Crap! Hater når det skjer!Som en orgasme uten utløsning...![]()
![]()
Tidsdomenekorreksjonen i Audiolense er basert på sweet spot målingen.Hvordan er egentlig multiseat og tidsdomene korrigering mulig på samme tid ?? @Bx gir gjennomsnitt av impulsrespons mening?
Joda, du kan kjøre partial correction med multiseat.Mulig jeg ikke har trykt nok og at dette fins.
Prioritering av en måling har jeg funnet.
Se overHar trykt litt i Audiolense programmet og sett litt mer på multiseat.
Fikk samtidig oppdatert EDB maskinen
Det forbauser meg ikke om folk får dårligere resultat med multiseat oppsett siden den fungerer fullfrekvent.
Selv ville jeg ønsket en slags "Multiseat stop frequency" så en kan kjøre kun flerpunktsmåling i bassområdet.
Dette er kanskje ikke så vanskelig å få til?
Takk for svarJoda, du kan kjøre partial correction med multiseat.
Konvolveren skal restarte når samplerate endres … såvidt jeg husker. Det samme gjelder mange lydkort. Det skjer gjerne på den måten at spiller bestiller ny samplerate hvorpå lydkort ber om en restart. Men Audirvana er lite responsiv på callbacks (fra lydkort/konvolver), så den restarter kanskje ikke, selv om det kommer et kall om restart. Og da går resten av kjeden og venter på en restart som aldri kommer. Vet ikke om det er nøyaktig det som skjer her, menAsio-implementeringen i Audirvana er ukurant. Den følger ikke protokollen.Det virker som den støyen jeg hører innimellom med Audirvana og AL-convolver har med buffersettinger å gjøre. Høres ut omtrent som når det er et støvkorn på vinylplata. Om jeg ikke hører støy, og skifter til et spor med samme samplerate hører jeg ikke støy her heller. Om jeg skifter til en annen samplerate får jeg som regel støy av varierende grad. Det kan være mange sekunder mellom hver gang jeg hører det, men veldig sjenerende. Jeg har nå skiftet fra Tidal til Qobuz, men problemet var det samme med Tidal.
Om jeg stopper avspillingen, slår av Extra convolver buffer, spiller litt, stopper avspillingen, slår på Extra convolver buffer, og starter avspillingen igjen, så er støyen borte. Vet ikke om problemet er AL-convolver eller Audirvana, evt noe annet, men det virker ihvertfall som det har med samplerate skifte å gjøre. Tror jeg har versjon 1.6 av convolveren installert.
Kan godt tenkes at det er Audirvana som er problemet, men Virker som om ting restarter. Ihvertfall endres buffersettingene i lydkortet og convolveren og når jeg endrer samplereate i Audirvana.Konvolveren skal restarte når samplerate endres … såvidt jeg husker. Det samme gjelder mange lydkort. Det skjer gjerne på den måten at spiller bestiller ny samplerate hvorpå lydkort ber om en restart. Men Audirvana er lite responsiv på callbacks (fra lydkort/konvolver), så den restarter kanskje ikke, selv om det kommer et kall om restart. Og da går resten av kjeden og venter på en restart som aldri kommer. Vet ikke om det er nøyaktig det som skjer her, menAsio-implementeringen i Audirvana er ukurant. Den følger ikke protokollen.
Hadde troa på at det kunne være slike ting, så jeg har prøvd alt jeg har funnet av slikt. Bruker Rightmark PPM Panel for å kunne disable f eks alt av Core Parking. En del kunne også disables i BIOS, som Speed Stepping. Også en del innstillinger i Windows som kan endres, f eks prioritet til bakgrunnsprosesser. Fant en Pro- audio side der det var diskutert en del slikt.Et tips. Speed step i bios bør skrus av først og fremst. Det finnes også flere innstillinger der som med fordel kan skrus av men dersom du googler litt med bios audio playback så finner du sikkert noe.
.dersom problemet er borte er det fint. Om ikke øst høres det absolutt ut som bufferproblemer. Det kan være i lydkort, audiolense eller avspillerprogram. Det kan ta mange timer med prøving og feiling før man får bukt med problemene.
Testet forskjellige avspillere, og alle har sine problemer, virker det som. Har ikke testet noen som støtter ASIO direkte, slik som Audirvana. Tidal desktop spilleren har dette problemet, og også noen andre som jeg opplever ved samplerate skifte. Qobuz desktop-spilleren henger seg hos meg ved samplerate skifte. Kan prøve Roon, som er mere sammenlignbar med Audirvana. Kan godt tenkes at pcene jeg hsr prøvd er uegnet. En ting de tre jeg har brukt til dette har felles er delt skjermminne. Jeg får ofte samme type støy om jeg scroller skjermen, feks om jeg blar i en lang spilleliste. Kanskje et eget skjermkort kan hjelpe. Jeg legger også merke til at cpu-belastningen har variert fra 10-20% og nå er den gjerne 70-80% Hva som har skjedd i mellomtiden er jeg usikker på, men ihvertfall noen Windows oppdateringer. Har også vekslet litt mellom forskjellige filterlengder.Høres ut som du har gjort det meste med oppsettet dessverre. Dessverre for problemet fremdeles er der.
Alle lydkort knepper vel på et vis når man skifter samplerate og låser man innstillinger i programvaren på den raten man spiller mest av så slipper man å forholde seg til det er min løsning på at ting skal flyte lettest mulig. Da gjenstår bare buffer og de instillinger som du har gjennomført som de problemkilder som gjenstår. Funker ingen av de så kan det være pc rett og slett ikke er egnet til formålet.
Testet andre avspillere med samme problem? Aldri sett på audionirvana men som BX skriver. Selv om man støtter asio betyr ikke at alt er implementert i programvaren på en måte som er gunstig videre i kjeden. Det er mennesker som programmerer og en god del programmer har en metode blitt implementert av mennesker som ikke lengre jobber der slik at selve koden ser etterhvert ut som et patchpanel for å fungere. Slike koder orker man knapt å ta i og de færreste budsjetterer å fikse noe som er underliggende kode når forbrukere krever nye features.
Mener å huske at jeg ikke la merke til noen støy da jeg nettopp hadde fått denne siste PCen. Har prøvd så mye, så mulig jeg husker feil..De programmer som du kjører burde neppe ta 60-70% cpu. Hadde du støy når maskinen gikk på tomgang? Som sagt. Det vil generere knepp når man byttet samplerate da man sender ting som mottaker ikke er satt opp for. Lydkort og konvolver forventet selvsagt noe annet en det man får servert.
Meg bekjent har ikke convolver en down eller upssample som gjør jobben. Roon har og helt sikkert de fleste andre avspillere.
Jeg tenkte på tapt kvalitet pga evt resampling. Jeg kan jo resample alt til 44,1 i Audirvana og se om jeg merker forskjell. Mye materiale er jo tilgjengelig i forskjellig samplerate, men har ikke sammenlignet så mye. Magefølelsen er at jeg merker liten forskjell.Kan ikke svare for tapt kvalitet da jeg nå konsekvent kjører 44.1 da all musikken min kommer fra cd og det har den alltid gjort. Klokere hoder en meg kan helt sikkert svare tusen ganger bedre. Jeg måler og spiller på 44.1.
Kneppet faretruende kraftig hos meg med RME og roon ved skifte av samplerate, så låste den til 44. Syntes ikke det låter noe særlig bra fra tidal uansett, og alle mine cd er rippet på 44 så spiller igrunn ingen rolleJeg tenkte på tapt kvalitet pga evt resampling. Jeg kan jo resample alt til 44,1 i Audirvana og se om jeg merker forskjell. Mye materiale er jo tilgjengelig i forskjellig samplerate, men har ikke sammenlignet så mye. Magefølelsen er at jeg merker liten forskjell.
Jeg lagrer filtere med alle frekvensene på lista. Vet ikke om det har noe å si. Med Jriver var det iflg @Bx intet tap ved resampling av filteret, slik at det kanskje ikke hadde noen hensikt å lagre mere enn ett. Vet ikke om det gjelder det samme med AL-convolver. Skulle gjerne også visst om det er noe tap å resample alt i Audirvana til f eks 44.1kHz? Da unngås kanskje problemer ved samplerate-skifter.Angående filter i Audiolense: Jeg har til nå alltid lagret filtere med 48k samplerate uten å ha tenkt noe særlig over det.
Men spiller stortsett digitalfiler i 44.1. Er det noen fordeler med å lagre filter med höyere samplerate enn materialet som avspilles?
Hva med vinyl?
Om en lagrer flere filtere med forskjellige samplingsrater, vil konvolveren svitsje mellom dem avhengig av kilden?Al konvolveren har en resampling som jeg er fornøyd medHvis man er bekymret over hva man mister på høyere samplerater …. for de som har musikk på 88.2 kHz og oppover …. så tror jeg det er greit å måle, og lage et filter på 88,2 eller 96 kHz. Det bør fungere bra i konvolveren på alle rater.
