En lydmanns bekjennelser - i stua til atlerovik

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Atlerovik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.08.2019
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    10.881
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    17
    Nypris sånn ca rundt 250 000 nå etter prisøkning, tenker jeg... 🤑 For begge.
     

    GentleGiant

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    16.12.2020
    Innlegg
    287
    Antall liker
    990
    Sted
    Fjellhamar
    Veldig moro med en slik lyttekveld @Atlerovik! Helt kanon!

    IMG_3248.jpg

    Det var lenge siden jeg hadde sett "ordentlige" mennesker i levende live og det var jo da ekstra stas og treffe @Atlerovik som er en meget hyggelig og ordentlig kar som synes det er stor stas og holde på med Hifi. Og i tillegg til det synes at det er moro og dele. Dele lytteinntrykk og erfaringer. En annen ting som gjør det ekstra moro i hifi sammenheng er at @Atlerovik har mange av de samme innfallsvinklene til musikkformidling som meg.

    IMG_3255.jpg


    Lumin hadde kommet inn i anlegget og dette var ett løft! Selv fikk jeg sinnsyk lyst på en slik. Det blir nok en av de neste opgraderingene.

    Systemet hadde nå en 3dimensjonaliet og soliditet over seg som jeg tør påstå er skjeldent. Det var snappy og hadde deilig trøkk i bassen og trommesettet hoppet avsted sammen med bassgitaren. Det hele var en deilig saus av funky moro - og avslappenende musikalsk idyll, som fikk begge føttene til og hoppe rundt i uforskyllt ekstase. Dette var moro!

    IMG_3258.jpg

    Vi begynte avspillingsballet med og høre på forskjellene mellom avspillingsoftwaren på Lumin U1 mini.

    Vi brukte Lumin som Roon Endpoint kontrollert av ROON, og Lumin brukt direkte via Lumin sin egen software.

    Selv var jeg ganske så skeptisk til hva som skulle skje, og hva man kom til og høre av eventuelle forskjeller. Det mest forbløffende var jo at det var forskjell. Stor? Nei. Men viktig? Ja.

    Forskjellen var at Lumin var luftigere, mer hifipolitisk korrekt, mer fokus på detaljer.
    Roon var mer solid, helhetlig og mer tredimensjonal i min bok, så i dette tilfellet så havnet mine 6 terningkast i ROON sitt favør.

    Så var det over til de to Audio Note Dacene som Atle har. En blodtrimmet Audio Note Kit 1.1. Trimmet hardt av en som heter @Olof Lilja her på forumet og en Audio Note dac 3 som er trimmet av @bambadoo her på forumet.

    Dette var veldig spennende! Her må det jo være masse forskjell!? To helt forskjellige dacer, to ulike oppbygninger, Det må jo låte ulikt? Men gjorde de det?
    De har jo en helt lik underliggende filosofi og til nærming til godlyd. Nemlig Audio Note sin tilnærming.

    Her skal det nevnes at her var det overaskende lite forskjell med tanke på mine initielle fordommer til hva jeg hadde forventet og høre av forskjeller.
    Det skal dog nevnes at Audio Note Kit 1.1 drar det lengste strået da den hadde alt det Dac 3 hadde pluss det lille ekstra. Det lille ekstra besto da av at den hadde ett rytmisk og et større musikalsk fundament enn dac 3.

    Og i min bok så er rytmikk og driv meget viktig. Det er det som driver musikken videre og som holder tempoet og pulsen oppe og er med og opprettholde engasjementet.

    Så her vant den blodtrimmede Audio Note kit 1.1 fra @Olof Lilja .

    Det skal nevnes at Dac 3 har tatt turen hjem til mitt Doxa anlegg og det kan meldes umiddelbart at selv om den var marginalt dårligere enn kit 1.1 så er den en fantastisk rytmisk og musikalsk musikk formidler. En gryende forelskelse er kanskje på gang?

    Vi testet to stk AES/EBU digital kabler. Det var da min gamle Weiss kabel som jeg hadde liggende vs en sølvkabel @Olof Lilja har bygget. @Olof Lilja sin sølvkabel trakk det det strået lett!
    Weissen ble for dau. For kjedelig. Føttene hoppet ikke like velvillig rundt når den satt i systemet, mens føttene danset foran sofaen med sølvkabelen tilkoblet.

    Jeg hadde ett forslag om og sette effekttrinnet direkte i strøm nettet. Min erfaring er at det ofte funker bedre enn at effekttrinn er koblet inn i en strømpadde.
    Selv om dette var en strømpadde fra Isotek, som gjorde den beste jobben av alle strømpaddene den kvelden. Det funka best med effektrinnet koblet direkte i veggen. Lyden ble hakket mer dynamisk og fikk mer trøkk over seg i tillegg til at lyden bel mer fristillt fra høytalerne.

    IMG_3249.jpg


    VI testet Nordost sin trømpadde, men i dette oppsettet så møtte vi på den største nedturen for min del den kvelden. Lyden ble slankere og mer hifi aktig på en dårlig måte. Ikke en lyd som jeg liker, så takk og farvel til den! Videre til programmet! :)

    IMG_3251.jpg


    Vi testet også Audio Note sine høytaler kabler. Vi byttet ut Doxa sine egne mot Audio Note sine i biwiring. Lyden av Audio note kablene var ikke helt my cup of tea. Jeg skulle ønsket de gjorde en like fantastisk jobb som daccene, men vs Doxa sine egne kabler så ble det ett løft i toppen en avrulling i bunn og en litt mer lukkethet. Og det samsvarte ikke med mine initielle fordommer om at Audio Note sine kabler sikkert banker livskiten ut av Doxa sin kabler, men nei da. Doxa sine kabler var mer åpne, hadde mer dypbass informasjon og snert, pluss at de føltes mer linære og mer homogene.

    Både jeg og Atle var delvis enige om dette, men Alte ønsket og la Audio Note kablene stå i for og teste dette mer.

    Vi testet også en Adyton DC Zero som jeg bruker i mitt oppsett hjemme med meget gode resultater. Her så var det en forskjell til det bedre, men ikke like brutalt som det er hjemme. Det åpnet seg mer opp, og det opplevde "ulinære" på Audio Note sine høytaler kabler opplevdes mer linært. Men dette var slutten på lyttesesjonene som da hadde vart i ca 5 timer så nå var øra møre og klare for litt stillhet. :)

    Det var en lengre aften med mye forskjellig som ble testet. Det var store og små overaskelser hele veien. Det som forundret meg var at vi hele tiden kunne høre de relative forskjellene og vi begge var hele samstemte om hva vi hørte. Vi var ikke alltid enige om hva vi likte best alltid, men vi opplevde alltid de samme tingene, og det syntes jeg var veldig moro.

    Så takk for lytten! Like staselig som alltid!
     
    Sist redigert:

    Atlerovik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.08.2019
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    10.881
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    17
    Takk for innlegget, @GentleGiant! Veldig gøy å se litt andre bilder, samt høre din versjon av kvelden. Den samstemmer i merkelig stor grad med min 😆

    Er fint å lytte sammen med noen som har samme innstilling og filosofi til denne rare hobbyen. Og synes du oppsummerer det strålende i det nest siste avsnittet.

    Det som forundret meg var at vi hele tiden kunne høre de relative forskjellene og vi begge var hele samstemte om hva vi hørte. Vi var ikke alltid enige om hva vi likte best alltid, men vi opplevde alltid de samme tingene, og det syntes jeg var veldig moro.
    Takk for en superfin aften, Roy! Måtte det gjentas snart :)

    PS. Håper på noen lytteinntrykk fra Dac 3 hjemme hos deg, her i tråden, gjerne med illustrasjonsfotos 😁
     

    Powerpoint

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.04.2003
    Innlegg
    7.426
    Antall liker
    12.999
    Strålende rapport fra HiFi kollokviet hos Atle Gentle Giant.
    Da jeg kjenner ditt vokabular, aforismer og preferanser fra tidligere, henger jeg greit med i svingene :)
    Plutselig savnet jeg de tilsvarende intense øktene hos et tidligere OAS medlem på Grefsen som i sin tid utvandret til Elverum.
    Det ble altfor stille etter at du dro din vei Jo :cry:
    Da gjør jeg klart øl og brennevin til det neste kollokviet gutter ;)
    Tusen takk for underholdningen midt i denne pestbefengte Fimbulvinteren.
     
    Sist redigert:

    Plix

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    14.01.2014
    Innlegg
    248
    Antall liker
    417
    Sted
    Skive, DK
    Har du oplevd en forandring av lyden fra Roon 1.7 til 1.8? Det har jeg, synes jeg. Har en Lumin T2, synes det hele er blitt mere detaljert, soundstage utvidet.
    Har sjekket “the usual suspects” aka mine favorittlåter og er nesten sikker på at lyden er endret til det bedre.
     

    Atlerovik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.08.2019
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    10.881
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    17
    Har du oplevd en forandring av lyden fra Roon 1.7 til 1.8? Det har jeg, synes jeg. Har en Lumin T2, synes det hele er blitt mere detaljert, soundstage utvidet.
    Har sjekket “the usual suspects” aka mine favorittlåter og er nesten sikker på at lyden er endret til det bedre.
    Jeg har gjort så mange andre endringer omtrent samtidig, og hørte mest gjennom Lumin appen i forveien, så det er vanskelig for meg å svare på, dessverre. Men jeg har lest flere som mener å oppleve forbedret lyd. Som vanlig sier Roon at de ikke har gjort noe som skal påvirke lyden.

    Jeg opplevde det derimot på oppgraderingen til 1.7. Da sa de det samme. Men, de hadde gjort endringer på hvordan filene fra Tidal ble dekodet, og det var nok det som forårsaket lydforbedringen hos meg (og andre).
     

    Atlerovik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.08.2019
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    10.881
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    17
    Jeg har sagt det før, kanskje til og med gjentatt det til det kjedsommelige - det som har overrasket meg mest positivt med denne hobbyen er alle de fine menneskene foran anleggene. I går var jeg så heldig å igjen få besøk av en dem - @veleik. Han er ikke fullt så glad i å bli tatt bilde av, som forrige gjest. Men besøket var akkurat like trivelig, likevel. Det jeg derimot fikk lov til å ta bilde av, var det han bragte med seg.

    4793C54A-B80F-4006-A11D-5A71F80740C5.jpeg


    Ikke bare er disse hifi-menneskene ytterst hyggelige, de er svært ofte ytterst generøse også. Veleik har bortimot insistert over lengre tid nå, at jeg må prøve Audio Note kit-høyttalerne hans. Og jammen leverte han dem ikke på døra også. Resultatet ble nok en hyggelig lyttekveld, men denne gangen med bare ett fokus: høyttalere. Jeg har faktisk aldri hørt Audio Note høyttalere før og var meget spent. Førsteinntrykket er at de både låter som jeg forventer - og helt annerledes - samtidig.
    Kort oppsummert: ekstremt engasjerende! Superkjappe og veldig dynamiske. Man blir sugd inn i musikken. Dette var det jeg forventet meg av Audio Note.
    Det som derimot var mer overraskende var at de er såpass lyse i toppen og så frampå. @ptb sa en gang at han iikke ønsket å høre selve diskantelementet (fritt etter hukommelsen). Jeg synes det var bra sagt. På disse høyttalerne synes jeg faktisk til tider at diskanten er litt for tydelig. Det gjør at høyttalerne blir overraskende detaljerte og litt negativt pågående. Dette er selvsagt relativt små nyanser, da det nok skal mye til å kalle Audio Note høyttalere pågående. Men altså, i forhold til hva jeg forventet. Jeg er mer vant til at AN låter veldig oppløst, men uten at diskanten tar oppmerksomheten.
    I tillegg, mer forventet, savner jeg den kontrollerte bunnen jeg har i Doxa-høyttalerne. Heller ikke overraskende låter de derimot tidvis helt magisk på mer akustisk, saktegående musikk med mye luft. Der er de helt uslåelige.

    Både Veleik og jeg er rimelig enige om dette. De låter rett og slett litt for livlig hos meg. Det gjør de i følge Veleik ikke hjemme hos han. Der liker han dem svært så godt. Dermed kan det virke som at de er en litt dårlig match med rommet mitt, rett og slett. Ser for meg at disse vil funke svært bra i et mer dempet rom, slik jeg har opplevd med «kvassere» høyttalere hos meg før.
     
    Sist redigert:

    Kvad

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    25.11.2012
    Innlegg
    77
    Antall liker
    66
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    3
    Du må ikke bare bytte rør da? Det som var optimalt på Doxa blir vel gjerne ikke det på AN?
     

    Atlerovik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.08.2019
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    10.881
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    17
    Man kan vel til en viss grad tune i riktig retning med rør. Men dette handler nok mye mer om tuning av høyttalerne - som har sine ulikheter til tross for sine likheter - og ulike retningsvalg fra konstruktørene.

    Og for å understreke; det er jo knakande fine høyttalere. Jeg har ingen problemer med å høre at dette kan låte helt magisk. Det er tross alt relativt små nyanser jeg beskriver, men de kan fremstå større når man skriver om det på denne måten. Det er kanskje aller mest at de hadde en litt annen signatur enn jeg forventet meg. Og så går det jo an å like høyttalere fra et annet merke bedre, selv om man er fan av AN ;) Det er dét dette handler om - smak. Og match. Ser ikke bort i fra at det havner AN-høyttalere i stua ved en senere anledning.
     

    mrg01

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    14.05.2012
    Innlegg
    93
    Antall liker
    139
    Sted
    Gjøvik
    Torget vurderinger
    5
    Interessant lesning. Mine erfaringer med AN-E høyttalere er at de låter generelt lysere når de blir plassert ut inn i rommet og bort fra hjørnene. Jeg har selv brukt AN-E/L speakers siden '94 og har hatt disse i 6 forskjellige hus og rom, og har opplevd hver gang at disse høyttalere trenger sidevegger og et ideelt avstand til bakveggen avhengig av rom størrelse for å yte best. Best resultat har jeg fått til i et 21 m2 rom, høyt under taket, betongstein vegger, heltregulv og E's plassert 1 cm fra sideveggene og 1,2 mtr fra bakveggen, og rikig toe-in. Jeg synes selv at dett var en merkelig plassering og ikke logisk, men det fungerte utmerket. En E som låter bra skal lett fylle hele rommet med musikk uten skarphet, som om du sitter i en lydboble :) . I verste fall og med en dårlig rommatch så kan en E låte skarp, slapp, uinteresant. I de tilfellene jeg ikke hadde hjørner så har jeg brukt skap/hyller for å lage hjørner inn i rommet, som løste problemene hver gang. I rommet jeg har i dag (ca. 6 x 3,7) er E's plassert helt inn i hjørnene når jeg bruker disse, med ca. 3-5 cm til side og bakveggen, tweeter linje peker 1 meter foran lytteposisjon (toe-in). Må vel inrømme at jeg også bruker en annen merke høyttaler for tiden ;)
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.718
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Det er en glede å lese dine små tester og tanker rundt dem. Det er ulike veier og noen går kort, andre veier er lange uten ende. Selv er jeg så avslappet som det er lenge siden jeg har vært , og synes det er litt godt. Faser kommer og går og enkelte ganger er det å sette fot, nyte forståelsen mer enn undringen, godt. Og da er dine små skriblerier noe som holder liv i undringen, og gleden.
     

