JMM
Slava Ukraini!
Litt artig for du nevner 2 av de vi liker veldig godt. Den fra Cuba du nevnte kjøper vi også fra samme plass.
Monsooned Malabar kjøper vi fra smak og behag, https://www.smakogbehag.no/products/monsooned-malabar-aa
Vi testet ved en tilfeldighet Geisha fra Te og Kaffehuset. Mye smak og ...litt rar. God, men dyr.
En mørkere vi liker er https://teogkaffehuset.no/product/166429/italiensk-espresso
Takk for tips! Skal spare dem til jeg handler igjen, men først må jeg drikke meg gjennom alle posene jeg fremdeles har og ikke har gitt bort.
Går der ann å vakumpakke kaffe og fryse den og beholde kvaliteten?
Det går helt fint. Hvis bønnene er helt nybrente lar du dem hvile til de er 5-7 dager gamle slik at det meste av avgassingen er over og deretter fryser du dem i pakninger som holder en ukes tid. Tines i kjøleskap først, for en litt mykere start.
Det er i alle fall slik jeg har gjort det i lang tid, med resultater jeg synes er gode. Det beste er selvsagt å kjøpe nybrent kaffe ukentlig, men det blir alt for mye styr for min del.
Idag bruker jeg en vannkoker som jeg kjøpte på da jeg gikk på høgskolen, og der sluttet jeg i 2001.. er det mulig å bruke bakepulver for å vaske den tro?
Det skulle ikke være noe problem, jeg gjorde i alle fall det samme en rekke ganger mens jeg bodde i England og hadde særdeles hardt vann. Eller du kan bruke sånne avkalkingsgreier for kaffetrakter, men bakepulver er sikkert billigere.