Så kjipt.
Siste Bordeaux-kjøp var Chateau Citran fra 1996. Den ble anbefalt av en kar på Facebook og jeg rakk en bestilling før den var borte. Den er glimmers til B&B - biff og bernaise. Ikke en eksepsjonell vin til prisen, kanskje, men absolutt verdt sine ca 400 kr. Og kjekt å ha noen liggende til den rette biff-anledningen.
Jeg smakte Chateau Palmer på 90-tallet. Fra 80-tallet. Den var så kraftig at den måtte spises med kniv og gaffel.
Den ble nok tatt for tidlig, men den gjorde et stort inntrykk. Har også smakt en eller to av førstecruene i Bordeaux, men de var over middagshøyden og ikke noe å skryte av. Så jeg tenker at man bør kjøpe vin som ikke er dyrere enn at man kan ta seg råd til å drikke den når som helst.
Akkurat nå synes jeg det er lett å gjøre gode kjøp i 200-500 kronersklassen i Italia, og også i Spania. Ja, høyere opp i pris også, men der ferdes jeg bare helt unntaksvis.
Jeg tror kanskje det beste jeg har smakt har kommet fra burgunder, med Bordeaux ikke langt bak. Men det har blitt servert av folk med mer peiling på vin, større vinkjeller og dypere lommebok enn meg. Men det er mye digg i lavere prisklasser og rimeligere distrikter.