    Atlerovik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.08.2019
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    10.881
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    17
    Interessant lesning. Mine erfaringer med AN-E høyttalere er at de låter generelt lysere når de blir plassert ut inn i rommet og bort fra hjørnene. Jeg har selv brukt AN-E/L speakers siden '94 og har hatt disse i 6 forskjellige hus og rom, og har opplevd hver gang at disse høyttalere trenger sidevegger og et ideelt avstand til bakveggen avhengig av rom størrelse for å yte best. Best resultat har jeg fått til i et 21 m2 rom, høyt under taket, betongstein vegger, heltregulv og E's plassert 1 cm fra sideveggene og 1,2 mtr fra bakveggen, og rikig toe-in. Jeg synes selv at dett var en merkelig plassering og ikke logisk, men det fungerte utmerket. En E som låter bra skal lett fylle hele rommet med musikk uten skarphet, som om du sitter i en lydboble :) . I verste fall og med en dårlig rommatch så kan en E låte skarp, slapp, uinteresant. I de tilfellene jeg ikke hadde hjørner så har jeg brukt skap/hyller for å lage hjørner inn i rommet, som løste problemene hver gang. I rommet jeg har i dag (ca. 6 x 3,7) er E's plassert helt inn i hjørnene når jeg bruker disse, med ca. 3-5 cm til side og bakveggen, tweeter linje peker 1 meter foran lytteposisjon (toe-in). Må vel inrømme at jeg også bruker en annen merke høyttaler for tiden ;)
    Det er interessante innspill, og rimer godt med det jeg har lest om AN-E tidligere. Det bekrefter også det jeg skrev, at det mest sannsynlig er en dårlig match med rommet mitt. Jeg har nemlig ingen mulighet til å plassere dem i hjørner. Og jeg har ikke lyst, og i praksis ikke mulighet, for å bygge falske hjørner. Et annet problem er benken min som er såpass stor. Det blir vanskelig å ha høyttalerne helt inntil veggen. Da kommer de bakenfor benken og lyden vil reflektere i den. Jeg prøvde forøvrig å plassere dem helt inntil veggen, uten at jeg syntes det gav veldig annerledes resultat. Jeg synes forøvrig ikke at de låter slapt, og i hvert fall ikke uinteressant! :) Ikke i det hele tatt.

    En ting som virkelig imponerer, og som du er litt inne på, er at de fyller hele rommet på en annen måte. Og de låter tilnærmet likt uansett hvor jeg befinner meg i rommet. Dette er ganske annerledes enn Doxaene, der lydbildet faller på plass i en større grad først når man ramler ned i sweet-spot.
     

    bambadoo

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    11.10.2002
    Innlegg
    22.152
    Antall liker
    10.663
    Sted
    Lørenskog
    Torget vurderinger
    16
    Stereophile testet og målte an/e-lexus. Ganske interessant lesning som kan forklare endel av inntrykkene her

    The plot of the Audio Note's vertical dispersion (fig.6) reveals severe suckouts between 2kHz and 3kHz immediately above and more than 10° below the tweeter axis. The AN-E needs to be used with stands that place the listener's ears at or just below the tweeter axis. Note the filling in of the on-axis suckout at 3.5kHz between the 5° and 10° axes, suggesting that the optimal integration of the tweeter and woofer outputs occurs just below the tweeter axis.
    Så det er veldig viktig at høyden er tilpasset ørene dine for ikke å få disse artefaktene. Det kan medføre en litt livlig gjengivelse av musikken.

    I tillegg er det en noe ujevn frekvensrespons og en "dip" mellom 1000-6000hz ca, for så å få en heving over det. Samme inntrykk kan skapes av det.

    Romrespons vil også påvirke inntrykket og endel arbeid med plassering og toe-in er anbefalt :)

     

    Atlerovik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.08.2019
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    10.881
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    17
    Det er en glede å lese dine små tester og tanker rundt dem. Det er ulike veier og noen går kort, andre veier er lange uten ende. Selv er jeg så avslappet som det er lenge siden jeg har vært , og synes det er litt godt. Faser kommer og går og enkelte ganger er det å sette fot, nyte forståelsen mer enn undringen, godt. Og da er dine små skriblerier noe som holder liv i undringen, og gleden.
    Så hyggelig å høre! Det setter jeg stor pris på :love: Det er lett å føle at man snakker til seg selv i en sånn tråd, så tusen takk!
     

    Atlerovik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.08.2019
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    10.881
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    17
    Stereophile testet og målte an/e-lexus. Ganske interessant lesning som kan forklare endel av inntrykkene her



    Så det er veldig viktig at høyden er tilpasset ørene dine for ikke å få disse artefaktene. Det kan medføre en litt livlig gjengivelse av musikken.

    I tillegg er det en noe ujevn frekvensrespons og en "dip" mellom 1000-6000hz ca, for så å få en heving over det. Samme inntrykk kan skapes av det.

    Romrespons vil også påvirke inntrykket og endel arbeid med plassering og toe-in er anbefalt :)

    Takker! Dette er gode innspill. Veleik anbefalte også en skarpere toe-in enn det jeg har nå. Skal lese gjennom dette senere og jobbe litt mer med toe-in og plassering, før jeg setter dem bort. Selv om jeg verker litt etter å få Doxaene tilbake på plass :D
     

    Kvad

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    25.11.2012
    Innlegg
    77
    Antall liker
    66
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    3
    Og så går det jo an å like høyttalere fra et annet merke bedre, selv om man er fan av AN
    Absolutt, og akkurat det gjør det jo bare mer morsomt. Kan bli litt klamt med bare AN utstyr, og ikke minst er det hyggelig å se en norsk produsent som Doxa greier å hevde seg så bra.
     

    bambadoo

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    11.10.2002
    Innlegg
    22.152
    Antall liker
    10.663
    Sted
    Lørenskog
    Torget vurderinger
    16
    EDIT: Skrev at det var en dip mellom 1k og 6k. Det er snarere en heving i området mellom 80 og 1k som er artefakten ;) Akkurat den "spiken" ved 250hz burde AN fått bukt med så sant målingene til stereophile er korrekte. Dette er nok lydtuning.

    Har selv hatt et par an/j for mange år siden og det er noe av de mest engasjerende lydgjengivere jeg har hatt.
     

    Atlerovik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.08.2019
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    10.881
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    17
    Absolutt, og akkurat det gjør det jo bare mer morsomt. Kan bli litt klamt med bare AN utstyr, og ikke minst er det hyggelig å se en norsk produsent som Doxa greier å hevde seg så bra.
    Veldig enig :)
     

    Atlerovik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.08.2019
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    10.881
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    17
    EDIT: Skrev at det var en dip mellom 1k og 6k. Det er snarere en heving i området mellom 80 og 1k som er artefakten ;) Akkurat den "spiken" ved 250hz burde AN fått bukt med så sant målingene til stereophile er korrekte. Dette er nok lydtuning.

    Har selv hatt et par an/j for mange år siden og det er noe av de mest engasjerende lydgjengivere jeg har hatt.
    Ja, ikke akkurat en dip, det der, nei ;) Hmm...synes ikke jeg kjenner helt igjen frekvensresponsen på målingen hos meg. Ikke dermed sagt at målingen er feil. Heller rommet mitt som spiller inn. Men den hevingen rundt 10k er veldig tydelig, og sannsynligvis grunnen for den "aggressiviteten" jeg beskrev.

    Gleder meg til å gå dypere inn i dette når jeg fått unnagjort en haug med jobb og en barnebursdag! :D
     

    GentleGiant

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    16.12.2020
    Innlegg
    287
    Antall liker
    990
    Sted
    Fjellhamar
    Absolutt, og akkurat det gjør det jo bare mer morsomt. Kan bli litt klamt med bare AN utstyr, og ikke minst er det hyggelig å se en norsk produsent som Doxa greier å hevde seg så bra.
    Veldig moro! Doxa er i verdensklasse. Kan hamle opp med de største. De aller fleste "tror" det ikke det før de hører det. Så min anbefaling til alle er og ta ørene sine og få dratt til noen som eier Doxa 8.2 og få hørt på vidunderligheten. Selv eier jeg Doxa 8.2 Signatur og har hatt dem i over 6 år. Kanonfornøyd. :)
     

    Atlerovik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.08.2019
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    10.881
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    17
    Veldig moro! Doxa er i verdensklasse. Kan hamle opp med de største. De aller fleste "tror" det ikke det før de hører det. Så min anbefaling til alle er og ta ørene sine og få dratt til noen som eier Doxa 8.2 og få hørt på vidunderligheten. Selv eier jeg Doxa 8.2 Signatur og har hatt dem i over 6 år. Kanonfornøyd. :)
    Her er det bare å bestille tid :) Jeg tar gjerne i mot besøk.
     

    bluesbreaker

    Hundeeier
    Ble medlem
    05.03.2009
    Innlegg
    22.691
    Antall liker
    58.651
    Sted
    Blåskogen
    Torget vurderinger
    1
    Fin beskrivelse av Audio Note høyttalerne i anlegget ditt. 👍
    Jeg har hørt AN K og AN E noen få ganger, - med vekslende hell.
    Det er liten tvil om at disse høyttalerne er ganske avhengig av rommet de står i, og de er vel også laget for å spille MED rommet. Typisk plassering (og anbefalt fra produsent), er høyttaler i hvert HJØRNE med mye toe in. Alternativt kloss inntil vegg.
    Altså motsatt av de vanligste anbefalinger.
    Jeg har hørt AN spille bra på relativt små hotelllrom med slik plassering. Livlig og oppløst med god "trampe takta fot".
    Jeg har også hørt AN høyttalere satt opp hos Stereofil, for ca 2 år siden - før pandemien. Den gangen sto de på stativ litt ut fra bakvegg kanskje 50cm og langt fra sidevegger, - mer som vanlig høyttalere.
    Jeg tror høyttalerne kostet rundt 50 tusen.
    Jeg må si at det kanskje er det dårligste jeg har hørt av høyttalere til den prisen.
    Det låt helt ordinært. Det eneste som skilte seg ut var en litt tynn øvre mellomtone og uvant mye energi i toppen.
    Totalsum på anlegget var mellom to og trehundre tusen, og det spilte langt unna forventningene.
    Jeg sier ikke at AN lager dårlige høyttalere, men at de er kilne på rom og plassering er ingen overdrivelse.
    Det bør nevnes at i det nederste rommet til Stereofil har jeg til gode å høre noe som er virkelig bra. F. eks Sonus Faber til rundt trehundretusen har også vært helt mislykket.
    Kanskje sier det mer om et elendig demorom enn AN høyttalere, men poenget er at dette nok skal jobbes en del med før lyden sitter.

    En annen ting som bør nevnes er at man alltid har med seg sin "egen lyd", når man lytter til nye ting. Ulike ting kan låte bra, sjøl om det høres forskjellig ut. For å danne seg et rettferdig inntrykk bør det gå litt tid men førsteinnyrykket gir en god pekepinn om det er en lyd man liker.
    Veldig ryddig og tydelig det du skriver, lydmann.
     

    Rune S

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.04.2002
    Innlegg
    4.569
    Antall liker
    1.241
    Torget vurderinger
    11
    Artig å se mine gamle AN E kit 03 igjen:)

    Først og fremst,prøv forskjellige plasseringer.Det utgjør enorm forskjel på AN E. Vinkling er viktig. Tror den litt småteite Stereophile klassikeren er måling on axis,og tror de valgte å ignorere hva de er kosntruert for,og målte på de vekk fra frontvegg og hjørner.
    Viss man ser på vannfallsdiagram,total energi ved forskjellig spredning,så ser man at de er ganske så jamne,og slik jeg igrunnen opplever de når man justerer vinklingen i forhold til lytteposisjon,og ikke minst plassering i forhold til front og sidevegger.

    Punkt 1 er å ikke vinkle de rett på lytteposisjon. Jeg foretrekker ofte at aksen krysser såvidt bak ørene når jeg har de plassert uti rommet og vekk fra sidevegger.
    AN anbefaler at aksen krysser ca 1m foran lytteposisjon,men det tror jeg også er basert på at de er klink i hjørner,Da må man vinkle de mer innover viss det ikke skal bli for mye rot fra sideveggen.

    De der har Black Gate i delefilteret,og hver gang jeg har fått tilsendt AN E med BG i delefilteret så har de trengt en innspillingsperiode selv om de har vert innspillt. Aner ikke hvorfor . Tror kanskje det er noe med om de kondisene er følsomme for større vibrasjoner og kanskje temperatursvingninger.
    De har ivertfall brukt å starte med å låte slankt og generelt uoppløst og trasig.
    Så prøv å spill så høyt du har mulighet til innimellom. Da skal de løsne litt.

    Men det viktigste er å skyve de frem og tilbake,og vinkling.
    Slik jeg ser rommet ditt så hadde jeg også prøvt å trykke de så langt mot frontvegg du får de,og vinkle de rett frem. Du får noen negative refleksjoner fra rack,osv,men du vil også høre at de forandrer ganske mye karakter. Og minst like spennende er å dra de enda litt lenger mot deg,og vinkling slik at aksen krysser litt bak lytteposisjon. Du vil oppleve ganske store forskjeler i klangbalanse mellom desse punktene. Og det er ikke automatikk i at de låter fyldigst nermest vegg og hjørner etter min erfaring. Midbass til nedre mellomtone kan ofte bli mer fremtredende med AN E plassert uti i rommet slik jeg har opplevd det.
    Personlig har jeg hørt AN E låte så utrolig forskjellig avhengig av plassering,og resten av utstyr,at jeg sliter med å si de har en karakter.
    Men de er selvsagt ikke perfekte:)
     

    Håkon_Rognlien

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    6.716
    Antall liker
    11.187
    Torget vurderinger
    2
    Også glad for Atles tråd, mye feelgood her.
    Selv er jeg mett av HFS for tiden, så jeg er sjelden innom.

    Bruker også Audio Note på Doxa, tar også gjerne i mot besøk, men det kan ta tid før jeg svarer, av ovennevnte årsak...

    Ja, vil tro at trådstarter selv ville like å høre the Tonmeister-experience på 8.2 Signature... :)
     

    llars

    Medlem
    Ble medlem
    23.05.2014
    Innlegg
    38
    Antall liker
    128
    Jeg setter også stor pris på denne tråden, ikke minst det store antallet eksperimenter. Min erfaring fra AN-E hos meg selv er at rommet spiller stor rolle, men mer enn for andre høyttalere? Jeg tror ikke det, kanskje litt annerledes da de plasseres litt ulike, men rommet er uansett halve anlegget.
     

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.433
    Antall liker
    17.150
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    Det bør nevnes at i det nederste rommet til Stereofil har jeg til gode å høre noe som er virkelig bra. F. eks Sonus Faber til rundt trehundretusen har også vært helt mislykket.
    Kanskje sier det mer om et elendig demorom enn ...
    Kan si meg enig i det. Rommet egner seg best til lager. Vet ikke om det er takhøyden, det store vinduet, eller, eller... som er problemet der, men også jeg har til gode å høre go´lyd i det rommet, uansett hva som har vært koblet opp.

    PS Atle - du husker godt nok ;) mht min preferanse av diskantgjengivelse, som (om jeg husker rett:)) vi har et felles syn på (eller rettere - øre for).
     

    Atlerovik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.08.2019
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    10.881
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    17
    Wow! Dette var gøy - å se slikt engasjement i egen tråd! Jeg hadde ikke ventet at akkurat dette temaet var det som skulle skape så mye engasjement, men det er det samme. Jeg liker engasjement og erfaringsutvekslinger. Håper på enda mer av slikt fremover! :)

    Og så setter jeg umåtelig pris på å få høre at denne tråden er til glede for andre. Det gjør meg veldig, veldig glad! Tusen takk, @bluesbreaker, @Håkon_Rognlien og @llars! 😍

    De gode rådene fra flere av dere skal testes ut og kommenteres så snart hode og kropp har fått hvilt seg litt etter en i overkant strabasiøs dag for en middelaldrende lydmann.

    Fin gjeng, dette her! :)
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn