Det tredje glasset med ok rødvin på en fortausrestaurant i Italia med ovnsbakt pizza og gode venner (som diskuterer sånne emner vi har i denne tråden) gir masse glede og stemning.^Hva skulle poenget være?
Edit: Hvis man enes om at det er forskjeller i kompleksitet mellom ymse flasker vin, mellom ymse kulturelle uttrykk, har vi egentlig lært noe, eller skaffet oss en innsikt vi kan bruke til noe som helst?
En moden kvalitets Bordeaux til godt kjøtt drukket hjemme med maks 4 personer som konsentrerer seg gjør at en kan utforske et univers av primær og sekundæraromer i både lukt og smak. Selvfølgelig kan man også bruke dette til å glede seg. Og i motsetning til kabler og mye annet på diverse HiFi fora så kan dette faktisk blindtestes men ganske høy presisjon.
Dette, som alt annet, kan trekkes alt for langt, det er fullt mulig å utforske dette universet hjemme til mindre penger enn det de aller dårligste vinene koster på restauranter.
Men når man først har kjøpt en flaske vin. Hvorfor ikke bruke 5 minutter på å utforske den. Det er nettopp dette tråden handler om. Å utforske nye ting enten det er vin, musikk, kunst, fugler eller fotballkort. Vær nysgjerrig
(Pass på at vinen ikke er stuevarm)
Lukt, begynn innerst, bruk eliminasjonsmetoden og la tankene fly mens du eliminerer deg utover i sirkelen, det er ofte flere enn et spor som må følges
Slurp og drikk, gjør samme øvelsen
Sjekk anmeldelser av vinen på nett, les på etiketten og se om du traff på hvertfall noen av aromaene
Sist redigert: