Asbjørn
Rubinmedlem
Det vil nok bli en differanse, ihvertfall med høyttalerkabler. Induktansen i TA-boksen (en skjult spole) farger lyden i motsatt retning av kapasitansen i en flettet Cat5 eller Goertz. Jeg har en hel tråd et sted som regner på hvor store de forskjellene kan tenkes å bli. I en slik test som dette vil det føre til et differansesignal som låter som en høyfrekvent hvisking, men det vil ikke tilføre andre frekvenser enn de som allerede er i signalet. Dvs ingen ulineær forvrengning da heller.Hadde vært interessant å sett en Transparant Audio sammen med en DIY trippel cat.5 kabel i sammen. Da burde det jo være forskjell, da TA jo lager en EQ effekt.....(?)
Cat.5 kabelen gir nok ikke noe forskjell denne heller, selv om ampen din skulle brenne opp.
Hadde det ikke vært bedre å bruke pink noise enn musikk i testen?
Her var det vel signalkabler som ble testet, og da er lasten høyimpedant. Eventuell differanse kommer an på utgangsimpedansen i kilden og kapasitansen i kabelen. Det skaper et førsteordens lavpassfilter et eller annet sted oppe i radiofrekvensene, men en kabel skal være seriøst feilkonstruert og kombineres med en uvanlig høy utgangsimpedans for at det skal ha noen som helst effekt i audiobåndet. Med en noenlunde normal utgangs- og inngangsimpedans (og minimal jordstøy i apparatene) vil den hørbare differansen mellom signalkabler alltid bli null i audiobåndet. Hvis den ikke blir det er det på tide å feilsøke litt.
Du kan bruke hvilket signal som helst bare det har frekvensinnhold i hele audiobåndet. Musikk, white noise, pink noise, brown noise, whatever. Det signalet sendes to forskjellige veier og sammenlignes når det kommer frem. Det er lettere å skille ut restene av et musikksignal overden naturlige bakgrunnsstøyen i avspillingskjeden, så det er formodentlig derfor det ble brukt. Mye vanskeligere å høre om støygulvet økte med en halv dB enn å høre en svak hvisking nede i støygulvet.