- Ble medlem
- 19.09.2014
- Innlegg
- 22.259
- Antall liker
- 14.817
Er det også lov nå plutselig??Det er ikke riktig, vi har overproduksjon av sau, ikke av småfe generelt, vi importerer hundrevis av tonn lammekjøtt i året.
|
Er det også lov nå plutselig??Det er ikke riktig, vi har overproduksjon av sau, ikke av småfe generelt, vi importerer hundrevis av tonn lammekjøtt i året.
Sier du det ja. Fem sekunder på Google:Det er ikke riktig, vi har overproduksjon av sau, ikke av småfe generelt, vi importerer hundrevis av tonn lammekjøtt i året.
Virkeligheten kaller. Det eneste markedet bryr seg om er bunnlinjen. matsvinn og sløsing? det frie markedet bryr seg totalt nada. Kapitalisme innebærer at det eneste hensynet som skal tas er avkastningen, bunnlinjen."Kapitalistene i det frie marked" ... har du blitt matforgiftet?selge sau til 30kg og samtidig ødelegge markedet for lam? kapitalistene i det frie markedet gjør jo ikke slikt.
Norsk landbrukspolitikk er som hentet rett ut i fra stalintiden. Vi har et totalt dysfunksjonelt marked som perverterer priser og fører til matsvinn og sløsing. I et fritt marked ville varene blitt solgt til en pris folk var villig til å betale, og ikke destruert fordi mange bønder er som statseide leilendinger som lever av et korrupt kollektivsystsem.
Dette er landbrukskommunisme på sitt verste.
Ja det er nøyaktig slik Nortura opererer. Er det en importkvote kvote så gjør de alt for å sikre seg den. Ikke fordi de har bruk for den, men fordi de vil kuppe markedet totalt og forhindre at noen andre konkurrerer med dem.^ Som det står i linkene importeres det mye kjøtt på tross av at det er produksjonsoverskudd. Dette fordi handelsavtalene inkluderer importkvoter fra andre land. Det er frivillig å benytte seg av disse importkvotene, men er i følge artiklene en "forventning" om at det gjøres. Nortura står for så og si all importen.
Det er en tollfrikvote med kjøtt fra enkelte U-land. Dette er mest som bistand å regne, bortsett i fra at det er sunnere å handle med et land enn å dele ut almisser. Når det kommer til f.eks. EU/EØS, så er det en del av handelsavtalen. Vi vil ikke ha mulighet til å få eksportere norske varer om vi nekter all import av varer fra EU. Derfor er det tollfrie/lavsats-kvoter på endel produkter, som ost.Hva er poenget med importkvoter ved overproduksjon?
Nei, i det frie markedet er butikkene selvsagt frie til å selge hva de vil for 30 kr/kg. Det er ikke noe myndighetene bør blande seg inn i.selge sau til 30kg og samtidig ødelegge markedet for lam? kapitalistene i det frie markedet gjør jo ikke slikt.
Gull øl koster vel 35-40 kroner for en 0,33 boks. (standard øl fra de store bryggeriene).Hej . Hva koster luksus guld øl i Norge . I Danmark giver vi 26.50 kr for en 6 packs . Det er billigt . mvh Space
Det smaker stort sett akkurat som vanlig pils her hjemme. Selvsagt ikke godt nok for snobber og hipstere, men helt greit for vanlige mennesker.Dansk øl til 3-4-5 kr. pr. flaske er ikke verd ett øre mer. Det er på grensen til udrikkelig. Godt, dansk øl koster omtrent like mye som godt, norsk øl.
Sånn passe - litt fruktigFant etterhvert en god øl, Ørbek Fynsk Forår. Den kostet omtrent det samme som en god, norsk pilsner.
"Kattepiss"-begrepet er fra IPA-perioden, da ølet skulle være mest mulig humlete (bittert) og det ble hevdet at vanlig pils ikke hadde smak. Det begrepet brukes nesten ikke lenger. At "spesialøl er surt" er også en eksepsjonelt usubstansiert påstad. Ja surøl er surt, naturlig nok, og farmhouse-ale og denslags er også gjerne det, og saison. Men "spesialøl" kan like gjerne være en søt og maltdrevet milk stout eller porter. Så nå er du ganske på viddene her. Og at du fant én dårlig pils i Danmark er et ganske dårlig datagrunnlag, og den kommentaren du svarte på viste bilder av Carlsberg og Tuborg, som er helt kurant og god industripils slik den skal lages.^^Har jeg nevnt et ord om pils? Jeg tilbrakte sommerferien i Danmark i år. Bodde langt fra allfarvei og var avhengig av den lokale Brugsen. Ble glad da jeg fant superbillig øl og kjøpte noen for å teste. Kattepiss. Fant etterhvert en god øl, Ørbek Fynsk Forår. Den kostet omtrent det samme som en god, norsk pilsner.
Jeg er forøvrig helt enig med deg ang. mikrobryggerier og spesialøl. Oftest noe sure greier.
