Mat, drikke og røyk MAT

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • slartibartfast

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2002
    Innlegg
    3.188
    Antall liker
    4.745
    Sted
    Aukra
    Torget vurderinger
    7
    Børgerlørdag her også.

    Surdeig burger buns fra vedovnen med lut og ostedryss.
    Fermentert chilisaus av grønn chili, lime, agurk, hvitløk og dill.
    Løkmarmelade og litt aioli med soltørkete tomater.
    Det eneste jeg ikke laget selv var kjøttet. Men en kan faktisk få veldig greie patties fra Slåtto.
    Grillet på kull, selvfølgelig. 😎

    IMG_5820.jpeg
     

    pedal

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.02.2007
    Innlegg
    6.022
    Antall liker
    4.382
    Torget vurderinger
    1
    Hørte på radioen i dag at myndighetene råder oss til å spise mer vegetabilsk mat.
    Så jeg kaster meg på sunnhetsbølgen og disket opp denne lille godbiten på basis av organisk bønnemiks. Fiks ferdig middag for en på 5 minutter.
    IMG_8390.jpeg
     

    pedal

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.02.2007
    Innlegg
    6.022
    Antall liker
    4.382
    Torget vurderinger
    1
    -Ostegratinert, selvsagt. Fant en Norvegiaskalk i kjøleskapet, til høyre i bildet 😊
     

    Tweedjakke

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2008
    Innlegg
    4.765
    Antall liker
    4.908
    Sted
    Sunnmøre
    Kva er eigentleg trikset med å få sånn vegansk bønnegryte til å svinga?

    Har laga både chana masala og chili sine carne i det siste, og det smakar ærleg tala mykje tynnare enn det eg får til om eg har kjøtt i. Er einaste løysinga å køyra på med meir chili, kvitlauk og ingefær?
     

    slartibartfast

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2002
    Innlegg
    3.188
    Antall liker
    4.745
    Sted
    Aukra
    Torget vurderinger
    7
    Kva er eigentleg trikset med å få sånn vegansk bønnegryte til å svinga?

    Har laga både chana masala og chili sine carne i det siste, og det smakar ærleg tala mykje tynnare enn det eg får til om eg har kjøtt i. Er einaste løysinga å køyra på med meir chili, kvitlauk og ingefær?
    Litt mer fett, champignon, eller annen sopp og hvis du har i hagen eller får tak i, fersk løpstikke.
    Et lite dryss MSG gjør ofte susen også. :cool:
     

    Tweedjakke

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2008
    Innlegg
    4.765
    Antall liker
    4.908
    Sted
    Sunnmøre
    Laupstikke har vi. God ide! Skal prøva MSG, sjølv om eg alltid har vore djupt skeptisk.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.503
    Antall liker
    110.475
    Torget vurderinger
    23
    FUCK vegans....

    Dagens eksesser...
    Torsk, laks, reker, fløtepudding, purre, fiskekraft og fløte!!
    Rømme på toppen...

    20230620_181721.jpg
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.006
    Antall liker
    14.565
    -Ostegratinert, selvsagt. Fant en Norvegiaskalk i kjøleskapet, til høyre i bildet 😊
    Ja det var den jeg så. Jeg har et - la oss være diplomatiske - anstrengt forhold til Norvegia.

    Pro tip: Om du kjøper en Norvegia (helst vellagret og snart gått ut på dato) og lar den ligge i emballasjen i kjøleskapet en 3-4-5 år så blir den faktisk god.
     

    pedal

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.02.2007
    Innlegg
    6.022
    Antall liker
    4.382
    Torget vurderinger
    1
    Ja det var den jeg så. Jeg har et - la oss være diplomatiske - anstrengt forhold til Norvegia.

