4-string
Hi-Fi freak
Lenge siden jeg spiste andeegg nå, men hadde tilgang en gang og det var skikkelige godsaker.
Andeegg er godt. Kona lager en salt variant - legger de ned i grovsalt over noen døgn. Fantastisk rund og god smak på plommene."Once you've tried them, you'll never go back."
Flittige ender leverer hver dag her, og jeg kikker på hønene og undrer om vi kanskje skal gå all-in på ender for egg.
Holte tilbyr om du har lyst til å prøve.
Trodde de var 3, er eldstemann død?
Me too.Jeg må tilstå et jeg er svak for tynne pommes frites, s.k. strips. Der er airfryeren suveren. Raskt og godt og ikke noe søl. Glimrende til biffen, tartar eller rett og slett alene
Jeg sliter med lav BMI. Kanskje løsningen er mengder av fritert mat?Me too.
Dessverre så har jeg en kropp med ekstrem høy virkningsgrad som utnytter slik mat til det ytterste.
Det gir seg uttrykk i et lettere opphovnet ytre ….
Ja, lav BMI. Skikkelig trasig å kunne spise hva man vil uten å tenke på BMI. Frityrmat, bacon, pølser, tykke sauser, snop......Lav BMI???? Høres perverst ut. Lettere å finne øyenbryn på hønsetenner enn folk med lav BMI...
SAS
(Slukets Airfryer Special)
Syndig godt uten å synde...
Store vinger, sitronpepper, litt grillkrydder, Satay saus dip.
200 grader i 16-18 min. Voila!
Crispy skinn og saftig inni. Enkelt og ufeilbarlig.
Vis vedlegget 1009579 Ser ut som
Du har vår fulle sympati, tar sjansen på å uttale meg på vegne av alle korpulente herrer i moden alder.Ja, lav BMI. Skikkelig trasig å kunne spise hva man vil uten å tenke på BMI. Frityrmat, bacon, pølser, tykke sauser, snop......
Snufs,...takk for omtanken. Får trøste meg med litt potetløv. Og Cola, ironisk nok den sorte da jeg liker den bedre. Rare meg.Du har vår fulle sympati, tar sjansen på å uttale meg på vegne av alle korpulente herrer i moden alder.
Potetprodukter er min kryptonitt - hovner opp veldig av det…Me too.
Dessverre så har jeg en kropp med ekstrem høy virkningsgrad som utnytter slik mat til det ytterste.
Det gir seg uttrykk i et lettere opphovnet ytre ….
Potet, spesielt når den er impregnert med fett i en eller annen form …Potetprodukter er min kryptonitt - hovner opp veldig av det…
Johan-Kr
Lise Finchenhagen publiserer oppskrifter etter mitt hjerte. Hennes oppskrifter har vært mye på tv-skjermen når jeg lager mat hjemme.I påsk blir den lammstek.
Men det verkar som att rekommendationen i Norge är att döda det två gånger.
Oppskrift Meny
Den här var bäst.
Ny Oppskrift
Her er det kulturforskjeller. I middelhavsområdet har de melkesau og da slaktes lammene om våren. Derav tradisjonen med å spise påskelam. Butikkene her i Italia er også fulle av bittesmå lammesteker for tiden. Tradisjonen med påskelam i Norge er noe moderne som har oppstått i etterkrigstiden. Skal en ha tak i noe som tilsvarer kjøtt fra små middelhavslam så har vi jo geitekje. De slaktes om våren og er et godt alternativ til påskelammet. Enhver butikk med kjøttdisk kan skaffe det. De har også bittesmå koteletter hvis man har lyst på det.Lise Finchenhagen publiserer oppskrifter etter mitt hjerte. Hennes oppskrifter har vært mye på tv-skjermen når jeg lager mat hjemme.
Men akkurat nå … når det gjelder lam …. så er jeg fullstendig forelsket i bitte små koteletter. Som vi kjøper her i Spanien til 20-30 Euro kiloen. Jeg kaller dem knaskekoteletter. Feser dem hardt på grillen. Med salt, pepper, hvitløk og kanskje litt rosmarin. Det blir noen eksemplarer med skikkelig skorpe, men alle stykkene er saftig inntil beinet. Det fanger omtrent alt som gjør at lam er dritgodt. De har lammelår i alle størrelser her også, fra kyllinglår og oppover. Men ingen ting slår disse knaskekotelettene.
I Norge får bonden samme kilopris for lammet enten det er 6 uker eller 6 måneder gammelt. Da sier det seg selv at de forer opp lammet til god størrelse. Derfor er norske dielam er sjelden vare.Her er det kulturforskjeller. I middelhavsområdet har de melkesau og da slaktes lammene om våren. Derav tradisjonen med å spise påskelam. Butikkene her i Italia er også fulle av bittesmå lammesteker for tiden. Tradisjonen med påskelam i Norge er noe moderne som har oppstått i etterkrigstiden. Skal en ha tak i noe som tilsvarer kjøtt fra små middelhavslam så har vi jo geitekje. De slaktes om våren og er et godt alternativ til påskelammet. Enhver butikk med kjøttdisk kan skaffe det. De har også bittesmå koteletter hvis man har lyst på det.
På St. Lars på Bislet får man i det minste smågris grillet etter alle kunstens regler året rundt så det er håp.Man bør helst være et miltiplum av fire personer og villig til å kvitte seg med en tusenlapp hver før drikkevarer men man blir veldig mett og veldig glad. Lykken lurer rundt ethvert hjørne.I Norge får bonden samme kilopris for lammet enten det er 6 uker eller 6 måneder gammelt. Da sier det seg selv at de forer opp lammet til god størrelse. Derfor er norske dielam er sjelden vare.
Wilfa ProbakerJeg gjør det enkelt og spør her: har dere forslag på ei grei, solid eltemaskin til brøddeig? Trenger ikke å være helproff, men må kunne lage deig til 6 brød i slengen. Trenger heller ikke å være multi kjøkkenmaskin. Gjerne ren eltemaskin.
Har hatt den en liten stund. Utviklet i samarbeid med Norges bakerlandslag. Elter utrolig bra og kan spe deigen mye mer enn i vanlig kjøkkenmaskin.Takk for tipset, ELJ. Den ser fin ut
Vi åpner "for real" 18. mai. Etter noen år med Mølleren Sylvia har vi fått en del gode kontakter, både i Norden og utenfor.Legger et par feriedager der!!
Var ligger gårdsbutiken?Morsom dag. Vi har prøveåpning for gårdsbutikken. Den ligger ikke så langt fra E6 og vi får tidligere stamkunder innom, de vet hva de går til.
Det gjør ikke svenskene som tar turen forbi.
"Oj, hur e' det möjligt att göra så god choklad? 73 procent, nej, det tror jag inte på, det brukar smaka cementpuder."
Dypt inne i de svenska skogarna er det nå en del overraskelser.
Vi samarbeider med en biodynamisk leverandør av grønnsaker og egg, og de som kom forventet naturligvis ikke at noe slikt er å oppdrive i en liten gårdsbutikk.
(Jeg har et greit forhold til biodynamiske bønder - de har noen spesielle ritualer, men min erfaring er at det de produserer er av fantastisk kvalitet, og de har stålkontroll på sine innsatsmidler, siden alt kommer fra egen gård og dyr. Ingen overraskelse at biodynamiske viner kjører triumfferd, for eksempel. Tips: Coste di Moro, 2019. Kupp.)
Jeg har bygd om en gammel vedbod til gårdsbutikk. Litt senere på våren blir det uteplass og utekjøkken der Kawasakien står, med egen plass til asadoen.
Hører det er eggemangel i Norge. Biodynamiske egg fra Solmarka går unna her. Våre egne høner overtar senere på året.
Vis vedlegget 1010147
Vis vedlegget 1010150
Vis vedlegget 1010151
Vis vedlegget 1010152
You've got mail.Var ligger gårdsbutiken?