Det blir ikke riktig av oss og bedømme andre produkter og sette disse opp mot P400/1000. Det vi kan gjøre er å beskrive P400/1000, så får det være opp til andre og sammenligne og vurdere produktet. Det er også åpent kjøp i 14 dager, slik at det er mulig å prøve produktet og evt. levere det tilbake.
Det spesielle med P400/1000 er kombinasjonen av ekstremt med krefter med svært lav forvrengning, svært lav støynivå med egenutviklet inngangstrinn, flere funksjoner i tillegg til et høykvalitets kabinett med en kjøleløsning som vil sørge for lang levetid. Den leverer for det første kontinuerlige (over lengre tid) 400W i 8 ohm i to kanaler og 1200W når den er brokoblet til en kanal. Peak/dynamisk power vil derfor ligger mye høyere. Videre senker den faktisk forvrengningen i brokoblet modus, noe som er uvanlig. Og den kan brokoble effektivt ned mot nærmere 3 ohm laster.
Målingene i databladet bekrefter dette og folk kan sammenligne disse mot andre NC500 baserte forsterkere som er blitt målt eller som publiserer egne målinger.
https://www.vera-audio.com/product.php?product_id=1&fane=3
Takk for utfyllende svar!
Tanken var å eventuelt kombinere denne med f.eks. Klipsch RF-7iii og/eller Ø Audio Icon, som er temmelig effektsultne høyttalere (for å yte sitt beste). Klipsch oppgir 250w kontinuerlig/1000w dynamisk, og Ø oppgir 500w.
Med det i bakhodet ønsker jeg å spørre hvilken dynamisk uteffekt Vera er i stand til å levere i 2/4/8 ohm?
^Jeg tok med dialogen fra den andre tråden og svarer her i stedet.
I motsetning til forsterkere med svakere strømforsyning (PSU) er det ikke så stor forskjell på dynamisk og kontinuerlig effekt på Vera.
Noen produsenter velger å utstyre forsterkere med svakere PSU. Disse har høy spenning som gjør at kortere peaker kan leveres med full effekt men begrenset kondensatorbank og begrenset transformator som kan fylle på med strøm gjør at hvis effekten varer over lengre tid så vil spenningen og dermed effekten synke.
Siden musikk er dynamisk av natur og peak effekt som regel trengs kun i svært korte perioder (mindre enn 10ms) fungerer dette svært godt og som regel så vil en svakere PSU være tilstrekkelig.
Med Vera ville vi lage en klasse D forsterker litt etter "gamlemåten" med overdimensjonert PSU som ikke gir seg. Strømforsyningen i Vera er på 3kW og kan dermed drive utgangstrinnene til maksimal effekt kontinuerlig.
Dette dro med seg en ny utfordring med kjøling som også måtte løses, derav den utvidede kjøleløsningen.
For å komme tilbake til spørsmålet ditt, så er det i praksis maksimal tilgjengelig spenning på PSU og maksimal tilgjengelig strøm i utgangstrinnene som bestemmer den dynamiske effekten. Strømbegrensningen i utgangstrinnene er på 25A og maksimal tilgjengelig spenning på PSU er +/- 90V. Utgangstrinnene trenger ca. 5V "å gå på" før klipping så tilgjengelig spenning er dermed +/- 85V.
I stereomodus vil det se ca. slik ut:
I 8 ohm er det spenningen på PSU som setter begrensningen på ca. 450W før klipping. Peak strøm er da 10,6A
I 6 ohm er det spenningen på PSU som setter begrensningen på ca. 600W før klipping. Peak strøm er da 14,1A
I 4 ohm er det spenningen på PSU som setter begrensningen på ca. 900W før klipping. Peak strøm er da 21,2A
Ved 3,4 Ohm så vil både tilgjengelig spenning og maksimal strøm slå inn samtidig. Dynamisk effekt er da på 1060W og strømmen vil være 25A.
I 2 ohm er det kun strømmen i utgangstrinnene som setter begrensningen. 25A i 2 Ohm gir en dynamisk effekt på på ca. 630W før klipping. Peak strøm er da 25A
Som du ser så er ikke den dynamiske effekten mer enn 10-20% høyere enn den kontinuerlige effekten som er oppgitt i spesifikasjonene.
Jeg har ikke dynamiske målinger her nå, men jeg skal se om jeg får kjørt en test på det senere i dag.