Nesten som en annen hobby jeg kjenner til…Enig med deg. Kaffe skal smake godt, ikke analyseres.
C40 har i mange år vært en «bransjestandard», mange høyt respekterte navn som bruker den. MK4 er siste versjon. 1zpresso (blant annet), som jeg har nå, har begynt å ta innpå Comandante med like bra ting, virker det som. For meg stod det mellom en av 1zpresso sine toppmodeller og C40. Det som gjorde utslaget for meg, var en del sammenlikninger jeg leste, der skribentene likte smaken i C40 bittelitt bedre enn 1zpresso. Sistnevnte er enklere å justere for ulik kvernegrad, er raskere og kanskje generelt bedre på brukervennlighet. C40 er på en måte et «ikon» og er mye brukt. Jeg hadde derfor lyst til å prøve, da jeg ofte trives med «originalen» og noe som man kan plukke opp mange tips om på nettet. I ulike bryggeoppskrifter på nettet, er ofte antall klikk på C40 (kvernegrad) beskrevet.Hvordan kom du frem til at Commandante c40 mk4 er den du skal ha?
Interessant å vite logikken bak
hmm, hva kan det være tro?Nesten som en annen hobby jeg kjenner til…
Er dette kaffekvenenes svar på Sonus faber?
Sterk tilbørlighet for piss lagret XOHar aldri helt fått taket på den kombinasjon.
Kaffe er godt, og det er en del god cognac.
Med kun ett par unntak så er cognac med norsk navn ekkelt.
Bertelsen Symfoni (aner ikke hvordan det skrives)
Bache pure and rustic (husker ikke hvilken).
Ellers har AE Dor ( mange er søte), Delamain, Jean Fillioux, Tesseron. Alle disse har mye godt.
Ser det ut som karamellsaus så kjøper man heller det på REMA..
Og det er viktigere at druen kommer fra (grande) champagne enn at det er lagret lenge piss er bare piss selv om det er lagret lenge
Statisk kaffe er irriterende. Kaffe over alt når det skal i koppen.Er det noen som har eller på annen måte har vært borti Wilfa Balance kaffekvern? Jeg vurderte først Wilfa Svart, ref. nevnte Hoffman og hans test av denne, men jeg ser at Balance er nyere, bare litt dyrere og uten problemet med statisk elektrisitet og en dustete fasong på oppsamlingsburken.
Vis vedlegget 912122
Er det noen som har eller på annen måte har vært borti Wilfa Balance kaffekvern?
Vis vedlegget 912122
Jeg har wilfa aroma sort og skjønner ikke ankepunktet at det er upraktisk med skuffen på venstre side. Vi har alltid hatt skuffen fremover så knapper havner på høyre side, og med det brukes litt mindre plass på benken også.Dæven, den gikk meg på en eller annen måte hus forbi. Dog helt uenig med ankepunktene deres - faktisk alle som en - så jeg er fremdeles like fornøyd med kjøpet.
Man skal huske på at hvis man skal ha en filtermaling av høykvalitet, krever det dedikert kvern. Den dyreste som vinner testen her, bytter folk kniver på for å få en god filtermalt.Beste kaffekvern (2024) - Samletest - Tek.no
Best i test: Kaffekvern - Vi har testet markedes beste utvalg av kaffekverner. Les vår samletest for å finne den perfekte kaffekvernen for deg.www.tek.no
Det er bra å vite, for jeg har drukket mørkbrendt kaffe i mange år.
Et brenneri brenner store mengder av gangen, så du kan ikke få brent et par kilo etter ditt ønske. Det tar lang tid å spisse brenneteknikk, og resultatet blir signaturen til brenneriet. Det er liksom med øl eller vin. Du kan ikke bestille et par flasker øl fra f. eks Nøgne Ø spesielt tilpasset din smak. Hvis du ønsker å få kaffen akkurat slik du ønsker, finnes det brenneapparater til hjemmebruk. Du kan også få kjøpt råkaffe til hjemmebrenning.Jeg er i samme båt og lurer dermed på om du så langt har funnet noen kaffe du liker spesielt godt?
Inntil nylig har kaffeinntaket vært heller lite (tea all the way, baby!) og jeg har så godt som utelukkende handlet fra utlandet. Nå som forbruket har tatt seg opp blir det heller dyrt og jeg har forsøkt å finne gode alternativer her hjemme. Det har vist seg å være svært vanskelig, siden jeg ikke har funnet et eneste brenneri som tilbyr kaffe i varierende brenningsgrad, slik svært mange utenlandske brennerier gjør. Her på berget har typisk man valget mellom et utvalg typer i brenneriets eget valg av brenningsgrad og et langt mindre utvalg brent som espresso, mens det jeg er vant til er at man kan velge mellom f.eks Light/Light Medium/Medium/Medium-Dark/Dark/Extra Dark (subsidiært amerikansk standard, f.eks Light City/Half City/City/Breakfast/Full City/Vienna el.l.).
Jeg har skrevet til en liten håndfull brennerier og spurt om det virkelig ikke er mulig å få gjort noen justeringer hvis jeg bestiller et par-tre kilo, men det er det definitivt ikke. "Vi brenner kaffen slik vi mener den bør/skal brennes og hvis det er for lyst kan du kjøpe espresso-brente bønner". God kommunistisk ånd altså. Dessverre er espresso-brenningen typisk et hakk eller to for mørk, så idealutvalget blir for min del i praksis nær null.
De eneste to kaffene jeg virkelig har likt så langt er Cuba Turquino fra Te og Kaffehuset og, litt paradoksalt, Monsooned Malabar fra Meny. Ved kjøp av sistnevnte må man imidlertid være obs på å lese Best Før-datoen, siden kaffen kan være brent for opptil et år siden. Akkurat nå har imidlertid min stedlige Meny Monsooned Malabar som utløper våren -24, så den vil være fra siste sesong og nylig brent. I mangel av gode alternativ kommer jeg til å hive et par-tre kilo av denne i fryseren, vakumpakket i passelige doser.
Et brenneri brenner store mengder av gangen, så du kan ikke få brent et par kilo etter ditt ønske
Det tar lang tid å spisse brenneteknikk, og resultatet blir signaturen til brenneriet.
Hvis du ønsker å få kaffen akkurat slik du ønsker, finnes det brenneapparater til hjemmebruk. Du kan også få kjøpt råkaffe til hjemmebrenning.
Jeg er sikker på at du finner en kaffe du liker hvis du prøver ut forskjellige litt mørkbrente typer fra ulike brennerier.
Jeg drakk Malabar fra dgb.no en del for mange år siden, og hvis de ikke har endret oppskriften for mye, kan den være i din gate
@JMMJeg vil anbefale deg å utforske litt forskjellige typer.
Du går glipp av mange gode kaffeopplevelser hvis du låser deg på en veldig snever brenning.
Min erfaring er at hvis kaffen er brent så mørk som du ønsker den, drukner nyansene i den brente smaken.
Men, hvis du bruker en vanlig trakter får man uansett ikke frem nyanser.
Da er du som folk flest tenker jeg og sånn har det vært i hundrede år..Kall meg gjerne enkel.
Jeg liker en mørk, godt brent kaffe.
Det betyr ikke at jeg ikke er kresen på den mørke godt brente kaffen.Da er du som folk flest tenker jeg og sånn har det vært i hundrede år..
Tidligere røyka folk som fabrikkpiper. Kanskje ikke så rart at kaffen måtte være kruttsterk for at dem i det hele tatt skulle smake den. Jeg serverte en CoE kaffe til en 82 åring for ikke så lenge siden. Han trodde han fikk servert te og da var den ikke tynn på noen måte. Jeg overdrev mengden.
Kjipe bønner brennes halvt ihjel for å forsterke smaken. Jeg sammenlikner dem med frossenpizza. Gode bønner har blitt dyre. Virkelige gode bønner har blitt en ekslusiv luksusvare.
Litt artig for du nevner 2 av de vi liker veldig godt. Den fra Cuba du nevnte kjøper vi også fra samme plass.Jeg er i samme båt og lurer dermed på om du så langt har funnet noen kaffe du liker spesielt godt?
Inntil nylig har kaffeinntaket vært heller lite (tea all the way, baby!) og jeg har så godt som utelukkende handlet fra utlandet. Nå som forbruket har tatt seg opp blir det heller dyrt og jeg har forsøkt å finne gode alternativer her hjemme. Det har vist seg å være svært vanskelig, siden jeg ikke har funnet et eneste brenneri som tilbyr kaffe i varierende brenningsgrad, slik svært mange utenlandske brennerier gjør. Her på berget har typisk man valget mellom et utvalg typer i brenneriets eget valg av brenningsgrad og et langt mindre utvalg brent som espresso, mens det jeg er vant til er at man kan velge mellom f.eks Light/Light Medium/Medium/Medium-Dark/Dark/Extra Dark (subsidiært amerikansk standard, f.eks Light City/Half City/City/Breakfast/Full City/Vienna el.l.).
Jeg har skrevet til en liten håndfull brennerier og spurt om det virkelig ikke er mulig å få gjort noen justeringer hvis jeg bestiller et par-tre kilo, men det er det definitivt ikke. "Vi brenner kaffen slik vi mener den bør/skal brennes og hvis det er for lyst kan du kjøpe espresso-brente bønner". God kommunistisk ånd altså. Dessverre er espresso-brenningen typisk et hakk eller to for mørk, så idealutvalget blir for min del i praksis nær null.
De eneste to kaffene jeg virkelig har likt så langt er Cuba Turquino fra Te og Kaffehuset og, litt paradoksalt, Monsooned Malabar fra Meny. Ved kjøp av sistnevnte må man imidlertid være obs på å lese Best Før-datoen, siden kaffen kan være brent for opptil et år siden. Akkurat nå har imidlertid min stedlige Meny Monsooned Malabar som utløper våren -24, så den vil være fra siste sesong og nylig brent. I mangel av gode alternativ kommer jeg til å hive et par-tre kilo av denne i fryseren, vakumpakket i passelige doser.