bildet lyver , det tok ikke 21 minutter å lagge denne kaffen, det tok minst to timer mer enn det. Ikke ble den veldig god engang, sånn OK minus tror jeg jeg vil si.
det nærmer seg selskapssesongen, da må man jo ha kafferiggen i bra shape. Demonterte derfor kverna, og kom fram til at rens var ikke godt nok, det var på tide å skifte kniver.
De ser skarpe ut, men de er bra sløve sammenligna med de nye.
grisjobb, kaffefettet er som lim
det er to knivhjul som sammen skal kverneskjæremale godsakene
Klarte å
ikke rote bort en av fjærene denne gangen.
så var det å presse hardt ned og skru toppen inn,
mot klokka. Det eneste som egentlig er småkinkig. Bommer du på skruretningen eller er unøyaktig på gjengene ender du fort opp med å måtte kjøpe nye maskindeler.
Ja kanskje skulle også kolben få seg en rens?
sånn nå kan jeg atter se gjennom den og gjennom gluggene på doseringsboksen. Nå først begynner jobben: å stille inn kverna
Først etter åtte kopper og åtte endringer, ble det et resultat som kan drikkes.
Setter på stoppskruen, får bruke helga på fininnstillinga. Og på å vaske opp etter griseriet mitt. Det er nok flere år til neste gang mazzeren trenger nye kniver, men så lenge HFS består, har jeg herved framgangsmåten dokumentert.
Tilbake til det viktige:
Nå har jeg fortjent en øl (men den smaker vel så godt når jeg
ikke har fortjent den).
God helg!