Politikk, religion og samfunn Nok et genialt trekk av de blåblå!

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Kvakksalver

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    28.01.2003
    Innlegg
    213
    Antall liker
    154
    Torget vurderinger
    1
    Den egentlige fascismen er borgerskapets reaksjon mot revolusjonær kommunisme.
    Delvis korrekt, legg til at det er borgerskapets autoritære og voldelige reaksjon på når deres klasseinteresser er truet, så har du essensen. Fascismen er en iboende mulighet i alle borgerlige samfunn.

    Finnes det gjennom historien noen samfunnsklasser som har gitt i fra seg sine privilegerte posisjoner uten kamp? Hva er de grunnleggende drivkreftene i et samfunn og finnes det grunnleggende materielle motsetninger?


    Hvis du skal avvise tilnærmingen min -som du forøvrig ser ikke bare er min, men en ganske ordinær oppfatning i litteraturen- så må du svare mer seriøst enn det du gjør med den overfladiske harseleringen.

    Når du i avsnittet under, snakker om økonomi, så blir det litt mer interessant. Og du inntar en vanlig borgerlig oppfatning der du inndirekte svarer på spørsmålene mine over, ved å vise til at vi egentlig "alle sitter i samme båt". Du sannsynliggjør det ikke på noe vis, annet enn anekdotiske bevis. Thomas Piketty har forøvrig også gått gjennom argumentet ditt, og forkastet det

    Det er derimot enkelt, noe jeg delvis har gjort over, å dokumentere at kapitalens akkumulasjonsbehov ikke har svekket seg. Tvert om. På den ene siden ser vi at reallønninger har stagnert, samtidig som formuene har stadig blitt større. Solberg-regimets bruk av tvungen lønnsnemd understreker nok en gang hva det vil si å leve under "borgerskapets diktatur", bare tenk etter: Det heter tvungen lønnsnemd, altså det er arbeiderklassen som må bortfalle sine krav, mens arbeidskjøper siden får innfridd sine. Det er automatikken. Det er naturalisert. Slik må det bare være i det borgerlige samfunn der eierklassens interesser er opphøyet og forstått som de allmenne interesser, mens flertallets, det arbeidenes folks, interesser er å forstå som særinteresser.
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    21.453
    Antall liker
    6.873
    Du må selvølgelig lese hva du vil, men holder du deg utelukkende til norske MSM, så blir man faktsik grovt feilinformert om utenrikspolitikk. Påstanden av okkupasjon stammer fra Wall Street Journal, men den er bak betalingsmur og der for lite vits å linke til

    At voksne mennesker 2021 ikke har fått med seg USAs krigføring og okkupasjon av Syria sier jo det meste. USAs herskere gjør jo ikke det en gagn til en hemmelighet.

    Mange er jo ikke en gang klar over at Norge har kriget ulovlig mot Syria og fører ekstremt dødbringende sanksjoner mot landet. Og så går man likevel rundt og innbiller seg man er informert fordi man har sett Urix eller lest Aftenposten.
    Når du sier at Norge har kriget ulovlig mot Syria, mens Russernes bombing av sivilbefolkningen er lovlig, hvike lover snakker vi om her? Assad sine?
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    21.453
    Antall liker
    6.873
    Og artikkelen fra Wall Street Journal - er den også fra 2018?
     

    I_L

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.03.2003
    Innlegg
    3.754
    Antall liker
    6.600
    Delvis korrekt, legg til at det er borgerskapets autoritære og voldelige reaksjon på når deres klasseinteresser er truet, så har du essensen. Fascismen er en iboende mulighet i alle borgerlige samfunn.

    Finnes det gjennom historien noen samfunnsklasser som har gitt i fra seg sine privilegerte posisjoner uten kamp?
    Til å være altoverskyggende synes jeg det er påfallende vanskelig å finne ut på hvilken side av denne konflikten folk egentlig tilhører. Hvem er egentlig borgerskapet?

    Er lærere borgerskap eller arbeiderklasse? Sykepleiere? Leger? Ingeniører? Ingeniører med en RSU-pakke fra arbeidsgiver? Funksjonærer? Mellomledere? Går det en strek ved lønnsinntekt på 600.000? 800.000? 50m2 selveierleilighet? 100m2? 100.000 i aksjefond? 1 million i aksjefond? Er naboen min venn eller min dødelige fiende? Og finner jeg ut det ved å kikke i skattelistene? Kanskje du burde sette opp en tabell så vi finner ut på hvilken side at The Great Divide vi egentlig tilhører.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    38.753
    Antall liker
    39.897
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Det heter tvungen lønnsnemd, altså det er arbeiderklassen som må bortfalle sine krav, mens arbeidskjøper siden får innfridd sine. Det er automatikken.
    Interessant. Tvungen lønnsnemnd avbryter en pågående streik eller lockout og pålegger partene avgjørelse i rikslønnsnemnda. Utfallet derfra er bindende for partene, på samme måte som en inngått tariffavtale. Hvordan forklarer du utfall som dette?
    Når du i avsnittet under, snakker om økonomi, så blir det litt mer interessant. Og du inntar en vanlig borgerlig oppfatning der du inndirekte svarer på spørsmålene mine over, ved å vise til at vi egentlig "alle sitter i samme båt". Du sannsynliggjør det ikke på noe vis, annet enn anekdotiske bevis. Thomas Piketty har forøvrig også gått gjennom argumentet ditt, og forkastet det
    Ikke egentlig. Det jeg sier er at i en moderne økonomi er det så mange kombinasjoner av interesser mellom bedriftseiere (som kan være et pensjonsfond som forvalter kollektivansattes pensjoner) og ansatte (som kan ha det meste av sparepengene sine i bedriftens aksjer og/eller ha opsjonsavtaler og aksjerelaterte bonuser) at en marxistisk to-deling blir håpløst upresis for å analysere hva som egentlig driver et handlingsforløp. Interessekonflikter finnes selvsagt, men en marxistisk analyse blir altfor enkel. Det er også veldig vanskelig å begrunne marxistiske standpunkter som at kapitalens andel av verdiskapingen alltid øker. Den gjør jo ikke det.

    Jeg har lest Piketty's "Kapitalen i det 21 århundre". Han legger stor vekt på fremveksten av "the managerial class". Det var i grunnen Pikettys beskrivelse jeg hadde i bakhodet da jeg skrev forrige innlegg. Piketty beskriver fremveksten av ansatte "supermanagers" som er i stand til å fange opp en uforholdsmessig stor andel av verdiskapingen i bedriften gjennom egen kompensasjon, på bekostning av både eiere og andre ansatte. Jeg kan ikke se at Piketty forkaster mitt argument på noen måte og i stedet tyr til en marxistisk analyse om arbeidere vs kapitaleiere. Tvert imot. Han skriver (s.252 i mitt eksemplar): "There is never a discontinuous break between social classes or between 'people' and the 'elite'." I den ene setningen forkaster han det meste av hva du påstår. Deretter går han over til å sammenligne deciler i inntekts- og formuefordeling i stedet for å ty til noen form for marxistisk analyse om klassemotsetninger.

    Jeg har også slått opp samtlige forekomster av ordet "marxists" fra registeret i boken. De kan vel best beskrives som et antall henvisninger til forstokkede akademikere som er villige til å vrenge på data for å få dem til å stemme med egne forutinntatte oppfatninger, om jeg skal forsøke å oppsummere Pikettys egne ord om dem. Hva var poenget ditt med å dra frem Piketty, mente du?
     
    Sist redigert:

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.006
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    «Vår vestlige kultur er bygd på regler. Det gode samfunnet er bygd på avtaler for oppførsel og atferd. Og det bringer oss fram til nachspielet på denne historien om utviklingen – denne sosiale oppskriften, denne fine balansegangen – av gode liv for alle i en trang by. For seint inn på festen kom plutselig Frp, med sin idé om å kaste elsparkesykler inn i denne bymiksen. La oss slippe løs et fenomen som potensielt kan endre bylivet over natta, uten høringer, uten diskusjon og uten noen som helst begrensninger. Skål for det! Høyre i regjering skålte tilbake.

    Ingenting oppsummerer bedre Frps uansvarlighet og pubertale mangel på å se hele bildet. En politikk som frir til enkeltindividet, til den umiddelbare tilfredsstillelse av eget behov. Altså til det motsatte av kultur og samfunn. Jon Georg Dale var samferdselsminister da han i 2019 åpnet opp for elsparkesyklene, og fullførte frihetens revolusjon. Partiet hadde allerede kjempet tappert for fri bruk av snøscooteren og vannskuteren, og nå var det elsparkesykkelens tur. I praksis var det fritt fram for doningene. Ikke var det regler for bruk, ikke for utleie og kommunene hadde ingen juridiske hjemler for kontroll. Likevel, de ble bare kastet inn i storbyene. Bare i Oslo vil det i løpet av sommeren være rundt 25.000 av dem.»

     

    Disqutabel

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.09.2016
    Innlegg
    11.646
    Antall liker
    11.636
    I oppfølgingen av dette med sparke"sykler", lurer jeg dermed på hvordan det kan ha seg at de er klassifisert som sykler, samtidig som elsykler er forbudt dersom den kan kjøres om man ikke samtidig trår på pedalene. Logisk sett skulle dette bety at sparkesyklene ikke skulle kunne brukes uten at man tilfører egen kraft ved at man sparker fra, for å rettmessig kunne klassifiseres som sykler.

    Det finnes ingen logikk i at en "sykkel" man står på fungerer helt lovlig som et elektrisk kjøretøy, mens en sykkel man sitter på, ikke fungerer lovlig på den måten, til tross for mye bedre sikkerhet med store hjul og betydelig bedre "arbeidsstilling", samt utstrakt hjelmbruk hos førerne.
    Makan til tøv.
     

    Roald

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.06.2005
    Innlegg
    5.707
    Antall liker
    3.004
    Torget vurderinger
    1
    «Vår vestlige kultur er bygd på regler. Det gode samfunnet er bygd på avtaler for oppførsel og atferd. Og det bringer oss fram til nachspielet på denne historien om utviklingen – denne sosiale oppskriften, denne fine balansegangen – av gode liv for alle i en trang by. For seint inn på festen kom plutselig Frp, med sin idé om å kaste elsparkesykler inn i denne bymiksen. La oss slippe løs et fenomen som potensielt kan endre bylivet over natta, uten høringer, uten diskusjon og uten noen som helst begrensninger. Skål for det! Høyre i regjering skålte tilbake.

    Ingenting oppsummerer bedre Frps uansvarlighet og pubertale mangel på å se hele bildet. En politikk som frir til enkeltindividet, til den umiddelbare tilfredsstillelse av eget behov. Altså til det motsatte av kultur og samfunn. Jon Georg Dale var samferdselsminister da han i 2019 åpnet opp for elsparkesyklene, og fullførte frihetens revolusjon. Partiet hadde allerede kjempet tappert for fri bruk av snøscooteren og vannskuteren, og nå var det elsparkesykkelens tur. I praksis var det fritt fram for doningene. Ikke var det regler for bruk, ikke for utleie og kommunene hadde ingen juridiske hjemler for kontroll. Likevel, de ble bare kastet inn i storbyene. Bare i Oslo vil det i løpet av sommeren være rundt 25.000 av dem.»


    Tja koliktivistisk tankegang som skal gjelde for individet er det noe å bejuble?

    Om det er noe som definerer kultur er det jo personligfrihet se bare hva vi kollektivt blir tvunget til å sponse mens allmuen får avfinne seg med å innrette seg etter hva de blir fortalt.

    Det er vel heller ikke noe tvil om hva denne Laers West Johansen mener om monokulturelle samfunn vs flerkulturelle og kan ikke huske noe annet enn juble fra denne avisen tross enorme økonomiske og menneskelige kostnader, ei heller et rop om bred debatt og utredning, man gikk rett på hersketeknikk og det eneste ropet man hørte var rasist.

    Men fremfor å raljere med frp og elsparkesykler burde han adressere brukerne for det er der problemet ligger men personlig frihet og ansvar er vel fjernt fra hans tankesett.

    Han spør så pent om det ikke finnes bedre bilder på at noens frihet blir andres ufrihet

    MDG



    Det eneste fornuftige han sier er at sivilisasjonen er skjør, bare litt leit at det ikke blir tatt med i betraktning i mange andre saker….
     
    • Haha
    Reaksjoner: raw

    Aurora

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    16.109
    Antall liker
    12.717
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Apropos.... Litt OT, - men svært relevant i disse dager......Jeg har i de siste par dagene hatt et par tvilsomme opplevelser med unger på elsparkesykkel.... hvor da kommer fisende rett ut i veikryss uten å se seg for i det hele .......... er man kjørende, syklende eller gående på en elsparkesykkel???
     
    R

    rr30629

    Gjest
    Ikke så mye av dette her enda men sist jeg var nede i samfunnet en tur så holdt jeg på og bli kjørt ned av en gutt i stor fart mens han tastet på mobilen, det blir mange hendelser fremover.
     

    Disqutabel

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.09.2016
    Innlegg
    11.646
    Antall liker
    11.636
    Apropos.... Litt OT, - men svært relevant i disse dager......Jeg har i de siste par dagene hatt et par tvilsomme opplevelser med unger på elsparkesykkel.... hvor da kommer fisende rett ut i veikryss uten å se seg for i det hele .......... er man kjørende, syklende eller gående på en elsparkesykkel???
    Man er definert som syklende.
    Det betyr f.eks. at man har vikeplikt selv for for biler dersom man velger å benytte fotgjengerfeltet uten å gå av "sykkelen".
     

    Pink_Panther

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.03.2006
    Innlegg
    19.993
    Antall liker
    10.507
    I oppfølgingen av dette med sparke"sykler", lurer jeg dermed på hvordan det kan ha seg at de er klassifisert som sykler, samtidig som elsykler er forbudt dersom den kan kjøres om man ikke samtidig trår på pedalene. Logisk sett skulle dette bety at sparkesyklene ikke skulle kunne brukes uten at man tilfører egen kraft ved at man sparker fra, for å rettmessig kunne klassifiseres som sykler.

    Det finnes ingen logikk i at en "sykkel" man står på fungerer helt lovlig som et elektrisk kjøretøy, mens en sykkel man sitter på, ikke fungerer lovlig på den måten, til tross for mye bedre sikkerhet med store hjul og betydelig bedre "arbeidsstilling", samt utstrakt hjelmbruk hos førerne.
    Makan til tøv.
    Det er kult og urbant med sparkesykkel, vi kan jo ikke fremstå som bygdetullinger. Segway tok jo ikke helt av, sparkesykkel er kulere. Dessuten er det viss butikk i å leie dem ut.
     
    U

    Utgatt24668

    Gjest
    Spesielt at FrP alene skal holdes ansvarlig for Oslo sin uvettige innføring av elsparkesykler. Det er vel slik politikk fungerer, men føles lite konstruktivt.

    Det føles også rart å sette individets frihet og evne å tenke selv opp mot altruisme. Disse to leverer godt sammen, side ved side. At venstresiden noen ganger låner noen ideer fra autoritære regimer som har full kontroll på sine innbyggere - og søker seg mot et konformt samfunn er greit nok, men ikke lat som at vi er idioter som kjøper at dette er en god medisin mot «enkeltindividets egoisme» eller «lite vettug adferd.»
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.215
    Synes ikke du skal rekke fingeren mot venstresiden for autoritærisme. Vi har aldri hatt en så autoritær statsminister som vi har under Erna.

    FrP har selvsagt skylden for galskapen som har foregått i Oslo. Storbyene har tryglet regjeringen om å få hjemmel for å kunne regulere dette, men FrP har sagt blankt nei. Men du har rett. Frp skal ikke alene ha skylden. Skylden ligger like mye på Høire.
     

    Disqutabel

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.09.2016
    Innlegg
    11.646
    Antall liker
    11.636
    FrP har i minst 30 år jobbet ræva av seg for at folk skal ha den "individuelle frihet" til å bevege seg i en helvetes fart både på sjøen, i villmarka og i byen, uten å behøve å røre en muskel.
    Bare det er mer enn nok til å holde et riveskafts avstand til det partiet i all fremtid.
     

    Pink_Panther

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.03.2006
    Innlegg
    19.993
    Antall liker
    10.507
    Det forklarer hvorfor jeg har enda til gode å se en elsparkesykkel....
    He-he, er ikke mange av dem her heller, men enhver by med respekt for seg selv sikler etter å få Voi til seg. Med Voi og Foodora på plass er grunnlaget for urbant miljø tilstede.
    Ooops, glemte Uber.
     
