Politikk, religion og samfunn Russland - En tikkende bombe eller bare fjas?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Ole_Martin

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2002
    Innlegg
    2.210
    Antall liker
    824
    Ikke som jeg ser. Før klippet går over til oversiktbilde står den så godt som helt stille og vrir kun minimalt på seg mens kanonen senkes. Eller snakker du tanken som blir skutt?
    Tårnet på tanksen som ikke blir skutt beveger seg ved omtrent 12 sek
     

    JMM

    Slava Ukraini!
    Ble medlem
    27.11.2016
    Innlegg
    7.988
    Antall liker
    8.782
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    4
    Tårnet på tanksen som ikke blir skutt beveger seg ved omtrent 12 sek

    Jepp, som nevnt. Jeg tenkte heller på litt mer energisk bevegelse enn som så.

    Det er mulig den andre tanken allerede er slått ut.

    Jeg tenkte det samme, men 12-13 sekunder inn i klippet beveger den tårnet uten ytre assistanse. Ergo: utrent, lamslått, osv.
     
    2

    2xJ

    Gjest
    Har ikke fulgt godt nok med i timen de siste dagene...
    Spørsmål: Er evakuringen som russerne holder på med, klargjøring for den skitne bomben som dem beskylder Ukrainerne med??
    At dem gjør de områdene ubeboelige (siden russerne ikke klarer og holde stand selv...)
     

    Latentfreak

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    15.08.2012
    Innlegg
    318
    Antall liker
    304

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    37.417
    Antall liker
    37.330
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Har ikke fulgt godt nok med i timen de siste dagene...
    Spørsmål: Er evakuringen som russerne holder på med, klargjøring for den skitne bomben som dem beskylder Ukrainerne med??
    At dem gjør de områdene ubeboelige (siden russerne ikke klarer og holde stand selv...)
    Det tror jeg ikke det er noen andre enn russerne selv som vet. Muligens ukrainsk etterretning, men de har ikke sagt så mye mer offentlig enn at de ikke helt tror på at russerne er i ferd med å trekke seg helt ut av Kherson city. Flagget er tatt ned, sivile og militære staber evakuert, liket av Potemkin likeså, og mange kontrollposter ubemannet, men det ser også ut til at man forbereder seg på urban krigføring.

    Det er nokså opplagt at ingen vil tro et øyeblikk på en russisk eventyrfortelling om en ukrainsk «skitten bombe» i Kherson city under pågående gjenerobring av byen. Det gir ingen som helst mening, annet enn som russisk brent jord-taktikk med å ødelegge alt de ikke greier å plyndre med seg på vei ut. Og selv da vil det ha begrenset oppside og nokså ubegrenset nedside for putin og den spesielle folkemordoperasjonen hans.
     

    Balle Clorin

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.06.2012
    Innlegg
    10.652
    Antall liker
    10.036
    Torget vurderinger
    2
    Litt tendensiøs artikkel. Nå er det vel ikke en spesielt anstrengt kraftsituasjon i den regionen (NO3). Og så er det ikke en direkte myndighetsbeslutning, men Statnett som selger - såklart, myndighetene kunne lagt føringer.
    Poenget var hvem de solgte, gav til…
     

    svart-hvitt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    21.01.2015
    Innlegg
    6.391
    Antall liker
    4.051
    Torget vurderinger
    0

    kasol

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.03.2005
    Innlegg
    4.461
    Antall liker
    3.824
    Torget vurderinger
    4
    Robin Horsfall
    Robin Horsfall
    • Following
    Former SAS Soldier. Writer, Veterans Campaigner and Public Speaker. Operations Nimrod and Mikado
    22m • Edited • 22 minutes ago

    Kherson; Ukraine is making a wise and cautious advance.

    Reports from Kherson over the past four days are confused. The Russian flag has been removed from the government offices. The puppet government has run to Crimea. The forced evacuation of civilians continues, Russian soldiers are deserting and wearing civilian clothes hoping perhaps to surrender while new troops are preparing new defensive positions.

    Ukrainian leaders are nervous. They suspect a trap and refuse to surge forward into the city. There are questions about whether they have enough troops and equipment to take the city by force. If Russian forces withdraw perhaps there will be no need to fight in a built-up area.

    What Ukraine can be sure of is that there will be large numbers of mines and booby traps left behind when they finally take the city. Stories about primed grenades being left under corpses are being reported. Ukraine knows the Russians will damage as much infrastructure as they can and they leave the city without water and energy.

    Kherson will fall, and when it does there will be a need for bomb disposal teams and engineers before the city can be reborn.

    I still believe that the new Russian defences are a rear-guard, left behind to slow down UA forces in order to escape, (conveniently hidden among the forced civilian 'evacuation') across the Dnipro River.

    Although we all want to see Kherson fall soon, Ukraine is making a wise and cautious advance. This way they will lose fewer soldiers, cause less damage to the city and preserve the lives of civilians.

    The Dnipro River is probably the winter front line in the south. Bridges will need to be restored, forces resupplied and preparations made for a new offensive. Many people think that winter will stop the war, - it won't, when the ground freezes new opportunities will arise for Generals who are willing to take advantage of them.

    Slava Ukraini!

    Who Dares Shares

    Robin Horsfall

    No alternative text description for this imageActivate to view larger image
    likeinsightfulsupport
    123
     

    Voff

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.11.2006
    Innlegg
    11.170
    Antall liker
    8.550
    Torget vurderinger
    1



    I årene etter at Vladimir Putin vant presidentvalget og ble utnevnt til russisk president (7. mai 2000), ble det etterhvert åpenbart at Russland bevisst hadde satt en ny kurs. I boka «The return of the Russian Leviathan» (2019) beskriver Sergej Medvedjev prosessene og tankegodset som raskt sendte Russland tilbake i retning middelalderen. En salig blanding av mindreverdighetskomplekser, fremmedfrykt, homofobi og såkalte tradisjonelle «kristne» verdier, sammen med vrangforestillinger om fordums storhet, smeltet sammen i ideologien om russisk geopolitikk, og kravet om å restaurere det russiske imperiet.
    Sammen med vidløftige konspirasjonsteorier om det dekadente og seksuellt perverse Vestens plan om å ødelegge og utslette det russiske folk, ble dette en giftig miks som gikk rett hjem i en befolkning som alltid har dyrket konspirasjoner etter prinsippet; Ingenting er sant, og alt er mulig. Når du først kapper fortøyningen til virkeligheten er det fritt frem for løgner og ville påstander.
     
    Ble medlem
    06.04.2019
    Innlegg
    6.995
    Antall liker
    10.323
    Legger ut denne i tilfelle noen skulle være interessert..




    Det er dyrt å sende soldater i krig. Putin-regimets angrep på ukrainerne koster dyrt og risikerer å slå et stort hull i den russiske statskassa. Utgiftene har økt betydelig, med over 19 prosent, ifølge landets finansdepartement.

    Landets økonomiske overskudd har krympet med så mange milliarder at regimet har blitt tvunget til å begynne å forsyne seg fra oppsparte midler. Det blir ikke bedre av at mobiliseringen har trukket et stort antall menn vekk fra deres arbeidsplasser.

    Det har sin kostnad. Senest har finansdepartementet ifølge nyhetsbyrået Reuters meldt at man tar ut over 165 milliarder norske kroner ut av reservene for å dekke underskuddet. Det ventes å komme opp over to prosent av bruttonasjonalproduktet som følge av krigen og sanksjonene mot Russland.

    Landet risikerer et fall på 55 prosent i oljeeksporten, på toppen av fallet på 43 prosent i gasseksport så langt i år.

    Samtidig har russernes forbruk falt, som ikke akkurat forbedrer de økonomiske utsiktene. Resultatet kan bli at de økonomiske reservene vil være halverte ved utgangen av 2023.

    Tynges av soldatlønninger
    Den amerikanske tankesmia Institute for the Study of War (ISW) følger krigens utvikling nøye og anslår at hver soldat i den russiske hæren har en lønn på over 30.000 kroner per måned – en lønn som er dobbelt så høy som den russiske gjennomsnittsinntekten, og dermed også en utgift som kan merkes når det til og med hastemobiliseres 300.000 nye soldater.

    Det kan gi Moskva lønnsutgifter på opp mot 240 milliarder kroner i løpet av de neste seks månedene, lyder vurderingen.

    Spørsmålet er om soldatene faktisk får utbetalt lønna de har blitt lovet. På russiske sosiale medier finnes det videoer som viser soldater som klager over at de ikke har blitt betalt. En soldat forklarer at han på vervekontoret ble lovet en bonus på over 6500 norske kroner, som skulle bli utbetalt i løpet av et par dager, men at han aldri har fått pengene.

    Den slags skal tas alvorlig. Kreml blir nødt til å betale det de har lovet sine soldater om man skal kunne holde styr på de russiske styrkene, vurderer Institute for the Study of War.

    Samtidig klages det over at kontraktsoldater snytes for lønninger og forsikringsutbetalinger, og at skader pådratt i tjeneste ikke registreres riktig, slik at man unngår å betale erstatning til dem.

    Mangel på arbeidskraft
    De økonomiske konsekvensene handler ikke kun om dem som er innrullert i Russlands militær, men også om hvem som er igjen i hjemlandet.

    Det anslås at opp mot 400.000 russere – for det meste menn – har forlatt landet siden Putins mobiliseringsordre. Det kommer på toppen av alle dem som forlot landet i det første halvåret med krig.

    Tilbake står et russisk arbeidsmarked hvor man merker mangelen på arbeidskraft. Arbeidsgivere har klaget over at sentrale medarbeidere har blitt «tatt» av militæret, selv om de enkelte ganger er avgjørende for at produksjonen kan opprettholdes.

    – Det rammer først og fremst små og mellomstore bedrifter som ikke har mulighet til å forsøke å få mobiliseringer utsatt, og hvor tapet av to-tre nøkkelarbeidere kan bety kroken på døra for bedriftene, advarer den russiske investoren Dmitrij Polevoi, ifølge Reuters.

    Følgene vil være merkbare, forutser økonomen Natalia Zubarevitsj fra Statsuniversitet i Moskva.

    – Det betyr at oppgaver utsettes og at private virksomheter ikke investerer, sier hun.

    Akutt mangel på lærere
    Det er imidlertid ikke kun det russiske næringslivet som rammes av mangelen på arbeidskraft. Det går også utover offentlige institusjoner. Det ses for eksempel ved skoler over hele Russland, hvor mangelen på lærere har økt.

    Enten har lærerne blitt mobiliserte, eller så har de reist utenlands eller gått i skjul for myndighetene. Noen lærere fikk innkallingspapirer fra myndighetene midt i undervisningen i klasserommet.

    Ved enkelte skoler er opp mot 80 prosent av lærerstaben nå borte eller i gang med å forberede sin flukt, ifølge russiske medier. Det er ofte umulig å finne vikarer, så skolene oppgir ofte ganske enkelt å undervise i fagene som man ikke kan skaffe undervisere til.

    Resultatet er at foreldre og elever har startet underskriftskampanjer for å forsøke å få lærere unntatt fra mobiliseringen.
     

    Trane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.09.2003
    Innlegg
    8.219
    Antall liker
    7.049
    Torget vurderinger
    4
    Nye bilder avslører russiske soldaters krigsforbrytelser
    Nytt overvåkingsmateriale fra Butsja avdekker hvordan russiske styrker systematisk torturerte og henrettet sivile, ifølge en gransking fra nyhetsbyrået AP.


    Ingen overraskelser som kommer frem her, men som ventet vil vi nok fremover se mer systematisk dokumentasjon av den faenskapen som vi til nå har sett mer anekdotiske bevis for. Og det kommer til å vise enda tydeligere at det ikke er tilfeldig faenskap, men planlagt, systematisk og villet av russerne.
     

    JMM

    Slava Ukraini!
    Ble medlem
    27.11.2016
    Innlegg
    7.988
    Antall liker
    8.782
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    4
    Det samlede, endelige materialet vil utvilsomt være overveldende og forhåpentligvis gjøre det fullstendig umulig å ta Russland inn i varmen igjen på veldig, veldig lang tid. Med mindre styresettet endres radikalt og forbrytelsene innrømmes og reparasjon innledes. Selvsagt kommer ingen av delene til å skje.
     
    • Liker
    Reaksjoner: 2xJ

    PowerMetal

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.07.2010
    Innlegg
    2.153
    Antall liker
    1.440
    Torget vurderinger
    2
    Ukraina starter folkefinansiering der pengene skal gå til innkjøp av droner, sier landets president Volodymyr Zelenskyj.

    – Neste uke skal vi starte enda en folkefinansieringskampanje. Vi ønsker å samle inn midler til en hel flåte med sjødroner, sier Zelenskyj i sin daglige videotale.

    – Formålet med disse dronene er åpenbart. Alle har allerede sett hvordan de virker, sier presidenten.

     

    tjua

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.08.2012
    Innlegg
    2.881
    Antall liker
    2.082
    Sted
    Bergen
    Ser at det bekymres over lavere våpenlagre hos de som støtter Ukraina med slikt. Det er bekymringsfullt siden andre ekstremister i verden da kan vurdere sine sjanser som bedre

    Samtidig, dette ser ut som en frisk utvikling

    Og skal helt tilfeldig testes i nord,, tipper siste ord om basestrukturer i nord ikke er sagt

    På den annen side, stadig økende kapasiteter
     
    2

    2xJ

    Gjest
    Bare og få bort den globuskula på nordkapp, og få opp potente missilsystemer der :cool:
     

    tjua

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.08.2012
    Innlegg
    2.881
    Antall liker
    2.082
    Sted
    Bergen
    ^Dagens, ja kanskje årets/årenes beste Helt konge (egentlig statsminister)…
     

    JMM

    Slava Ukraini!
    Ble medlem
    27.11.2016
    Innlegg
    7.988
    Antall liker
    8.782
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    4
    Ser at det bekymres over lavere våpenlagre hos de som støtter Ukraina med slikt.

    Det jeg slett ikke skjønner er argumentet "vi må jo ha noe igjen på lager hvis Russland skulle angripe oss". Hvilket europeisk land er det liksom Russland skulle ha sjanser til å bekjempe nå, etter snart ni måneder i krig med Ukraina? Andorra? Vatikanstaten?

    Jeg ser at Balterne nok vil og bør ha reserver på lager, men Frankrike, Italia, Tyskland, Spania og Storbritannia for eksempel kan vel føle seg nokså trygge og avse svært mye av det de har stuet bort.
     
    Sist redigert:

    Harry Stoteles

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.05.2020
    Innlegg
    2.732
    Antall liker
    2.880
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    0
    Saken er at Vesten er i krig, og da er det vel helt naturlig at vi bruker litt våpen.
     

    tjua

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.08.2012
    Innlegg
    2.881
    Antall liker
    2.082
    Sted
    Bergen
    For USA er det nok en bekymring spesielt sett opp mot Kina som ruster opp og bygger store lagre. Amerikanerne tømmer sine lagre fortere en produksjonskapasiteten.,
    russland har store lagre, men som vi ser det er ikke alt som fungerer. Men i nord er det jo marinens lagre av missiler som fremdeles står relativt ubrukt som antagelig er den største utfordringen på lengre sikt

    Som vi har sett, venner prøver å støtte hverandre. Tror det blir vanskelig for Europa å ikke støtte USA dersom de ber om noe i en annen fremtidig konflikt. Dermed må europeerne også fylle opp lagre og øke de ift perioden frem til 24 februar i år
     

    otare

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.04.2007
    Innlegg
    14.112
    Antall liker
    10.027
    Sted
    Trondheim
    Så Russland har på 8 mnd i krigen i Ukraina mistet mer militært personell enn USA gjorde i Vietnamkrigen på 20 år. Hva skal egentlig til for at Russland skal gi opp?
     

    PowerMetal

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.07.2010
    Innlegg
    2.153
    Antall liker
    1.440
    Torget vurderinger
    2
    Så Russland har på 8 mnd i krigen i Ukraina mistet mer militært personell enn USA gjorde i Vietnamkrigen på 20 år. Hva skal egentlig til for at Russland skal gi opp?
    At noen andre enn Putin (og et par av hans psykopatvenner) tar over makten?
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    8.961
    Antall liker
    4.397
    Så Russland har på 8 mnd i krigen i Ukraina mistet mer militært personell enn USA gjorde i Vietnamkrigen på 20 år. Hva skal egentlig til for at Russland skal gi opp?
    Han er vel i stand til å sprøyte inn 1000 mrd kroner årlig i krigsmaskineriet sitt. Han kan holde på så lenge han beholder makten.
     

    Valentino

    J. Brünnhilde
    Ble medlem
    23.04.2008
    Innlegg
    29.897
    Antall liker
    24.063
    Sted
    Ottestad
    Torget vurderinger
    1
    Særdeles liten tradisjon i Russland for å la folk få vite hvor mange de har mistet. Særdeles liten tradisjon i Russland for å bry seg om tap utenfor egen familie/mir.
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    21.292
    Antall liker
    6.671
    Det er bare å gjøre det skambelagt å bli drept i krig, så snakker ikke folk så mye om det.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    37.417
    Antall liker
    37.330
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    DefMon konstaterer at Ukraina nå har tatt tilbake halvparten av områdene russerne okkuperte tidligere i år.
    Dessuten begynner han nå å tro på at russerne faktisk er i ferd med å gi opp områdene vest for Dnepr. De russiske forsvarslinjene langs venstre bredd er nokså meningsløse, siden Ukraina kan rulle dem opp sidelengs i stedet for å krysse rett over elven på bred front. Skulle nesten tro en 2 km bred elv med stri strøm var grei nok forsvarslinje mot infanteri, men russisk militær logikk fornekter seg ikke. Grav skyttergraver langs hele elvebredden!

    putin og regimet hans er derimot mest opptatt av å melde at «neida, vi mente det da ikke slik» og bakker ned fra atomtruslene sine. ISW synes det er litt interessant.
    Key Kremlin officials began collectively deescalating their rhetoric regarding the use of nuclear weapons in early November. The Russian Ministry of Foreign Affairs (MFA) released a statement on “the prevention of nuclear war” on November 2, stating that Russia “is strictly and consistently guided by the postulate of the inadmissibility of a nuclear war in which there can be no winners, and which must never be unleashed.” The Russian MFA also stated that it is committed to the reduction and limitation of nuclear weapons.[1] Russian President Vladimir Putin stated on October 27 that Russia has no need to use nuclear weapons against Ukraine and claimed Russia has never discussed the possibility of using nuclear weapons, only “hinting at the statements made by leaders of Western countries.”[2] The deputy chairman of the Russian Security Council, Dmitry Medvedev, has similarly increasingly downplayed the fiery nuclear rhetoric he used throughout October and is now focusing on promoting Russian unity in the war in Ukraine.[3]
    Nå skal man ikke tro på et ord av det putin og banden hans sier, men den litt påfallende endringen i retorikk kan jo ha noe med dette å gjøre:
    Klartekst: One stupid move and you fuckin’ die, punks.
     
    Sist redigert:

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    21.292
    Antall liker
    6.671
    Å miste sine kjære for at Putin skal bremse ukrainerne når de tar tilbake landet sitt kan nok føles litt tungt for enkelte, uansett om de fortsatt skulle ha noen igjen. Men de gjenværende skal sikkert mobiliseres etter hvert de også, så det er nok en mager trøst.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    37.417
    Antall liker
    37.330
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Den andre måten å se det på:

    70-80 km HIMARS-rekkevidde er lenger enn 20-25 km russisk rekkevidde. Dessuten ett skudd = en treff, vs hundrevis av granater i den generelle retningen av der ukrainske stillinger befant seg i går. Og ukrainsk kontrabatteri-ild med responstid på sekunder vs russisk responstid på timer. Mulig det er ment som en felle, men jeg er ikke sikker på hvem som ender opp med å bli fanget.

    At en frigjort Kherson by kommer til å bli forsøkt pulverisert av russisk artilleri fra den andre siden av elven er vel såpass opplagt at det ikke engang kan regnes som noen «felle». Terrorbeskytning av sivile mål er jo det eneste russerne har fått til så langt. At det er krigsforbrytelser og militært meningsløst har ikke hindret dem til nå. De kommer til å forsøke det igjen og igjen.
     
    Sist redigert:
    2

    2xJ

    Gjest
    Putler tapte for over 7 måneder siden.. alikevel så maler han på...
    Mest av alt så maler han seg opp i et hjørnet og jeg tror at for hver dag som går så det mot slutten for ham.
    Så blir spørsmålet, om han var den moderate eller ikke 🤔
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn