bengt
Hi-Fi entusiast
Var vel PS3?Jeg har en PS1 stående, men har desverre ikke riktig modellnr
Var vel PS3?Jeg har en PS1 stående, men har desverre ikke riktig modellnr
Nei, PS1 faktiskVar vel PS3?
Ja, trodde du mente sacd rip. Den pussige saken i Stereophile hadde jeg glemt
Oppsiktsvekkende god lytterapport fra Stereophile:Ser at det finnes både en VRDS-701 og VRDS-701T hvor sistnevnte er transport, så mulig bildet ovenfor er av CD-spilleren VRDS-701 som også har DAC
Jeg fikk overhalt VRDS-transporten i Puccini-spilleren for snart et par år siden.Transporten er mer strippet innvendig ja...........
ATTACH=full]1057390[/ATTACH]
Guttenberg likte den også:Oppsiktsvekkende god lytterapport fra Stereophile:
Ser også ut som det er mulig å koble til ekstern klokke, uten at jeg vet noe om forskjellen med og uten. Litt kult uansett.Teac transporten virker ganske fornuftig priset også, synd det ikke er AES/EBU kopling-
Ikke godt å si. Men det benyttes ulike lasere for disse formatene. Mens red book er infrarød er BD blålilla og DVD laseren er rød. Mens det skal finnes spillere som kan stille om bølgelende på laser er jeg usikker på hvor utbredd disse er. Eller hva som gir best resultat.Det er jo litt mystisk at en bluray spiller veldig ofte kommer dårlig ut i sammenligning med spillere med redbook-drev. Skyldes det at laseren i multispillere bruker en annen del av fargespekteret enn en ren cd-laser?
En god multispiller av god kvalitet må jo sies å gi mye for pengene, men en blir litt usikker når den presterer så dårlig som cd-transport.
Kortere bølgelengder krever allerede mer krevende optikk og mekanikk, så det er i så fall spørsmål om systemet er i stand til å håndtere signalene fra CD-sporene som bruker rødt, mer langbølget lys. Det som kan hende er jo at de reduserer båndbredden til styringselektronikken så de ikke klarer å håndtere de forskjellige betingelsene.Ikke godt å si. Men det benyttes ulike lasere for disse formatene. Mens red book er infrarød er BD blålilla og DVD laseren er rød. Mens det skal finnes spillere som kan stille om bølgelende på laser er jeg usikker på hvor utbredd disse er. Eller hva som gir best resultat.
BD spillere som ikke kan justere bølgelengde på laser ender vel da opp med en ganske kompleks optik for kunne å støtte alle disse formatene i en og samme spiller. Det spørs da hvor mye flid som legges i både optik og datadekoding for formater som kanskje mest er der for å kunne printe gitt funksjonalitet på esken spilleren leveres i.
Det hadde vært super-interessant med følgende testoppsett og sammenlignet disse med hverandre:Interessant spørsmål du tar opp der @Odd J. Jeg har en Pro-Ject RS2 T og to Oppo-spillere. Både 105 D og 205 D, begge Audiocom Signature utgaver som hver for seg koster vesentlig mer enn de 30K som Project-spilleren koster. Men når det gjelder CD-avspilling så er Project flere hakk over Oppo-spillerne. Jeg har lenge lurt på på hvorfor BD-spillere ikke er gode nok når det gjelder CD, men jeg har aldri fått noen forklaring på dette. Hvis noen kan bidra med en forklaring i denne tråden hadde det vært fint. For ordens skyld kan jeg legge til at det ikke er DAC som er årsaken. Jeg kjører signalet fra Project gjennom DAC i Oppo.
Du har jo et mer enn realt drivverk.Hallo, har hatt min Marantz SA15S1 siden 2011. Bruker den nesten hver dag, byttet laser en gang.
Den er modet med Superclock 4 + ekstern strømfrsyning fra Audiocom. Med tips fra Lampizator er signalet tatt ut rett fra dac chipen til RCA via koblingskondensatorer ( dvs hopper over et filtrerings kort ).
Men blir jo litt fristet til og teste et realt driverk, kansje koble det til DDDacen.
1-2 dB er også mer enn grovt nok. 0,5 dB, som de fleste moderne volumkontroller har som fineste oppløsning, holder i mengder for å "høre forskjell". Skal man være helt sikker på å ikke "høre forskjell" bør volumkontrollen ha 0,1 dB oppløsning.Pass bare på at det er samme mastring på utgivelsene og at utgangsnivået fra dem er det samme. Det er fort gjort å lytte seg frem til en «forskjell» som bare tilsvarer å vri volumkontrollen en dB eller to den ene eller andre veier. Ja, det er en hørbar forskjell. Nei, den er ikke verdt å betale fem flate øre for.
Dette blir jo å teste 3 forskjellige mastringer. Jeg ser ikke helt vitsen med det. De gangene jeg har testet har jeg brukt to identiske CDer, en i Project og en i Oppo. Da blir det laserne som utgjør forskjellen og ikke mastringene.Det hadde vært super-interessant med følgende testoppsett og sammenlignet disse med hverandre:
1. CD med redbookinnhold avspilt med Project-spilleren gjennom Oppo som Dac.
2. Bluray med redbookinnhold avspilt gjennom Oppo direkte.
3. Bluray med hires-innhold av samme musikk som i 1. og 2. spilt av gjennom Oppo direkte.
Når man sammenligner 1. og 2. får man en sammenligning der begge drev jobber med sitt 'favorittformat' og spiller av samme innhold. Er Oppoen da på høyde med Project? Er den det tyder det på at plateformat og lasertype har betydning og at Cd lyder best med laser og drev kun for dette formatet. Hvis Bluray gjennom Oppoen fremdeles er betydelig dårligere enn CD-oppsettet tyder vel det på at blurayformatet ikke er det beste til oppgaven åkkesom. Videre sammenligning med Hiresutgaven i forsøk 3. ville vist om den større informasjonsmengden kunne kompensere litt for den dårligere prestasjonen formatet har.
Project til Oppo med coax.Lurer bare på
Hvilken tilkoblingbruker du mellom drivverk og DAC?
Det var vel liksom det som var poenget; å teste format/drivverk med samme innhold. Antakelig finnes det ikke noe sånt, så testoppsettet er kun mulig hvis noen produserer opp cd og blurayplater for formålet.Dette blir jo å teste 3 forskjellige mastringer. Jeg ser ikke helt vitsen med det. De gangene jeg har testet har jeg brukt to identiske CDer, en i Project og en i Oppo. Da blir det laserne som utgjør forskjellen og ikke mastringene.
Hvilket alternativt drev skulle man bruke til bluray plater? CD drev?Det var vel liksom det som var poenget; å teste format/drivverk med samme innhold. Antakelig finnes det ikke noe sånt, så testoppsettet er kun mulig hvis noen produserer opp cd og blurayplater for formålet.
Det er sikkert enighet om at til cd-er er et rent cd-drev bedre enn et bluray-drev. Det hadde vært interessant å funnet ut om et bluray-drev er like dårlig til å spille av blurayplater også.
I grunn ikkje overraska over det du signaliserer.Lenge planlagt gjøre nulltester med DeltaWave hvor jeg tenkte bruker RME lydkort med Coax og Toslink SPDIF inngangene til å teste noen CD og BD spillere. Målet er å teste om det er mye forskjell på drivverk. Jeg er endelig i gang med dette prosjektet og jeg må si innledene tester mildt sagt overrasker. Poster i egen tråd når jeg har mer data. Men kan si allerede nå at det ikke bare er forskjell, — det kan sågar være forskjell hver gang CD plata snurrer i den samme spilleren.
Har du en kilde her?I grunn ikkje overraska over det du signaliserer.
Meiner å huske å ha lese at så godt som ingen produsenter av drivverk bruker dei anbefalte verdiane på komponentane i overføringa av det digitale signalet.
Mvh Arild
Trur kanskje det var på èin av ‘utredningene’ til Lapizator eg leste det.Har du en kilde her?
Hvorfor skulle de ikke gjøre det?
Hvilket bekrefter at de fleste CD drev ikke er nøyaktige nok - og som er hele sakens kjerne. Var jo nettopp dette Pro-ject tok tak i , når de var med på utviklingen av transporten som sitter i RS2T.Men kan si allerede nå at det ikke bare er forskjell, — det kan sågar være forskjell hver gang CD plata snurrer i den samme spilleren.
Det hørtes interessant ut, særlig det med at det ser ut til å være forskjeller fra gang til gang med samme spiller. Gjelder det også på strøkne CD-plater?Lenge planlagt gjøre nulltester med DeltaWave hvor jeg tenkte bruker RME lydkort med Coax og Toslink SPDIF inngangene til å teste noen CD og BD spillere. Målet er å teste om det er mye forskjell på drivverk. Jeg er endelig i gang med dette prosjektet og jeg må si innledene tester mildt sagt overrasker. Poster i egen tråd når jeg har mer data. Men kan si allerede nå at det ikke bare er forskjell, — det kan sågar være forskjell hver gang CD plata snurrer i den samme spilleren.