Nei, du behøver ikke sjekke tyngden av noe som helst. Noen har tatt seg bryderiet med å gå gjennom disse artiklene og notere at samtlige - 100 % - er enige om at vi ser menneskeskapt global oppvarming. Det er ingen av dem som hevder noe annet, hverken at kloden kjøles ned eller at oppvarmingen ikke har noe med menneskelig aktivitet å gjøre. Det er svaret på spørsmålet som ble stilt.Så det er jeg som må sjekke "tyngden" av ditt argument. Nei takk.
Slenger heller en liten utfordring tilbake. Fysikk er ganske kjent vitenskap - og CO2 er en drivhusgass - så økte CO2 innhold fra mennesker vil gi økt oppvarming fra mennesker. Hvor stor andel av disse artiklene går utover en dette kjente faktum?
Nei, du behøver ikke sjekke tyngden av noe som helst. Noen har tatt seg bryderiet med å gå gjennom disse artiklene og notere at samtlige - 100 % - er enige om at vi ser menneskeskapt global oppvarming. Det er ingen av dem som hevder noe annet, hverken at kloden kjøles ned eller at oppvarmingen ikke har noe med menneskelig aktivitet å gjøre. Det er svaret på spørsmålet som ble stilt.Så det er jeg som må sjekke "tyngden" av ditt argument. Nei takk.
Slenger heller en liten utfordring tilbake. Fysikk er ganske kjent vitenskap - og CO2 er en drivhusgass - så økte CO2 innhold fra mennesker vil gi økt oppvarming fra mennesker. Hvor stor andel av disse artiklene går utover en dette kjente faktum?
Derimot var det ikke et mål for den metastudien å svare på det spørsmålet du stiller nå. Du må gjerne gå gjennom artiklene og finne svaret, slik at du kan publisere et oppfølgingspaper.
IPCC sier vel «extremely likely». Du finner nok et svar på spørsmålet ditt i den rapporten, tror jeg.
Sitter med inntrykk av at du ikke er spesielt interessert, og beveger deg i randsonen med viten og vilje. Jeg postet denne YT-snutten for snart et år siden i denne tråden, men den druknet nok i samtidigheten.Dette er vel bare ord - jeg regner med at du faktisk skjønner hva jeg etterspør.
Det er vel liten uenighet om at menneskelig CO2 bidrar til oppvarming - spørmålet er hvor mye av oppvarmingen som kan knyttes til menneskelig Co2 utslipp
Hvor mye sier IPCC og hvor mye sier metastudiene dine..?
I hvor mange av alle disse årene har målinger av havtemperaturen vært en del av bildet?For min del må du stappe hodet så langt du vil. I følge de som poster oftest her - så har jo all fakta om dette vært kjent i flere tiår - noen spesiell grunn til at du tar til ordet i desember 2019..?Kom igjen OMF: Hvor langt opp skal vi stappe hodet før det er for sent?
Dette er temperaturen de siste 800 00 årene.
Joda, det er ingen som tviler på at CO2 er en drivhusgass (Det kan sikkert Asbjørn skaffe data på), men det er nå en gang slik at denne oppvarmingen vi har sett med jevne mellomrom ikke stopper på vår temperatur de siste syklusene.....
Vis vedlegget 563552
Skremme deg bort - hva mener du? Kan ikke se at du har postet i denne tråden nylig. Og det var du som tok tak i en kommentar jeg skrev til noen andre.Sitter med inntrykk av at du ikke er spesielt interessert, og beveger deg i randsonen med viten og vilje. Jeg postet denne YT-snutten for snart et år siden i denne tråden, men den druknet nok i samtidigheten.
Jeg har vært her på hfs siden 2004. Du kan prøve å skremme meg bort med store bokstaver og skarpslipt tastatur - sannsynligvis til liten og ingen nytte...
Jasså: Du synes jeg jammer ned tråden? Det er det du skriver. Jeg kan godta at du finner mine bidrag helt forkastlige. Resten får du faen svare for selv.Skremme deg bort - hva mener du? Kan ikke se at du har postet i denne tråden nylig. Og det var du som tok tak i en kommentar jeg skrev til noen andre.Sitter med inntrykk av at du ikke er spesielt interessert, og beveger deg i randsonen med viten og vilje. Jeg postet denne YT-snutten for snart et år siden i denne tråden, men den druknet nok i samtidigheten.
Jeg har vært her på hfs siden 2004. Du kan prøve å skremme meg bort med store bokstaver og skarpslipt tastatur - sannsynligvis til liten og ingen nytte...
Flott at du har vært på sentralen siden 2004, regner med at du greier å se at jeg har vært her lengre - om det på noen som helst måte skulle være relevant (Noe jeg ikke kan skjønne at det er).
Jeg serverer deg min "kritikk" med teskje - hvor stor andel av observert oppvarming er det konsensus for at er menneskeskapt. Fint om du poster referanser til det - å jamme ned tråden med konsensus om at menneskelig CO2 har bidratt, varmerekorder i Alta, lite is i Arktis eller rekordsmelting av is på Grønnlang er altså ikke svar på det.
Den eneste debatteknikken som går igjen er stråmannen. Det er ingen her som mener det du hevder vedrørende uthaling. Forskere klarer aldri å gi en 100% presisjon (selv om dette er «enkel fysikk» i henhold til noen) - men mye tyder på at økt kunnskap kan være til hjelp for å forstå lokale forhold og tidsforløpet for katastrofen.Alle som har satt seg inn i det, dvs 100 % av klimaforskere, er nå enige om at vi ser en global oppvarming forårsaket av menneskelig aktivitet. Det er hele poenget. Det er ikke lenger rom for noen berettiget tvil på det punktet, uansett hvor mye betalte og ubetalte lobbyister for fossilindustrien forsøker.Litt artig det der.
Alt er kjent og har vært det lenge, og alle er enig.
Likefullt dukker det stadig opp ting som går overrasker - ting går fortere, det blir varmere, ting skjer som man ikke hadde forutsatt. Men - dette er kjent stoff, dette har vi 100% kontroll på, og alle er enig.
Det er også åpenbart at selv grove klimamodeller i store trekk har gitt korrekt svar i mange år. De store linjene med uttak og brenning av fossilt brennstoff, CO2-utslipp, CO2-konsentrasjon i atmosfæren, og global gjennomsnittstemperatur er nokså uomtvistelige.
Det er ikke det samme som å si at alle forskere også kommer frem til eksakt samme svar på hvor fort Grønlandsisen smelter, hvor fort havet vil stige, i hvilken grad smeltingen av havisen gir en positiv feedback pga redusert albedo, i hvilken grad smeltingen av arktisk permafrost gir en positiv feedbackeffekt pga frigjort metan og klathrater, etc etc etc. Som du selv skriver får vi stadige overraskelser med at ting går fortere enn vi trodde. Vi vet ikke hvor «point of no return» ligger, men det er åpenbart på tide å dra i nødbremsen.
Det er en fiffig debatteknikk å peke på en eller annen detalj og hevde at «så lenge forskerne ikke kan forklare det der med 100 % presisjon kan vi heller ikke tro på noe annet de sier». Rent vås, men har vært sørgelig effektiv uthaling av tiden.
Virker som du er blitt litt selvhøytidelig. (ikke helt uvanlig blant selvoppnevnte klimaprofeter)Jasså: Du synes jeg jammer ned tråden? Det er det du skriver. Jeg kan godta at du finner mine bidrag helt forkastlige. Resten får du faen svare for selv.
Kunne du linke til dette.IPCC sier vel «extremely likely». Du finner nok et svar på spørsmålet ditt i den rapporten, tror jeg.
Primus motor i denne tråden er kunstige motsetninger mellom person og ikke sak. Jeg er ikke overbevist om at det var riktig å åpne den opp igjen.Så så, ro ned på personangrep, og hold dere til tema.
Mvh
Høvdingen
Takk for det, men fant ikke helt svaret på spørsmålet mitt der.Hva med dette?
https://www.ipcc.ch/site/assets/uploads/2017/08/AR5_Uncertainty_Guidance_Note.pdf
Dæven døtte: En link. Som kan leses. Start der. Deretter finner du de rapportene du søker.
Forhandlingene i Madrid går dårlig, det er vel ikke mange som hadde så store forventninger heller.
https://www.nrk.no/norge/krisestemning-pa-klimatoppmotet_-_-dette-er-en-katastrofe-1.14823508
Bl.a.
– Jeg har fulgt disse møtene siden starten i 1991. Aldri før har jeg sett et så stort gap mellom det vitenskapen trenger og det folk i hele verden krever, og det forhandlerne leverer. Planeten vår står i brann, og veien vår ut blir vanskeligere og vanskeligere å nå jo lengre vi venter med å handle. Ministrene her må styrke teksten, sier Alden Meyer, strategidirektør i Union of Concerned Scientists.
MADRID 15. des. (08.55): Nok en oppdatering fra Madrid.
Ikke siden COP17 i Durban, Sør-Afrika, der landene etter to døgn på overtid fant sammen i Durban-pakken, det som ble veikartet til Paris-avtalen, har forhandlingene vært så på overtid som nå. Men der vi i Durban hele tiden hadde en følelse av optimisme og mulighet, er opplevelsen i Madrid stillstand.
Det er fortsatt krasse uenigheter om klimakvotehandel, om hvor eksplisitt man skal oppfordre land til å heve ambisjonene i løpet av året, og om det skal opprettes en ny FN organisasjon som skal kanalisere penger til såkalt tap og skade. Alt henger sammen med alt: Afrikanske land er lite interessert i klimakvotehandel, mens spesielt Australia og USA er mot at det skal opprettes noen FN organisasjon som kanaliserer penger til tap og skade. Det blir gi og ta.
Afrikanske land og spesielt stillehavsøyene frykter naturlig nok en verden som er to grader varmere, der orkaner og ekstremvær river i stykker landbruket, infrastrukturen og økonomiene deres, og det eneste de kan stole på av hjelp fra andre land er (stadig minskende) giverglede og bistand. De vil ha garantier for at verdenssamfunnet stiller opp nå som krisene vokser. På den andre siden sitter altså Australia og tidvis Brasil og krever å få bruke gamle utslippskvoter fra Kyoto for å oppfylle sine Paris mål.
Personlig har jeg veldig vanskelig for å se at dette kan ende godt. Presidentskapet holder forhandlerne nesten som gisler i frykt for at COP25 skal havarere. Jeg er usikker på om det er en god strategi. Ved å annonsere et plenumsmøte kl. 01:30 i natt tvang presidentskapet utslitte statsråder og forhandler til å holde seg våken hele natten, framfor å gi dem noen timers søvn så de kunne bli enige på morgenkvisten.
Presidentskapet, som ledes av Chiles miljøvernminister Carolina Schmidt har konsekvent lagt fram umåtelig svake tekster som har provosert mange land. Samtidig sikter Schmidt mot konsensus om elementer det virker helt umulig å få 100 prosent enighet om. En skal jo ikke dømme før resultatet er kjent, men det virker som et litt dårlig håndverk. Klimaforhandlinger er svært krevende å lede. Klimasekretariatets forrige leder, Christiana Figueres, var en mester til å ro møter som dette i land. Hun kjente hva som var alle lands og regioners aller viktigste krav, og hennes lederskap er nok savnet på COP25. Nå får vi se hvordan dette ender. Men en mulighet er at flere store spørsmål skyves over til mellommøtet i Bonn i junu, før neste års klimatoppmøte i Glasgow (COP26) tar dem opp på nytt. Parisavtalen trer i kraft i januar 2021.
..Takk for det, men fant ikke helt svaret på spørsmålet mitt der.Hva med dette?
https://www.ipcc.ch/site/assets/uploads/2017/08/AR5_Uncertainty_Guidance_Note.pdf
Dæven døtte: En link. Som kan leses. Start der. Deretter finner du de rapportene du søker.
Det står så vidt jeg kan se absolutt ingen ting om "extremely likely" i det du linker til, også var jo egentlig spørsmålet hva IPCC mener er "extremely likely".
https://www.theguardian.com/environ...2013/sep/27/global-warming-ipcc-report-humansExtremely likely: Over 95 per cent. According to the IPCC, it is now “extremely likely” that human activity is to blame for climate change
It is extremely likely [95 percent confidence] more than half of the observed increase in global average surface temperature from 1951 to 2010 was caused by the anthropogenic increase in greenhouse gas concentrations and other anthropogenic forcings together.
Få sølvskjeen ut av munnviken din.Minstepensjonister har ca. 16.000,- utbetalt og det er slettes ikke dårlig......
Du kan alltid finne enkeltpersoner i en gruppe som har det vanskelig....Få sølvskjeen ut av munnviken din.Minstepensjonister har ca. 16.000,- utbetalt og det er slettes ikke dårlig......
Langt fra alle minstepensjoner har null lån, eier sin egen bolig, klarer seg uten bil og/eller ikke er enslige. Ei heller har de god helse med minimale helseutgifter.
Vær minstepensjonist i Oslo og lei bolig. Husleien er glatt over 10.000 kr for et lite krypinn.
Det er flere initiativ på gang. Bl.a. har Norge 203040, nå Skifte, et straksprogram for elektrifisering med fornybart og kabel fra fastlandet, i samspill med NHO, som inviterte til Arktis-konferansen Svalbard 203040 i 2018.Her bør jo fela og gutta presse på myndighetene for en rask løsning med oljepenger slik at de kan få geotermisk energi på Svalbard
http://cger.no/doc//Kirsti Midttomme Svalbard.pdf
Burde være en "no brainer"
Så bra. Trodde det var for langt. En enda bedre løsning. Da burde det ha kommet frem i reportasjenDet er flere initiativ på gang. Bl.a. har Norge 203040, nå Skifte, et straksprogram for elektrifisering med fornybart og kabel fra fastlandet, i samspill med NHO, som inviterte til Arktis-konferansen Svalbard 203040 i 2018.Her bør jo fela og gutta presse på myndighetene for en rask løsning med oljepenger slik at de kan få geotermisk energi på Svalbard
http://cger.no/doc//Kirsti Midttomme Svalbard.pdf
Burde være en "no brainer"
Så det slipper "fela og gutta" å holde på med.
https://zero.no/svalbard-kullavhengig-fornybart-utstillingsvindu/
Verdt å merke seg at selv om det ligger en viss teknologikvalifisering da den med god margin vil bli verdens lengste subsea HVDC kabel. Det er ikke akkurat TRL 9 og en ‘no brainer‘.Så bra. Trodde det var for langt. En enda bedre løsning. Da burde det ha kommet frem i reportasjenDet er flere initiativ på gang. Bl.a. har Norge 203040, nå Skifte, et straksprogram for elektrifisering med fornybart og kabel fra fastlandet, i samspill med NHO, som inviterte til Arktis-konferansen Svalbard 203040 i 2018.Her bør jo fela og gutta presse på myndighetene for en rask løsning med oljepenger slik at de kan få geotermisk energi på Svalbard
http://cger.no/doc//Kirsti Midttomme Svalbard.pdf
Burde være en "no brainer"
Så det slipper "fela og gutta" å holde på med.
https://zero.no/svalbard-kullavhengig-fornybart-utstillingsvindu/
Det kommer helt an på hvor og hvordan du bor, - og hva livets lotteri ellers har gitt deg.Minstepensjonister har ca. 16.000,- utbetalt og det er slettes ikke dårlig......