Den var meget god, noe helt annet enn de Italienske.Vi hadde en sånn i går. 2013 årgan det også. Ikke den beste årgangen, men den har den karakteristiske, eksotiske og imo helt unike smaken som bare Musar har.
Den er god men det er en del italienske å smake, noen av de er vel så gode.....Den var meget god, noe helt annet enn de Italienske.
En sterk pall du hadde der. Vi hadde begge flankene her i går.Dom'en var god! Vanvittig lett og balansert.
I og for seg enig. Samtidig så finnes det ikke en eneste vin i Italia eller Frankrike eller noe annet sted som er i stand til å gjøre Ch Musar irrelevant. Egentlig smått utrolig at en Cabernet Sauvignon kan ha en så krydret og eksotisk smak.Den er god men det er en del italienske å smake, noen av de er vel så gode.....
Har prøvd en 10-15 italienere utfra tester og anbefalinger i priser fra 200-600 men ingen har falt i smak.Den er god men det er en del italienske å smake, noen av de er vel så gode.....
Nå er det vel bare ca 1/3 Cab Sauvignon i den, noe varierende med årgang. Musar er bra og meget interessant ved lagring, skjønt de kan ha en del brett som gjør at brettsensitive ikke tåler de - folk er i varierende grad sensitive for brettanomyces. Selv har jeg vært heldig og drukket de de hvite og røde tilbake tilbake i tid, hvit 1981 og rød 1974 var spektakulære, men det er jo en del flaskevariasjon og Musar er ikke av de mest stabile, forståelig når man vet hvilke forhold de blir produsert under.I og for seg enig. Samtidig så finnes det ikke en eneste vin i Italia eller Frankrike eller noe annet sted som er i stand til å gjøre Ch Musar irrelevant. Egentlig smått utrolig at en Cabernet Sauvignon kan ha en så krydret og eksotisk smak.
Jeg har rødvin på 12 grader og hvitvin på kjøleskapstemperatur. Det er i underkant, men så blir jo vinen varmere i glasset. Noen viner er gode innenfor en stor temperatur- range og viser frem nye sider etterhvert som temperaturen stiger. Andre har et smalere vindu. Men det hjelper å ha et kjent utgangspunkt (vinskap, kjøleskap, termometer).Hvordan forholder folk seg her til vinens temperatur? Personlig er jeg litt OCD, og vil helst ha et konsekvent resultat. Tenkte derfor å kjøpe Pulltex vintermometer.
Samtidig er det jo klart at det er gøy å oppleve vinen gjennom temperatur forandringen
Italia er jo verdens trolig mest varierte vinland da, og det er lite å generalisere ut fra. En siciliansk Frappato, en Piedoross fra Vesuv og en Barolo har lite til felles for å si det sånn. Og så var det dette med lagring og lufting da, særlig med Nebbiolo og Sangiovese. Men folk må selvsagt få like det de vil, men jeg føler at man nekter seg en del potensielle gleder ved en slik generalisering. Men å betale 500 kr for noe man ikke liker er selvsagt ikke lurt. Men selv likte jeg verken kaffe eller champagne første eller andre gang jeg smakte det.Har prøvd en 10-15 italienere utfra tester og anbefalinger i priser fra 200-600 men ingen har falt i smak.
Sånn er det med vin. Forskjellige preferanser.Har prøvd en 10-15 italienere utfra tester og anbefalinger i priser fra 200-600 men ingen har falt i smak.
Kan du fortelle litt om lufting og lagring av nebbiolo og sangiovese? Jeg drikker en del av begge, men de går stort sett rett fra vinskapet til glasset. Jeg synes særlig det med lufting er vanskelig å få tak på...Italia er jo verdens trolig mest varierte vinland da, og det er lite å generalisere ut fra. En siciliansk Frappato, en Piedoross fra Vesuv og en Barolo har lite til felles for å si det sånn. Og så var det dette med lagring og lufting da, særlig med Nebbiolo og Sangiovese. Men folk må selvsagt få like det de vil, men jeg føler at man nekter seg en del potensielle gleder ved en slik generalisering. Men å betale 500 kr for noe man ikke liker er selvsagt ikke lurt. Men selv likte jeg verken kaffe eller champagne første eller andre gang jeg smakte det.
Du er ikke alene om det, og det er veldig få produsenter som lager virkelig minneverdig Barbera. Men tanniner er det strengt tatt ikke så mye av (med mindre vinen er druknet i eik), heller syrer (fra wikipedia):Derimot sliter jeg med å sette pris på tanninene i barbera. Forstår meg overhodet ikke på den druen.
Jeg nyter gjerne god vin uten mat, men god mat uten vin føles bortkastetJeg er en amatør, med en meget økende interesse for vin. Kjøper hovedsakelig vin etter "Jeg kan ingenting om vin" podkasten, eller fra DN's vindatabase. Litt snevert.
Personlig liker jeg best å nyte vinen alene, uten mat. Og her sliter jeg litt. Det blir fort mye Pinot fra USA.
Har smakt flere billigere (250kr) barbera, bordeaux, rhone og beaujolais, men alene syntes jeg ikke de falt i smak. De har hvert for ubalanserte og fyldige.
Tips til retning?
Favoritter enn så lenge:
Hirsch san andreas fault pinot noir 2017
Naoussa Alta 2017
Lopez de Heredia Viña Tondonia Reserva 2007
Det høres ut som min type vin. Er den tilgjengelig på polet?Prøv dig en spansk AALTO.
I gode år laver de AALTO PS. Den beste (vin) jeg har smagt, var PS fra 2005, men sidste gang
var nok et par år for sent. Prøv med 2008 og frem
Quote:
"
Comments
Aalto PS stands for “Pagos Selecicionados” and as such, this wine is not exclusively tied to one terroir. Its composition is purely Tempranillo from Ribera but its origin can vary depending on the quality of each vintage because the selected “Pagos” (or plots) can come from any of the 42 hectares that the bodega controls and which shapes its final “soul”. Aalto PS has been produced nine times since 2000 as the 2002 and 2007 vintages were omitted due to poor quality. In the case of the wine recently tasted, we can only add that the 2010 is without doubt an exceptional “PS”, produced from old vines growing in clay soils in the La Horra, La Aguilera and Fresnillo vineyards, aged 22 months in new French barrels, transforming it into a powerful, elegant wine which is velvety on the palate with powerfully longevity, to be enjoyed over the next twenty years. Remembering one of the first pairings from the time it was created at the start of the last decade, why not try it with a magnificent pigeon with basmati rice."
Greske viner er undervurdert vil jeg mene. Ikke de største vinene, men i Naoussa kan de lage ganske så god vin. Jeg smakte nettopp en derfra som jeg likte, kan være den samme du nevner her.Naoussa Alta 2017
Lopez de Heredia Viña Tondonia Reserva 2007
Ha ha.... Det får du nesten spørge en Nordmann om..... Som I siger deroppe.... "En dum danske har ikke peiling"Det høres ut som min type vin. Er den tilgjengelig på polet?
Den er i bestillingsutvalget.Det høres ut som min type vin. Er den tilgjengelig på polet?
Aalto og Aalto PS er ikke samme vinen. den som du lenker til koster 500 på polet. Aalto PS er vesentlig dyrere,Vilken tur att jag bor i Sverige, 419:- på Systemet.
Aalto 2018
854:- på Vivino.Aalto og Aalto PS er ikke samme vinen. den som du lenker til koster 500 på polet. Aalto PS er vesentlig dyrere,
Johan-Kr