nettop kommet hjem fra malaga. varmtØl smaker også bra på flyplassen klokken 5 om morgenen. Start på del 2 av ferien Malaga neste
Vis vedlegget 966945
nettop kommet hjem fra malaga. varmtØl smaker også bra på flyplassen klokken 5 om morgenen. Start på del 2 av ferien Malaga neste
Vis vedlegget 966945
Antar det er pils på flaske det er snakk om. Båksproduksjonen skal visstnok være nedlagt i Trondheim for lenge siden. For en tid tilbake foretok jeg en blindtest mellom båkspils og flaskepils. Flaskepilsen var friskere og bedre uten tvil. Så da er det vel flaskepils det er snakk om, egentlig...?
Tror aldri det ble installert noen bokslinje i Trondheim, bare flaske og fat. Jeg mener bestemt at Dahls på boks fra Gjelleråsen smaker annerledes enn den fra flaske eller fat i Trondheim, men har aldri fått noen god forklaring på hvorfor. Dahls gjærstamme er en litt spesiell sak, en litt pre-industriell lagergjær som utvikler estere med andre aromaer (banan!) enn Carlsberg-stammen. For meg havner Dahls et litt ubestemmelig sted mellom ale og lager. Ettersom jeg helt bokstavelig er født på E.C.Dahls (Stiftelse) er jeg nærmest programforpliktet til å foretrekke den. Jeg mener også kvaliteten er en god del bedre nå enn den jeg husker fra Samfundet på 1980-tallet, så interessant å se at den ble prisbelønt.Antar det er pils på flaske det er snakk om. Båksproduksjonen skal visstnok være nedlagt i Trondheim for lenge siden. For en tid tilbake foretok jeg en blindtest mellom båkspils og flaskepils. Flaskepilsen var friskere og bedre uten tvil. Så da er det vel flaskepils det er snakk om, egentlig...?
Noen hevder det er (Jons)vannet, at det er litt annerledes enn vannet som brukes på Gjelleråsen. Men jeg vet ikke hvor mye hold det er i det, da både Jonsvatnet og vann i Oslomarka som Maridalsvannet har bløtt vann med lavt kalkinnhold (2-3dH). Vet dog ikke hvor Gjelleråsen tar vannet sitt fra, om det er fra Maridalsvannet eller annensteds.Jeg mener bestemt at Dahls på boks fra Gjelleråsen smaker annerledes enn den fra flaske eller fat i Trondheim, men har aldri fått noen god forklaring på hvorfor.
Den er god, men smaker litt for mye eddik synes jeg. Av Flamders red synes jeg at Rodenbach Caractére Rouge er helt overlegen. Den er i begrenset produksjon, men polet pleier å ha den ganske tilgjengelig. Om jeg skal dra frem én øl som den beste jeg har smakt uansett sjanger så er den en veldig het kandidat.Surøl i dag, Duchesse de Bourgogne. Fatmodnet. "Flanders red ale". Utrolig behagelig, og et fint avbrekk til all tjæren jeg ellers drikker. Gi det en smak!
Takk for tips, da er den bestilt!Den er god, men smaker litt for mye eddik synes jeg. Av Flamders red synes jeg at Rodenbach Caractére Rouge er helt overlegen. Den er i begrenset produksjon, men polet pleier å ha den ganske tilgjengelig. Om jeg skal dra frem én øl som den beste jeg har smakt uansett sjanger så er den en veldig het kandidat.
På Dahls bryggeri så lages alt i Trondheim igjen de siste årene, men forutenom boks pilsen som et unntak som lages på Gjelleråsen som nevnt. Oppskriften er lik den i Trondheim, med samme gjær. Men husk at hvert sted har hvert sitt ulike vann, dette utgjør en stor forskjell både i PH og bakterieflora for å få rett smak i forhold til oppskriften. Ringnes og Carlsberg er de største aksjonærene i Dahls, men heldigvis kom Brooklyn Brewery inn i bildet og frigjorde Dahls for snart ti år siden så Dahls har fått eksperimentere mer med å lage godt øl igjen og flyttet ølet tilbake til Trondheim.Tror aldri det ble installert noen bokslinje i Trondheim, bare flaske og fat. Jeg mener bestemt at Dahls på boks fra Gjelleråsen smaker annerledes enn den fra flaske eller fat i Trondheim, men har aldri fått noen god forklaring på hvorfor. Dahls gjærstamme er en litt spesiell sak, en litt pre-industriell lagergjær som utvikler estere med andre aromaer (banan!) enn Carlsberg-stammen. For meg havner Dahls et litt ubestemmelig sted mellom ale og lager. Ettersom jeg helt bokstavelig er født på E.C.Dahls (Stiftelse) er jeg nærmest programforpliktet til å foretrekke den. Jeg mener også kvaliteten er en god del bedre nå enn den jeg husker fra Samfundet på 1980-tallet, så interessant å se at den ble prisbelønt.
Ikke sant! Det var akkurat de tankene jeg nok en gang gjorde meg da jeg var på reise i jula. Syns jeg måtte få saken på bordet. Sikkert noen som har kunnskaper om hvordan markedet egentlig fungerer.Godt poeng! For å gjøre det enkelt, pleier jeg si at jeg ikke liker pils. Men er jeg i Tyskland er det aldri noe problem. Har klødd meg i hodet mange ganger over det der.