Mat, drikke og røyk Anbefaling av restaurant i Oslo

N

nb

Guest
Er Bagatelle helt ute å kjører etter Hellstrøm sluttet ?
De har jo en Michelinstjerne, noe som pleier å bety høy kvalitet. Jeg har ikke vært der siden Hellstrøm stakk, så skal ikke mene noe om stedet selv.
 

MaKi

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2005
Innlegg
3.964
Antall liker
204
Torget vurderinger
4
Håper det er ok å kuppe tråden litt. Skal en tur på Trattoria popolare. Noen som hatt noen dårlige opplevelser etter anmelderne har vært der? Virker anstendig, har en tidligere kollega som ikke er helt bortreist og hadde en finfin opplevelse.
 
N

nb

Guest
Gammel tråd, men skitt au:

Var på Ylajali i går - har vært der før, men ikke siden de bevegde seg inn på den nordiske sti. Helt eksepsjonelt bra - beste måltidet jeg har hatt i Oslo. Basert på mine få besøk rangerer jeg denne hårfint over Maaemo siden det er større variasjon i hvordan rettene presenteres, samt at man faktisk blir godt brisen av vinmenyen, noe som definitivt ikke er tilfelle på Maaemo. Slipper også unna med en 500-lapp mindre per capita. Det er artig hvordan de beste restaurantene innen denne sjangeren peker nese til fransk klassisk gastronomi. Ene retten vi fikk - en hardt stekt purreløk med söl og løyrom er muligens det beste jeg har spist på restaurant noen sinne. Det tregs ikke gåselever, kaviar, hummer og andre dyre råvarer for å lage en spennende rett som smaker fantastisk.

Basert på min begrensede erfaring med en- og tostjernes restauranter i Frankrike er de beste norske så mye bedre at det nesten er komisk.
 

weld77

Æresmedlem
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
10.676
Antall liker
4.661
Avla Maaemo et besøk i går for første gang på et par år. Har vært der fire (eller fem?) ganger siden de åpnet og husker i børjan at man kunne ringe på en mandag, bestille bord til førstkommende onsdag og restauranten var halvfull. Nå om dagen er det ganske utfordrende å få bord, spesielt om det er for to personer, er selskapet 4-6 personer er det langt enklere.

De har hevet seg mange hakk siden sist jeg var der (da hadde de to stjerner). Smakene var der også den gang, men de var svært endimensjonale i tekstur og komposisjon av rettene. Den gang bestod nesten alle rettene etter de innledende smårettene av at det lå noen grønnsaker på tallerkenen, så var det noen kuler av de samme grønnsakene og så helte kelneren en saus over. Nå er de betydelig mer varierte i tekstur og ikke minst er proteininnholdet i måltidet betydelig større så jeg ble akkurat passe mett og hadde ikke noe behov for nattmat etterpå. Det var en "taco" med rakfisk, en godt voksen krepsehale, en rett på resen av den samme krepsen, et anstendig stykke torsk, ditto med reinsdyr. Fikk en smått genial suppe å varme oss på da vi kom - essensen av fårikål uten får og uten kål, kun kraften smaksatt med smår infusert med fenalår.

Klassikerene med østersemulsjon i dillsaus, kreps stekt i granbarinfusert smør, rømmegøt med reinsdyrhjerte og selvsagt smørisen er der fortsatt - heldigvis, men så godt som alle rettene var byttet ut siden sist. Og klassikerene var enda mer fokuserte og spisset. Helt til slutt var det noen fantastiske vafler servert med rømme, stikkelsbærsyltetøy, solbærsyltetøy og brunost og disse kunne man spise så mye man ville av, så om man ikke er mett er det bare å hive innpå.

Servicen var selvsagt helt strøken og vinpakken er dyr men interessant. De er ikke spesielt rause med mengdene, men jeg fikk påfyll da glasset mitt var tomt så det holdt greit til maten.

Det koster dog en arm og et halvt ben, for to glass sjampis, to menyer, to vinpakker stod det 9400 kroner på regningen. Sist jeg var der følte jeg meg litt snytt til tross for at regningen var ca 1500 kroner lavere, denne gangen satt jeg ikke med den samme følelsen.
 

aam01

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
2.375
Antall liker
1.117
Sted
Sandvika
Torget vurderinger
3
Avla Maaemo et besøk i går for første gang på et par år. Har vært der fire (eller fem?) ganger siden de åpnet og husker i børjan at man kunne ringe på en mandag, bestille bord til førstkommende onsdag og restauranten var halvfull. Nå om dagen er det ganske utfordrende å få bord, spesielt om det er for to personer, er selskapet 4-6 personer er det langt enklere.

De har hevet seg mange hakk siden sist jeg var der (da hadde de to stjerner). Smakene var der også den gang, men de var svært endimensjonale i tekstur og komposisjon av rettene. Den gang bestod nesten alle rettene etter de innledende smårettene av at det lå noen grønnsaker på tallerkenen, så var det noen kuler av de samme grønnsakene og så helte kelneren en saus over. Nå er de betydelig mer varierte i tekstur og ikke minst er proteininnholdet i måltidet betydelig større så jeg ble akkurat passe mett og hadde ikke noe behov for nattmat etterpå. Det var en "taco" med rakfisk, en godt voksen krepsehale, en rett på resen av den samme krepsen, et anstendig stykke torsk, ditto med reinsdyr. Fikk en smått genial suppe å varme oss på da vi kom - essensen av fårikål uten får og uten kål, kun kraften smaksatt med smår infusert med fenalår.

Klassikerene med østersemulsjon i dillsaus, kreps stekt i granbarinfusert smør, rømmegøt med reinsdyrhjerte og selvsagt smørisen er der fortsatt - heldigvis, men så godt som alle rettene var byttet ut siden sist. Og klassikerene var enda mer fokuserte og spisset. Helt til slutt var det noen fantastiske vafler servert med rømme, stikkelsbærsyltetøy, solbærsyltetøy og brunost og disse kunne man spise så mye man ville av, så om man ikke er mett er det bare å hive innpå.

Servicen var selvsagt helt strøken og vinpakken er dyr men interessant. De er ikke spesielt rause med mengdene, men jeg fikk påfyll da glasset mitt var tomt så det holdt greit til maten.

Det koster dog en arm og et halvt ben, for to glass sjampis, to menyer, to vinpakker stod det 9400 kroner på regningen. Sist jeg var der følte jeg meg litt snytt til tross for at regningen var ca 1500 kroner lavere, denne gangen satt jeg ikke med den samme følelsen.
Det er uvanlig at jeg sitter her i Italia og lengter hjem til norsk mat, men den beskrivelsen frister.:)
 

weld77

Æresmedlem
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
10.676
Antall liker
4.661
Ja, det er veldig bra. Spesielt imponerende å kjøre en puristisk norsk linje om vinteren når knapt noesomhelst vokser her i landet. De baserer seg en del på fermenteringsteknikker og tørking for grønnsaker - jeg skal tilbake, men da tenkte jeg å dra når sommeren er på hell eller tidlig på høsten for å få med den norske grønnsaksesongen.

Det er med stor margin den beste restauranten i Oslo. På en måte er jeg mer imponert over steder som Palace Grill hvor jeg bortsett fra østeresene som aperetif aldri har fått samme rett to ganger, men på Palace var også lenge en del av sjarmen at som regel var en av rettene helt katastrofal (det har Palace sluttet med og de har blitt en mer klassisk gourmetrestaurant til tross for at de prøver - litt krampeaktig - å bevare rebellimagen sin, men maten er fortsatt veldig, veldig bra og få steder er de rausere med skjenken om man tar den medfølgende vinmenyen.
 

aam01

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
2.375
Antall liker
1.117
Sted
Sandvika
Torget vurderinger
3
Jo takk, jeg har hatt visse erfaringer med vinmenyen på Palace.:) Heldigvis er det kort vei til toget hjem. Ellers ligger jo Alex sushi rett ved siden av og der hadde jeg en stor opplevelse med omakase-menyen rett før jul. Det er bare synd at Fauna har sluttet ellers var dette Oslos beste gastronomiske veikryss.
 

weld77

Æresmedlem
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
10.676
Antall liker
4.661
Prøvde Alex (som i Alex fra Alex sushi) sitt nyåpnede sted i helgen - Omakase by Alex. Det er en del teater og kanskje litt vel mye avliring av innlærte fraser fra vinkelner/hovmester, men Alex og Mark(?) bak spakene tar sushi til et helt nytt nivå i Oslo. Det er eksklusivt, plettfritt utført og usedvanlig godt. Ganske kostbart, dog. Menyen kostet 1350 penger og den interessante vinpakken på 1400 kroner. Fortsatt relevativt greit å få bord (eller mer presist, krakk foran sushibaren) med regner med akkurat det endrer seg ganske raskt.

Østers, råreker, lakserogn, to typer tunfisk, hval, kongekrabbe, kamskjell, sjøkreps, hummer osv - en fin kombinasjon av noe av det beste fra havet tilgjengelig i Norge. Minimalt tilberedt og servert i sin reneste form.
 

aam01

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
2.375
Antall liker
1.117
Sted
Sandvika
Torget vurderinger
3
Prøvde Alex (som i Alex fra Alex sushi) sitt nyåpnede sted i helgen - Omakase by Alex. Det er en del teater og kanskje litt vel mye avliring av innlærte fraser fra vinkelner/hovmester, men Alex og Mark(?) bak spakene tar sushi til et helt nytt nivå i Oslo. Det er eksklusivt, plettfritt utført og usedvanlig godt. Ganske kostbart, dog. Menyen kostet 1350 penger og den interessante vinpakken på 1400 kroner. Fortsatt relevativt greit å få bord (eller mer presist, krakk foran sushibaren) med regner med akkurat det endrer seg ganske raskt.

Østers, råreker, lakserogn, to typer tunfisk, hval, kongekrabbe, kamskjell, sjøkreps, hummer osv - en fin kombinasjon av noe av det beste fra havet tilgjengelig i Norge. Minimalt tilberedt og servert i sin reneste form.
Det skal utvilsomt prøves, Alex har bestandig vært en utmerket kokk. Jeg bare håper de godtar at jeg ikke vil ha vin til sushi, jeg foretrekker øl til slik mat.
 

weld77

Æresmedlem
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
10.676
Antall liker
4.661
Prøvde Alex (som i Alex fra Alex sushi) sitt nyåpnede sted i helgen - Omakase by Alex. Det er en del teater og kanskje litt vel mye avliring av innlærte fraser fra vinkelner/hovmester, men Alex og Mark(?) bak spakene tar sushi til et helt nytt nivå i Oslo. Det er eksklusivt, plettfritt utført og usedvanlig godt. Ganske kostbart, dog. Menyen kostet 1350 penger og den interessante vinpakken på 1400 kroner. Fortsatt relevativt greit å få bord (eller mer presist, krakk foran sushibaren) med regner med akkurat det endrer seg ganske raskt.

Østers, råreker, lakserogn, to typer tunfisk, hval, kongekrabbe, kamskjell, sjøkreps, hummer osv - en fin kombinasjon av noe av det beste fra havet tilgjengelig i Norge. Minimalt tilberedt og servert i sin reneste form.
Det skal utvilsomt prøves, Alex har bestandig vært en utmerket kokk. Jeg bare håper de godtar at jeg ikke vil ha vin til sushi, jeg foretrekker øl til slik mat.
Det får du sikkert. De har også en alkoholfri drikkemeny om jeg ikke husker feil.
 

weld77

Æresmedlem
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
10.676
Antall liker
4.661
Avla "nye" Maaemo et besøk i går kveld. De har flyttet fra Schweigaardsgate til Dronning Eufemias Gate og til et veldig kult lokale. Først er det ned i kjellerstua for et glass sjampis og noen små apetittvekkere før det bærer inn i spisesalen for en rekke retter og deretter tilbake til peisestua for kaffi, evt avec og litt flere søtsaker. Nivået på alt er skyhøyt og Maaemo er fortsatt i en helt egen klasse i Oslo. Det er ingen som er i nærheten. Alt er perfeksjon til fingerspissene.

