Från agenturens hemsidaHva likner den på? Hva slags karakter har den? Alltid spennende med nye vintyper….
Smakbeskrivning | Fruktig doft av björnbär och plommonsylt. Koncentrerad och balanserad smak av mogna björnbär, mörka körsbär, plommon, vanilj och mineral. Fin genomgående syra och närvarande tanniner som är väl integrerade i frukten. Lång eftersmak med toner av rostat kaffe. |
Passar till | Kött, lamm, smakrik pasta |
Hvorfor skulle ikke det være en optimal match? Jeg vil tro den har alle de rette egenskapene for reker.Måtte brått opp på hytta for å sjekke vann osv. Ble over, og da drikker man jo det man finner. Hadde med meg en pose reker også…ikke en optimal match, men synes Gravel Castle er en god Chardonnay om man er på jakt etter en litt slank type, litt Chablis-aktig, null eik.
Wow! Knall årgang. Synes du den var moden nok?
Nei, den mangler restsødmen til de beste rieslingene til formålet. Men for all del, det er ikke snakk om noen kræsj.Hvorfor skulle ikke det være en optimal match? Jeg vil tro den har alle de rette egenskapene for reker.
Uenig med deg at man trenger restsødme til hverken reker eller annen sjømat. Hva man trenger er mineralitet, helst viner som har et sniff av noe som minner om hav/saltvann.Nei, den mangler restsødmen til de beste rieslingene til formålet. Men for all del, det er ikke snakk om noen kræsj.
Vel, jeg har brukt noen år på å finne frem til hva som fungerer best (for meg) til et rekemåltid slik jeg lager det. Tyske rieslinger tar hele pallen. Men helt ok for meg om du foretrekker noe annet. Jeg er imdlertid helt klar på det for egen del. Det har med hele settingen å gjøre, tilbehøret…kjøper jeg sjøkreps eller hummer går jeg for fete burgundere.Uenig med deg at man trenger restsødme til hverken reker eller annen sjømat. Hva man trenger er mineralitet, helst viner som har et sniff av noe som minner om hav/saltvann.
Vi er enige, jeg var upresis, det gikk litt fort. Men så tenker jeg at når jeg har smørstekt noen loffskiver, kokt egg, godt med dill, en aioli med bra med hvitløk…hva dominerer smaksbildet? Det er slik jeg spiser reker, og da har jeg funnet frem til noen rieslinger jeg mener fungerer bedre enn alle chardonnayer for min del. Feks Wittmann. Wongraven går også, men er jo ekstrem på syre da.Talbot 2019 forrige helg var faktisk fabelaktig. Ung og rå men med fabelaktig frukt.
Og re reker, ikke restsødme. Men rikere frukt. Simpson var ganske smal og manglet litt trøkk til å matche det sødmefulle rekekjøttet (skulle jeg tro). Det er en grunn til at sentralburgund er klassikeren til hummer feks.
Både Chablis og Muscadet kan matche reker flott, men jeg oppfatter de ofte som rikere i frukten enn jeg opplevde Simpson. Særlig om de kommer fra litt varmere årganger og har fått noen år i kjelleren.
Nydelig!Vis vedlegget 987864
I kveld blir det grillet slettvar og denne deilige 19-årgangen fra mitt favorittland/andre hjemland. Ung og delikat, men likefullt begynnende modenhet.
For øvrig var det forjævlig kaldt å grille nå..
Lagde helstekt kveite forrige helg, julebord hjemme. Rully var tett på optimalt, saus var Beurre Blanc (på Gravel Castle…)Vis vedlegget 987864
I kveld blir det grillet slettvar og denne deilige 19-årgangen fra mitt favorittland/andre hjemland. Ung og delikat, men likefullt begynnende modenhet.
For øvrig var det forjævlig kaldt å grille nå..
Ja, navnet stemmer. Jeg har sterkt sannsynlig Norges største samling av Pato-viner. Faren, ikke datteren. Er nede og besøker ham nesten hvert år. Høster druer etc.Stor fan av Patos viner. Har drukket en del av hans enkelt vinmarksviner, ofte med 15 -20 år på baken. Også av datterens viner, særlig de hvite. Sitter med en følelse av at hun heter Filippa?
Takker for tips. De første du nevner er helt ukjente for meg, men har drukket mye Albarinho/Alvarinho. Skal bestille noe av det andre du nevner, viktig ikke å bli helt fastlåst i preferanseneHar hatt stor klaff med Pieropans Soave Calvarinho til reker, Den har akkurat den fruktsødmen som jeg synes matcher rekekjøttet.
Ellers tror jeg Filipa Patos hvite viner på druer som Arinto og Bical vil ha mye av den samme matchen, slik som jeg kjenner de. Godello fra Galicia også, samt mange Albarinhoer (med eller uten h) fra Spania/Portugal.
Og så vil jeg si meg 100% enig i noe som ble skrevet over; tilberedning og tilbehør er ofte viktigere for vinvalget enn enkeltkomponenter som reker, fisk eller for den saks skyld kjøtt,
Det siste er sikker riktig. Men jeg har også opplevd magi med Riesling GG til sjøkreps. Er man i tvil så er det Riesling eller Sjampis …. Ganske ofte når det ikke er tvil også.Vel, jeg har brukt noen år på å finne frem til hva som fungerer best (for meg) til et rekemåltid slik jeg lager det. Tyske rieslinger tar hele pallen. Men helt ok for meg om du foretrekker noe annet. Jeg er imdlertid helt klar på det for egen del. Det har med hele settingen å gjøre, tilbehøret…kjøper jeg sjøkreps eller hummer går jeg for fete burgundere.