Nei, vann og humle kan være forskjellig. Og prosessene er forskjellige; enten det er mengdene av hver av de fire ingrediensene, gjæringstemperatur eller annet, som sagt er pils veldig vanskelig å brygge med konsistent kvalitet spesielt for hjemmebryggere og mikrobryggerier. Men de store bryggeriene som Carlsberg har veldig god kontroll på prosessene siden alt er industrialisert, så det de lager er stort sett god pils. Gjestemedlem viste en salgsplakat med en kasse Carlsberg for 80dkk og en kasse Tuborg for 90dkk. Å påstå at det er dårlig pils faller på sin egen urimelighet. Det er det ikke.^Så da mener du at all pilsner smaker likt? Det finnes med andre ord ikke dårlig øl, det eneste som skiller er pris.
Kommentaren min var mer myntet på billig, dansk øl generelt bygget på erfaringer etter mange ferier i Danmark.
Ja, og man får kjøpe den noen få steder. 'Ringnes Gold' på polet. Dessverre er den forbudt å selge i Norske butikkerMen en myte er sann: Industribryggeriene vanner ut pilsen sin. Det kalles "high gravity brewing" og de gjør det fordi det er mye billigere å brygge store volumer på den måten. Ølet på tankene hos Ringnes holder 6.5% alkohol eller hva det nå var før det vannes ned.
finner bare Ringnes Extra Gold på polet, er det den samme?Ja, og man får kjøpe den noen få steder. 'Ringnes Gold' på polet. Dessverre er den forbudt å selge i Norske butikkerMen en myte er sann: Industribryggeriene vanner ut pilsen sin. Det kalles "high gravity brewing" og de gjør det fordi det er mye billigere å brygge store volumer på den måten. Ølet på tankene hos Ringnes holder 6.5% alkohol eller hva det nå var før det vannes ned.![]()
Du skal vel bo ganske så grisgrendt før det blir en stor sak å finne et pol i nærheten.Ja, og man får kjøpe den noen få steder. 'Ringnes Gold' på polet. Dessverre er den forbudt å selge i Norske butikkerMen en myte er sann: Industribryggeriene vanner ut pilsen sin. Det kalles "high gravity brewing" og de gjør det fordi det er mye billigere å brygge store volumer på den måten. Ølet på tankene hos Ringnes holder 6.5% alkohol eller hva det nå var før det vannes ned.![]()
Neppe - de sterkere variantene er nok brygget som de er vil jeg tro. Ved utvanning reduseres ikke bare alkohol men også bitterhet og aroma.finner bare Ringnes Extra Gold på polet, er det den samme?Ja, og man får kjøpe den noen få steder. 'Ringnes Gold' på polet. Dessverre er den forbudt å selge i Norske butikkerMen en myte er sann: Industribryggeriene vanner ut pilsen sin. Det kalles "high gravity brewing" og de gjør det fordi det er mye billigere å brygge store volumer på den måten. Ølet på tankene hos Ringnes holder 6.5% alkohol eller hva det nå var før det vannes ned.![]()
https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Norge/Ringnes-Extra-Gold/p/1224802
Ja, vi husker jo alle denne:Det burde ringe noen bjeller om man tror at et av verdens største bryggerier ikke er i stand til å lage et smakfullt øl mens enhver siviløkonom klarer det hjemme i garasjen. Alt av industriøl smaker eksakt som det er meningen det skal smake siden de, som Slubbert påpeker, har total kontroll på hele prosessen og brygger helt konsistent gang eter gang etter gang i store volumer.
Tsjekkisk Urquell, som vel er så nært du kommer det klassiske pilsnerølet, holder 4,4%. Det standard tsjekkiske pilsnerølet folk drikker her nede i Tsjekkia (10° og 11°) holder 4,1-4,5%. 12°-ølet ligger i området 4,7-5,1%, men det er ikke det som drikkes i særlig grad. Standard Staropramen (10°) holder 4,0%, Velkopopovice Kozel (11°) holder 4,5%. Pilsnerøl er en tørstedrikk og slukker tørsten når det er varmt. Da kan den ikke ha for høyt alkoholinnhold siden man jo drikker den på dagtid når man er på jobb.Jeg tror Ringnes Gold er u-utvannet Ringnes, men er ikke helt sikker. Jeg var på en ølsmaking med en kar fra Ringnes hvor han snakket om den, men det er 15 år siden så jeg husker ikke. Hvis du kjøper Carlsberg og Tuborg i Danmark er den for øvrig 5.1% (eller 5.2%, husker ikke eksakt). I Norge er den vannet ut til under 4.7% (det er vel 4.4%, sikkert for å ha margin).
4.7%-grensen er kanskje det mest idiotiske av alt som finnes i norsk alkoholpolitikk. Den gjør at butikker ikke kan selge øl (pils) slik den er ment å skulle være, og det gjør at spesialbutikker som Gulating er fullstendig kastrert med tanke på hva de kan tilby. Det er en bragd det Gulating gjør, på tross av den kvelende 4.7%-regelen. Og nei, alkoholikere drikker ikke spesialøl.