Selv om de, i følge sjefen sjøl, skulle flytte, lukke et kapittel og finne seg selv opp på ny eller hva det nå var så er flere av de gamle klassikerene fortsatt på menyen. Som østersemulsjonen med dillsaus og iskremen med obsøkøne mengder smør, nå servert som en bitteliten is i kjeks. Vi fikk en ekstra servering av den av dessertkokken, uvisst om det er standard eller om det bare var fordi vi utviste over snittet interesse for akkurat den retten.

Menyen, slik den var i går, er også enda mer helstøpt enn før. Fiskestykket (piggvar) er større, kjøttretten (vaktel) like så.

Der det tidligere kostet både en arm og et ben koster det nå i tillegg til en arm og et ben og også en god porsjon av den andre armen og det andre benet. Vi drakk et glass sjampis hver til apetittvekkerene, spiste to menyer og drakk to vinmenyer - den vanlige istedenfor den ekskulsive og så hadde jeg kaffi til slutt (fritt med påfyll av den, for øvig). Hele gildet kom på 11400 kroner for to. Det er selvsagt idiotisk mye for å spise ute, men det er det beste man får om dagen med temmelig god margin. Det som er mildt irriterende er at de nok hadde klart seg med en del færre folk i servicen og sikkert kunne servert samme meny en del rimeligere. Jeg trenger ikke at det møter opp tre servitører ved bordet for å sørge for at jeg og madamen får helt på saus på rettene på eksakt samme tidspunkt, men det er vel noe av pakken for å få tre stjerner av den franske guiden - noe som ville overraske meg stort om de ikke får igjen. Jeg synes maten var enda bedre nå enn sist og jeg ble passe mett til tross for at serveringen med så mye vafler du vil ikke er med lengre.

Siden knapt noen av den internasjonale reisende gourmetsfæren kommer om dagen av opplagte grunner og også fordi Maaemo om dagen har 0 stjerner i Michelin-guiden så er det relativt enkelt å få bord, også for 2 personer, noe som var borderline umulig før. Så om man vurderer å ta seg en tur så er nå et bra tidspunkt å dra på. Jeg kan ikke så mye om vin, men vinene vi fikk var veldig gode og satt som et skudd til maten. De var greie med påfyll av tomme glass og de to flaskene i menyen jeg fant på polet lå på over 800 kroner sykket så spesielt kjipe var de ikke.
 
  • Liker
Reaksjoner: gwh

aam01

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
2.375
Antall liker
1.117
Sted
Sandvika
Torget vurderinger
3
Det er godt at noen ofrer seg i disse tunge tider og tester ut tilbudet. Interessant lesning, men uaktuelt å prøve selv før vaksinen kommer.
 

weld77

Æresmedlem
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
10.676
Antall liker
4.661
Ville ikke vært veldig bekymret. Det er et stort lokale med lite gjester og helt kurant å holde god hygiene om man er spesielt opptatt av den slags. Fikk en flakse med håndsprit med oss vi kunne bruke som vi ville og det er ingen langvarige interaksjoner med noen. Så drillet som servicen er tipper jeg ingen ville leet på et øyenbryn om man sa at man helst ville være mest for seg selv og helt minimalt med omgang med fremmede.
 

aam01

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
2.375
Antall liker
1.117
Sted
Sandvika
Torget vurderinger
3
Du har nok helt rett i at dette er et av de tryggere stedene å gå hvis en først skal ut å spise. Men av helseårsaker har jeg valgt å leve i selvpålagt karantene siden februar og Maeemo leverer neppe takeaway. Jeg får ha dette til gode til bedre tider. Uansett er det fint at du deler erfaringer her.
 

Espen R

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.03.2002
Innlegg
7.280
Antall liker
425
Ingen som har nevnt Kontrast?
En kompis og meg har tenkt oss dit i oktober, da blir det isåfall full 10-retter taste meny med drikkepakke.
Noen med erfaring?

Ellers er Ling Ling et veldig greit alternativ hvis man skal ha mat med med gode smaker, men ikke ønsker at d skal koste skjorta. Har spist der noen ganger. Og dem er gode på drinker.

For meg et de gode smakene, helt essensielt. Hvis jeg er på restaurant og de gode smakene uteblir, da kan jeg sitte å drømme meg bort i en skikkelig god pizza som et mye bedre alternativ.
 

Balle Clorin

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.06.2012
Innlegg
4.378
Antall liker
2.270
Torget vurderinger
1
Kontrast bør nevnes ja, desverre som eksempel på oppskrytt fingerbølmat og fraværende service. maken til utrivelig oppskrytt drittrestaurant skal man lete lenge etter. Det er tydelig at Aftenposens almelder liker slike steder så jeg har helt sluttet å ta de anmeldelsene som noen retninglinje ,snarere tvert i mot.
Det samme gjelder Ahaan( ved Plah.)

Gå heller på et godt gammel trivelig sted med gode porsjoner og fantastisk mat og god stemning: Cafe Engebret
Park 29 er også fin.
 
Sist redigert:

Espen R

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.03.2002
Innlegg
7.280
Antall liker
425
Kontrast bør nevnes ja, desverre som eksempel på oppskrytt fingerbølmat og fraværende service. maken til utrivelig oppskrytt drittrestaurant skal man lete lenge etter. Det er tydelig at Aftenposens almelder liker slike steder så jeg har helt sluttet å ta de anmeldelsene som noen retninglinje ,snarere tvert i mot.
Det samme gjelder Ahaan( ved Plah.)

Gå heller på et godt gammel trivelig sted med gode porsjoner og fantastisk mat og god stemning: Cafe Engebret
Park 29 er også fin.
Takk for svaret ditt :)
 

Balle Clorin

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.06.2012
Innlegg
4.378
Antall liker
2.270
Torget vurderinger
1
Beklager ,men det måtte sies, andre har kanskje andre erfaringer,/preferanser , mine favoritter dvs steder jeg vil gå en gang til i i en slags prioritet. de fem første kommer til å gå på på rotasjon inntil noe nytt dukker opp):

Cafe Engebret
Nella(nedlagt)
Grand Cafe,
Park 29
Bristol Grill for lunch eller Afternoon Tea og en cognac
Trancher
Stattholdergården, kanskje litt been there done that, maten på Grand og Engebret var vel så god, men opplevelsen var et høydepunkt på Stattholdergården.
Klosteret.
Feinschmecker



Steder jeg ikke går igjen
Kontrast
Ahaan
Mona Lisa
 
Sist redigert:

Gjest.

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.09.2006
Innlegg
5.372
Antall liker
294
Brasserie France i Øvre Slottsgate 16. God mat og god stemning. Ikke spesielt dyrt eller billig.
 

Goggen8

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.08.2014
Innlegg
2.243
Antall liker
822
Sted
Oslo
Var på Kontrast for et par måneder siden. Kjørte 10 retter med vinmeny. Helt ok, vil jeg si. Men sammenlignet med hva man kan få for tilsvarende prisnivå på andre steder, synes jeg det var skuffende. Manglet det ekstra som forventes. Spist langt bedre på mye billigere steder.
 

aam01

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
2.375
Antall liker
1.117
Sted
Sandvika
Torget vurderinger
3
Det blir aldri feil å gå på Palace Grill. Et av byens aller beste kjøkken.
 

sbf

Hi-Fi interessert
Ble medlem
15.06.2009
Innlegg
89
Antall liker
61
Det blir aldri feil å gå på Palace Grill. Et av byens aller beste kjøkken.
Spiste på Statholdergaarden forrige helg, og Palace helgen før.
Etter min smak var Palace betraktelig bedre. Kraftigere smaker. bedre tilbredt. Statholdergaarden var bra, men ikke verdt det mtp pris. Ville heller ha spist på Le Benjamin eller lignende, og sluppet unna billigere.
Palace var på sin side det beste jeg har spist i Oslo, sannsynligvis i det store og hele. Ekstrem selvtillit, uten være breiale.

Det er dog to vidt forskjellige steder mtp stil.
Middag med gutta: Palace
Middag med dama og svigers: Stathodlergaarden

Vær forberedt på en kamp på liv og død om du går for full vinpakke på Palace ;)
 

Espen R

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.03.2002
Innlegg
7.280
Antall liker
425
Flott at folk er ærlige i tråden.
Kontrast er ut, det blir sannsynligvis Palace Grill.

Et lite sidespor til Tromsø; for dem som besøker byen er det bare (lang tid i forveien) å booke på Restaurant Smak. En liten intim restaurant hvor selv de mest blaserte er overlykkelig. Alltid ventelister. Har ikke fått testen den selv ennå, men folk på jobben har vært svært fornøyd. Sånn type konsept som Smak i Tromsø er det jeg søker. Små intime restauranter hvor paret som driver stedet, selv står på kjøkkenet og har stålkontroll på kvalitet. Restauranten er også kjent for små vente-retter mellom rettene, utmerket service og gode historier ved bordene.
 

mk1classic

Overivrig entusiast
Ble medlem
07.01.2009
Innlegg
547
Antall liker
255
Sted
Sandvika
Hvordan er Festningen Restaurant nå om dagen? Jeg har ikke vært der på 2-3 år, men burde tatt med gamlingene en gang.
 

weld77

Æresmedlem
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
10.676
Antall liker
4.661
Jeg har også vært på Kontrast et par ganger. Det er bra,det er ikke det, men det finnes betydelig bedre i byen, også uten stjerne synes jeg.

Mine to klareste minner fra Kontrast er at de presterte det kunststykke å lage en rett på fersk norsk skogssopp som ikke var god. Det er i seg selv en prestasjon og noe enhver hobbykokk eller husmor bør klare, for ikke snakke om en restaurant med en Michelinstjerne. Det andre er historien man får servert om surdeigskulturen kjøkkensjefen har overtatt fra moren sin eller hva det nå var, men surdeigsbrødet de serverer er ikke spesielt godt og helt forglemmelig. Det burde noen snart fortelle de, alle jeg kjenner som har vært der sier det samme.

Av de topprestaurantene som finnes i Oslo er Kontrast den som jevnt over får minst entusiastiske tilbakemeldinger i min omgangskrets. At det er en drittrestaurant er en svært grov overdrivelse og vitner om langt fremskredet mangel på seriøsitet, men det er ikke spesielt vanskelig å finne noe bedre i Oslo i alle fall. De fleste på lista til Balle kvalifiserer på ingen måte om man ser på kvaliteten på maten isolert sett - Kontrast er mye bedre enn de, med unntak av Staholdergaarden selvsagt som er toppklasse, men det er ikke det samme som at man vi tilbake et sted. Jeg kommer selv neppe til å gå på Kontrast igjen på lang tid, for øvrig. Mest sannsynelig aldri gitt alternativene som finnes. Bra, men svarer ikke helt til forventningene (og prisen) er kanskje en slags oppsummering av Kontrast. Servicen har vært helt upåklagelig når jeg har vært der i alle fall.

Palace Grill er en sikker vinner om det er en vennegjeng eller tilsvarende. Vinpakken er legendarisk med tanke på value for money og ikke minst hvor mye man får om man vil. Det er null risiko for å føle at man ikke får nok å drikke der i alle fall. Det kan bli (og blir ofte) stygt og tung skalle dagen derpå. Men gøy og godt er det.
 

Espen R

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.03.2002
Innlegg
7.280
Antall liker
425
Har booket neste torsdag på Palace Grill, seff som en del av dugnaden under corona-krisen :)
Restaurantbransjen sliter jo og trenger hjelp.

Tipper man legger seg med veldig god samvittighet etter besøket ;)
 

sbf

Hi-Fi interessert
Ble medlem
15.06.2009
Innlegg
89
Antall liker
61
Har booket neste torsdag på Palace Grill, seff som en del av dugnaden under corona-krisen :)
Restaurantbransjen sliter jo og trenger hjelp.

Tipper man legger seg med veldig god samvittighet etter besøket ;)
Du kommer i alle fall til å legge deg 😊 Spørsmålet er når
 

Espen R

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.03.2002
Innlegg
7.280
Antall liker
425
Det blir full drikkepakke seff, og da sjangler man vel ut døra ved midnatt 😀
 
Topp Bunn