Om den gjør det eller ikke har veldig lite med forsterkerklasse å gjøre. En klasse D switcher frem og tilbake mellom positiv og negativ railspenning. Når den når full duty cycle er det også full pinne fra strømforsyningen. Da gir den det maksimale antall ampere ved rail to rail spenningssving. Om det tilsvarer dobling i 16-8-4-2-1 ohm eller ikke er mest et spørsmål om hvordan man har dimensjonert strømforsyningen for strøm og spenning.
Letteste måte å sikre at den dobler uteffekt ved hver halvering av impedans er å regne motsatt, dvs å gå ut fra hvor mye strøm strømforsyningen kan levere og sette railspenningen tilsvarende for å sikre at forsterkeren alltid klipper på spenning før strøm. La oss si at den kan gi 20 A og vi insisterer på at forsterkeren skal doble effekten for hver halvering av impedansen helt ned til 1 ohm. De 20 A i 1 ohm blir P = U I = R I^2 = 1 x 20 x 20 = 400 W i 1 ohm. Da er spenningen U = R I = 1 x 20 = 20 V. Så vi bestemmer railspenningen for å gi max 20 V RMS. Da blir P = U I = U ^2/R, og hver dobling av impedansen R vil gi en halvering av effekten P ved fullt spenningssving 20 V RMS. 200 W i 2 ohm, 100 W i 4 ohm, 50 W i 8 ohm, 25 W i 16 ohm.
Ohms lov og valg av railspenning vs strømkapasitet i strømforsyningen, ikke forsterkerklasse i utgangstrinnet.
For klasse AB-konstruksjoner med bipolare utgangstransistorer er det en litt annen historie med safe operating area med nødvendig hensyn til fasevinkler etc. Start her, om du er interessert i å forstå:
Why, in loudspeaker reviews, is impedance measured (assuming that the magazine in question bothers to measure anything)? Generally, for one principal reason only: to establish whether the speaker presents an "easy" or a "difficult" load to its partnering amplifier. In the design context, much...
www.stereophile.com