Jeg bruker siste convolver og Audirvana Studio. Har hverken startproblemer eller problemer med skifte av samplerate. Bruker også RME UCX. Audiolense virker upåklagelig bra. Aldri hatt bedre lyd.Konvolveren skal restarte når samplerate endres … såvidt jeg husker. Det samme gjelder mange lydkort. Det skjer gjerne på den måten at spiller bestiller ny samplerate hvorpå lydkort ber om en restart. Men Audirvana er lite responsiv på callbacks (fra lydkort/konvolver), så den restarter kanskje ikke, selv om det kommer et kall om restart. Og da går resten av kjeden og venter på en restart som aldri kommer. Vet ikke om det er nøyaktig det som skjer her, menAsio-implementeringen i Audirvana er ukurant. Den følger ikke protokollen.
OK, så da bør en gjøre målingen med samme samplerate som det filteret lagres i, om simuleringen skal bli mest mulig riktig? Jeg har ikke prøvd noe annet enn 48kHz.Ja. Men resamplingen i konvolveren er trolig like bra. Fordeler og ulemper som i de fleste tilfeller betyr nada.
Når du resampler i konvolveren får du et filter med samme varighet, men varierende antall koeffisienter. Når du genererer alle rater i Al, så er det målingen som resamples. Og så genereres det et helt nytt filter med de samme settingene. Det betyr også at det simulerte resultatet (som har en annen samplerate) ikke er garantert identisk med det du får …. Relevant i enkelte situasjoner der flikking på vinduer betyr mye. Og filtrene får kortere varighet i tid med høyere rater. Dette har noen ganger betydning i bassen.
Du kan resample målingen manuelt i Al … og så lage en korreksjon med den resamplede målingen. Da ser du nøyaktig hva du får i simuleringen.
Jeg tror det bare er unntaksvis st disse tingene betyr noe, bare så det er sagt.
Jeg synes å huske at du også hadde visse problemer med standardversjonen av Audirvana? Kanskje jeg skal prøve studio.Jeg bruker siste convolver og Audirvana Studio. Har hverken startproblemer eller problemer med skifte av samplerate. Bruker også RME UCX. Audiolense virker upåklagelig bra. Aldri hatt bedre lyd.
Når det gjelder korreksjon i den øverste oktaven, har jeg prøvd meg litt på Partial correction. Som regel får jeg et eller annet utslag øverst i diskanten, f eks en topp som ligger noen dB over target helt øverst. Da har jeg gjerne satt korreksjon til ca 20kHz, og kuttet TTD ved f eks 5kHz. Har også prøvd å kutte både korreksjon og TTD ved 5kHz, og satt "Use target as EQ..". Da droppet diskanten mange dB fra kanskje 10kHz. Skjønner ikke dette utfra målingen. Kan evt poste et par skjermbilder senere.Jeg tror det går helt fint med resamplet måling. Vi gjør jo minst mulig korreksjon i den øverste oktaven uansett.
Det stemmer cyberkul. Med Studio er dette ikke lenger en utfordring hos meg. Hvis du oppsampler blir det ingen skift for lydkortet. Jeg syns det alltid det er bedre lyd uten oppsampling og lever med det lille klikket som da kommer.Jeg synes å huske at du også hadde visse problemer med standardversjonen av Audirvana? Kanskje jeg skal prøve studio.
Jeg aktiverte resampling i Audirvana i går, og satte til maks som lydkortet støtter, dvs 192kHz. Da er problemet med støy ved samplerateskifte på kilden borte, men jeg mener jeg hører forskjell på lyden, med og uten aktiv resampling i Audirvana. Høres litt "blassere" ut med resamplingen på. Prøvde bare resampling fra 96 til 192kHz.
Her er det en del ulike triks som kan benyttes. Send meg en aktuell måling, så melder jeg tilbake hva om funker bet hos deg.Når det gjelder korreksjon i den øverste oktaven, har jeg prøvd meg litt på Partial correction. Som regel får jeg et eller annet utslag øverst i diskanten, f eks en topp som ligger noen dB over target helt øverst. Da har jeg gjerne satt korreksjon til ca 20kHz, og kuttet TTD ved f eks 5kHz. Har også prøvd å kutte både korreksjon og TTD ved 5kHz, og satt "Use target as EQ..". Da droppet diskanten mange dB fra kanskje 10kHz. Skjønner ikke dette utfra målingen. Kan evt poste et par skjermbilder senere.