Dessuten, ganske viktig distinksjon her, å si fra at man misliker hele eller deler av FrP's politikk, er en demokratisk rettighet. Derimot finnes det dessverre et visst antall mennesker som nærer et såpass sterkt hat mot Ap, at de velger å gå til ytterligheter for å få fram sine poenger. Det er IKKE en demokratisk rettighet.Jeg lurer på hvorfor det er så mange som må gi uttrykk for at de misliker Frp, skulle nesten tro at hvis man ikke eksplisitt tar avstand fra Frp, så er man automatisk i den innerste sirkel av partiet?!
Det interessante er at de som reagerer sterkest på Listhaug bruke samme type retoriske grep, med halvsannheter og spissformuleringer i god Trump stil. Fela er jo selv et eksempel på dette, men han er ikke alene.La meg si noe jeg aldri før har sagt om noen på nettet og heller aldri kommer til å gjenta:, Listhaug er et ufyselig s.. n og det var utilgivelig av Erna å slippe henne inn igjen i regjering.
For øvrig en god og presis analyse av fela.
Jeg synes Listhaug i god CIH-stil spiller for mye på fremmedfrykt. Det betyr ikke at alle som støtter dette er rasister.
Blir neste som Hifisentralen dette da, men jeg ser ikke at noen benytter enhver mulighet til å si at de ikke er medlem av sentralen.
Selvsagt ikke, men det betyr at alle rasister støtter henne og partiet. Ikke nettopp et adelsmerke og grunn god nok til å ta avstand fra hele partiet, for min del.
Tja, hvem er egentlig renskåret rasister? Snakker du da om systemrasisme? Eller ser du for deg type SIAN-type mennesker?
Jeg tror ikke det er så mange av den sistnevnte kategorien, og langt i fra nok til å få den oppslutningen Frp trenger for å bli et stort parti igjen.
Nei, jeg har ikke behov for å tåkelegge, og du besvarer egentlig spørsmålet mitt på avsnitt 2. Jeg er usikker på om vi har 5-7% facister og nynazister i Norge, tilsvarende befolkningen i Bergen+. Jeg tror det ville ha vært uklokt å spisse partiet Frp mot en liten gruppe mennesker, som jeg vil tro er langt under 350,000 nordmenn. Så, for å bli med på ditt rasjonale, må vi legge til grunn at Listhaug lyver når hun tar sterk avstand fra nasjonalsosialisme, og at Frp sin strategi er å legge seg på 4-5% på sitt beste, for å aldri kunne samarbeide eller få gjennomført sin politikk igjen. Uansett hvor uenig man måtte være med Frp, så forstår jeg ikke hvorfor noen virkelig tror på en slik historie.Skjønner ikke at du spør og tror ikke at det jeg skriver lett kan misforstås, med mindre det er for å kverulere eller tåkelegge.
Det er det da heller ingen som har skrevet, inkludert meg. Jeg er derimot rimelig sikker på at det finnes mer enn nok "renspikka rasister", generelt fremmedfiendtlige, facister og ny-nazister til at Frp har en permanent oppslutning på 5-7% i bunnen all den tid alle disse uvegerlig vil stemme på partiet.
Så, for å bli med på ditt rasjonale, må vi legge til grunn at Listhaug lyver når hun tar sterk avstand fra nasjonalsosialisme, og at Frp sin strategi er å legge seg på 4-5% på sitt beste, for å aldri kunne samarbeide eller få gjennomført sin politikk igjen. Uansett hvor uenig man måtte være med Frp, så forstår jeg ikke hvorfor noen virkelig tror på en slik historie.
Ps. Snakket med en stabil Frp velger som kanskje ubetenkt ytret at når alderdommen, altså svakheten ble så belastende, skulle det i hvertfall ikke skulle være en muslim som sørget for støtte og hjelp!
Typisk Frp velger? I hvertfall ikke, f.eks Sv velger!
Det er vel klart, er det ikke? Listhaug frir til den nasjonalkonservative velgerbasen, mens andre frir til libertanistene. Og enkelte frir til de eldre. Og noen til trygdemottakere.
FrPs velgerbaser består av en rekke grupper som står diametralt mot hverandre.
Som det har blitt nevnt en rekke ganger. Mange av FrPs velgere har ikke helt fått med seg alle nyansene av hva FrP egentlig er. Det virker som om de har fått øynene opp for at det finnes partier der ute som ligger mye nærmere hva de tror FrP er enn FrP selv. De rømmer til f.eks SP.
Min vurdering er at både FrP og senere SP har gjort det stuerent å innta en del navlebeskuende holdninger som har god forankring hos mange velgere. Jeg tror videre at den «indre rasisten» er en utdøende rase, men for å bli erstattet av avsky mot globalister, og «løser problemet» ved å stenge grensene for både «pakkiser» og polakker. Kanskje manglede kunnskap og ignoranse er et større problem enn type SIAN medlemmer for tiden.Det jeg *tror* er helt enkelt at Listhaug, som de fleste ekstremister, automatisk antar at de fleste egentlig er enig med henne, dypt nede og innerst inne - og at hun ved bruk av sedvanlig fryktpropaganda, halvkvedede trusselviser, faktafordreininger og halvløgner skal klare å få Frp opp til gamle høyder og mere til.
Kanskje har hun til med rett, hvem vet. Man får vente og se.
Redd for at du har rett, og bare vil få mer og mer rett ....Kjenner jeg savner Siv allerede, når jeg ser Sylvi i fri dressur.
Om Senterpartiet skulle ha sittet med makten, og ville tapt et valg, ville Vedum oppfordret bygdafolket til å storme stortinget?Min vurdering er at både FrP og senere SP har gjort det stuerent å innta en del navlebeskuende holdninger som har god forankring hos mange velgere. Jeg tror videre at den «indre rasisten» er en utdøende rase, men for å bli erstattet av avsky mot globalister, og «løser problemet» ved å stenge grensene for både «pakkiser» og polakker. Kanskje manglede kunnskap og ignoranse er et større problem enn type SIAN medlemmer for tiden.
Eierskapet til den moderne populismen ligger til de grader hos SP, om det er klimaskeptiske holdninger eller avsky mot arbeidsinnvandrere. Sånn sett har FrP og Listhaug et problem. Byene stemmer på ansvarlige styringspartier. De urbane ekstreme stemmer MDG - og bygdenorge samler seg rundt SP. Det er ikke helt ulikt de samme bevegelsene vi ser i USA.
Sylvi har såvidt kommet ut av buret. Bare vent til hun får på seg det store korset.Kjenner jeg savner Siv allerede, når jeg ser Sylvi i fri dressur.
Å tenke på folk sitt ve og vel er vel noe alle politikere gjør. SP har noen gode poenger samt velmenende utspill. Men, deres politikk henger ikke sammen, og de lover for mye som ikke er gjennomførbart eller realistisk. Vi kan godt kalle det noe annet enn populisme, men det minner svært mye om utspillende til Frp som ofte kalles populistiske.Det som er populistisk om noe er å kalle SP for populister.
Hvis det å være opptatt av vanlige folks vel og ve er populisme så gjerne det. Da plasserer man seg grundig i en ignorant elitistisk tradisjon som alltid har endt på historiens skraphaug. Gjerne brutalt...
Alle politikere tenker på folk sitt ve og vel. Forskjellen er hvem sitt ve og vel de tenker på. Sp tenker på folk i distriktene, Ap på de fagorganiserte, SV på de uføre, Rødt på partiledelsen, KrF på de salige, Høyre på arbeidsgiverne, Venstre på bohemene, og Frp på de misfornøyde.,MDG på astmatikerne.
Løftene til SP om å ha nærhet av alle tjenester, f.eks. sykehus, er ikke realistiske. Hvis man legger til grunn perspektivmeldingen om reduserte inntekter og økte utgifter, samt skjerpede krav til offentlige tjenester mht. kompetanse og utstyr, så er ikke SP sin politikk realistisk. Inntjeningsgrunnlaget er der ikke. I land som Sverige, som ikke har en råvareressurs som dekker mye av utgiftene per idag, så har man hatt en sterk reduksjon av befolkningen på distriktene av samme grunn.Og hvorfor folk på bygdas interesser er mer populistisk en interessene for syklende folk i Oslo er uklart.....
Den eneste forklaringen er et nedlatende syn på enkelte grupper. At deres hverdagsbehov ikke trengs å tas på alvor.....
Tenk på det at hvis Jesus hadde levd i vår tid og i USA ville han blitt henrettet i en elektrisk stol!Korset er strengt tatt et torturredskap.
Ååhhh.......Tenk på det at hvis Jesus hadde levd i vår tid og i USA ville han blitt henrettet i en elektrisk stol!
Og alle unge kristne ville gått rundt med en bitteliten stol i kjede rundt halsen!
Hadde det bare vært så enkelt, men "Two wrongs don't make a right".De siste års økning av byråkrati samtidig med økt sentralisering sier vel at det du sier er tull.