HasseBasse
OVK-Generalkonsul of Jutland :-)
- Ble medlem
- 29.10.2016
- Innlegg
- 9.365
- Antall liker
- 24.313
- Sted
- Hjortshøj, Danmark.
- Torget vurderinger
- 2
Det må vel være lov å si´: NEI TAK
Kronerulling?Jeg betaler gjerne godt for å bli kvitt Nakstad, Guldvåg og Camilla
- Flere konkurser
Aha stillbilde fra en anonym video. Ikke bra. Nå var det i og for seg pressedekningen jeg hadde i tankene.Jaha, et stillbilde fra en anonym youtube-video med en voiceover som forteller at det er to døde personer som ligger på gaten. Jeg kan garantere deg at min forståelse av "fortellingen" ikke formes et fnugg av youtube-videoer.
Prøv her i stedet:
COVID-19 Pandemic
The COVID-19 pandemic has had a profound impact on the world. Explore global data and research to understand its impact, spread, and global response.ourworldindata.org
Og lars_erik som seremonimester og korpsleder. Målet er å spille Gammel Jegermarsj på høyest mulig volum for å plage omgivelsene mest mulig.Kronerulling?
Bx som aksjonsleder
Kasol som nestleder
Asbjørn som kasserer
Polka står for musikken
Disqutabel som kaffekoker- annenhver dag, selvsagt.
Vel, vi er kanskje ulike. Jeg synes dette er utvilsomt det mest interessante for tiden. Feks - skal vi slippe opp? Om Omikron bare gir halvparten av sykehusinnleggelsene - så synes jeg det er interessant hva feks du tenker om det. Det vil selvsagt redusere peaken om man slipper opp - men peaken har hele tiden vært innenfor maks kapasiteten, og den vil fortsatt være langt høyere enn hva sykehusene kan hådntere uten å trykke på den røde knappen.Det er kanskje ikke så mye å diskutere der. Ja, det ser ut til å være gode nyheter at sykdombyrden med omicron er mindre. Om det er 50 % eller 90 % mindre får vi snart se. Tall fra DK, UK og ZA spriker fortsatt. Det er ikke fullt så bra at det er langt mer smittsomt. Om det er fire ganger så smittsomt eller bare dobbelt så smittsomt får vi også snart se. Mht avveiningen mellom sykdomsbyrde og tiltaksbyrde har jeg skrevet mer enn en gang at jeg er veldig glad for at jeg ikke selv har noe beslutningsansvar oppi de dilemmaene der. Man er kanskje ikke så uenige om alt det.
Adm. direktør Christian Aandalen i inkassoselskapet Fair mener at statlige støtteordninger har bidratt til nedgangen. Han mener årets nivå er kunstig lavt.Laveste antall konkurser siden før finanskrisen
Det ble åpnet 3.394 konkurser i norske bedrifter og enkeltmannsforetak i året som gikk, skriver E24.finansavisen.noLaveste antall konkurser siden før finanskrisen
Ingen virkelig store selskaper har gått over ende i fjor. Inkassotopp mener antallet konkurser i 2021 er kunstig lavt.e24.no
Ja, nå er visstnok ikke munnbind påbudt uansett i Trondheim. De går over til nasjonale regler, som er påbud dersom man ikke kan holde én meters avstand.Nå åpner trønderne opp litt på restriksjonene. Ingen bombe !
Der har nasjonale myndigheter, i all sin visdom, ikke anbefalt aktiviteter for voksne innendørs. Men ikke forbudt, siden det strider mot forholdsmessighet. Resultatet er jo selvsagt at de fleste avlyser aktiviteter innendørs.Du kan ta av munnbindet foran trompetene i korpset.
Det er interessant, men jeg synes vi vet for lite om omicron-varianten ennå til å ha så veldig bombastiske standpunkter. Vi vet noe fra ZA, men det er en ung befolkning sommerstid. Vi vet litt mer fra DK og UK, men ikke veldig mye. Den ser ut til å gi mindre sannsynlighet for alvorlig sykdom, men ser også ut til å være mer smittsom med kortere inkubasjonstid. Om den f eks skulle gi halve sannsynligheten for sykehusinnleggelse og være dobbelt så smittsom vil jo peaken i sykehusinnleggelser bli akkurat den samme.Vel, vi er kanskje ulike. Jeg synes dette er utvilsomt det mest interessante for tiden. Feks - skal vi slippe opp? Om Omikron bare gir halvparten av sykehusinnleggelsene - så synes jeg det er interessant hva feks du tenker om det. Det vil selvsagt redusere peaken om man slipper opp - men peaken har hele tiden vært innenfor maks kapasiteten, og den vil fortsatt være langt høyere enn hva sykehusene kan hådntere uten å trykke på den røde knappen.
Også synes jeg strategi er interessant. Jeg mener vi bør slippe opp nå, og bygge immunitet. Og siden omikron er såpass smittsomt - så synes jeg det ser vanskelig ut å leve tilnærmet normalt og samtidig holde smitten under kontroll.
Og jeg synes det er interessant å se ting opp i mot hverandre - men dagens oppdatering på sykehusrisiko ved omikron så kan vi vel fastlå at dersom den stemmer - så vil corona resulterere i færre sykehusinnleggelser enn det er tvansginnelggelser i psykiatrien også om absolutt hvert eneste mennekse i Norge blir smittet. Og når sykdomsbyrden nå er i størrelesorden "tøff influensasesong" så synes jeg det er galskap med et land som er nedstengt.
Nei, den vil ikke det - fordi man går tom for mennesker i Norge og da bremser smitten seg selv.Om den f eks skulle gi halve sannsynligheten for sykehusinnleggelse og være dobbelt så smittsom vil jo peaken i sykehusinnleggelser bli akkurat den samme.
Der gjør du en hel serie med antagelser, og jeg har forståelse for at ansvarlige myndigheter ikke er villige til å gamble like høyt på så usikre antagelser.Nei, den vil ikke det - fordi man går tom for mennesker i Norge og da bremser smitten seg selv.
Når du sier dobbelt så smittsom - så referer du til delta. Og selv om omikron trolig er mye mer smittsom - så er jo et slik anslag (dobbelt så smittsom som delta) dramatisk mye lavere enn tullet før jul med doblingstid på 2-3 dager.
Regnestykket vi har sparret litt på tar utgangspunkt i at samtllige i Norge blir smittet i løpet av 3 måneder - altså ca 60 000 i snitt. Jeg la inn en antakelse om at peaken ville ha omtrent det dobbelte av snittet. Altså 120 000 nye smittede pr dag. Om man nå skal anta at dette går dobbelt så fort - så er man da oppe i 240 000 nye smittede hver dag - da er det rett og slett ikke nok mennesker der smitten tar av - skal man få til det så må smitten være helt jevnt fordelt i hele landet - og det er den aldri.
Hvis du ser tilbake, så antok jeg at det ble like mange innleggelser fra de vaksinerte som fra de uvaksinerte.Der gjør du en hel serie med antagelser, og jeg har forståelse for at ansvarlige myndigheter ikke er villige til å gamble like høyt på så usikre antagelser.
Det jeg regnet på var en situasjon hvor alle uvaksinerte voksne ble smittet i løpet av tre måneder. Hvis du nå sier at det estimatet gjelder også hvis alle i Norge blir smittet i løpet av tre måneder, så ligger det en antagelse der om at omicron har eksakt null sannsynlighet for sykehusinnleggelse i alle andre grupper enn uvaksinerte voksne. Vet vi det?
Du må gjerne sette opp en mer detaljert modell selv som både viser hvordan smitten vil vokse eksponensielt til å begynne med, og deretter flate ut og så avta eksponensielt etter hvert som den slipper opp for mottakelige individer. Å anta at peaken i en slik modell vil være dobbelt så høy som gjennomsnittet hopper over en hel serie med eksponensialfunksjoner.
Jeg har svart deg på denne før. Hvis du ikke gidde å lese det jeg skriver, så er det lite behov for å reposte gamle lenker. Det er stor risiko for en rekke konkurser for små og mellomstore selskaper. Flere bedrifter i restaurantbransjen, reiselivsnæringen og i utelivsbransjen har allerede gått konkurs eller står i fare for det. Jeg kjenner selv flere som er permittert for andre eller tredje gang.Laveste antall konkurser siden før finanskrisen
Det ble åpnet 3.394 konkurser i norske bedrifter og enkeltmannsforetak i året som gikk, skriver E24.finansavisen.noLaveste antall konkurser siden før finanskrisen
Ingen virkelig store selskaper har gått over ende i fjor. Inkassotopp mener antallet konkurser i 2021 er kunstig lavt.e24.no
Nå leste jeg jo det du skrev. Du skrev "- Flere konkurser". Realiteten er færre, også i utelivsbransjen, så jeg tenkte du behøvde en liten påminnelse om det.Jeg har svart deg på denne før. Hvis du ikke gidde å lese det jeg skriver, så er det lite behov for å reposte gamle lenker. Det er stor risiko for en rekke konkurser for små og mellomstore selskaper. Flere bedrifter i restaurantbransjen og i utelivsbransjen har allerede gått konkurs eller står i fare for det. Jeg kjenner selv flere som er permittert for andre eller tredje gang.
Ett annent poeng her som ikke kommer frem av statistikkene er at tiltakene rammer veldig skjevt og urettferdig, i mange bransjer går det veldig mye dårligere og i andre veldig mye bedre. Tilsammen har det til nå ikke blitt så mange ekstra konkurser, men mange eiere har nok gjort det veldig dårlig og kanskje lånt mye penger for å overleve. Resultatene kan det nok ta mange år ennå å få full oversikt over.Adm. direktør Christian Aandalen i inkassoselskapet Fair mener at statlige støtteordninger har bidratt til nedgangen. Han mener årets nivå er kunstig lavt.
Selv om antallet konkurser er lavt, har det ikke vært flere tvangsavviklinger på fem år.
Christian Aandalen tror antallet konkurser vil øke i 2022, ettersom corona-støtteordninger forhåpentligvis skal skrinlegges som følge av mindre smitte.
Enig, statistikker på faktisk gjennomførte konkursbehandlinger gir ikke noe godt bilde av den faktiske situasjonen. Det er vel forøvrig stort sett nesten bare stat og kommune som velger å sende inn konkursbegjæringer.^ ^Akkumulerte og reaktive tall tilbake i tid er ofte en dårlig indikator på hva som vil komme fram i tid. Det er forskjell på risiko for konkurser og faktiske. Å midlertidig unngå konkurs er noe helt annet enn å opprettholde bærekraftig drift over tid.
Jeg henviser til artikkelen fra NHO fra tidligere innlegg. I tillegg har vi utallige bekymringsmeldinger fra Oslo bystyre og fra Bergen som eksempler.
Eller så kan man tenke at støtteordningene har vært ganske generøse og at enkelte muligens håper å få en ny pakke om de bare skriker høyt nok. Fremtiden er som vanlig ganske usikker, mens historiske fakta er mer håndfaste. Det har ikke vært fler konkurser, men snarere halvparten så mange som vanlig i en bransje som til tidligere har vært hjemsøkt av konkursakrobater. Jeg kan også godt tenke meg å få proaktiv offentlig støtte i tilfelle shit happens i 2022. Ikke godt å si hva som kan skje, og ligningen for 2021 er ikke engang ferdig.^ ^Akkumulerte og reaktive tall tilbake i tid er ofte en dårlig indikator på hva som vil komme fram i tid. Det er forskjell på risiko for konkurser og faktiske. Å midlertidig unngå konkurs er noe helt annet enn å opprettholde bærekraftig drift over tid.
Jeg henviser til artikkelen fra NHO fra tidligere innlegg. I tillegg har vi utallige bekymringsmeldinger fra Oslo bystyre og fra Bergen som eksempler.
Det er denne tankerekken som vi så før finanskrisen også - helt til det smalt. Ikke helt ulikt julekalkunen som rapporterer at alt er bra helt til 24 desember.Eller så kan man tenke at støtteordningene har vært ganske generøse og at enkelte muligens håper å få en ny pakke om de bare skriker høyt nok. Fremtiden er som vanlig ganske usikker, mens historiske fakta er mer håndfaste. Det har ikke vært fler konkurser, men snarere halvparten så mange som vanlig i en bransje som til tidligere har vært hjemsøkt av konkursakrobater.
Tydelig at mange her ikke forstår at det er ganske mange trinn på stigen før en bedrift til slutt blir slått konkurs (sannsynligvis av staten eller kommunen eller lignende). Lite erfaring fra privat næringsliv og drift av små/mellomstore bedrifter antakeligvis.Undersøkelse: Hver tredje innen reiseliv frykter pandemikonkurs
Av hovedorganisasjonen Virkes medlemsbedrifter innen reiseliv frykter 35 prosent konkurs som følge av coronapandemien, ifølge en undersøkelse.e24.no