Politikk, religion og samfunn !

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • G

    Gjestemedlem

    Gjest
    MENNESKERETTIGHETER OG DEMOKRATI
    Det er snodig at et sekterisk parti med et kommunistisk, planøkonomisk program seiler frem på meningsmålingene

    Bård Larsen

    https://www.civita.no/2019/02/07/de...omisk-program-seiler-frem-pa-meningsmalingene

    Rødt går solid frem på meningsmålingene. Antagelig forstår mange av de som støtter partiet at den autoritære partilinja ville være dårlig nytt hvis den noensinne skulle veksles inn i realiteter.

    At opplyste mennesker støtter et parti de vet aldri bør komme i reell posisjon er merkelig i seg selv. Hvis vi hadde et tilsvarende revolusjonært parti på høyresiden, og folk støttet dem taktisk, ville det skapt rabalder av en annen verden.

    Men det hviler noe lekent og ufordøyd over venstreautoritarianisme. Den er ikke så farlig i små porsjoner … Proletariatets diktatur, selv ikke i lettutgaven, kommer jo ikke til Grünerløkka eller Ullevål Hageby. Så kan man kanskje gruble litt over den moralske og historiske implikasjon over dette, hvis man gidder.

    Rødts appell blant velgere er selvsagt også utrykk for politisk misnøye: Frustrasjon over Frp og en rekke kontroversielle utspill fra regjeringen. Moxnes’ retoriske begavelse, med et utrykk som ”velferdsprofitører”, får gehør hos mange. Rødts beskrivelser av ulikhet, eliter og lederlønninger trekker også velgere. Men samtidig er dette forhold som Ap og Støre er i stand til å absorbere. Hva skjer?

    Sett utenfra er det snodig at et sekterisk parti med et kommunistisk, planøkonomisk program seiler frem på meningsmålingene i en temmelig egalitær velferdsstat med et fritt marked. Men sosialdemokratiet sliter i det europeiske landskapet. I et nytt arbeidsmarked, annerledes demografi og med utfordringer som går mer på tvers av klasse enn tidligere, har de problemer med å finne fotfeste. Det gir rom for populistiske kaosryttere som har svar på det meste.

    Gjennom pluralisme og liberalt demokrati har en klart å turnere uforsonlig gruppedynamikk på en ganske god måte. Harmonimodellen har vært rådende. Slik ser det ikke helt ut lenger. Det er i tidsånden at ytterkantene styrker seg på bekostning av det liberaldemokratiske sentrum. Det er åpenbart at mange vil være med på den seilasen. Årsakene til polariseringen er kompleks og omdiskutert, men polariseringen er der, og folk får ta det ansvar de selv føler er riktig.

    Kanskje er det lurt å tenke over hva det på sikt kan innebære hvis sentrum forvitrer og ytterkantene blir rådende politikk? En vestlig sivilisasjon dominert av trumpister og kommunister? Er det ok? Som en protest?

    Look to Venezuela

    De siste ukene har Venezuela vært et hett tema. Landet er som kjent blitt et humanitært katastrofeområde. Likevel står Rødt, direkte avleggere av en av de mest autoritære politiske bevegelsene Vest-Europa har sett i etterkrigsårene, last og brast med en diktator som sulter ut sin egen befolkning. Mens Maduro blokkerer innfartsårene for å hindre nødhjelpen å komme inn i Venezuela, bruker Rødt tiden til å demonstrere foran Utenriksdepartementer med plakater av Chavez og Maduro. Markeringen ble for øvrig kringkastet av venezuelansk stats-TV: «Det norske folk støtter Venezuelas president.» Men noen sammenheng mellom Rødt hjemme og Rødt ute leses ikke alltid inn i sånt. I alle fall ikke blant Rødts velgere. Venezuela er jo så langt borte.

    Det skal mye velvilje til for ikke å påpeke sosialismens virkningshistorie, altså når det gjelder statsformer. For de har vært katastrofale, alle som en. Selvfølgelig kunne man valgt å drøfte hvert enkelt havari stykkevis og delt, men det er dårlig analyse. Fordi de sosialistiske landene, selv om mange av dem er svært forskjellige, har et temmelig innlysende fellestrekk i ideologien. Så blir det sagt at ingen av disse landene har vært sosialisme på ekte, og det stemmer nok. Det bekrefter at sosialisme som statsdoktrine ikke tåler overgangen fra skrivebord til praksis (kan det være noe med manglende maktfordeling og ideologisk rettskaffenhet?) Maktkonsentrasjonen med folket som proxy er som en honningkrukke for makteliter, men også en fjøslykt for hjemlige venstreradikale.

    Er det virkelig lekent eller kontrært å snuse på illiberalt tankegods? Eller til og med stemme på dem? Demokratiet går selvsagt ikke under av at Rødt bikker seks prosent. Men alle monner drar. Ulike radikale grupperinger ser nytteverdien av et urolig landskap. Krise er som skapt for demagoger og kaosryttere. De ideologiserte ytterpunktene trekker mange velgere som normalt verken er ideologiske eller særlige poli*tiske inn i en kamp om hegemonier. Det ville dessuten være en overdrivelse å hevde at alle venstreradikale har en særlig omsorg for det liberale demokratiet. Kanskje er det også slik at noen godt ute til venstre ikke har så veldig mye imot at Vesten kneler under indre motset*ninger. Blant de mest ideologisk venstreradikale er sammenbrudd i kapitalismen og dens liberale demokratier gode nyheter, en etap*peseier så å si, slik Karl Marx i sin tid forutsatte at både ville skje, og var nødt til å skje.

    Det er ikke sikkert at alle som er med på seilasen vil trives i et samfunn der liberale institusjoner og maktfordelingsprinsippet blir angrepet, der pluralisme erstattes av antagonisme og der det offentlige ordskiftet blir til et radikalt nullsumspill. Det er riktignok ikke helt riktig, men analogien er god: Legger du en frosk i kaldt vann som varmes opp, vil den svømme rundt og ikke merke at den blir kokt – før det er for sent. Selv om det er mye vi misliker, kanskje til og med sterkt, er det ikke sikkert at vi vil like det som eventuelt kommer etter liberalt demokrati, som Leonard Cohen nesten sa.

    Tanker som dette blir selvfølgelig oppfattet som pompøse og gammelmodige. For Rødt er jo bare kontrære. Og de sier det som det er, sies det. Men gjør de det?

    Rødt maler et bilde av Norge som et grusomt land å leve i. Så grusomt at en revolusjon er nødvendig. Det er til å undres over: Hva tenker urbane individualister med mastergrad som stemmer Rødt om å leve i et kommunistisk samfunn? Altså i den grad det i det hele tatt tenkes over det? Hva tenker folk som ellers setter pris på kunstens autonomi og frihet til å velge hvem og hva man vil være, om statsdirigert konformitet slik den har blitt praktisert i de land Rødt (og tidligere AKP) var (og er) disipler for? En mulighet er at velgere ser på det som avlatshandel: Om ikke verden kan reddes, kan man i alle fall redde egen samvittighet ved å stemme på et parti som prediker at de vil avskaffe den kapitalismen man nyter til fulle, vel vitende om at det aldri vil skje.

    At folk med høy utdannelse svermer for høytflygende og fullstendig urealistiske, men autoritære ideer er ikke noe nytt. På nittitallet var det gøy å gå opp catwalken med logoene til Baader Meinhof eller Røde Brigader på ekstremt dyre topper designet av Katharine Hamnet. Den selvproklamerte Prada Meinhof- gjengenhadde som filosofi at ”historien gjentar seg. Først som tragedie, siden som mote.” 

    Filosofen Raymon Aron skrev i sin tid om den franske øvre middelklassens dragning mot ideologier som ødela befolkninger i land langt borte. ”Opium for de intellektuelle”, kalte han det. Aron så med forbauselse på hvordan folk, utdannet i rasjonalitetens og fornuftens navn ved Sorbonne, som med høye krav til kritisk analyse aktive dekonstruksjon av etablerte sannheter, samtidig forfektet ideen om et fremtidig utopia og fornektet alle fakta om hvordan disse ideene utspilte seg rundt i verden.

    Forskanset i Paris’ rike kvarterer erklærte Jean Paul-Sartre (Raymon Arons evige krangleobjekt) og hans livsledsagerske Simone de Beauvoir seg som «anti-borgerlige anarkister». En slags politisk og kulturell selvpisking uten egentlige sosiale konsekvenser.

    Omfavnelse av enhver god sak, uten tanke på konsekvensene, ble udødeliggjort av forfatteren Tom Wolfe i novellene Radical Chic & Mau-Mauing the Flak Catchers. Radical Chic (som har blitt et begrep) handlet om den jødiske dirigenten og komponisten Leonard Bernstein som i 1970 inviterte ledere for Svarte Pantere, en revolusjonær gruppe med antisemittiske tendenser, til luksusleiligheten sin ved Park Avenue, Manhattan. Problemet var at Bernstein hadde svarte tjenere. Derfor hyret han for anledningen inn to spanske tjenere.

    Aron og Wolfes skriverier handler ofte om mer eleverte samfunnslag enn det Rødt kan skryte av. Men beskrivelsene av avstanden mellom idealisme og praktisk fornuft, står seg godt i dag også. .

    Når det gjelder fremtidsutsikter deler jeg langt på vei Timothy Snyders pessimisme. Når det rakner et sted, kan det rakne overraskende fort andre steder også. Det vil ta tid, men historien er heller ikke forutbestemt. Selv ikke her, hvor vi ”alle er sosialdemokrater.” Folk flokker om politikere til høyre og venstre som ”sier det som det er”, samtidig som sannhetsprinsippet er i oppløsning. Og i Kreml sitter det en president somgnir seg i hendene.

    Men i siste instans må voksne mennesker tas på alvor. De som velger å gå hele veien og støtte fiender av liberaldemokratiet, er selv ansvarlige for det de gjør. Andre må betale prisen for slike valg. Uansvarlighet går som regel ut over andre.

    Som sosiale skapninger er vi ledbare. Vi kan tro på rareste ting. I en rasjonalitetens tid der mennesker er friskere og sunnere enn noensinne, takket være skolemedisin og vaksiner, velger for eksempel stadig flere foreldre ikke å vaksinere barna sine, for dermed å bane veien for oppblomstring av livsfarlige sykdommer. Kanskje fordi det er kontrært, eller interessant. Gode foreldre kan i konsekvens være ubarmhjertige mot andres barn.

    Vesten er også en kortidsminneforening. Vi har glemt at liberalt demokrati er en skjør og komplisert politisk konstruksjon som har kjempet med nebb og klør for å overleve. Mange tror at det er urokkelig og evigvarende og at autoritære ideer derfor kan betraktes som interessante og morsomme å leke med. Litt høyreradikalt her, litt kommunisme der? Plukke litt her og litt der, no problem, for verken baristaen på hjørnet, Instagram eller ytringsfriheten vil forsvinne. Og er ikke Trump og andre sterkemenn bare korrekser som står opp for vanlige folk og sier det som det er?
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Tom Walker AKA Jonathan Pie on satire, freedom of speech and debating better

     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Litt mer om de Progressive, og deres tankesett.

    --

    A Witch-Hunt on Instagram
    written by Kathrine Jebsen Moore

    https://quillette.com/2019/02/17/a-witch-hunt-on-instagram/

    “Knitting is just so white. Let’s hope it gets better.” I overheard this puzzling remark in my local yarn store in Edinburgh, Scotland, last week. The store is in the affluent area of Marchmont, just outside the city centre. Its Edwardian and Victorian tenement flats, adjacent to huge green spaces, are popular with students and families alike. Two customers were chatting to the store owner: “It’s about time we had the conversation,” one of them offered. Her companion nodded in solemn agreement.

    Knitting, which helps lower the blood pressure and keep the mind busy, has enjoyed an upsurge in popularity in recent years. The Internet has allowed for the proliferation of new platforms from which to buy yarn and patterns, and has helped connect artisans and hobbyists worldwide. Usually, it’s a calming and creative pastime focussed on aesthetics rather than politics. However, a short browse through the knitting posts on Instagram steered me in the direction of the source of the exchange I had overhead and the “conversation” it had produced.

    On January 7, Karen Templer, a knitting designer and owner of the online store Fringe Association, published an innocuous blog post on her website entitled “2019: My Year of Colour,” in which she enthused about her forthcoming trip to India. To most observers, Templer’s post will read like a guileless account of her hopes and aspirations for her upcoming travels:

    I’ve wanted to go to India for as long as I can remember. I’ve a lifelong obsession with the literature and history of the continent. Photos of India fill me with longing like no other place. One of my closest friends [when I was 12] and her family had offered back then that if I ever wanted to go with them on one of their trips, I could. To a suburban midwestern teenager with a severe anxiety disorder, that was like being offered a seat on a flight to Mars. … Then about six weeks ago, the opportunity presented itself—a chance to go with a friend who’s been. … I said yes. And I felt like the top of my head was going to fly off, I was so indescribably excited. Within 48 hours, three of those friends of mine who are so much better travelers than me—but who are all equally humbled at the idea of actually going to India—also said yes. There has hardly been a single day since that I haven’t said in disbelief, either in my head or out loud, I’m going to India.

    And what on earth could be wrong with any of that? Rather a lot, it turns out. After a series of encouraging posts from well-wishers, the comment thread took an aggressively inquisitorial turn. Templer’s previous posts had typically garnered between three and 30 comments, but “My Year of Color” has 197 at the time of writing.

    ..
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.336
    Antall liker
    18.806
    Torget vurderinger
    2
    Our species started in Africa, but what was the last habitable landmass we reached? CrowdScience presenters Marnie Chesterton and Geoff Marsh team up to investigate how and when our species journeyed around the world and settled its most far flung landmasses. Geoff heads to some ancient caves in Israel to investigate the ‘false starts’ humans made out of Africa, and Marnie speaks with Professor Lisa Matisoo-Smith in New Zealand, uncovering the development of Polynesian sailing canoes and how they enabled the last landmasses to be found by people. This is a story spanning over seventy thousand years, huge changes in culture and technology, and the repeated remodelling of the earth thanks to the ice ages.

    https://www.bbc.co.uk/programmes/w3cswvxy#play
    Skjermbilde 2019-02-18 kl. 09.23.38.jpg
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    20.214
    Antall liker
    11.001
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Den iranske TV-kanalen IRIB skulle vist kampen mellom Bayern München og Augsburg fredag. Det ble ikke noe av da man fant ut at kampens dommer var kvinne.

    Det er VG som skriver om dette og refererer til flere tyske aviser.

    Ifølge den tyske kanalen ARDs Iran-korrespondent Natalia Amiri, er grunnen til at kampen ikke ble vist påkledningen til dommer Bibiana Steinhaus (39).

    – Hvem har skylden? Bibi igjen, selvsagt. Bibiana Steinhaus er en kvinne som bruker shorts. Det er ikke meningen at man skal se slik på iransk statlig fjernsyn, skriver hun i sosiale medier.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Interessant artikkel.

    Postmodern Philosophy is a Debating Strategy
    written by Galen Watts

    https://quillette.com/2019/02/17/postmodern-philosophy-is-a-debating-strategy/

    It seems to me that postmodernism is popular—especially among academics—not merely because of the social and cultural conditions of late modernity, but because it is immensely powerful as a tool or strategy of argument. For how can you possibly refute a person’s position when they deny even having one? In turn, arguing with someone who subscribes to postmodern thought is like fighting someone who has nothing to lose. There is no winning.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Hate-Crime Hoaxes Reflect America’s Sickness

    https://www.nationalreview.com/2019/02/hate-crime-hoaxes-reflect-americas-sickness/

    Jussie Smollett’s hoax is symptomatic of America’s illness. Because of the mainstreaming of academia’s victimhood culture, we are now in a place where we place more value on being a victim than on being heroic, charitable, or even kind. Victims or victim groups high on intersectionality points are supposed to be coveted, treated with child gloves, and believed unreservedly. Their “lived experience” gives them infinite wisdom. Those who urge caution are treated as bigots.
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.006
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    The world according to deffe:

    3. Jordan Peterson som forbilde
    – Jeg satt hjemme, spiste is og veide åtte kilo mer enn det jeg gjør nå. Så oppdaget jeg Jordan Peterson, skriver Ola Estenstad (20) i dette debattinnlegget.

    Innlegget engasjerte mange på Facebook. Kanskje fordi Peterson har gitt millioner av gutter et rom der de kan diskutere, reflektere og finne ut hva det vil si å være gutt og mann i dag.

    https://www.aftenposten.no/meninger/sid/i/oRrJM7/Syv-saker-som-gir-deg-innblikk-i-unge-gutters-liv
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.336
    Antall liker
    18.806
    Torget vurderinger
    2
    The world according to deffe:

    3. Jordan Peterson som forbilde
    – Jeg satt hjemme, spiste is og veide åtte kilo mer enn det jeg gjør nå. Så oppdaget jeg Jordan Peterson, skriver Ola Estenstad (20) i dette debattinnlegget.

    Innlegget engasjerte mange på Facebook. Kanskje fordi Peterson har gitt millioner av gutter et rom der de kan diskutere, reflektere og finne ut hva det vil si å være gutt og mann i dag.

    https://www.aftenposten.no/meninger/sid/i/oRrJM7/Syv-saker-som-gir-deg-innblikk-i-unge-gutters-liv
    Motivasjonstreneren Frank Beck, som reddet mange norske idrettsstjerner, hadde som hoveddevise at man skulle bli litt bedre hver dag, litt bedre enn den man var i går. Det går igjen i motivasjonstrening og Peterson har plukket det opp og bruker det som om han fant på det:

    Alt jeg skulle klare, var å være en litt bedre versjon av meg selv enn jeg hadde vært dagen i forveien.
    Jeg syns det er formidabelt at den ytterst pertentlige og velstelte Peterson har innledet reformasjon av unge gutter. Han får dem til å rydde rommene sine, vaske bilen og kle seg i annet enn bukser som sagger. Jammen leser de ikke bøker også! "Hva annet er å vente fra Canada", som en skrev. "Det er verdens mest pertentlige og ryddige nasjon, høflig er den også, i alle internasjonale anliggender."
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.133
    Antall liker
    14.677
    Veldig trist lese, denne serien.

    Hjemløs i Europa
    Ja, har også lest den. Den burde, om ikke annet, være et greit korrektiv til de som påstår at man risikerer å sitte igjen med "ingen ting" i det norske sosiale sikkerhetsnettet. Ellers er dissonansen mellom privat eiendomsrett og retten til et sted å bo interessant i eksemplene i artikkelen, som typisk er storbyer med stort turistpotensiale kontra en stor skog av lavt- eller ikke-lønnede som plutselig opplever at det finnes mer lukrative måter å leie ut boligen på.
     
    Sist redigert:
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Who should we blame for the New Zealand atrocity?
    Douglas Murray

    https://blogs.spectator.co.uk/2019/03/blame-new-zealand-atrocity/

    A frequent complaint heard from Muslim communities in recent years has been irritation and anger over any suggestion that Muslims – as a whole – need to apologise for attacks carried out in the name of their religion. I have sympathy for this irritation, tying as it does innocent people to the actions of guilty ones. But since the attack in New Zealand was carried out by a non-Muslim who was targeting Muslims, whether or not it needs to be said still it should be said – indeed must be said – that non-Muslims abhor, are disgusted, outraged and sickened by somebody going into a place of worship and gunning down innocent people. We condemn it in the most fulsome and unreserved terms. In what world of sickness do you have to live to think that shooting a child or an adult is a legitimate response to any claim or grievance, real or imagined?

    Apart from the gunman himself, it isn’t clear that anyone else is responsible for the massacre. But that hasn’t stopped all manner of people on social media seeking to apportion blame – in a way that suggests that they had their list of culprits ready long before this heinous act.

    Perhaps because of some remaining awareness of libel laws, this has not crossed over into mainstream publications. But those on British social media currently being claimed to have instructed a terrorist to go into a New Zealand mosque include Melanie Phillips, Boris Johnson, Rod Liddle, David Aaronovitch, Sajid Javid, The Times, Julia Hartley-Brewer and me. Those compiling lists in the US have tended to favour blaming Bill Maher, Sam Harris, Ayaan Hirsi Ali and Chelsea Clinton. I will get back in a moment to expressing the unutterable contempt I have towards the people playing this game.

    These attributions of blame have been published by prominent commentators, a member of the House of Lords and an academic from King’s College London. Some are additionally targeting journalists accused merely of ‘refusing’ to name names and denounce colleagues. I have pointed out here before the dumbfounding double-standard at work in such moments.

    But let me pause for a moment to play this the other way around. Imagine if after any Islamist atrocity of recent years (or after the next one) I or anybody else decided to hold specific British journalists and members of the House of Lords personally responsible for the massacre. Or claim that the dead are only dead because of (say) The Guardian, because they once published an opinion piece from Osama bin Laden, and that if anybody wants to make their feelings felt they might head to that organ’s offices immediately after chasing certain members from the House of Lords. I wouldn’t do it myself, because I retain some respect for standards of truth and evidence when it comes to such serious accusations (as I mentioned here the other week). Yet perhaps others will become keen to attribute such guilt after the next Islamist atrocity now that the new rules are clear.

    There was a demonstration of how low this has gone in New York on Friday, where a vigil to commemorate the dead of New Zealand was attended by a pregnant Chelsea Clinton. There a left-wing activist decided to accuse Chelsea Clinton on video of being personally responsible for inspiring the sort of terror that took place in New Zealand. One reason why I continue to insist on the differences between the terms ‘anti-Semitism’ and ‘Islamophobia’ was demonstrated here. Chelsea Clinton was accused of causing the New Zealand massacre because she recently criticised Congresswoman Ilhan Omar’s expressions of anti-Semitism. Here we get to a rub. We might agree that there are some people who are motivated by hatred of Muslims: the terrorist in Christchurch clearly was. But the merest criticism of Ilhan Omar for anti-Semitism gets described as ‘Islamophobia’ and thus an act of incitement to do the sort of thing that happened in New Zealand. How is one to get out of this illogical whirlpool? By being exceedingly exact about terms. However, let me park this argument for another time. Fifty people are dead and there are non-definitional arguments that require more urgent attention.

    Firstly let me say this. If you are going to accuse specific public figures of being somehow responsible for a mass slaying, there are only two things you can be doing. The first is hoping that people do not read the terrorist’s manifesto and just believe your lies. The alternative is that you force people to read the shooter’s manifesto and then realise that you are lying, since none of the public figures mentioned above is mentioned in the manifesto.

    Millions of people have read the writers mentioned and listened to the politicians and broadcasters, and of those millions only this man in New Zealand has been inspired to murder. And then it turns out that he hasn’t even praised or in any way cited any of the people featured above. However to even engage in this game is to pretend that the shooter’s manifesto is a serious document that must be taken at face value.

    If you are going to do that then you are going to have to be honest. The manifesto’s contents include exhortations to a form of fascism the terrorist calls ‘Green nationalism’. So if you want to take down everything praised in the manifesto you’re going to have to go for the Green movement as an accomplice to murder. The terrorist also cites some poetry (Dylan Thomas and W.E. Henley) as well as Nelson Mandela. So again, we’re going to have to lose a certain amount of poetry as well as one of the 20th century’s great moral heroes if we go down this path.

    But most fascinating is that the shooter cites Candace Owens as an inspiration. Over recent days the media has gone huge on this. Some readers will know that Owens is a prominent young black Republican Trump supporter, who is also one of the leaders of the student activist group Turning Point. In his manifesto the shooter says that he wants to credit Owens in particular for inspiring him. I am told by a colleague that this is a meme on far-right message boards associated with the ‘alt-right’ who like to troll Turning Point (who they hate for being pro-Israel, among other things) by endlessly, mockingly tipping their hat to them. The fact that the shooter says what he says about Candace Owens, and says that he knows that he must disavow some of her more extreme statements [his view] reads to me like a very clear attempt to target Candace Owens, whom he clearly hates. He wishes to send the mob after her. I am sorry to say that I think people have been played for suckers here, and the media have fallen into one of the traps that the killer laid for them.

    One final point in closing. Among the multiple ‘inspirations’ carved on the terrorist’s gun were the words ‘for Rotherham’. This is being used by some people as an example not just of the shooter’s motives but of the iniquity of the journalists and writers (especially at The Times) who have at any point written about the rape abuse scandals there.

    So here is a thought. The people bestriding social media blaming people who have written about Rotherham or related atrocities seem to be under the impression that some chunk of the general public is ready and primed for similar acts of terror. They think that shutting down discussion now would stop such atrocities being repeated. I wonder if they would consider a different possibility? Which is that rather than inciting acts of violent rage by discussing such issues, it is possible that the organs willing to break the silence may in fact be engaged in defusing a societal problem rather than exacerbating it.
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    4.122
    Antall liker
    3.219
    Torget vurderinger
    1

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.006
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Denne er til Deph.

    Profet Peterson får trukket tilbake sin innbydelse til Cambridge University etter press fra dekolonialister og identitetsmangfoldister.

    https://www.telegraph.co.uk/news/20...rsity-withdraws-visiting-fellowship-academic/

    Ikke liker jeg profeten, og ikke liker jeg å se hvordan selv ærverdige Cambridge kneler under trykket fra de smått gale. There is a new breed of academics…

    Tillegg:

    Vedlegger dette røret som ren bonus

    https://morgenbladet.no/ideer/2019/...iddelaldrende-hvite-menn-spor-anja-sletteland
     
    Sist redigert:

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.715
    Antall liker
    8.134
    Torget vurderinger
    0
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Denne er til Deph.

    Profet Peterson får trukket tilbake sin innbydelse til Cambridge University etter press fra dekolonialister og identitetsmangfoldister.

    https://www.telegraph.co.uk/news/20...rsity-withdraws-visiting-fellowship-academic/

    Ikke liker jeg profeten, og ikke liker jeg å se hvordan selv ærverdige Cambridge kneler under trykket fra de smått gale. There is a new breed of academics…

    Tillegg:

    Vedlegger dette røret som ren bonus

    https://morgenbladet.no/ideer/2019/...iddelaldrende-hvite-menn-spor-anja-sletteland
    Ja det hører ingen plass hjemme å først invitere en foreleser for deretter å kansellere fordi en politisk studentgruppe ikke liker vedkommende. Grei oppsummering her:

    https://blogs.spectator.co.uk/2019/...rescind-jordan-petersons-visiting-fellowship/
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.006
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Very Good!

    Men den er skivebom på en vesentlig plass:

    «He might have presented them with some thoughtful counter-arguments to their postmodern, Neo-Marxist gobbledygook and we can’t possibly have that.»

    Hva denne galskapen har med Marx å gjøre må de som ikke har lest en bok fortelle oss som har lest noen.

    Sagt på en annen måte, gitt dette:

    I spent two years at Cambridge doing a PhD in Philosophy in the late 1980s, which I subsequently abandoned.

    Han skulle gjort seg ferdig!!!!
     
    Sist redigert:
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Very Good!

    Men den er skivebom på en vesentlig plass:

    «He might have presented them with some thoughtful counter-arguments to their postmodern, Neo-Marxist gobbledygook and we can’t possibly have that.»

    Hva denne galskapen har med Marx å gjøre må de som ikke har lest en bok fortelle oss som har lest noen.

    Sagt på en annen måte, gitt dette:

    I spent two years at Cambridge doing a PhD in Philosophy in the late 1980s, which I subsequently abandoned.

    Han skulle gjort seg ferdig!!!!
    Rumble in the Jungle. 19. April.

     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.006
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Sykeliggjøringen av oss…

    «– Jeg har vært med på å skape psykiatriske epidemier. Diagnostikken er ute av kontroll. Vi må redde det normale, sier den anerkjente psykiateren Allen Frances.»

    En del saftige utsagn der.

    https://www.aftenposten.no/kultur/i...demi-fordi-legemiddelindustrien-sa-muligheten

    Bonus:

    «Han Frances gir seg ikke. Frances har skrevet en ny bok. Twilight of American Sanity er samtidsdiagnostiske betraktninger i en Trump-tid. Det var altså Frances som i sin tid selv skrev de diagnostiske kriteriene for narsissistisk personlighetsforstyrrelse.

    En slik karakter er ifølge hans egen definisjon gjerne svak på empati, meget oppmerksomhetskrevende, kortluntet og mener seg hevet over andre. Men Frances nekter resolutt å gå inn i tabloide debatter med fjerndiagnostisering av presidenten. Han er klar: Mannen er ikke «mad», men «bad». Trump er bare et speil, sier Frances til meg.»
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    UiBs rektor er bekymret for kravene om «safe spaces» ved universitetene

    - For universitetene er meningsbrytning nødvendig for å skaffe ny innsikt. Da må vi også tørre å ta de ubehagelige og kontroversielle debattene, sier rektor Dag Rune Olsen ved Universitetet i Bergen.

    https://www.universitetsavisa.no/po...«safe-spaces»-ved-universitetene-18732440.ece

    Snøfnugg på campus
    «No platforming», «snowflakes», «safe spaces» og «trigger warnings» er begrep som har dukket opp på utenlandske universiteter de siste årene. «No platforming» handler om å nekte forskere og studenter med kontroversielle synspunkter en talerstol. Studenter som ikke vil eksponeres for litteratur eller filmer som kan støte dem («trigger warnings»), blir syrlig kalt for snøfnugg. Og «safe spaces» er områder på campus der studenter kan oppholde seg uten å bli konfrontert med fordommer, kritikk, ubehagelige tema eller debatter.

    - Jeg er bekymret for at det er de korrekte meningene som skal vinne fram. Man får ikke ytterligere innsikt hvis man ikke bryter idéer med hverandre, med respekt. Hva skal vi med et universitet hvis vi ikke tillater meningsbrytning, sier Olsen til Universitetsavisa.

    Rektoren skrev følgende Twitter-melding i helga, inspirert av en leder i Dagens Næringsliv lørdag 23. mars:


    Am. studenter skal ha seg frabedt ubehagelige, politisk ukorrekte & kontroversielle meninger, og krever at univ. skal være såkalte «safe spaces». Men hva skal vi med univ. dersom vi ikke tillater meningsbrytning? Alle skal kunne ytre seg, men har ikke krav på å stå uimotsagt. ⁦ pic.twitter.com/b74sYuIpE8

    — Dag Rune Olsen (@UiBrector_Olsen) 23. mars 2019

    I lederen peker avisa på at det har vært en rekke tilfeller i amerikansk akademia der studenter føler seg forulempet, støtt eller krenket. I lederen slås det fast at forholdene er verst i USA, men at andre land kommer etter.

    Nei takk til Jordan Peterson
    Ett nylig eksempel er den kanadiske psykologiprofessoren Jordan Peterson. Universitetet i Cambridge kansellerte et forskeropphold med den kontroversielle professoren fordi de mente synpunktene hans ikke er forenlige med et «inkluderende miljø».

    Et annet eksempel DN trekker fram, er studentene ved Harvard som krevde å få fjernet professor Ronald Sullivan som sjef for Winthrop House, som huser 400 studenter. Sullivan hadde tatt på seg forsvareroppdraget for Hollywood-produsenten Harvey Weinstein, som er anklaget for seksuell trakassering og voldtekt. Ifølge avisa mente studentene at dette gjorde dem «utrygge» og «traumatiserte».

    - Gitt at opplysningene ved Harvard stemmer, undergraver dette rettssikkerheten. Sullivan gjør egentlig det en rettsstat er avhengig av: Også dem som er kontroversielle, skal forsvares, sier Olsen.

    Nå skal tilfeldigvis UiBs rektor til Harvard på onsdag og han vil da benytte anledningen til å skaffe seg mer informasjon om denne saken.

    - Hva tror du disse strømningene kommer av?

    - Det er interessant, men vanskelig å finne ut hvorfor det er blitt slik. Man skulle tro at i våre dagers samfunn, så er man oppdratt til meningsbrytning. Men det er åpenbart trender i vår tid, der man skal ha seg frabedt meningsbrytning, sier han.

    Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

    - Interessant å invitere Holocaust-fornekter
    For å motvirke disse tendensene, mener han at akademia må bli flinkere til å få fram hvorfor nettopp kunnskap er så viktig for utforming av fornuftig politikk.

    - Hvor går grensa for hvem som bør inviteres, Det finnes omstridte forskere, som for eksempel fornekter holocaust?

    - Vi inviterer gjerne åpent og bredt, også dem som har kontroversielle meninger. Jeg setter grensa når ytringene helt klart strider med norsk lov. Men det er heller ikke sånn at vi tilbyr alle en talerstol helt fritt. Er de ikke villige til å delta i debatt og få kritiske spørsmål, er svaret nei, sier han.

    Rektor Olsen understreker at synspunkter skal prøves og brytes. Det er universitetenes kjernevirksomhet, det er slik man kommer fram til ny erkjennelse.

    - Apropos holocaustfornekter: Det er interessant at noen er uenige i et slikt historisk faktum, og høre hvorfor man blir det. Da hadde det vært ganske så interessant å invitere en representant for dette synet og komme fram til en erkjennelse i fellesskap, sier han til Universitetsavisa.

    - Safetyism er en ideologi
    I 2017 deltok UA på en konferanse i regi av New York Times. Der diskuterte toppledere for amerikanske universiteter akademia etter at Trump ble president. Da trakk sosialpsykolog Jonathan Haidt ved New York University fram begrepet «safetyism»:

    - Safetyism er en ideologi som beskriver verden som fylt av farer, og hvor det er foreldrenes, og undervisernes, jobb å beskytte studentene mot disse farene. Om dette gjelder fysisk fare, som å passe på at små barn ikke faller ut av åpne vinduer, er det helt fint. Men når det dreier seg om ord, blir saken en annen, sa Haidt til Universitetsavisa.

    Han pekte på at fysisk fare kan skade, det kan ikke ord på samme vis.

    - Imidlertid ser vi her i USA denne forestillingen om at dersom en ung person hører ord, hører krenkelser, hører referanser av sitt etniske opphav – så er den personen i fare, og må beskyttes mot å høre den slags: Da blir disse holdningene til en svært destruktiv ideologi. Jo mer du beskytter et barn eller en ung person mot slike krenkelser, jo mer smertefullt blir det for dem når de før eller siden møter slike ytringer, sa Haidt i intervjuet med UA.

    Lederen i Dagens Næringsliv om dette temaet, konkluderer på følgende måte:

    «Lærdommen fra amerikanske universiteter må være at det er lurt å sette foten ned for de politiske hypersensitive først som sist. Deres liste over mulige krenkelser er uten ende.»
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Revealed: the bid to corner world's bluefin tuna market
    Mitsubishi freezing fish to sell later as stock numbers plummet toward extinction

    https://www.independent.co.uk/envir...una-market-1695479.html?utm_source=reddit.com


    Japan's sprawling Mitsubishi conglomerate has cornered a 40 per cent share of the world market in bluefin tuna, one of the world's most endangered fish.

    A corporation within the £170bn Mitsubishi empire is importing thousands of tonnes of the fish from Europe into Tokyo's premium fish markets, despite stocks plummeting towards extinction in the Mediterranean.

    Bluefin tuna frozen at -60C now could be sold in several years' time for astronomical sums if Atlantic bluefin becomes commercially extinct as forecast, a result of the near free-for-all enjoyed by the tuna fleet.

    In the forthcoming documentary film The End of the Line, Roberto Mielgo, a former bluefin fisherman who travels the world monitoring catches, claims that Mitsubishi buys and sells 60 per cent of the threatened fish and that it has expanded its freezer capacity to hold extra bluefin.

    Mitsubishi acknowledges that it freezes bluefin, but only, it says, to even out peaks and troughs in supply.

    "Mitsubishi Corporation handles between 35 per cent and 40 per cent of Atlantic and Mediterranean bluefin tuna imported to Japan," the company told The Independent.

    ..
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.814
    Antall liker
    9.744
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Kinesiske myndigheter utnytter muligheten for å drive voksenopplæring i stor skala.

    https://www.dn.no/utenriks/kina/sos...illioner-til-annenrangs-innbyggere/2-1-576853

    Innen 2020 skal Kina ha registrert 1,3 milliarder innbyggere med biometrisk informasjon og kombinere dette med store datamengder fra offentlige og private kilder.

    Sosial kreditt sorterer innbyggerne i åtte ulike kategorier fra «AAA» til «D» – upålitelig.

    – Verre enn fengsel
    Over 13 millioner kinesere har havnet på en svarteliste som dårlige betalere. Listen over gjeldsslavene er offentlig. Informasjonen overføres også til databaser hvor sentralmyndighetene og kommuner utarbeider sosial kreditt for alle landets 1,3 milliarder innbyggere.

    – Dette er verre enn fengsel. Med en fengselsdom vet den dømte hvor lenge det varer, sier 47-åringen David Kong til South China Morning Post.

    Hongkong-avisen intervjuet ham etter han hadde tilbrakt over 30 timer om bord på et saktegående tog. Han har ikke lov til å bruke penger på hva som defineres som luksus, som lyntog og fly – heller ikke hvis andre betaler.

    Han overlever på 600–700 kroner i måneden etter et selskap han etablerte gikk konkurs i 2015.

    I fjor ble over 23 millioner forsøk på å kjøpe fly- eller togbillett blokkert av systemet. Et ukjent antall har forbud mot å reise ut fra hjembyene og er ilagt andre begrensninger og har problemer med å få jobb.

    «Måler er å tillate at de som er pålitelige kan ha nytte av det i hele samfunnet, men gjøre det vanskelig for andre å ta et vanlig skritt», heter det i planene for systemet.

    Teknologiselskaper i front
    De kinesiske teknologiselskapene jobber tett mot den kinesiske staten. Internettselskapet JD.com rullet i forrige uke ut tjenesten JD iCity.

    Den nye tjenesten skal utnytte enorme datamengder for å utarbeide sosiale kredittpoenger. Den rulles ut Suqian, hvor det er et samarbeid mellom det offentlige og private næringsliv.

    – Ved å integrere data fra våre egne plattformer med offentlige data fra lokale myndigheter har vi gjort Suqian til et foregangsprosjekt for våre kredittprodukter, sa direktør Zheng Yu hos JD.com ved lanseringen.

    Alle innbyggerne i byen starter med 1000 Xichu-poeng. De kan øke antall poeng ved å gi blod, delta i frivillig arbeid eller være «modellarbeidere». Mislighold av lån, trafikkbøter eller domfellelser fører til fratrekk.

    Det er etablert åtte kategorier – fra «AAA», som er en modellborger, til «D» – en som ikke er til å stole på. Kategoriene oppdateres månedlig og kan sjekkes via chatteappen WeChat, som er en variant av Whatsapp, men som tilbyr langt flere tjenester.

    De som er modellborgere får rabatt på offentlige tjenester, blant annet transport med en hundrelapp i måneden.

    Eksporterer sosial kredittsystem
    Foruten teknologigigantene Alibaba, Tencent og JD.com er det en stor underskog av selskaper som har vokst svært raskt på kort tid med å utvikle overvåkningsprodukter. 42 prosent av alle overvåkningskameraer i 2017 var i Kina. Dette er moderne kameraer.

    Sensetime og iFlyTech har utviklet overvåkningskameraer med blant ansiktsgjenkjenningsteknologi. SenseTime er blitt verdens mest verdifulle oppstartsselskap innenfor kunstig intelligens og er verdt rundt fem milliarder dollar.

    Trendforsker Amy Webb sa under en konferanse i USA i mars at Kinas sosial kredittsystem vil bli eksportert til andre land. Hun mener utdannelse, arbeidshistorikk, kredittverdighet, bøter, dommer, hvor en har vært på ferie og hva en har handlet vil inngå i rangeringer.

    Kinesiske myndigheter mener systemet gir positive resultater. Det er ikke lenger farlig å krysse gatene ved fotgjengeroverganger i Rongcheng. Avanserte kameraer fanger opp biler som ikke stanser, sjåførene blir automatisk identifisert og får redusert sosial kredittpoeng.
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.006
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Rævkjør dem til anstendighet

    «The cuts, which affected contractors around the globe, reinvigorated the debate over Google’s extensive use of TVCs, amid a growing labor movement within the company. In recent months, Google FTEs and TVCs have been increasingly vocal in protesting both their working conditions and the ethics of their employer.

    “For years, Google has boasted of its ability to scale up and down very quickly, and [sic] vocal in its ability to ‘navigate changes with agility’,” the letter reads. “A whole team thrown into financial uncertainty is what scaling down quickly looks like for Google workers. This is the human cost of agility.”»

    https://www.theguardian.com/technol...-workers-sign-letter-temp-contractors-protest
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    De intellektuelles svar på UFC. Jeg ser frem til denne. Det er mye jeg liker ved dem begge og mye jeg .. bare ryster på hodet av. Gudedyrkingen og komunismen f.eks.

    Bring it on!

    Fight Night!

     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Smakebit for dem som ikke kjenner til Žižek

    Slavoj Žižek: Political Correctness is a More Dangerous Form of Totalitarianism

     
    S

    Slubbert

    Gjest
    Om demoralization and destabilisation


    "They are programmed to think and react to certain stimuli in a certain pattern [alluding to Pavlov]. You can not change their mind even if you expose them to authentic information. Even if you prove that white is white and black is black, you still can not change the basic perception and the logic of behavior."
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn