OMF
Æresmedlem
Vel, feriepenger og AGA må fortsatt betales, så at arbeidsgiver tar høyde for disse kostnadene er altså ikke noe ran. Det er selvkost.PS!Er det som lønn å regne får man OTP og feriepenger også, summerer seg til 30,3 %For en god del år siden ble både servitører og garderobevakter skjønnslignet, så det er i og for seg ikke noe nytt. Uten at jeg er sikker på det, vil jeg likevel tro at dette varierte nokså mye fra kommune til kommune. En annen sak er når arbeidsgivere holer in 30%++, og høyeste sats for arbedsgiveravgift er 14,1%. Da må det være en allehelv*** tilleggsadministrasjon, for arbeidsgiveravgift av vanlig lønn skal nå likevel beregnes og betales. At mange restauranteiere har vært veeeldig interessert i å få kloa i tipspengene er både gammelt og velkjent, da mange eiere i fullt alvor mener og mente at dette er resturantens penger, og ikke betjeningens..... Så kan man sagtens undres over hvor lav marginene egentlig er ved restaurantdrift? Her har jeg faktisk ingen peiling....
Mvh
OMF
Pensjon får man ikke før man bikker 100k i inntekt. Mange servitører som ikke når den grensen da de er deltidsansatte. De kvadruppel-blå stemte denne uken ned forslaget om at man skal få pensjon fra første krone.
Ellers er jeg overrasket over at du kjemper mot dette - som arbeidstaker må det jo være mye bedre å få lønn som lønn og ikke som tips. Blir man sykemeldt, ufør, sagt opp eller arbeidsledig - så er det lønn i arbeidskontrakten som gjelder. Systemet er jo prinsippielt ikke så ulikt det man ser i bemanningsbransjen, hvor man har ansettelses med lav grunnlønn, og et større prosjekttillegg når man er ute i oppdrag. På den måten sikrer arbeidsgiver seg at lønnskostnadene er lave mellom oppdrag.
Du virker jo ellers å være opptatt av å sikre vanlige arbeidsfolk skikkelige ordninger.
Mvh
OMF