Pink_Panther
Æresmedlem
- Ble medlem
- 23.03.2006
- Innlegg
- 20.002
- Antall liker
- 10.528
Det var jo et grassat oppstyr da avgiften økte med ett øre?
husker ikke jeg i alle fall.Det var jo et grassat oppstyr da avgiften økte med ett øre?
Dessverre så er det nå for sent å skaffe seg en god fastprisavtale over lengre tid. HVIS prisene fortsetter å være så høye eller de stiger enda mer, blir det billigste alternativet å shoppe strøm måned for måned. Hive seg på tilbud som enkelte selskap lokker med, og så gå over til et annet selskap når tilbudsperioden er over.Noen med ferske nyheter/anbefalinger i forhold til topic ?
Denne er litt billigere, samme bindingstid:Er dette det beste tilbudet pr i dag ?
AGVA Fast 1 år Kampanje
Med fastpris er du sikret den avtalte prisen i avtaleperioden. Det er altså fullstendig forutsigbart,
og kun strømforbruket som påvirker totalbeløpet som betales.
Avtalen faktureres etterskuddsvis og forutsetter opprettende av avtalegiro.
Hvis avtalegiro ikke er opprettet innen 1 måned påløper et gebyr på 79,- pr måned.
Etter ett år fortsetter kundeforholdet på vår standardavtale Agva Kraft Spot.
Gjensidig binding
Agva er forpliktet til å levere til avtalt pris uansett hvor høyt innkjøpsprisen går i avtaleperioden.
Agva Kraft har fokus på miljøet og kjøper kun inn strøm fra 100% fornybare kilder,
noe som er inkludert i prisen. Se øvrige vilkår
- Kampanjepris 99,9 øre/kWt
- Faktureres etterskuddsvis
- Månedsgebyr 0,-
- 100 % fornybar energi
- Bruddgebyr 1.000,-
- Kan kun bestilles av nye kunder
Om man ikke bruker unormalt mye strøm på sommeren og varmer opp huset med strøm på vintern, så tror jeg man vinner på det. Men, for oss hifi/hjemmekinofolk er kanskje saken litt mer komplisert. Jeg har en projektor som trekker en del strøm, en forsterker som jobber i klasse A de første 40 watt. En 75" TV i stua. Blant mye annen elektronikk. Det drar jo noe strøm.På en måte er deilig og slippe og tenke på det hele også........ det og betale under 1 kr pr kw inkl alt er fristende, mest sannsynlig taper man litt om sommeren, men man kan bli en vinner om vinteren........ det er selvfølgelig dumt og betale 75 øre pr kw hvis spotprisen er på 20 øre om sommeren...... på den annen side er 2/3 av våres strømforbruk i løpet av vinteren og da er det sjelden at spotprisen er veldig lav.......ække lett dette her
Om man ikke bruker unormalt mye strøm på sommeren og varmer opp huset med strøm på vintern, så tror jeg man vinner på det. Men, for oss hifi/hjemmekinofolk er kanskje saken litt mer komplisert. Jeg har en projektor som trekker en del strøm, en forsterker som jobber i klasse A de første 40 watt. En 75" TV i stua. Blant mye annen elektronikk. Det drar jo noe strøm.
Eehh?Takk for et meningsfyllt og hjelpende innlegg. fullt i tråd med topic..... ditt neste i denne tråden regner jeg med handler om Surkål ?.....
Faktisk bruker jeg anlegget mest på sommer og høst......... men også du bruker vel det hele mest om vinteren ?
Jeg spurte deg om et par ting?Ok, jeg trodde de fleste trakk ut om sommeren og at strømforbruket gikk ned da........men seff, noen liker seg best innendørs selv om finværet banker på
Her er varmekabler avslått på badet når sommeren er varm. Aner ikke kWh tall men det er enorme sprik på regningene ; på sommeren mellom 500 og 1000 kroner i måneden, på det verste om vinteren opp til 6000. Nettleie og moms inkludert i tallene.Jeg aner ikke hva folk bruker rundomkring men da jeg fikk appen fra netteier for noen år siden så ble jeg faktisk litt overrasket, om sommeren når eneste varme som står på er varmekablene på badene så bruker vi ca 1000 kWh/måned (dette inkluderer også elbillading forsåvidt). Totalt for året så bruker vi, litt avhengig av hvor kaldt det er om vinteren, et sted mellom 24000 og 26000 kWh. Det er altså "kun" 14-16000kWh som er oppvarming. Vi fyrer også en del med gatis ved, men det er uansett begrenset hvor mye av totalen det faktisk utgjør. En storsekk ved (1000l) veier ca 300 kilo og inneholder da ca 1500kWh energi og med en virkningsgrad på 80% på en moderne vedovn så er det ikke mer enn ca 1200kWh varme. I det hele overvurderer folk sterkt vedfyring og også hvor mye man bør betale for ved. Det er en fin måte å få spyttet inn masse effekt på kort tid, men man skal fyre rimelig offensivt over lang tid før det faktisk utgjør spesielt mye i det totale energiregnskapet. Mamma og pappa og svingers fyrer mye med ved, men de brenner av mengder som ikke er spesielt oppnåelige for de langt fleste som bor i noenlunde urbane strøk. Pappa har egen skog, traktor, kraftig vedkløyver og svigerfar er, vel... ivrig.
Jeg liker veldig godt å tilbringe tid med hifi og musikk på storskjerm når det er varmt og godt. Shorts, barbeint, en iskald pils eller tre servert i glass rett fra fryseren. En bolle med Totenflak, så er vi der.Ok, jeg trodde de fleste trakk ut om sommeren og at strømforbruket gikk ned da........men seff, noen liker seg best innendørs selv om finværet banker på
Kan du forklare hvorfor du synes en artikkel om hvorfor strømmen er dyr - er off topic - i en tråd om strømpriser?Svarer gjerne hvis det er relevant i henhold til topic.
For all del, snakk om hva du vil for meg. Jeg bryr meg filla om slikt i tråder jeg starter. Men det er selvsagt fint om folk skriver om topic ogsåTenkte bare det kunne være greit å vite - så jeg ikke tråkker i baret igjen
Fyre riktig og utnytte varmen fra vedovnen er viktig. Ventil i taket ved vedovnen med kanalslanger på loftet og vifte som suger og fordeler strømmen til flere rom. Bruke varmepumpe sammen med ved. Meste av varmen ligger i taket.Jeg aner ikke hva folk bruker rundomkring men da jeg fikk appen fra netteier for noen år siden så ble jeg faktisk litt overrasket, om sommeren når eneste varme som står på er varmekablene på badene så bruker vi ca 1000 kWh/måned (dette inkluderer også elbillading forsåvidt). Totalt for året så bruker vi, litt avhengig av hvor kaldt det er om vinteren, et sted mellom 24000 og 26000 kWh. Det er altså "kun" 14-16000kWh som er oppvarming. Vi fyrer også en del med gatis ved, men det er uansett begrenset hvor mye av totalen det faktisk utgjør. En storsekk ved (1000l) veier ca 300 kilo og inneholder da ca 1500kWh energi og med en virkningsgrad på 80% på en moderne vedovn så er det ikke mer enn ca 1200kWh varme. I det hele overvurderer folk sterkt vedfyring og også hvor mye man bør betale for ved. Det er en fin måte å få spyttet inn masse effekt på kort tid, men man skal fyre rimelig offensivt over lang tid før det faktisk utgjør spesielt mye i det totale energiregnskapet. Mamma og pappa og svingers fyrer mye med ved, men de brenner av mengder som ikke er spesielt oppnåelige for de langt fleste som bor i noenlunde urbane strøk. Pappa har egen skog, traktor, kraftig vedkløyver og svigerfar er, vel... ivrig.
Men ved kan uansett ikke trylle - man får ikke mer energi ut av den enn hva den inneholder i utgangspunktet - og det er stort sett mindre enn hva folk later til å tro. Så om vi tar vårt oppvarmingsbehov på ca 15000kWh / år så ville det, selv med god fordeling av varmen til alle rom osv så ville vi, om alt skulle dekkes av ved, trenge ca 10 storsekker ved eller 10 kubikkmeter. Det er ganske mye og veldig mye mer enn hva vi faktisk brenner av på en sesong. Slike mengder er stort sett for spesielt interesserte.Fyre riktig og utnytte varmen fra vedovnen er viktig. Ventil i taket ved vedovnen med kanalslanger på loftet og vifte som suger og fordeler strømmen til flere rom. Bruke varmepumpe sammen med ved. Meste av varmen ligger i taket.
Men der har de ikke den voldsomme prisoppgangen som her, da gir det lite mening med fastpris. Spotprisen er rundt 48 øre for Midt-Norge nå. Tingene har forandret seg mye siden jeg startet tråden. Nå bør man tenke seg godt om, da fastprisen har økt kraftig hos selskapene.Ser man kan få 3 års fastpris i Midt-Norge (NO3) for 54,90 øre/kWt.
Hvor finner du den oversikten du viser?Jeg tror nok jeg beholder spotpris en stund til.
Slik ser morgendagen ut i Midt-Norge..
Vis vedlegget 755055
På den annen side har vi hatt noen ufyselige dager med mye regn den siste tiden, noe som sannsynligvis kommer til å fortsette ifølge YR.
Du kan bare laste ned appen til NordPool, den har en grei oversikt over alle prisområdene i Norge.Hvor finner du den oversikten du viser?