    Pro tip: Om du kjøper en Norvegia (helst vellagret og snart gått ut på dato) og lar den ligge i emballasjen i kjøleskapet en 3-4-5 år så blir den faktisk god.
    Virkelig? Jeg har flere ganger vært på kjølelager i Italia og kjøpt hele (store hjul) modnet Parmesan. Viste ikke at man langtidsmodnet også type Norvegia. Skjønt den sorte versjonen smaker litt mer/bedre.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.144
    Antall liker
    18.432
    Torget vurderinger
    2
    Virkelig? Jeg har flere ganger vært på kjølelager i Italia og kjøpt hele (store hjul) modnet Parmesan. Viste ikke at man langtidsmodnet også type Norvegia. Skjønt den sorte versjonen smaker litt mer/bedre.
    Mange oster har godt av ekstra lagringstid, men det koster lagringsplass, tid og stell og er derfor gjerne også dyrere å kjøpe. Første gang jeg smakte langtidslagret Bufar gikk jeg i taket. Fikk den av ysteren, under et besøk på meieriet. Han klagde over at det var liten vilje til å betale for slik lang lagring og at man ville ha osten ut fortest mulig.

    Lyset gikk opp for meierieieren og langtidsmodnet Bufar vant gull i World Cheese Award noen år etter. De skal helst ikke bare settes vekk, de må stelles med.


    Verdensberømte smaker
    Bufarosten modnes på trehyller fra tre måneder til et par år. I modningen utvikles små hull, den delikate gule fargen og mer av den gode smaken. Håndverket krever tålmodige sjeler.

    Før osten legges til modning, blir den håndmalt fire ganger på hver side med et beskyttende vokslag, som lar osten puste.

    Mens osten ligger til modning snus den for hånd hver uke. Etter ett år er den snudd 52 ganger.
     

    morbid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.08.2018
    Innlegg
    4.599
    Antall liker
    2.989
    Norvegia er en veldig fin lagringsost og smaker veldig godt etter et år eller 3, gruyere eller andre kjente gode oster som ofte er lagret er jo heller ikke noe høydare ett quatte etter produksjon
     

    BeetleBug

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.06.2009
    Innlegg
    6.890
    Antall liker
    14.159
    Sted
    Sørlandet
    Pro tip: Om du kjøper en Norvegia (helst vellagret og snart gått ut på dato) og lar den ligge i emballasjen i kjøleskapet en 3-4-5 år så blir den faktisk god.
    Jeg stemmer i. 3 år er det lengste jeg har lagret en Vellagret Norvegia til nå og det forandrer en høyst gjennomsnittlig ost til en god ost.
     

    pedal

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.02.2007
    Innlegg
    6.022
    Antall liker
    4.382
    Torget vurderinger
    1
    Hvordan lagres den? -I original vakuumplast, innerst i kjøleskapet? Eller kan den ligge i en kjellerbod, hvor temperaturen svinger fra 5 til 12 grader gjennom året?
     

    Espen R

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    10.807
    Antall liker
    3.333
    grillsesong har startet ved floden. heimlaga hamburgerdeig (høyrygg) og sjøllaga dressing. steike godt! i vinglasset en veldig god rosé (deaetna til nesten ingen penger på bolaget).
    :
    Vis vedlegget 928664
    En god heimelaga burger med kvernet kjøtt og god dressing og god ost er essensielt for en god hamburger. Og det fikk jeg sist for et par uker siden på MuGo i hovedstaden Tirana i Albania. En skikkelig god god burger med en deilig søt glaze under, en vanvittig god dressing og en av de beste french fries jeg har smakt på lenge. Det var bare å nyte! Den totale prisen for 3 plates med burgers, 1 0,6 fatøl og 3 cola kom på Nok 381,-
    Skjermbilde 2023-06-21 kl. 10.47.17.png

    Etter burgeren var det bare å trø over til Colonial, en nabo av MuGo som severer alt du måtte ønske av drinker og cocktails. En skikkelig god White Russians er bare en deilig avrunding på et burgermåltid. Man kan unne seg en sånn så lenge man ikke har hatt milkshake til burgeren :D
    Tirana er en stygg-vakker by. Et meget godt og rimelig alternativ til en høstweekend i stedet for Krakow, Praha eller Budapest. Du må bare vite hvor du skal gå.
    Skjermbilde 2023-06-21 kl. 10.52.58.png
     
    • Liker
    Reaksjoner: gwh

    BeetleBug

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.06.2009
    Innlegg
    6.890
    Antall liker
    14.159
    Sted
    Sørlandet
    I går stod det nyretapp på menyen. Populært kalt hanger steak. Jeg mener dette er noe av det bedre kjøttstykket man kan ha på tallerken. Mørt og meget smaksrikt. Jeg bruker kun salt og pepper, ingen fancy marinade. Kjernetemperatur 56-58 grader. 200 kroner kiloen. Mat nok til 16 mannfolk på grillen. Restene lot jeg ligge på svak varme og nattmaten ble da biffsmørbrød med nystekte rundstykker, salsa og aioli. Ingen gikk sultne hjem.

    IMG_2905.jpeg IMG_2907.jpeg IMG_2908.jpeg IMG_2911.jpeg IMG_2906.jpeg
     
    Sist redigert:

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.144
    Antall liker
    18.432
    Torget vurderinger
    2
    Måste rekommendera chimichurri.
    Oppskrift
    God og autentisk beskrivelse i linken. Ikke kjøre noe i blender, finhakke med kniv, og man kan ha den stående mer enn 1-2 timer før servering, for at ingrediensene skal smaksblande best mulig. Jeg foretrekker grønn chimi. Har et eget persillefelt i hagen så den blir ferskest mulig. Bruker helst også fersk koriander.
     

    slartibartfast

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2002
    Innlegg
    3.188
    Antall liker
    4.745
    Sted
    Aukra
    Torget vurderinger
    7
    You kill it, we grill it. 😎

    And med asiatisk glasur, litt grønnsaker og melonsalat med Sumak.
    Det var hands down den møreste, saftigste anden jeg har spist på meget lenge.
    Den eneste tilberedningsmåten som kan konkurrere med rotisseri er i vedfyrt steinovn, imho.

    IMG_5854.jpeg
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.144
    Antall liker
    18.432
    Torget vurderinger
    2
    Advarsel @Sluket - ikke se denne videoen.

    Conor Crickmore har en økologisk gård og drar inn små 40 millioner i året på den. Han har to fridager i uken og som man ser på magen, er han veldig glad i mat. Ingrediensene har han "for hånden".

    Her er det høst, han har invitert venner og går i detalj gjennom forberedelsene til måltidet han skal tilberede. Det begynner med traktortransport av grillen som veier 900 kilo, og tar av derfra.

    Must watch: Briljant mann. Har kjøpt en del redskaper fra Neversink og er blitt veldig inspirert av hvordan han driver gården.

     
    Sist redigert:

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.503
    Antall liker
    110.475
    Torget vurderinger
    23
    :love::love: My kinda guy!! Lagrer linken og ser den litt senere.. akkurat nå er jeg sulten og da er det livsfarlig å se matporno...
     

    BeetleBug

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.06.2009
    Innlegg
    6.890
    Antall liker
    14.159
    Sted
    Sørlandet
    Conor Crickmore har en økologisk gård og drar inn små 40 millioner i året på den. Han har to fridager i uken og som man ser på magen, er han veldig glad i mat. Ingrediensene har han "for hånden".
    En skikkelig feelgood film. Bra kameraføring akkompagnert med passende musikk og barn.

    Jeg har laget mye brisket, men hans måte har jeg aldri prøvd og dessverre ser hans både uferdig og tørr ut.
     
    Sist redigert:

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.144
    Antall liker
    18.432
    Torget vurderinger
    2
    Enig i at det er en flott film om en fin dag på Neversink Farm, der Crickmore henter ingredienser fra gården, til kveldens festmåltid, som vi blir med på tilberedningen av.
    Jeg var også avventende til hvordan han behandlet de fire stykkene med brisket. Han hadde så mye annet å styre med at de kanskje ikke fikk full oppmerksomhet. Nærbildet av perfekt tilberedt brisket med god rendering og saftig kjøtt manglet.

    Han har en serie på YouTube han kaller From Seed to Plate. Anbefales. Han tar for seg ulike grønnsaker og hvordan disse skal sås, stelles og høstes -- og begår måltider med dem underveis.
    En nytelse.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn