Mat, drikke og røyk MAT

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.518
    Antall liker
    102.835
    Torget vurderinger
    23
    "Once you've tried them, you'll never go back."

    Flittige ender leverer hver dag her, og jeg kikker på hønene og undrer om vi kanskje skal gå all-in på ender for egg.

    Holte tilbyr om du har lyst til å prøve.

    Andeegg er godt. Kona lager en salt variant - legger de ned i grovsalt over noen døgn. Fantastisk rund og god smak på plommene.
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.518
    Antall liker
    102.835
    Torget vurderinger
    23
    Tips til god, enkel og rask forrett med andeegg; Press ut to store runde plater (8 - 10 cm. dia., jeg bruker slike metallringer som er til baking) av ferdig pastadeig - legg en andeplomme i midten på den ene, den andre platen over som lokk før du presser platene godt sammen rundt kantene (for en litt mer chefaktig design kan du kjøre rundt med et sånt riflet hjul som gjerne brukes til baking). Kokende saltet vann, oppi med pastaputene i tre-fire min. I mellomtiden brunes smør - gjerne Rørosvarianten. Ta så ut pastaputene, legg de i en dyp tallerken og hell over litt boblende lettbrunet smør. Enklere blir det ikke og bælgodt er det også! Kan selvsagt pimpes i det uendelige. Ha gjerne litt fersk salvie i smøret under bruning, gir god smak. Finhakket gressløk etc. er også godt strødd over.
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.518
    Antall liker
    102.835
    Torget vurderinger
    23

    Gressenkemennenes Forbund har adoptert Airfryeren som foretrukket våpen.

    Fikk nettopp inn disse til test 🤭🤭
    Forventningene er ikke de største, men arbeidsinnsatsen er minimal

    20240326_185058.jpg
     

    xerxes

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.01.2005
    Innlegg
    9.828
    Antall liker
    5.472
    Sted
    Holmestrand
    Luftfritør om jeg tør be.
    Vi skaffet oss en slik innretning før jul.
    Den har blitt hyppig brukt.
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.518
    Antall liker
    102.835
    Torget vurderinger
    23
    Jepp, derfor disse ble innhandlet. Har brukt Philips' største modell i et par år nå og den fungerer perfekt til mye!
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.518
    Antall liker
    102.835
    Torget vurderinger
    23
    Jeg må tilstå et jeg er svak for tynne pommes frites, s.k. strips. Der er airfryeren suveren. Raskt og godt og ikke noe søl. Glimrende til biffen, tartar eller rett og slett alene 😎
     

    xerxes

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.01.2005
    Innlegg
    9.828
    Antall liker
    5.472
    Sted
    Holmestrand
    Jeg må tilstå et jeg er svak for tynne pommes frites, s.k. strips. Der er airfryeren suveren. Raskt og godt og ikke noe søl. Glimrende til biffen, tartar eller rett og slett alene 😎
    Me too.
    Dessverre så har jeg en kropp med ekstremt høy virkningsgrad som utnytter slik mat til det ytterste.
    Det gir seg uttrykk i et lettere opphovnet ytre ….
     
    Sist redigert:

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.518
    Antall liker
    102.835
    Torget vurderinger
    23
    SAS
    (Slukets Airfryer Special)

    Syndig godt uten å synde...
    Store vinger, sitronpepper, litt grillkrydder, Satay saus dip.
    200 grader i 16-18 min. Voila!

    Crispy skinn og saftig inni. Enkelt og ufeilbarlig.
    20240324_210238.jpg
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.518
    Antall liker
    102.835
    Torget vurderinger
    23
    Lav BMI???? Høres perverst ut. Lettere å finne øyenbryn på hønsetenner enn folk med lav BMI...
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.518
    Antall liker
    102.835
    Torget vurderinger
    23
    Stalltips; norsk kaldpresset rapsolje fra Askim Frukt- og Bærpresseri

    Føres bl.a. av Meny, nå også på tilbud.
    Bruker denne til dressinger, marinader og særlig til
    hjemmelagde urteoljer. Gir renere smak av urtene enn olivenolje.

    20240326_203840.jpg
     

    xerxes

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.01.2005
    Innlegg
    9.828
    Antall liker
    5.472
    Sted
    Holmestrand
    SAS
    (Slukets Airfryer Special)

    Syndig godt uten å synde...
    Store vinger, sitronpepper, litt grillkrydder, Satay saus dip.
    200 grader i 16-18 min. Voila!

    Crispy skinn og saftig inni. Enkelt og ufeilbarlig.
    Vis vedlegget 1009579 Ser ut som
    Ja, lav BMI. Skikkelig trasig å kunne spise hva man vil uten å tenke på BMI. Frityrmat, bacon, pølser, tykke sauser, snop......
    Du har vår fulle sympati, tar sjansen på å uttale meg på vegne av alle korpulente herrer i moden alder.
     

    Fenalaar

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.05.2002
    Innlegg
    8.514
    Antall liker
    6.913
    Sted
    Narvik
    Torget vurderinger
    3
    Me too.
    Dessverre så har jeg en kropp med ekstrem høy virkningsgrad som utnytter slik mat til det ytterste.
    Det gir seg uttrykk i et lettere opphovnet ytre ….
    Potetprodukter er min kryptonitt - hovner opp veldig av det…

    Johan-Kr
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    8.875
    Antall liker
    4.315
    I påsk blir den lammstek.
    Men det verkar som att rekommendationen i Norge är att döda det två gånger.😂
    Oppskrift Meny
    Den här var bäst.
    Ny Oppskrift
    Lise Finchenhagen publiserer oppskrifter etter mitt hjerte. Hennes oppskrifter har vært mye på tv-skjermen når jeg lager mat hjemme.

    Men akkurat nå … når det gjelder lam …. så er jeg fullstendig forelsket i bitte små koteletter. Som vi kjøper her i Spanien til 20-30 Euro kiloen. Jeg kaller dem knaskekoteletter. Feser dem hardt på grillen. Med salt, pepper, hvitløk og kanskje litt rosmarin. Det blir noen eksemplarer med skikkelig skorpe, men alle stykkene er saftig inntil beinet. Det fanger omtrent alt som gjør at lam er dritgodt. De har lammelår i alle størrelser her også, fra kyllinglår og oppover. Men ingen ting slår disse knaskekotelettene.
     

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.691
    Antall liker
    2.294
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    4
    Lise Finchenhagen publiserer oppskrifter etter mitt hjerte. Hennes oppskrifter har vært mye på tv-skjermen når jeg lager mat hjemme.

    Men akkurat nå … når det gjelder lam …. så er jeg fullstendig forelsket i bitte små koteletter. Som vi kjøper her i Spanien til 20-30 Euro kiloen. Jeg kaller dem knaskekoteletter. Feser dem hardt på grillen. Med salt, pepper, hvitløk og kanskje litt rosmarin. Det blir noen eksemplarer med skikkelig skorpe, men alle stykkene er saftig inntil beinet. Det fanger omtrent alt som gjør at lam er dritgodt. De har lammelår i alle størrelser her også, fra kyllinglår og oppover. Men ingen ting slår disse knaskekotelettene.
    Her er det kulturforskjeller. I middelhavsområdet har de melkesau og da slaktes lammene om våren. Derav tradisjonen med å spise påskelam. Butikkene her i Italia er også fulle av bittesmå lammesteker for tiden. Tradisjonen med påskelam i Norge er noe moderne som har oppstått i etterkrigstiden. Skal en ha tak i noe som tilsvarer kjøtt fra små middelhavslam så har vi jo geitekje. De slaktes om våren og er et godt alternativ til påskelammet. Enhver butikk med kjøttdisk kan skaffe det. De har også bittesmå koteletter hvis man har lyst på det.:)
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    8.875
    Antall liker
    4.315
    Her er det kulturforskjeller. I middelhavsområdet har de melkesau og da slaktes lammene om våren. Derav tradisjonen med å spise påskelam. Butikkene her i Italia er også fulle av bittesmå lammesteker for tiden. Tradisjonen med påskelam i Norge er noe moderne som har oppstått i etterkrigstiden. Skal en ha tak i noe som tilsvarer kjøtt fra små middelhavslam så har vi jo geitekje. De slaktes om våren og er et godt alternativ til påskelammet. Enhver butikk med kjøttdisk kan skaffe det. De har også bittesmå koteletter hvis man har lyst på det.:)
    I Norge får bonden samme kilopris for lammet enten det er 6 uker eller 6 måneder gammelt. Da sier det seg selv at de forer opp lammet til god størrelse. Derfor er norske dielam er sjelden vare.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.752
    Antall liker
    13.241
    I Norge får bonden samme kilopris for lammet enten det er 6 uker eller 6 måneder gammelt. Da sier det seg selv at de forer opp lammet til god størrelse. Derfor er norske dielam er sjelden vare.
    På St. Lars på Bislet får man i det minste smågris grillet etter alle kunstens regler året rundt så det er håp.Man bør helst være et miltiplum av fire personer og villig til å kvitte seg med en tusenlapp hver før drikkevarer men man blir veldig mett og veldig glad. Lykken lurer rundt ethvert hjørne.
     
    • Liker
    Reaksjoner: Bx

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    3.814
    Antall liker
    2.806
    Torget vurderinger
    1
    Jeg gjør det enkelt og spør her: har dere forslag på ei grei, solid eltemaskin til brøddeig? Trenger ikke å være helproff, men må kunne lage deig til 6 brød i slengen. Trenger heller ikke å være multi kjøkkenmaskin. Gjerne ren eltemaskin.
     

    ELJ

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    24.09.2008
    Innlegg
    1.126
    Antall liker
    1.878
    Sted
    Harstad
    Torget vurderinger
    23
    Jeg gjør det enkelt og spør her: har dere forslag på ei grei, solid eltemaskin til brøddeig? Trenger ikke å være helproff, men må kunne lage deig til 6 brød i slengen. Trenger heller ikke å være multi kjøkkenmaskin. Gjerne ren eltemaskin.
    Wilfa Probaker
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    3.814
    Antall liker
    2.806
    Torget vurderinger
    1
    Takk for tipset, ELJ. Den ser fin ut:)
     
    • Liker
    Reaksjoner: ELJ

    ELJ

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    24.09.2008
    Innlegg
    1.126
    Antall liker
    1.878
    Sted
    Harstad
    Torget vurderinger
    23
    Takk for tipset, ELJ. Den ser fin ut:)
    Har hatt den en liten stund. Utviklet i samarbeid med Norges bakerlandslag. Elter utrolig bra og kan spe deigen mye mer enn i vanlig kjøkkenmaskin.
    Et trygt valg :)
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.655
    Antall liker
    15.753
    Torget vurderinger
    2
    Morsom dag. Vi har prøveåpning for gårdsbutikken. Den ligger ikke så langt fra E6 og vi får tidligere stamkunder innom, de vet hva de går til.
    Det gjør ikke svenskene som tar turen forbi.
    "Oj, hur e' det möjligt att göra så god choklad? 73 procent, nej, det tror jag inte på, det brukar smaka cementpuder."
    Dypt inne i de svenska skogarna er det nå en del overraskelser.
    Vi samarbeider med en biodynamisk leverandør av grønnsaker og egg, og de som kom forventet naturligvis ikke at noe slikt er å oppdrive i en liten gårdsbutikk.
    (Jeg har et greit forhold til biodynamiske bønder - de har noen spesielle ritualer, men min erfaring er at det de produserer er av fantastisk kvalitet, og de har stålkontroll på sine innsatsmidler, siden alt kommer fra egen gård og dyr. Ingen overraskelse at biodynamiske viner kjører triumfferd, for eksempel. Tips: Coste di Moro, 2019. Kupp.)

    Jeg har bygd om en gammel vedbod til gårdsbutikk. Litt senere på våren blir det uteplass og utekjøkken der Kawasakien står, med egen plass til asadoen.

    Hører det er eggemangel i Norge. Biodynamiske egg fra Solmarka går unna her. Våre egne høner overtar senere på året.

    IMG_3561.JPG

    IMG_3569.JPG

    IMG_3562.JPG

    IMG_3568.JPG
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.518
    Antall liker
    102.835
    Torget vurderinger
    23
    Legger et par feriedager der!!😋😋
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.655
    Antall liker
    15.753
    Torget vurderinger
    2
    Legger et par feriedager der!!😋😋
    Vi åpner "for real" 18. mai. Etter noen år med Mølleren Sylvia har vi fått en del gode kontakter, både i Norden og utenfor.
    Et eksempel: Da vi var på økomessen i Malmø på tampen av fjoråret møtte vi produsentene fra Cosmo Bio-Ordini. De ga oss en kasse klementiner, som er de beste slike jeg noen gang har spist. Biodynamisk gård i Italia. Vi satte dem i kontakt med Biodynamiska produkter i Sverige, og dermed ble alle glade.
    Og det er merkelig at det er så stor forskjell på Norge og Sverige når det gjelder økolandbruk. Her kryr det av produsenter og produkter, mens det er glissent i forhold i Norge.

    Det som garantert er bedre i Norge, i kvantitet og variasjon, er oster, men det er også et relativt nytt fenomen. Så vi har et håp om å få svensker til å like norske kvalitetsoster.

    Tips: Rygges Brie. Tror Annis har den:

     

    Cash 63

    Æresmedlem
    Ble medlem
    14.06.2007
    Innlegg
    11.891
    Antall liker
    26.714
    Sted
    Oslo/Grebbestad
    Morsom dag. Vi har prøveåpning for gårdsbutikken. Den ligger ikke så langt fra E6 og vi får tidligere stamkunder innom, de vet hva de går til.
    Det gjør ikke svenskene som tar turen forbi.
    "Oj, hur e' det möjligt att göra så god choklad? 73 procent, nej, det tror jag inte på, det brukar smaka cementpuder."
    Dypt inne i de svenska skogarna er det nå en del overraskelser.
    Vi samarbeider med en biodynamisk leverandør av grønnsaker og egg, og de som kom forventet naturligvis ikke at noe slikt er å oppdrive i en liten gårdsbutikk.
    (Jeg har et greit forhold til biodynamiske bønder - de har noen spesielle ritualer, men min erfaring er at det de produserer er av fantastisk kvalitet, og de har stålkontroll på sine innsatsmidler, siden alt kommer fra egen gård og dyr. Ingen overraskelse at biodynamiske viner kjører triumfferd, for eksempel. Tips: Coste di Moro, 2019. Kupp.)

    Jeg har bygd om en gammel vedbod til gårdsbutikk. Litt senere på våren blir det uteplass og utekjøkken der Kawasakien står, med egen plass til asadoen.

    Hører det er eggemangel i Norge. Biodynamiske egg fra Solmarka går unna her. Våre egne høner overtar senere på året.

    Vis vedlegget 1010147

    Vis vedlegget 1010150

    Vis vedlegget 1010151

    Vis vedlegget 1010152
    Var ligger gårdsbutiken?
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.655
    Antall liker
    15.753
    Torget vurderinger
    2
    Et eksempel på hvordan man koordinerer produsenter og avtakere i Sverige. Kokker og produktutviklere møter produsenter, man smaker på ulikes tilbud, drøfter og kommer med ønsker. Har pågått i mange år og har sørget for at bønder forstår det er mulig å satse på "udda saker" og likevel ha et marked.
    Fokus er på "exceptionell råvara".
    Skal på smakmøtet i oktober, med en del av våre ting.

     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn