Artig den Noise Harvester saken som ikke gjorde noe og som sikkert er litt av det samme som NO QRT saken .Isotek har også en lignende.
Har selv en NH. Den er akkurat nå helt død, på alle stikkontakter.Ble litt liv i den når jeg startet støvsuger i morges, på alle kurser.
Den reager ikke på kursen til varmepumpe, baderomsvifte, stikk med 3 smps eller stereokursen men reagerer på alle kurser når bilen settes til lading.
Fikk ett (2) filtre av netteier, tunet til 23nd harmoniske,1150Hz. Det ene var til nabo på en annen fordelingstrafo som jeg overtok. Null virkning.
Men i teorien skal filtrene dempe bedre når det brukes to sier netteier, altså det samme PS Audio hevder ang NH.
Så det morsomme. Når vi målte med Hiokien kom det tydelig frem at økende kapasitans økte en resonans på nettet ved 4.5kHz,
amplituden på den resonansen nådde størst nivå når vi til slutt satte inn PS Audio NH. Her er den puttet i Conconanse filteret.
Posen på filteret er for å holde målepinnene nede i filteret
Dette med forsterkningen av støy fra filtre er helt i tråd med hva filter produsentene sier.
Nkom sier det samme, filtre kan slå i alle retninger, null virkning, god virkning og en forverring.
Der uenigheten/stridens kjerne oppstår er at etter likeretting og glatting er det DC og hva som skjer på primærsiden av trafo har dermed ingen innvirkning på strømforsyningen. John Curl mener noe annet. Området 2-150kHz påvirker stereoen.
Så her må du
@larsmartin ikke la deg lure av hva målingen vil komme til å si. Den kan slå i alle retninger, avhengig kildeimpedansen og støybilde hos deg som er unik for din installasjon.
Filtrene jeg fikk av netteier ble da senere bygget om fra 1150Hz til 4,5kHz i håp om å avhjelpe problemet som var den gang.
Ingen hørbart virkning. Hvorfor?
Her kommentaren til netteier om filteret etter ombygning som var den samme for når filteret var tunet til 1150Hz
"Kurvene nedenfor viser hvordan spenningen før filteret, rød kurve, blir noe dempet pga filteret, grønn kurve.
Som du ser er ikke virkningen av filteret veldig god. Dette skyldes at impedansen mellom filteret og kilden/transformatoren er lav. Dersom vi øker denne blir filteret mer virkningsfullt. "
Så da blir spørsmålet. Hvilken kilde impedans har "amir siden det er en "tiny" virkning. Altså en svært liten virkning.
Det totalt motsatte av hva vi fikk, en økende amplitude på en resonans ved 4.5kHz.
NH er vel heller ikke tiltenkt å dempe noe i det lavere harmoniske området. Mener den er tunet til 8-10kHz.
Hva sier PQA.no i en mail til meg om filtrering?
En oppsummering: Det sitter filtre i de fleste apparater i dag, som gjør at de forårsaker lite harmonisk støy for frekvenser under 2 kHz. Hvor nødvendig sitter det også andre typer filtre som sørger for lite støy over 150 kHz. Det trengs andre typer filterdesign for å ta støyen mellom 2-150 kHz – dette har det ikke vært krav om, og derfor generes det i enkelte tilfeller for mye støy ved disse frekvensene. Man kan lage filtrene slik at de filtrerer støy her også, men stiller man strenge krav blir de som Sarah sier dyre og store. Filterdesign kan meg bekjent også variere mye, men ofte sitter de på AC-siden som siste ledd før nettet.
Jeg antar du får de samme problemene med samspill mellom impedans i nettet og filtrene med denne typen filter også.
Angående plassering: Man kan argumentere om hvor filter bør plasseres. Om de plasseres i utstyret er det som vi har vært inne på en avveining mellom kostnad for produsenter og behov for filtrering mot nettet. Om man plasserer det andre steder vil kanskje dette ofte være som tiltak mot problemer, og ikke noe man gjør på et generelt grunnlag.