Der er jeg litt uenig med deg og jeg synes du formulerer deg litt selvmotsigende:
" fordi det er mer praktisk enn gass. Ikke fordi det er overlegent i rent bruk"
Dreier ikke hva som er praktisk seg om bruk (også)? Det er der mitt poeng om de evige sannheter kommer inn for dere begge som diskuterer i denne tråden. Det som er overlegent for en som synes det er greit å fikle med gass, kan være underlegent for en annen som ikke synes det er særlig kjekt med gassinstallasjoner i huset sitt. Og at det er mulig å lage strålende mat på induksjon er det liten tvil om. Hvis man vil. Og om man tilpasser seg.
Feks er induksjon suverent dersom man har behov for å holde lave temperaturer, eller om man har behov for å holdejevne temperaturer. Så svaret om hva som er best, er at "det avhenger av". Det synes dere begge å glemme.
Det er sikkert innslag av reklame i denne linken, men det går altså an å lage topp mat på induksjon:
https://eurokera.com/blog/professional-chefs-love-induction-cooking-and-you-should-too/
Hvis man bare vil. Og ikke har linket selvbildet sitt opp til det ene eller det andre.