Kanskje det ville være mer effektivt å komme opp med saklige argumenter og konstruktive forslag enn å raljere og generalisere?
Eksempel: Strømprisene. Det er ikke en kjeft blant de store tenkere som har vært i nærheten av å gi et svar på hvordan man tenker å matche produksjon og forbruk hvert sekund gjennom hvert døgn for å holde spenning og frekvens stabil hvis man tar bort prismekanismen som styringssignal. Det kommer bare varianter av «et spørsmål om politisk vilje» og lignende.
Det er voodoo-aktige besvergelser og avledningsmanøvre for at man selv ikke har en susning om hvordan problemet skal løses. Et sted i forlengelsen av det finner vi det trumpske «I alone can fix» uten noe innhold, bare en påstått viljeserklæring. Da satser man på at tilstrekkelig mange har latt seg avlede allerede.
1. litt sen respons, og ser at tråden utvikler seg i tilnærmet "rakettfart".
2. jeg benytter stemmeseddelen min til de politikerne jeg synes treffer det jeg synes er viktig. Så dermed er den delen av samfunnspakten utført. Og derav kommer det også at jeg ikke har tid eller anledning, antagelig på lik linje med mange andre på dette forumet, å ta på meg en aktiv karriere i politikken
3. Og som supermann fra nord så veit eg kun eg ting; hvis æ hadde vært eneveldig...
Det kan kanskje for noen være en tynn linje mellom raljering, humor og tristesse betraktninger om Norges utvikling....
For menig mann, og ihvertfall meg, så undres man vel litt på hvordan beslutninger fremkommer. For meg er det helt åpenbart at den sterke sentraliseringen som har foregått og nå pågår med økende styrke har noen baksider som man kanskje bør diskutere i det offentlige rom. Idag skjer det stille gjennom de økonomiske rammevilkårene til staten, fylkene og kommunalere med underliggende etater.
Oljefondet vokser, men kan faktisk være tomt om 80 år, staten drar inn mer skatter og avgifter og distriktene utarmes av ulike årsaker. Sykepleierne har ikke råd til å bo i Oslo der landets desiderte største sykehus skal ligge. Ved havna kjøper en milliardærarving hus til 500 millioner..
Samtidig foreslår faktisk HelseNord å legge ned beredskap i enkelte områder i Nord, neste Helse ut er nok Vestland, Sørlandet og Trønderne.
Rekken er lang og konstruktive forslag etterspørs: det er enkelt, la være å gjøre det på den måten. Sikre bosetting, infrastruktur etc etc i det ganske land. Så enkelt.
Dersom man ikke vil opprettholde spredt bosetting synes jeg at det bør drøftes i stort. Skal man faktisk legge ned distriktene og alle flyttet inn til byene, deretter er det kun Oslo igjen for også de mange små byene kommer til å bli lagt ned. Dette blir en realitet om ikke for lenge (blir nok etter at jeg tatt 6fotern..)
Jeg mener å huske at Tor-Mikkel W hadde dette som politikk i sin tidlige politiske karriere.. Nå får han rett ca 30/40 år etter sine spådommer.
@duc916 angir i
Post # 23.323 at Helse SørØst ca. 60 % av befolkningsgrunnlaget i Norge. Og dette vil nok forsterke seg fremover dersom man ikke gjør mottiltak. Det er klart at når HelseN vurderer å legge ned beredskapen i noen områder så er det utelukkende av økonomiske grunner. Midlene dekker ikke konkurransen om folk, bygninger, levekår osv. Dermed får man ikke nok "varme hender" og må kjøpe dyrt.
Dette startet ikke igår, men det ble dessverre heller ikke forsøkt stoppet i går.
NRK hadde en tilsvarende gjennomgang før forrige valg relatert til skolenedleggelser. Nedleggelsen av skolen har samme eskalerende effekt. Så tiltaket er atter ikke legg ned skolen, ikke legg ned sykehusene, ikke legg ned..
Skal vi kanskje diskutere litt Forsvar... Sko du ha sett no starta boldtrykksmålern.. vel vel på tide å logge av antagelig