timer :rolleyes:
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    23.999
    Antall liker
    18.241
    Torget vurderinger
    2
    Med norske øyne kanske ikke allverdens, USD14. Emily Nunn drev og slettet bilder fra sin iPhone og kom over dette fra juli i fjor.

    Skjermbilde 2019-01-20 kl. 14.35.43.jpg
     

    Audiophile-Arve

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    20.945
    Antall liker
    8.354
    Sted
    Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
    Torget vurderinger
    0
    Hadde ein flott biffmiddag i går. Har i grunnen fått metta på geitekjøt no, så litt oksebiff er fin variasjon. Har litt dårleg samvit for å ha fortært ein 300 grams, og ikkje var han kortreist heller (kjøpt på danskebåten i sommar). Av prinsipp (og på grunn av smak) et eg gjerne geit, sau og anna lokalt, men er ikkje spesielt fantatisk på feltet. Når det gjeld geitekjøtet er frysaren snart tom no, medan spekematen heng uferdig på mørkeloftet. Geitekjøtetinga tek seg nok opp til påske.
     

    Aurora

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    15.989
    Antall liker
    12.622
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Jeg har den aller beste samvittighet for mine relativt sjeldne biffer, - biff er i seg sjøl ofte relativt smakløst uten tilbehør.....
    At øvrige verden kanskje bør kutte ned på særlig storfekjøtt er knskje ikke så rart, gitt at i mange land er det omtrent det eneste som regnes som mat...
    VI trenger forøvrig ikke gå lenger til kjøttdeiggenerasjonen som dominerer det hjemlige matmarked. Her i området er den godt voksne generasjonen atskillig mer vant til fisk, - som vi har enkel tilgang på i prima kvalitet.... Kjøtt var søndagsmat for ikke så mange tiår siden...
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Jeg har den aller beste samvittighet for mine relativt sjeldne biffer, - biff er i seg sjøl ofte relativt smakløst uten tilbehør.....
    At øvrige verden kanskje bør kutte ned på særlig storfekjøtt er knskje ikke så rart, gitt at i mange land er det omtrent det eneste som regnes som mat...
    VI trenger forøvrig ikke gå lenger til kjøttdeiggenerasjonen som dominerer det hjemlige matmarked. Her i området er den godt voksne generasjonen atskillig mer vant til fisk, - som vi har enkel tilgang på i prima kvalitet.... Kjøtt var søndagsmat for ikke så mange tiår siden...
    En skikkelig biff trenger ingen tilbehør.
     

    Aurora

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    15.989
    Antall liker
    12.622
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Nåja.. jeg har nå fått det servert diverse steder i Europa gjennom 40 år, - jeg tror jeg står med mine ord...:cool:
    Men for all del - smaken er som baken..
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Praksis, nå. Lokalt problem på eget kjøkken. Prøver bibringe sous vide etter tips på internettet, og sliter med en liten ting. Etter noen timer blåser posen seg opp en del. Hadde den ute av karet, vakumerte på nytt med manuell stopp og foirseglet før den ble sluppet tilbake.

    Hvorfor skjer dette, og kan det motvirkes på noe vis?
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Jeg har god erfaring med Lava spekeposer og har med hell laget pancetta, fenalår, coppa mm i dem. Men nå ser jeg at de også selger et annet produkt litt i samme gate. Aldrings - Pølsetarmer. De kan brukes til å lage spekepølser i uten å måtte ha velegnet spekerom å henge dem opp i.

    Er det noen her som har prøvd disse?

    https://www.lava-scandinavia.no/butikk/dry-age-aldringsposer/aldrings-polsetarmer

    Aldringspose - Pølsetarm 25stk pr pakke

    Ø50mm x50cm
    Dette er pølsetarmer laget i et spesielt materiale som ikke slipper fuktigheten ut like raskt som tradisjonelle kunstfibertarmer, dermed settes det ikke så store krav til at du har klima egnet for speking. Etter stapping i tarm kan du med fordel oppbevare pølsene i kjøleskap og speke/tørke de der.

    Tarmene har en barriere som er laget slik at pølsedeigen vil tørke ut i akkurat passe tempo. Problemet for den vanlige forbruker er spekepølser tørket på tradisjonelt vis ofte tørker for raskt, slik at pølsen blir harde utenpå, og veldig mykt i kjernen. Ved bruk av våre Dry-age Pølsetarmer slippes fuktighet ut i passe tempo, slik at du får mer lik konsistens gjennom hele, og man kan oppnå et høyere vekttap og enda bedre resultat.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Praksis, nå. Lokalt problem på eget kjøkken. Prøver bibringe sous vide etter tips på internettet, og sliter med en liten ting. Etter noen timer blåser posen seg opp en del. Hadde den ute av karet, vakumerte på nytt med manuell stopp og foirseglet før den ble sluppet tilbake.

    Hvorfor skjer dette, og kan det motvirkes på noe vis?
    Har ikke vært med på det med kjøtt, men det er endel grønnsaker som oppfører seg slik. Vet ikke om annen løsning enn å pakke dem om. Man kan jo forsøke å kutte helt langs forseglingen, tørke godt av kantene oppe og så forsøke å vakuumere og forsegle i samme posen på nytt (er det søl hvor man skal legge sveisen får man nok ikke det tett). Men det har jeg ikke prøvd dette, så ta det med en klype salt.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Må si dette så litt godt ut, og det hadde vært artig å prøve. Var det ikke Cruiser som kjøpte en bunke av ovnspanner for dette? Hadde vært artig å høre om erfaringer.

    Detroit-Style Pizza - Food Wishes

     

    vidarje

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.10.2009
    Innlegg
    5.498
    Antall liker
    3.791
    Sted
    Rasta
    Torget vurderinger
    1
    Er det noen som vet hvor jeg kan få kjøpt dette krydderet i Norge?

    Tonys.jpeg
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Må si dette så litt godt ut, og det hadde vært artig å prøve. Var det ikke Cruiser som kjøpte en bunke av ovnspanner for dette? Hadde vært artig å høre om erfaringer.

    Detroit-Style Pizza - Food Wishes

    Jeg kjøpte en bunke slike panner ja. Såkalte "blue steel pans" nesten ubrukelige de første gangene men så kom de seg. Jeg samler som sagt på pizzastash og syns det var verdt en arm og et ben i frakt og moms. For alle andre får man nesten samme resultat i en "vanlig" panne med litt kant på.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Nå er det sitroner fra Amalfikysten i butikkene, i alle fall hos Meny. Så en god anledning til å kjøpe et par kilo og ha i en kurv på bordet for lett tilgjengelighet.

    Caveat, bladene på dem var godt uttørket så jeg er ikke helt overbevist om at de er høstet i år...
     

    Daniel62

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    09.04.2014
    Innlegg
    2.548
    Antall liker
    788
    Jeg kjøpte en bunke slike panner ja. Såkalte "blue steel pans" nesten ubrukelige de første gangene men så kom de seg. Jeg samler som sagt på pizzastash og syns det var verdt en arm og et ben i frakt og moms. For alle andre får man nesten samme resultat i en "vanlig" panne med litt kant på.
    Luring - du sa jo så flott at man ikke trengte kjøpe så mye stæsj... bare en god kniv, en god stekepanne og et mandolinjern.
    :)
     

    vidarje

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.10.2009
    Innlegg
    5.498
    Antall liker
    3.791
    Sted
    Rasta
    Torget vurderinger
    1
    C

    cruiser

    Gjest
    Jeg kjøpte en bunke slike panner ja. Såkalte "blue steel pans" nesten ubrukelige de første gangene men så kom de seg. Jeg samler som sagt på pizzastash og syns det var verdt en arm og et ben i frakt og moms. For alle andre får man nesten samme resultat i en "vanlig" panne med litt kant på.
    Luring - du sa jo så flott at man ikke trengte kjøpe så mye stæsj... bare en god kniv, en god stekepanne og et mandolinjern.
    :)
    Det er vel omtrent det samme jeg sier i innlegget du siterer. Man trenger ikke dette produktet for noe særlig annet enn å tilfredsstille en samlemani. Man får omtrent tilsvarende resultat ved å bruke en vanlig panne/form.
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Er det noen som vet hvor jeg kan få kjøpt dette krydderet i Norge?

    Vis vedlegget 526465
    Fra Fuugo, nei ikke Fugro (seismikkselskapet) :)
    https://www.fruugo.no/tony-chachere...MIieH5s82G4AIVDamaCh2Y7gPbEAQYAiABEgLoS_D_BwE
    Takk skal du ha:) Jeg fant den siden jeg også, men de sender fra USA og da blir frakten dyrere enn krydderet. Går det forresten greit å sende krydder fra utlandet?
    https://www.happy-mothering.com/08/recipes/homemade-cajun-seasoning/
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Må si dette så litt godt ut, og det hadde vært artig å prøve. Var det ikke Cruiser som kjøpte en bunke av ovnspanner for dette? Hadde vært artig å høre om erfaringer.

    Detroit-Style Pizza - Food Wishes

    Jeg kjøpte en bunke slike panner ja. Såkalte "blue steel pans" nesten ubrukelige de første gangene men så kom de seg. Jeg samler som sagt på pizzastash og syns det var verdt en arm og et ben i frakt og moms. For alle andre får man nesten samme resultat i en "vanlig" panne med litt kant på.
    Skal prøve meg på disse. Men er litt usikker på hvilken ost som passer best til dette. Helt noe som ikke må spesialimporteres. Vurderer en blanding av cheddar, lagret edamer og litt hard mozarella kanskje. Men kanskje lagret gouda og litt gruyere kan funke? Hard hvit geitost og mozarella?

    Noen erfaringer fra forsøkene?
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Jeg har brukt cheddar, monterey jack og edamer med stort hell. Gruyere er også en ost som funker bra på denne i kombinasjon med edamer.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.397
    Antall liker
    109.975
    Torget vurderinger
    23
    Save water - dillute it!
     

    vidarje

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.10.2009
    Innlegg
    5.498
    Antall liker
    3.791
    Sted
    Rasta
    Torget vurderinger
    1
    En skremmende fremtid for de mentalt utkoblede med tomler også på føttene.... nå mangler vi bare ferdigkokt vann... skal bare varmes i mikroen...:p
    Det kalles destillert vann;)
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Det burde ikke komme som hverken stort sjokk eller nyhet at det går an å kjøpe ferdigmat i butikkene i dag, inkludert pakker med ingredienser hver for seg. Godt egnet om man må varme det i butikken, eller spise lunsj en plass uten tilgang på annet enn en mikro.

    Meny er forøvrig flinke til å dele opp frukt i innbydende porsjoner og selge dem i slike ferdigpakker. God sunn snacks, og det forhindrer både matsvinn i butikkene, selger mer frukt og folk slipper å kjøpe en hel ananas, melon, og et kilo druer for å lage et lite mellommåltid.

    Slikt er flott og bra så får heller noen nisser la seg forfjamse og peke.

    Generelt skulle jeg ønske at folk heller ville fokusere litt mer på matglede og positivitet.
     
    Sist redigert av en moderator:

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    23.999
    Antall liker
    18.241
    Torget vurderinger
    2
    Morsomt. Tsukasa Miyawaki kom innom butikken et par år tilbake, for å kjøpe surdeigsbrød. Han kom i snakk med min kone, Elisabeth, og fortalte at han hadde oversatt Surdeigsboken til Martin Fjeld fra norsk til engelsk, vha google translate. Dette var før boken kom ut på engelsk.

    Han kjøpte mel i storsekk hos oss, og fikk også kvernet korn i steinmøllen i butikken. Tsukasa øvde seg på å lage brød i leiligheten han leide. Neste gang han kom spurte han forsiktig om Elisabeth kjente til Fjeld. Dette var før Ille brød åpnet bakeri i Lakkegata og Fjeld hadde et mikrobakeri hjemme. Vi var de første som solgte Ille brøds surdeigsbrød i Oslo og Elisabeth kunne bekrefte at hun kjente Fjeld.
    Reaksjonen var som om hun hadde sagt at hun kjente en "levende nasjonalskatt", som japanerne pleier kalle mestere.
    "Jeg skulle gjerne kommet i kontakt med Fjeld, men jeg våger ikke," sa Tsukasa. Elisabeth klarte å overbevise ham om at det ville gå helt fint og ordnet en avtale for ham.

    Tsukasa fikk jobb hos Fjeld, som lærling. Etter lange arbeidsdager (netter, for bakere), øvde han seg på å folde surdeigsbrød hjemme på hybelen og fortsatte å kjøpe mel hos oss.

    Nå er Tsukasa tilbake i Tokyo og har åpnet bakeriet Vaner, i samarbeid med Holthe fra Fuglen.
    Perfeksjonismen til Tsukasa er ikke til å tro.
    Han bruker tre dager på sine croissanter:

    ddd.jpg

    p14-swinnerton-vaner-b-20181104.jpg

    Bakeriet utenfra:

    48428174_2267063423569578_2911710629498716160_n.jpg

    Det ligger i Yanaka-distriktet:
    https://www.japantimes.co.jp/life/2018/11/03/food/vaner-norwegian-style-sourdough-rises-yanaka/?

    The man in charge here is Tsukasa Miyawaki. Before launching Vaner in August, he spent a year in Scandinavia unlocking the secrets of the Nordic sourdough tradition. He uses heirloom species of wheat, such as emmer and spelt, which he imports from Norway and grinds in quantities just sufficient for the next day’s production.

    The loaves are left to proof overnight and are then baked first thing in the morning. Arrive early enough and you find them filling the modest shop with their warmth and tantalizing aromas.
    fb-siden: https://www.facebook.com/vanertokyo/

    Brødporno på Instagram: https://www.instagram.com/vanertokyo/

    38252563_279165452861132_9113959441501257728_n.jpg
     
    Sist redigert:
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn