Normalt er mellom 30 og 40% av nordmenns feriereiser til utlandet. Det er imidlertid for hele året og ikke bare sommerferien. I fjor var det, om man skal tro Virke 53% som planla å legge sommerferien utenlands, noe som var en nedgang fra året før.Noen som vet hva som er normalt, dersom 1 av 5 anses som lite?
Ok.. var litt flåsete. Men sterkt uansvarlig tror jeg mange vil mene det er. Å dra f.eks. til Spania nå.Alltid interessant at folk er idioter når de ikke tenker likt meg.
Uansett så har vi meningsmålinger og en av dem sier at «kun» 1 av 5 skal til utlandet i år. Hvorfor 1 av 5 er «kun» i disse tider vet jeg ikke men det er altså ca. 1 mill. normenn som skal utenlands i løpet av året.
Vi får satse på flaksen.
Kun en av fem drar til utlandet i år
Folk flest dropper alle utenlandsreiser ut året. Kun en av fem nordmenn kommer til å reise til utlandet i 2020. Viser tall fra Norsk koronamonitor.opinion.no
Ja, men det som skjer nå er at folk gir mer og mer faen og har mindre og mindre forståelse for ymse krav og det blir for politikerne stadig pedagogisk vanskeligere å forklare hvorfor ditt og datt ikke er tillatt eller kan åpnes opp mer.Vi får se hva som skjer, en ting er hva vi tror vil skje, en annen ting er det som egentlig kommer til å skje. Det viktigste er kanskje hva folk gjør når de kommer hjem igjen fra utlandet.
Om folk handler på grensa er jo egentlig helt urelevant, det meste der eies av nordmenn. F.eks alle matvarekjedene der er i realiteten norske og handelen som går tapt der kompenseres for hos de samme eierne på denne siden.Det blir også etter hvert et ikke ubetydelig element av utenrikspolitikk i det hele, EU ønsker jo i utgangspunktet åpne grenser mellom sine medlemsland og det påvirker nok en del rundt hva som skjer der. Det påvirker også Norge. Og nå er det i praksis Norge sin "feil" at områder i Sverige langs grensa ligger i kunstig åndedrett siden mer eller mindre hele forretningsideen er å basere seg på nordmenn som skal ha seg en tur. Og folk er jo kreative, de bestiller seg de foreskrevne 6 overnattinger ett eller annet sted i Danmark, får en bekreftelse og så kansellerer de mesteparten eller hele oppholdet kort tid før ankomst så gjør man hva man egentlig vil i Danmark.
Det ser ut som svenske politikere og turistnæring osv på ander siden av grensa er av den oppfatning at det har stor betydning i alle fall. Men om de egentlig ikke har noen grunn til å mene at norske corona-tiltak har betydning siden matvarebutikkene til en viss grad er norskeide så setter de sikkert stor pris på om du tar en telefon for å berolige de og forklarer hvorfor det egentlig ikke har noe å si at nordmenn ikke kommer.Om folk handler på grensa er jo egentlig helt urelevant, det meste der eies av nordmenn. F.eks alle matvarekjedene der er i realiteten norske og handelen som går tapt der kompenseres for hos de samme eierne på denne siden.
Det blir nok mindre skatteinntekter til svenske kommuner, men Thon, coop øst og norgesgruppen har ikke mine sympatier hvertfall, de tjener de samme pengene uansett hvor vi handler.Det ser ut som svenske politikere og turistnæring osv på ander siden av grensa er av den oppfatning at det har stor betydning i alle fall. Men om de egentlig ikke har noen grunn til å mene at norske corona-tiltak har betydning siden matvarebutikkene til en viss grad er norskeide så setter de sikkert stor pris på om du tar en telefon for å berolige de og forklarer hvorfor det egentlig ikke har noe å si at nordmenn ikke kommer.
Omtrent like tåpelig som å hevde at den som kommer sist ut av stadion leder..Nå er det vel på ingen måte bevist at det er noen som har greid å holde smnitten nede.
Både i Norge, Tyskland, Danmark har nedgangen stoppet. I alle disse landende har man nå vekst, men det er jo lave tall og mye usikkerhet. Så hvis vi ser bort i fra Kina, New Zeeland og Island - så er det ingen land i verden som har greid å holde dette nede og åpne opp landet til et nivå man kan holde i 2-3 år.
Konlusjoner nå er omtrent som å kåre vinneren av marathon basert på hvem som kom først ut fra stadion.
Du burde lese DN-artikkelen. Der fastslås det med stor sikkerhet at det var betydelige fordeler med å gå hardt og tidlig til verks.Jeg vil vel snarere si det motsatte.
Når Norge stengte ned alt - så hadde vi 1 tilfelle hvor man ikke kjente hvor smitten kom fra.
Etter de mest inngripende tiltak i fredstid - og det meste stengt så greide man ikke å utrydde smitten. Og nå etter månedsvis med strenge tiltak og smittesporing og karantene av alle kjente tilfeller har vi fortsatt 100 nye registrerte tilfeller hver uke.
Tror man at vi skal holde smitten nede med enkle tiltak i oktober - når alt er tilbake til normalt?
Er Vågend her fortsatt? Jeg trodde hun hadde fått fyken etter at hun med viten og vilje tvang sine ansatte til å fortsette å føre saker mot trygdemottakere som deretter ble fengslet og ruinert etter at det ble 100 % klart at NAV tolket regelverket feil og altfor strengt.Tja, det er jo ingen vits å sende penger til folk i jobb, og den beholdt jo de fleste. Som hun er inne på valgte de i Danmark å gi lønnstilskudd. Jeg aner selvsagt ingen ting om hva man burde gjort og hva som ville vært mulig, men det er jo mildt oppsiktsvekkende at politikere vedtar regler de har blitt fortalt er svært vanskelig å implementere. Og så mener de at det er NAVs feil når det går galt. Det er jo heller absolutt ingen ting ansvarlig minister kan gjøre fra eller til, men vedkommende ender opp med å formelt være ansvarlig når det hele er Stortingets feil.
Hun sier jo også indirekte at departementet skjønte dette, men ikke Stortingspolitikere som skulle markere seg og lage politikk utav det.
Vågeng er i jobben til fredag, og hun er ikke spesielt fornøyd med det kompliserte lappverket AP+FrP+SP+SV trumfet gjennom her.Er Vågend her fortsatt? Jeg trodde hun hadde fått fyken etter at hun med viten og vilje tvang sine ansatte til å fortsette å føre saker mot trygdemottakere som deretter ble fengslet og ruinert etter at det ble 100 % klart at NAV tolket regelverket feil og altfor strengt.
Jeg synes ikke det er noe problem å sende 10.000 kr i forskudd til hele befolkningen for å sikre at folk ikke blir personlig ruinert, og senere gjøre papirarbeidet med behovsprøving. Pengene leveres med betydelig advarsel om at har du ikke krav på dem så vil staten ta det tilbake via statens innkrevingssentral om nødvendig.
Å behovsprøve alt, slik som f.eks barnetrygd, skaper masse ekstra byråkrati som tar tid og er fordyrende. Noen ganger har man ikke tid.
Vågend er et av problemene i NAV der det ledelseskulturen oser av mistillit.
Og for å legge til: Regnestykket er riktig, men beløpet blir betydelig lavere. Vi må selvfølgelig trekke fra alle under 18 år og alle pensjonister og uføretrygdede. Da tenker jeg beløpet halveres Derfor Erna: Kjør på ved neste nedstengning ute i oktober kanskje...Neste gang C19 eller broren hans kommer og tar rotta på oss så blir det 10.000,- inn på konto til alle. Det greier myndighetene på noen dager. 10.000 x 5 millioner blir 50 milliarder og det går fint 10 milliarder i moms kommer rett tilbake i statskassa. Og bruker vi mye av de på polet så blir det bra med avgifter inn i kassa også.