Meksikansk og Italiensk Lasagne:
Dette er en rett som jeg har kalt lasagne, men den inneholder ikke pasta. I stedet inneholder den to lag av ulike slag fyll hvor det ene fyllet er italiensk inspirert og det andre fyllet er meksikansk inspirert.
ITALIENSK FYLL
Ingredienser:
- 2 ss olivenolje
- 4 Rød Løk skrelt og skåret i ringer
- 4 Fedd Hvitløk skrelt og finhaket
- 4 ss Aceto Balsamico Eddik
- 4 Plommetomater finhakket
- 2 ss olivenolje
- 2 stk Kalkunfilet finhakket
- 1 pose Old El Paso Enchillada
- 1 bunt Basilikum finhakket
- 1 bunt Ruccola salat
- 1 pose pinjekjerner
- 2 Avokado uten stein skrelt og finhakket
- 1 glass grønne olviven
- 1 presset sitron
- 2 ss Salt
- 2 ss Pepper
- 200 g blå steinfrie druer delt i to
- 200 soltørkede tomater finhakket
- Fremgangsmåte:
- Varm olje i en stor panne.
- Brun rødløksringene og hvitløken til de er gyldne i olje i panneen.
- Tilsett balsamicoeddikk kok inn til løken får en sirupsaktig konsistens.
- Tilsett tomatene og kok inn til væsken fra tomatene har absorbert.
- Varm olje i en annen stor panne.
- Brun kalkunfiletbitene til de har blitt gyldne.
- Tilsett Old El Paso Enchillada Mix og stek i 5 minutter.
- Flytt kalkunfiletebitene over i tomat/løk - blandingen.
- Ta pannen av varmen.
- Tilsett blå druer, basilikum, ruccola salat, pinkjekjerner, avokado og oliven.
- Smak til med presset sitron, salt og pepper og kok inn til passe konsistens.
MEKSIKANSK FYLL
- Ingredinser:
- 1 Rød Paprika finhakket uten kjernehus
- 1 Gul Paprika finhakket uten kjernehus
- 1 Grønn Paprika finhakket uten kjernehus
- 2 Røde Løk skrelt og finhakket
- 6 Fedd Hvitløk skrelt og presset
- 1 Rød Chilli Finhakket med frø
- 1 Grønn Chilli Finhakket med frø
- 2 ss Extra Virgin Olivenolje
- 2 ss Olivenolje
- 500 g Karbonadedeig
- 1 pose Santa Maria Burrito Mix
- 1 boks Brune Kidney bønner
- 1 boks Mais
- Saften av 5 pressede Lime
- Revet skall av 5 Lime
- 2 ss Salt
- 2 ss Pepper
- 2 ss Cumin
- 2 ss Cayenne Pepper
- 2 ss Brunt Sukker
- 1 bunt Koriander
- 1 bunt Mynte
- Fremgangsmåte:
- Sett stekeovn på fullt på grillelement,
- Del de kjernehusløse paprikaene i to og legg på rist under grillelement i stekeovn til de har blitt helt svarte. Legg så de svarte paprikaene i en brødpose i kjøleskapet i en halv time.
- Når paprikaene har ligget i kjøleskapet i en halv time taes de ut og det svarte skinnet trekkes av og kastes.
- Paprikaene uten det svarte skinnet samt røde løk, hvitløk, rød chilli, grønn chilli og extra virgin olivenolje knuses i en morter til en jevn mole.
- Varm olje i en stor pannen.
- Brun karbonadedeigen i pannen.
- Tilsett 1 pose Santa Santa Maria Burrito Mix.
- Tilsett presset lime juice og limeskall.
- Kok inn til væsken har absorbert.
- Tilsett bønner og mais i pannen.
- Tisett molen i pannen.
- Gi innholdet et lett oppkok og ta pannen av varmen.
- Tilsett limezest, presset lime, cumin, cayennepepper, koriander, mynte, brunt sukker, salt og pepper.
GUACAMOLE
- Ingredienser:
- 1 Rød Chilli med frø finhakket
- 1 Grønn Chilli med frø inhakket
- 6 Avocados skrelt, utsteinet og finhakket
- 2 Plommeomater finhakket
- 2 Sjalåttløk skrelt og finhakket
- 2 Rød Løk skrelt og finhakket
- 4 Fedd Hvitløk Presset
- Revet skall fra 2 Lime
- Juice fra 2 pressede Lime
- 2 ss Salt
- 2 ss Pepper
- 2 ss Cumin
- 2 ss Cayenne Pepper
- 2 ss Brunt Sukker
- 1 bunt Koriander
- 1 bunt Mynte
- 1 bunt Bladpersille
- 2 ss Extra Virgin Olivenolje
- Fremgangsmåte:
- Tilsett alle ingrediensene i en morter og knus de til en jevn mole.
SALSA
- Igredienser:
- 4 Rød Chilli finhakket med frø
- 6 Plommetomater finhakket
- 2 Løk finhakket
- 4 Rød Løk finhakket
- 4 Fedd Hvitløk finhakket
- 2 Lime delt i fileter og finhakket
- Revet skall fra 2 Lime
- 2 ss Salt
- 2 ss Pepper
- 2 ss Cumin
- 2 ss Cayenne Pepper
- 2 ss Brunt Sukker
- 1 bunt Koriander
- 1 bunt Mynte
- 1 bunt Bladpersille
- 1 ss Honning
- 1 ss Eplecider Eddik
- 125 g Jordbær finhakket
- 125 g Bringebær finhakket
- 125 g Mango finhakket
- 125 g Papaya finhakket
- 125 g Ananas finhakket
- 125 g Kiwi finhakket
- 1 Rød Søt Paprika utkjernet og finhakket
- 2 ss Balsamico Eddik
- Fremgangsmåte:
- Bland alle ingrediensene i en bolle.
SISTE ANRETTING:
- Ingredienser:
- 1 pose Old El Paso Corn Tortillas
- 1 pose Santa Maria Nachos Chips
- 3 1/3 Tine Lettrømme
- 125 g Jarlsberg revet
- 125 g Norvegia revet
- 4 Mozzarellaost av bøffelmelk
- 1 stor bit Gorgonzola Picante finhakket
- 1 bit Ridderost
- 1 bit Fetaost
- Fremgangsmåte:
- Sett stekeovn på 180 grader.
- Tilsett italienske/kalkun fyllet i bunnen av en stor ildfast form.
- Dryss over revet Mozzarella, Gorgonzola og Ridderost.
- Dekk over med Old El Paso Corn Tortillas.
- Dryss over med Santa Maria Nachos
- Tilsett det meksikanske fyllet
- Hjemmelaget Salsa
- Hjemmelaget Guacamole
- Sæterrømme
- Dryss over revet Jarslberg og revet Norvegia
En god Barbera d'Alba passer godt til denne retten.
Bon Apetit!
Mvh
Roysen