Jeg har en skvett av denne fra Grumpy, syns den er ganske snill og tam i smaken egentlig?Får spare den Hazelburn litt, men måtte bli noe fra Campbeltown. Dette er godsaker.
Skål
Vis vedlegget 996738
Ikke noe å vente på.....
Mye røyk med smak av torv og chili. Søt ettersmak.Får vi noen tasting notes?
All kvalitetswhisky åpnes med litt vann.Om du senker alkoholgraden ned mot 35% er det fortsatt nok alkokick, samtidig som du er i stand til å kjenne mer subtile smaker og lukt. All whisky under 50% er dessuten allerede utvannet på destilleriet.Det er slitsomt med whiskyer som må blandes med vann. F.eks. cask strenght utgavene. Det skal så lite til før det blir litt for mye eller lite og hele greia er ødelagt.
Det er et noe sprøtt prisnivå på noen av flaskene som ligger ute på Blomqvist.Vin og brennevinauksjon hos Blomqvist for tiden. Ser det ligger en Benrinnes 15 der. Litt pussing at ingen byr på den...
Har lært at ved ca 38% så frigjøres estere, flyktige fettstoffer/aroma. Selv liker jeg å først nippe til cask strength(mellom 46- etparogfemti) som ikke er chill filtered. Liker kicket som alkoholen gir. Så tilsetter jeg vann og sammenligner. Synes selv at begge variantene har sin kvalitet.A wee drop of water, takes out the fire, but leaves in the warmth.
Say the islanders
Flaskekoden på de Lagga 16 flaskene indikerer at de er tappet tilbake på 1990-tallet.Det er et noe sprøtt prisnivå på noen av flaskene som ligger ute på Blomqvist.
Std Lagavulin 16 år ligger på 2000-2600 kr !?!
Glenfarclas 105 har en utropspris på 2400 !
mvh
KJ
Men hvis lagret riktig så vil jo ikke brennevin utvikle seg videre etter at det er tappet på flaske. Lagret "feil" vil en del av alkoholen kunne dunste bort,Flaskekoden på de Lagga 16 flaskene indikerer at de er tappet tilbake på 1990-tallet.
Det kan forklare prisen.
Du har helt rett i at det ikke skjer noe særlig etter at spriten er tappet på flaske.Men hvis lagret riktig så vil jo ikke brennevin utvikle seg videre etter at det er tappet på flaske. Lagret "feil" vil en del av alkoholen kunne dunste bort,
og det er da ingen fordel! Så i henhold til hva jeg har lært er det KUN tiden whiskyen har ligget på fat som betyr noe for kvaliteten. Og selvsagt også
hvordan den har vært lagret men i motsetning til vin så skal det ikke skje noe etter at den kom på flaska.
Ikke Ballantines. Det er ikke noe feil med den men det er en blended. Har ikke smakt noen av de andre to men de ser lovende ut. Sikkert veldig godeSpørsmål til kjennerne her.
Har en kamerat som snart fyller år og jeg tenkte og gi ham en av flaskene jeg har stående, men i og med at jeg ikke drikker selv så har jeg ikke peiling på smaken av Whiskey......... kompisen derimot er veldig glad i Whiskey og jeg har hørt han si at han liker Whiskey med mye tjære smak, hva nå enn det måtte bety, men vet noen her inne om en av de flaskene jeg har kunne passe for hans smak ?
Vis vedlegget 1002730
Ville da satset på Speyside whiskyen. Highland er ikke kjent for tjære og røykSpørsmål til kjennerne her.
Har en kamerat som snart fyller år og jeg tenkte og gi ham en av flaskene jeg har stående, men i og med at jeg ikke drikker selv så har jeg ikke peiling på smaken av Whiskey......... kompisen derimot er veldig glad i Whiskey og jeg har hørt han si at han liker Whiskey med mye tjære smak, hva nå enn det måtte bety, men vet noen her inne om en av de flaskene jeg har kunne passe for hans smak ?
Vis vedlegget 1002730
Speyburn.Spørsmål til kjennerne her.
Har en kamerat som snart fyller år og jeg tenkte og gi ham en av flaskene jeg har stående, men i og med at jeg ikke drikker selv så har jeg ikke peiling på smaken av Whiskey......... kompisen derimot er veldig glad i Whiskey og jeg har hørt han si at han liker Whiskey med mye tjære smak, hva nå enn det måtte bety, men vet noen her inne om en av de flaskene jeg har kunne passe for hans smak ?
Vis vedlegget 1002730
Spørsmål til kjennerne her.
Har en kamerat som snart fyller år og jeg tenkte og gi ham en av flaskene jeg har stående, men i og med at jeg ikke drikker selv så har jeg ikke peiling på smaken av Whiskey......... kompisen derimot er veldig glad i Whiskey og jeg har hørt han si at han liker Whiskey med mye tjære smak, hva nå enn det måtte bety, men vet noen her inne om en av de flaskene jeg har kunne passe for hans smak ?
Vis vedlegget 1002730
Det var ingen usmak å spore.Vi var 12 pers. rundt bordet på fredag. Det var enighet om at nr. 2 fra venstre var en knakande god dram. Single Cask (second fill Bourbon Barrel) fra Dalmore tappet på flaske av Gordon MacPhail. De var ikke "halvgærne" de andre heller
Vis vedlegget 1004856