weld77
Æresmedlem
- Ble medlem
- 19.09.2014
- Innlegg
- 21.780
- Antall liker
- 14.422
Takk for det, jeg har forsåvidt i lang tid antatt at man får seg en runde før eller siden nesten uansett, særlig om man har barn i skolealder.Lykke til, til alle!
Takk for det, jeg har forsåvidt i lang tid antatt at man får seg en runde før eller siden nesten uansett, særlig om man har barn i skolealder.Lykke til, til alle!
For ikke å glemme Preston Tucker som gikk konk bl.a fordi bilen han konstruerte var full av innovative sikkerhetsløsninger.^^ For de av oss som er gamle nok til å huske diskusjonen om bilbeltebruk og -påbud var det litt gjenkjennelse i den der…
Min far kjøpte ytterjakke med diagonal sort stripe på, som skulle illudere bilbelte i kontroll, slik at han kunne bli viftet videre av politiet. Han var overbevist om at det var farlig med bilbelte i tilfelle "du kjører i vannet og ikke klarer å komme deg løs".="Asbjørn, post: 3426693, member: 4696
^^ For de av oss som er gamle nok til å huske diskusjonen om bilbeltebruk og -påbud var det litt gjenkjennelse i den der…
Det er en gruppe som kalles "de reisende".PÅ den annen side; vaksinepassene tatt i betraktning, hvem er det som sprer viruset over landegrensene?
Og som i tillegg er skeptisk til vaksiner og derfor har høy andel av uvaksinerteDet er vel i stor grad arbeidsinnvandring fra østeuropa. De som stort sett har sluppet unna både testing og karantene.
Men siden den forrige regjeringen ikke ville ta ordentlig tak i dette, er det selvsagt slik at dette er noe de færreste tenker over, autoritetstro som vi er.Og som i tillegg er skeptisk til vaksiner og derfor har høy andel av uvaksinerte
Jeg var på teststasjoen på Mortensrud her om dagen. Alle burde for øvrig kjøre en tur dit etter at det har blitt mørkt. Helt fra man kjører forbi forbrenningsanlegget på Grønmo og videre innover skauen og til man kommer frem til det flombelyste provesoriske testsenteret på en parkeringsplass inni der så føles det som et sted som kunne vært med i Twin Peaks (den opprinnelige).Apropos testing... ved nedgangen til T-banestasjonen på Grønland er det teststasjon. Går forbi der stort sett en til to ganger i uka. ALLTID kø, 15-20 mennesker. Og det er ikke folk fra Skreia for å si det slik..
:Området egner seg godt til å skyte folk. Corona eller ei.
Anbefalinger ble fulgt til det gikk opp for folk at eliten i landet ga totalt faen. Så hvorfor skal hvermannsen bry seg i sin tiltakstrøtthet når de som kjefter mest om tiltak selv gir blanke.Anbefalinger er ikke påbud.
Bare så det er sagt.
Enig, dette er ikke helt enkelt å forstå. Videre har kåråna vært her snart i to år, og det er fremdeles gjort noe med denne kapasiteten ift dette. Det er også ganske vanskelig å forstå.Jeg undrer meg litt over presset på sykehusene. I dag er det ca. 250 innlagte med covid, disse legger beslag på snaue 0,25% av antallet senger i Norske sykehus. Så langt jeg forstår uttalelsene fra helsevesenet, er det førstelinjepersonalet som møter veggen i økende antall grunnet denne pandemien.
Norge har faktisk (litt overraskende for meg) færre sykehussenger enn gjennomsnittet i Europa; 3,5 senger / 1000 innbyggere, mens snittet i Europa er 4,5, samtidig som vi har mer personell (19 årsverk / 1000 innbyggere, Europa har 15/1000).
Så hva er det som butter i Norge? Hvorfor slites personalet ut, når det tross alt er flere av dem på færre senger, og et relativt sett lavt antall pandemiinnlagte?
Dette skulle jeg like å forstå litt mer av.
Man bruker faktisk ikke munnbind der smitte er minimal. Får da være måte på symbolpolitikk og tøv.Anbefalinger ble fulgt til det gikk opp for folk at eliten i landet ga totalt faen. Så hvorfor skal hvermannsen bry seg i sin tiltakstrøtthet når de som kjefter mest om tiltak selv gir blanke.
Dette passer godt inn i fortellingen, men er ikke nødvendigvis sant av den grunn. Jeg snakket nylig med det første mennesket innenfor min kontaktflate som er blitt syk av covid. Han er vaksinert, men pådro seg viruset i samband med en feriereise til syden. Mest sannsynlig på flyet hjem, der han satt i nærheten av hostende individ. Det blir noen kvadratmeter lungeoverflater i et fullastet charterfly med sydenturister, så om man skal eksponeres for smitte så er dette stedet hvor slikt kan gjøres effektivt.Det er vel i stor grad arbeidsinnvandring fra østeuropa. De som stort sett har sluppet unna både testing og karantene.
Det farligste nå om dagen er vel å ha barn i skolealder, ikke å reise til det store landet syden. Kan ikke se at det er speiselt mye mer risikabelt å ta seg en tur til Granca enn å gå på jobb i Oslo.Kan ikke si jeg har verdens største sympati med folk i 60-årene som reiser til Syden og blir smittet. De tar en kalkulert risiko. Jeg har full forståelse for at de tar den risikoen da. Man må leve.
I april 2020 hadde vi peak på nær 320 innlagte, april 2021 ca. 270, nå har vi ca 250 and counting. Så vil tiden vise hvor farlig / ufarlig dette er.Hvordan er det farlig? Pensjonistene har ikke slike unger. Og det er pensjonistene covid er farlig for.
Ja, smitten sprer seg mest blant ungdom og barn, og denne smitten er tilnærmet lik ufarlig.
I april 2020 så sto vi overfor en prognose som sa 3000 innlagte om ikke enda høyere. Mangegangeren vår kapasitet.I april 2020 hadde vi peak på nær 320 innlagte, april 2021 ca. 270, nå har vi ca 250 and counting. Så vil tiden vise hvor farlig / ufarlig dette er.
NTB-DPA
14:09:14
Oxford-forskere klare for rask omikronoppdatering av AstraZeneca-vaksinen
Oxford-universitetet sier tirsdag at de raskt kan oppdatere AstraZeneca-vaksinen, hvis det blir nødvendig.
De nødvendige verktøyene og prosessene som trengs for å oppdatere vaksinen raskt er på plass, ifølge Oxford University, som sammen med AstraZeneca utviklet koronavaksinen som har blitt kjent under sistnevntes navn.
Universitetet er imidlertid fortsatt trygge på at vaksinen gir god beskyttelse til tross for framveksten til nye varianter, inkludert delta. Men det er fortsatt usikkerhet blant forskere om mutasjonene i piggproteinet til omikron gjør varianten mer motstandsdyktig.
– Ettersom omikronvarianten er så fersk er det lite data tilgjengelig, sier en talsmann for Oxford universitet.
– Akkurat som med alle andre varianter vil vi evaluere påvirkningen denne varianten har med tanke på vaksineimmunitet.
Tidligere tirsdag uttalte Moderna-sjefen Stéphane Bancel at vaksinene gir dårligere beskyttelse mot omikron.
– Jeg vet ikke hvor mye, for vi er nødt til å avvente data, men alle forskere jeg har snakket med sier at «dette blir ikke bra,» sier Bancel til Financial Times, ifølge nyhetsbyrået Reuters.
Det er vel ingen som har sagt noe om at det er for få senger, madrasser eller laken. Personale derimot. Ant. ressurser pr. pasient for behandling og overvåkning,Jeg undrer meg litt over presset på sykehusene. I dag er det ca. 250 innlagte med covid, disse legger beslag på snaue 0,25% av antallet senger i Norske sykehus. Så langt jeg forstår uttalelsene fra helsevesenet, er det førstelinjepersonalet som møter veggen i økende antall grunnet denne pandemien.
Norge har faktisk (litt overraskende for meg) færre sykehussenger enn gjennomsnittet i Europa; 3,5 senger / 1000 innbyggere, mens snittet i Europa er 4,5, samtidig som vi har mer personell (19 årsverk / 1000 innbyggere, Europa har 15/1000).
Så hva er det som butter i Norge? Hvorfor slites personalet ut, når det tross alt er flere av dem på færre senger, og et relativt sett lavt antall pandemiinnlagte?
Dette skulle jeg like å forstå litt mer av.
Esben Sand Aasen
13:47:12
Tre mistenkte omikron-tilfeller i Norge
Kommuneoverlegen i Ullensaker kommune er orientert om at tre positive prøvesvar har blitt sendt til sekvensering for omikronvarianten av koronaviruset, melder TV 2.
Kommuneoverlege Einar Kristian Borud i Ullensaker bekrefter overforkanalen at Ullensaker kommune har bedt om sekvensering av tre tester.
Å sekvensere et slikt prøvesvar kan ta flere dager.
Til Dagbladet forteller kommunikasjonsrådgiver i Ullensaker kommune, Roger Sandum, at de tre personene har ankommet Oslo lufthavn via ett av de åtte landene som regjeringen fraråder reiser fra.
Det er ikke klart hvilket land det er snakk om, men regjeringen fraråder nå reiser til og fra disse landene: Botswana, Namibia, Eswatini, Lesotho, Malawi, Mosambik, Sør-Afrika og Zimbawe.
Helsedirektoratet definerer mistenkte tilfeller som:
Omikron-varianten har ført til bekymring globalt etter at det fredag ble kjent at mutasjonen har spredt seg raskt i flere land i det sørlige Afrika. De siste dagene har også varianten blitt påvist i flere land i Europa og Asia. Man antar at omikronvarianten er mer smittsom enn deltavarianten.
- Personer som tester positivt etter ankomst til Norge direkte fra eller via mellomlandinger fra ett av de åtte landene sør i sørlige Afrika.
- Husstandsmedlemmer eller tilsvarende nære til en person som er bekreftet smittet med omikron og som tester positivt.
- Andre som tester positivt og hvor sekvensering ikke påviser deltavarianten.
Men fortsatt har vi færre senger pr. capita enn mange andre land, og flere pleiere / leger.Det er vel ingen som har sagt noe om at det er for få senger, madrasser eller laken. Personale derimot. Ant. ressurser pr. pasient for behandling og overvåkning,
Det litt "merkelige" er at stat og kommuner ikke har etablert noe i nærheten av felles regler/retningslinjer. I Oslo kommune spriker det mellom både de ulike etatene og avdelingene innenfor den enkelte etat - fra "alle" skal være på kontoret til opptil "hver enkelt".Merkelig at ikke staten går mer i bresjen for hjemmekontor?
Politisk ønsket.Men fortsatt har vi færre senger pr. capita enn mange andre land, og flere pleiere / leger.
Og svært få innlagte.
Noe skurrer her.
Selv om det er relativt få sykehussenger i Norge/Norden sammenlignet med resten av Europa, er det relativt mye helsepersonell ved sykehusene. De fleste pasientene som blir behandlet ved norske sykehus trenger ikke en sykehusseng, men kan reise hjem samme dag som de har fått behandling. Derimot trenger alle pasienter helsepersonell.Men fortsatt har vi færre senger pr. capita enn mange andre land, og flere pleiere / leger.
Og svært få innlagte.
Noe skurrer her.
Presis som jeg har nevnt lenger opp, ja. Men hvorfor fører det til at norsk helsepersonell ikke orker kjøret? Larsons teori om at finansieringsmodellen sliter ut den enkelte pleier, har jeg vanskelighet med å forstå. Antar at de gjør sin jobb så lenge de får sin lønn, uansett finansieringsmodell.Selv om det er relativt få sykehussenger i Norge/Norden sammenlignet med resten av Europa, er det relativt mye helsepersonell ved sykehusene. De fleste pasientene som blir behandlet ved norske sykehus trenger ikke en sykehusseng, men kan reise hjem samme dag som de har fått behandling. Derimot trenger alle pasienter helsepersonell.
Norge/Norden: Færre senger men mer personell vs. Europa: med flere senger men færre personell.