    U

    Utgatt24668

    Gjest
    He-he, er ikke mange av dem her heller, men enhver by med respekt for seg selv sikler etter å få Voi til seg. Med Voi og Foodora på plass er grunnlaget for urbant miljø tilstede.
    Ooops, glemte Uber.
    Jeg er blitt en happy hipster som bruker alt dette hele tiden 🙈
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    21.991
    Antall liker
    14.555
    Jeg foretrekker normalt pedagogikk når jeg snakker til barn eller ungdom. Tidligere i uken skjelte jeg ut en fyr i ca ungdomsskolealder etter noter da han gjorde en absurd manøver på elsparkesykkel. Jeg hadde valget mellom å rope til vekommende etter å ha avverget situasjonen eller å kræsje med vedkommende. Om man ikke har noe begrep om trafikk så bør man holde seg unna trafikken.

    Jeg merker at jeg blir veldig lite lei meg når noen på elsparkesykkel er involvert i en ulykke.
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.693
    Antall liker
    8.089
    Torget vurderinger
    0
    Fan jeg var trendy men minst 10 år for tidlig!

    Vant en slik el sparkesykkel for minst ti år siden ifm et skiløp. Guttungen bruktet den sommeren etterpå. Nå står den og sturer et sted i garasjen. Får vel kjøpe nytt batteri og bli "trendy" igjen! :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    21.991
    Antall liker
    14.555

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    21.991
    Antall liker
    14.555
    Og folk gikk vel ikke for mye før elsparkesykkelen kom heller.
    Nei, men det blir fort en god del av det gjennom en dag uansett om man går litt til og fra kollektivtransport, tar en tur på butikken eller hva det nå måtte være. Det tar kanskje et sted mellom 10 og 12 minutter å gå en kilometer så det blir fort løsningen f.eks i sentrum fremfor å vente på kollektivstransport som kanskje er overfyllt i tillegg. Når man hvorsomhelst kan hoppe på en slik doning og sette den fra seg hvorsomhelst så endres dynamikken ganske mye i hvordan man kommer seg fra A til B.
     
    U

    Utgatt24668

    Gjest
    Det er klart at de fleste har fått med seg regjeringens feilsteg gjennom pandemien, men at man også ser at Norge har klart seg svært bra. Jeg tror derimot at effekten av korona er vanskelig å spå fram til september.

    Jeg tror at den største årsaken til dagens målinger er delvis sammenliknbart med valget av Trump. For mange utenfor de «store» byene ligger bakpå, og merker sentraliseringen og at byene har en helt annen utvikling, mht lønn, utdannelse etc. De vil også ha en del av kaka. Vedum har spilt på dette, med gode resultater. FrP har mistet sin troverdighet i regjering for samme velgergruppe, og det hjelper ikke på at innvandring ikke er et tema for tiden. Både AP og FrP har prøvd seg på budrunder mot Vedum med blandet hell. De drar på casino med Oljefondet og lover dyre prosjekter med lav avkastning.

    I tillegg har vi krf som taper terreng etterhvert som velgerne sakte men sikkert våkner opp til 2021, og et Venstre som har slitt med maktkamp og problemer i ledelsen over lang tid. Høyre i seg selv ligger stabilt høyt på meningsmålingene, tross noen brølere på vegen.

    Den gode nyheten er at AP er størst på venstresiden. De trenger virkelig hele sin erfaring om de skal lede SP og SV, med MDG i båten til høsten.
     
    Sist redigert av en moderator:

    kasol

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.03.2005
    Innlegg
    4.630
    Antall liker
    4.205
    Torget vurderinger
    4
    Folk er vel lei etter 8 år da som du sier - er vel kanskje så enkelt. Tenker selv at nå kan noen andre prøve seg
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    21.991
    Antall liker
    14.555
    DN tar opptelling:


    Sylvi Listhaugs Frp mislykkes med det meste. Venstre kollapser og Erna Solberg har nullet ut sin egen koronagevinst. Jonas Gahr Støre kan bruke sommeren til å kjøre lette intervaller opp slottsbakken, kun et borgerlig mirakel kan velte hans årelange statsministerdrøm
    ..

    Koronagevinsten hun fikk etter stram og tillitvekkende styring i pandemien er forduftet. Visket ut av en serie feilskjær de siste månedene. Sushi på Geilo, vaksinering av samfunnseliten, et salig regjeringsrot rundt Bergen Engines og en statsminister som ser ut til å slite med overgangen fra krise til normaltilstand.

    I Fremskrittspartiet er det verre. Den nye partilederen Sylvi Listhaug pumper ut facebookposter med flagg og bunad og nasjonalt sinnelag sammen med den hjemvendte rådgiver Espen Teigen. Så langt er resultatet at det går enda dårligere enn før. Partiets berømte fjøslykt går på sparepære.

    Frp vaker nå rundt 10-prosents-streken. Listhaugs gamle triks med å sjokkere Norge, for så svøpe seg i offerkappen og hente sympati, har mistet effekten. Det er knapt noen som bryr seg om Frp og Listhaug lenger

    ...

    I Venstre er det enda verre. Den nye partilederen Guri Melby er så å si usynlig, og jeg tror knapt noen vet hva som er partiets prosjekt for de neste fire årene.
     
    U

    Utgatt24668

    Gjest
    Regjeringen virker sliten ja, og "støttepartiene" sliter.

    - Frp prøver seg på Carl I Hagen retorikk i 2021, som funker dårlig og mister mye populistiske stemmer til SP.
    - Venstre, som i stor grad sitter på den beste politikken for Norge, sliter maksimalt med sine synlige frontfigurer og interne uenigheter. Guri er feil leder, selv om hun er en dyktig politiker. Klovnen Abid må ut.
    - Krf har en ny profil som tiltrekker seg en intolerant velgergruppe, som best kan beskrives med å ha huet i ræva. Veldig lite sjarmerende.

    Høyre klarer seg bra, og vil sitte igjen med et ettermæle som et styringsparti som forsatt har tillitt etter 8 år i regjering. Det er lenge siden det har skjedd i Norge, kudos.

    Etter 4 år med hakkebakkeskogen så er det nok muligheter for et comeback, så lenge støttepartiene på borgerlig side klarer å rydde opp - men de har dårlig tid.
     
    • Haha
    Reaksjoner: raw

    Aurora

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    16.109
    Antall liker
    12.717
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Mummidalen er et imaginært drømmesamfunn, på samme måte som det regjeringen påstår vi har... en ren illusjon i forhold til virkeligheten.....
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    21.453
    Antall liker
    6.873

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    21.991
    Antall liker
    14.555
    I følge enkelte her er det jo kun Vedum som bedriver populisme...... hvis ikke dette er rein populisme og krampaktig valgflesk, så vet ikke jeg...

    Riktig nok anekdotisk, men basert på mine bekjentskaper ymse steder i offentlig sektor er det nå i ferd med å åpne seg en avgrunn mellom ansattes og ledelses forventinger om miks av hjemmekontor og tid på kontoret. Dette kommer det til å bli mye bråk om fremover. Enkelt sagt så er situasjonen at arbeidstakere er veldig sugne på å jobbe mye hjemmefra, mens mellomledelse og ledelse er betydelig mer lunkne til konseptet. Det er langt på vei fordi de to gruppene ser dette fra temmelig ulike ståsteder - og spesielt at ansatte ikke ser eller er klar over mange av de problemene som mellomledere og ledere har å stri med.

    Noen er ganske offensive, har hørt om folk som har kjøpt hus langt borte og ser for seg å jobbe hjemmenfra, dette før det faktisk er avklart hvordan dette skal fungere på en aktuelle arbeidsplassen. Det er for eksempel ganske stor forskjell på om man forventes å være på kontoret to eller tre dager i uka og/eller om det er faste eller fleksible dager. Har ikke kommet veldig mye konkret fra mange, men Oljefondet var ganske tidlig ute med sin variant som er opptil to dager i uka hjemme men to faste dager da alle skal være på kontoret.

    Tilsynelatende små forskjeller i hvordan noe slikt organiseres har ganske mye å si for man i praksis må bli boende f.eks i Oslo eller kan flytte et godt stykke unna og beholde jobben. Jeg kan også lett se for meg at grad av fleksibilitet blir en svært viktig faktor for store grupper ansatte i det offentlige, som f.eks høyt utdannede unge kvinner med barn som det kryr av der. Nå er våre barn blitt 9 og 12 så ikke helt små ennå, men hverdagslogistikken har vært fantastisk mye enklere dette året i alle fall - jeg har vært mesteparten av tiden hjemme mens samboeren min har vært på jobb totalt 1 dag siden mars 2020.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn