Jeg kan nesten ikke være mer uenig.Enten det er V60 eller Aeropress så blir det etter min erfaring støvsamler, blir egentlig ikke bedre enn kaffetrakter og presskanne men genererer vesentlig mer arbeid.
Dette ble handlelista. Jeg måtte nekte kjærringa å handle en maskin ogsåKanskje dette blir handlelista
V60
(jeg så at James Hoffman foretrekker v60 av plast)HARIO Bryggesett i Plast (Pour Over Kit) bryggekit
HARIO Bryggesett i Plast (Pour Over Kit) med glasskanne Varenr: VCND-02B-EXkaffemesteren.no
Aeropress
AeroPress kaffebrygger
Aeropress kaffebrygger Den perfekte kompanjongen i hverdagen Lekker liten espresso- og kaffebryggerArt.nr.: A80kaffemesteren.no
Vekt
Forresten, hva med sånn fancy vannkoker med forskjellige varmeinnstillinger og tut som er lett å helle fra?
Jeg driver med vinyl så jeg er ikke fremmed for at lykke ofte har med seg litt merarbeid. Og etter hvert blir en del av ritualet med å nyte hobbyenEnten det er V60 eller Aeropress så blir det etter min erfaring støvsamler, blir egentlig ikke bedre enn kaffetrakter og presskanne men genererer vesentlig mer arbeid.
Det ble 1600kr for V60, aeropress og en Haribo-vekt med timer.Mitt daglige (rimelige) kaffeutstyr er vannkoker, Haribo vekt, Wilfa kvern, Haribo V60, Aeropress og presskanne. På tur går det i håndkvern og svartkjel eller aeropress. Hva jeg brygger på kommer an på mengde, hva jeg har lyst på og hvilken bryggemåte den aktuelle kaffen smaker best på. I motsetning til andre i tråden synes jeg det er stor forskjell i smak på V60, Aeropress og presskanne. Mulig jeg kunne fått de tre bryggemåtene mer like i smak om jeg hadde eksperimentert mer med malingsgrad, mengde, vanntemperatur osv, men på måten jeg bruker smaker de svært forskjellig, men godt på hver sin måte.
Om du allerede har kvern koster det deg under 1000-lappen å komme i gang med håndbrygging. Vekt med timer, V60 og Aeropress. Tut og kjør!
Bomma litt der. Lenge siden jeg kjøpte inn mine ting.Det ble 1600kr
Neste gang du er i oslo en vårdag så dra innom Tim Wendelboe og kjør en tasting, sjekk gjerne litt hvilke teknikker de bruker på forskjellige drikker også. Veldig gøy og lærerikt. Spesielt mtp temperatur og smak på kaffen.Hei
Jeg har vurdert om jeg skal finne meg enda ett hull å hoppe ned i, så da får jeg spørre litt før jeg hopper.
Om alltid å er/blir jeg godt utstyrt når man skal gjøre noe.
I dag har jeg en vanlig mokkamaster og en kaffekvern fra Wilfa og kaffen er jo ok den. Så var det noen som mumlet litt om aeropress og da er jo hodet mitt i utstyrskjøret med en gang :/
For å ikke gå rett på det dyreste utstyret så er vel aeropress en bra start. Lager sjeldent mer enn 2 kopper, en hvis kjærringa er borte. Ellers kan jo trakteren brukes.
Hva er en bra aeropress?
Er den noen anbefalte kaffebutikker, både for kaffe og utstyr?
Hva trenger jeg til aeropress? Aeropress, kvern (bedre enn den jeg har?), vekt (hvilke). Noen "ritualer" jeg må vite om?
/Tony, dum som leiter etter enda ett hull å hoppe ned i
You and me, Elmer. You and me.Kjøpte en helautomatisk DeLonghi her og, kjempefornøyd. Lager god kaffi på et blunk. Med gode råvarer selvfølgelig. Å lage kaffi er ikke en livsstil eller et kall. Syns jeg. Elsker forøvrig å gå på kaffibarer i Italia tidlig om morran, smikkfullt av folk som skal ha seg morrakaffi og en cornetto. Mye liv og røre og kaffien lages og det serveres med et tempo og en effektivitet som tilsier at personalet har simultankapasitet på linje med jagerpiloter. Ikke akkurat sånn her.... . Oppi 13min på en espresso på byens mest omtalte og "berømte" kaffibar. Klarte ikke å se på at de putlet rundt bak disken.
Var du hos Wendelboe? Der røres det bak disken i et lavtempo som har en helt annen oppkvikkende effekt enn den man søker fra kaffe. Innett opphisselse er ikke beste utgangspunkt for en kaffeopplevelse.Kjøpte en helautomatisk DeLonghi her og, kjempefornøyd. Lager god kaffi på et blunk. Med gode råvarer selvfølgelig. Å lage kaffi er ikke en livsstil eller et kall. Syns jeg. Elsker forøvrig å gå på kaffibarer i Italia tidlig om morran, smikkfullt av folk som skal ha seg morrakaffi og en cornetto. Mye liv og røre og kaffien lages og det serveres med et tempo og en effektivitet som tilsier at personalet har simultankapasitet på linje med jagerpiloter. Ikke akkurat sånn her.... . Oppi 13min på en espresso på byens mest omtalte og "berømte" kaffibar. Klarte ikke å se på at de putlet rundt bak disken.
Det er bra å vite, for jeg har drukket mørkbrendt kaffe i mange år.Kan være greit å få med seg at "nerdekaffe" som regel er mye lysere brent enn det de fleste kaffedrikkende mennesker er vant til - og det kan i seg selv være en stor overgang. Noen brennere fokuserer mye på syrlighet og fruktighet, så mye at kaffen ligner mer på te for de som er vant til svart maskin-syre. Selv liker jeg de typene som fremmer sødme. Jo mer kaffen er brent, jo mer maskeres egensmaken med bitterhet og brent smak. Nordiske brennerier er spesielt kjent for å brenne lyst.
Enig i det, og derfor min kommentar om at "folk smaker ulikt". Lysbrent kaffe blir syrlig og kutyme/trend har vært at bønnene skal brennes lyst.Å brenne mørkt og likevel klare å få egenart ut av bønnene er en balansegang. Jeg syns Den gylne bønne gjør en god jobb der.Kan være greit å få med seg at "nerdekaffe" som regel er mye lysere brent enn det de fleste kaffedrikkende mennesker er vant til - og det kan i seg selv være en stor overgang. Noen brennere fokuserer mye på syrlighet og fruktighet, så mye at kaffen ligner mer på te for de som er vant til svart maskin-syre. Selv liker jeg de typene som fremmer sødme. Jo mer kaffen er brent, jo mer maskeres egensmaken med bitterhet og brent smak. Nordiske brennerier er spesielt kjent for å brenne lyst.
Ja, dette har vært rutinen i mange år, men nå kom "behovet" for å prøve mer.Ser nå at du har kvern…. For meg har det vært en ytterligere grad av kos - og bedre smak - med overgang til håndkvern.
Ja, absolutt mulig med god kaffe i Moccamaster, så lenge en følger samme prinsipper som ved manuell brygging:
1. Gode, ferske, nykverna bønner
2. Ren trakter
3. Rent vann - ikke bruk traktekanna….
4. Skyll filteret før trakting
Men den koster en månedslønn tipper jeg.Jeg har ikke testet traktemaskinen, men vi har en The Oracle som vi er meget fornøyde med.
Vis vedlegget 905793
For meg, enkelt forklart: mer kos og bedre smak. Etter hvert som du kommer lenger ned i hullet, er kvalitet på kvern viktigere for den optimale smaken. En kvern med såkalte flat burr (usikker på norsk oversettelse) kverner jevnere, sammenliknet med konisk burr. Dette gir en mer konsistent størrelse på den malte kaffen, som igjen gir en renere smak og bedre kontroll på bryggingen. En håndkvern har bedre kvalitet relatert til pris, sammenliknet med en elektrisk kvern, der mye av kostnaden går til motor og det elektriske.men hvorfor handkvern?
Den ligger på rundt 20k, men det jeg tenkte på var at vi er fornøyde med merket Sage. Det virker generelt som et kvalitetsmerke.Men den koster en månedslønn tipper jeg.
Og vi lager aldri espresso.
Jeg vet hva "burr" er, det "kvernesteinene" som bønnene legger seg mellom for å bli kvernet.For meg, enkelt forklart: mer kos og bedre smak. Etter hvert som du kommer lenger ned i hullet, er kvalitet på kvern viktigere for den optimale smaken. En kvern med såkalte flat burr (usikker på norsk oversettelse) kverner jevnere, sammenliknet med konisk burr. Dette gir en mer konsistent størrelse på den malte kaffen, som igjen gir en renere smak og bedre kontroll på bryggingen. En håndkvern har bedre kvalitet relatert til pris, sammenliknet med en elektrisk kvern, der mye av kostnaden går til motor og det elektriske.
Ja, jeg tror det.Stemmer, det er «kvernesteinene», @ynot God beskrivelse
Litt usikker på hva du spør om her. Men, som jeg prøvde å forklare i forrige innlegg; såkalt flat burrs, eller flate kvernesteiner på forsøksvis norsk, gir mer konsistent størrelse på den kvernede kaffen. Og bedre (ofte dyrere) flat burrs gir enda høyere konsistens på resultatet.
Svarte det på spørsmålet?
Hvis løsningen inkluderer en termos, så er den antagelig ubrukelig etter min oppfatning.Noen som har testet Sage?
Liker termos, men den er kanskje en smule storHvis løsningen inkluderer en termos, så er den antagelig ubrukelig etter min oppfatning.
En termos på 1,8l ...
Har sett videoen nå.
Virker jo som ei fornuftig maskin da. Sett bort i fra termos og størrelse.
Hvordan kom du frem til at Commandante c40 mk4 er den du skal ha?Jeg byttet fra Wilfa Svart Uniform til 1zpresso Jx for et par uker siden. Bestilte i dag Comandante C40 MK4
Enig med deg. Kaffe skal smake godt, ikke analyseres.Siden det var tendenser til et lite opprop for italiensk kaffekultur litt lenger oppe, slutter jeg meg til det. Møtkbrent i posten fra S&H, ECM maskin og kvern på en instilling, bunnløs bajonett og ferdig med. Kaffen lages og drikkes. Jeg står ikke og smatter etter bærpreg og synes syra som serveres hos TW er nesten udrikkelig. Aeropress og handkvern har jeg også. De ligger i en bag i bilen sammen med en gassbrenner. Fint for turkaffe.