Kobber er da vel et grunnstoff, ikke så mye å krangle på det vel? Atomsymbol CU, nr.29 på den periodiske tabell.Grunnstoff?? ikke pröv deg..du vet bedre!!
mvh
Er dette en «universalsannhet», eller må det ses i sammenheng med forsterkerens og høyttalernes egenskaper?Dette med fetere lyd med tynnere kabel som Asbjørn og snicker har sagt tidligere er reelt. Det har med dempefaktor og frekvensrespons å gjøre.
For mange år siden, da NAT hadde salget av Dynaudio høyttalere i Norge, under ei Horten messe, husker så godt to digre og rådyre Dynaudio gulvhøyttalere. Som ble "foret" med de tynneste høyttalerkabler jeg noen gang har sett - tror de var hvite og het Crytsal Cable - men jaggu spilte høyttalerne som de skulle over hele frekvensområdet. Uansett hvor "naturstridig" det så ut, med disse pingle-lissene.Armand skrev:
Dette med fetere lyd med tynnere kabel som Asbjørn og snicker har sagt tidligere er reelt. Det har med dempefaktor og frekvensrespons å gjøre.
Er dette en «universalsannhet», eller må det ses i sammenheng med forsterkerens og høyttalernes egenskaper?
Med kabler som ellers i livet, man vet aldrig om fornuften råder. Kontakten øker Vis vedlegget 694588
God kontakt
Prisen da, gutterDe er viktig at de er tykke nok, men en faktor som kraftig undervurdert er lengden på kablene; de må være lange nok!
Slo til på Nordost Odin 2, men jeg hadde bare råd til 2 x 15 cm. Sinnssyk lyd, men litt smalt lydbilde.Prisen da, gutter
Lyden er best i hodetSlo til på Nordost Odin 2, men jeg hadde bare råd til 2 x 15 cm. Sinnssyk lyd, men litt smalt lydbilde.
Det tynde kabel ændrer vel lidt Q på højttaler systemer fordi modstanden er lidt større. Eller klangbalancen på de to kabler er forskelligt. Jeg oplever det bomulds kabel som lukket opadtil. Så det opleves vel som "fetere"6 meter Duelund vs 2 meter med Van Damme. Den tynne Duelund kabelen låter "fetere" en den tykkere Van Damme
Stereopluss hadde vel en seanse for en stund siden. Noen her fra hfs var med, men jeg husker ikke konklusjonen(e)Det ender alltid med krangler i kabeltrådene, mangen år siden jeg brydde meg om dette og kanskje nye ting har dukket opp underveis, så et seriøst spørsmål fra min side, kan noen vise meg en blindest der deltakere virkelig klarer å skille kabler fra hverandre?
Prøvde en gang med noe som var litt for korte:=)De er viktig at de er tykke nok, men en faktor som kraftig undervurdert er lengden på kablene; de må være lange nok!
Jeg tror ikke det er mange av oss som plages med varmgang i høyttalerledningene. Dvs strømmen og effekttapet i ledningene er i og for seg underordnet. Det som er «viktig» er seriemotstand, induktans og kapasitans i forhold til høyttalerlasten (lastimpedansen) og måten disse samvirker mht endringer i frekvensrespons (og sekundært dempingsfaktor), jf. Asbjørns eminente tråd : https://www.hifisentralen.no/forume...eller-mellom-kabler.64045/page-2#post-1387656 som Valentino linket til i innlegg #5....Tykkelsen må ses i relasjon til hva som går av strøm , ...
Erfaringene mine baserer seg ikke på varm gang i kabelen men forsjell i lyd . Annet betyr ikke noe enn at man forstår hva som sjer og hvorfor . Så vel som at den totale impedansen kan være med på å farve/ endre lyden . Jeg gjorde ett eksperiment der jeg ikke rørte kablene , men paralell loada og serie loada med en liten motstand i samme oppsett , prøv det selv så kan du komme med tilbake meldingJeg tror ikke det er mange av oss som plages med varmgang i høyttalerledningene. Dvs strømmen og effekttapet i ledningene er i og for seg underordnet. Det som er «viktig» er seriemotstand, induktans og kapasitans i forhold til høyttalerlasten (lastimpedansen) og måten disse samvirker mht endringer i frekvensrespons (og sekundært dempingsfaktor), jf. Asbjørns eminente tråd : https://www.hifisentralen.no/forumet/threads/hvilke-egenskaper-må-apparatene-ha-for-å-avsløre-forskjeller-mellom-kabler.64045/page-2#post-1387656 som Valentino linket til i innlegg #5.
mvh
KJ
Har prøvd, en passende seriemotstand kan funke bra på noen høyttalere i noen situasjoner (der bassen er noe vel anemisk) og mindre bra i andre situasjoner og høyttalere (der bassen er feit nok). +/- hva som er behovet for justering av frekvensrespons rund de andre krusedullene i høyttalerimpedansen.Erfaringene mine baserer seg ikke på varm gang i kabelen men forsjell i lyd . Annet betyr ikke noe enn at man forstår hva som sjer og hvorfor . Så vel som at den totale impedansen kan være med på å farve/ endre lyden . Jeg gjorde ett eksperiment der jeg ikke rørte kablene , men paralell loada og serie loada med en liten motstand i samme oppsett , prøv det selv så kan du komme med tilbake melding
Betyr det at dette er en tråd man kan uttale seg om forskjeller på kabler uten å gå opp i blindtest-eksamen?Det er hørbar forskjell på kabler. Men for å få det til må man gå inn for det ved å velge noe som er litt sært (og dermed dyrt). Jeg kaller det en dyr og komplisert måte å tune lyden på når man i stedet burde brukt en tonekontroll eller EQ.
Det er for eksempel ikke ikke forskjell på vanlig 2,5mm^og 4mm^2 på lengder under 5 meter.
Dagens test:
Hva vil skje med lybildet på denne høyttaleren fra Revel hvis man bruker en tynnere kabel? (den tykke streken er impedansen)
Vis vedlegget 694637
JABetyr det at dette er en tråd man kan uttale seg om forskjeller på kabler uten å gå opp i blindtest-eksamen?
+ litt veiledning :Det er hørbar forskjell på kabler. Men for å få det til må man gå inn for det ved å velge noe som er litt sært (og dermed dyrt). Jeg kaller det en dyr og komplisert måte å tune lyden på når man i stedet burde brukt en tonekontroll eller EQ.
Det er for eksempel ikke ikke forskjell på vanlig 2,5mm^og 4mm^2 på lengder under 5 meter.
Dagens test:
Hva vil skje med lybildet på denne høyttaleren fra Revel hvis man bruker en tynnere kabel? (den tykke streken er impedansen)
Vis vedlegget 694637
Asbjørn Vil ikke den hoved saklig være bestemt av forsterkerens utgangs impedans ? , hva er driver her tenkte du ?Det er hørbar forskjell på kabler. Men for å få det til må man gå inn for det ved å velge noe som er litt sært (og dermed dyrt). Jeg kaller det en dyr og komplisert måte å tune lyden på når man i stedet burde brukt en tonekontroll eller EQ.
Det er for eksempel ikke ikke forskjell på vanlig 2,5mm^og 4mm^2 på lengder under 5 meter.
Dagens test:
Hva vil skje med lybildet på denne høyttaleren fra Revel hvis man bruker en tynnere kabel? (den tykke streken er impedansen)
Vis vedlegget 694637
Sorry Armand ,,,jeg skal sjerpe meg ,Jeg legger merke til at Armand og Asbjørn blandes noen ganger. Joda, navnet begynner på A og vi har begge en vitenskapelig tilnærming til lyd....
I oppgaven min forutsetter jeg at forsterkeren er lik men man bytter fra en vanlig kabel til noe tynne greier. Hva skjer med lyden?
Disse har vært tilkoblet her i over ti år - betalte en symbolsk sum da og funker greit nok.For mange år siden, da NAT hadde salget av Dynaudio høyttalere i Norge, under ei Horten messe, husker så godt to digre og rådyre Dynaudio gulvhøyttalere. Som ble "foret" med de tynneste høyttalerkabler jeg noen gang har sett - tror de var hvite og het Crytsal Cable - men jaggu spilte høyttalerne som de skulle over hele frekvensområdet. Uansett hvor "naturstridig" det så ut, med disse pingle-lissene.
Skumleste denne for noen dager siden. Nederst er det en del 2 også. Var vel ikke så mye nytt, men informativ er den.De fleste spørsmålene som er tatt opp foran, blir besvart på en fin måte her:
Magiske høyttalerkabler | Kollokvium (wordpress.com)
Anbefaler å lese dette. Lettlest og forståelig for en som kan temaet, og som er opptatt av god lyd.
Har lest denne før. Argumentasjonen der holder for meg i lange baner.Skumleste denne for noen dager siden. Nederst er det en del 2 også. Var vel ikke så mye nytt, men informativ er den.
Svada trumfer kunnskap any day!Det morsomste er kanskje likevel kommentarene, når den ene selvoppnevnte audiofil-guruen etter den andre sier til professoren at "Dette forstår du ikke..."