Mat, drikke og røyk Den store oppskriftstråden

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • ernie70

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    18.02.2007
    Innlegg
    411
    Antall liker
    37
    Sted
    Sandnes
    Torget vurderinger
    1
    [h=1]Kyllingmuffins med bacon[/h]Jeg har servert disse som forrett. Kanogodt, synes ivertfall jeg.

    Alle råvarene må være kjølige. Bruk helst former av metall, gjerne muffinsformer. Mine er ikke metall men det funker fint.
    Hakk kyllingbrystene grovt og kjør dem sammen med salt i en foodprosessor eller med en stavmikser.
    Ha i hvitløk, basilikum og eggeplommen. Spe med fløte litt etter litt, og la massen kjøres seig mellom hver gang du sper.
    Smør formene med litt smør og legg baconskivene langs kanten. Jeg lettsteker baconet først og lar det avkjøles.
    Fordel kyllingmassen i formene.
    Stek dem på 180 grader i ca 25 minutter, eller til massen stivner.
    2 kyllingbryst
    Salt, hvitløk (jeg har brukt 5 fedd)
    1 Eggeplomme
    1 ss frisk basilikum
    2 dl kremfløte (sånn ca)
    Ca 6 gode skiver bacon, eller det som passer
     
    S

    Syncrolux

    Gjest
    Whow ... ble dypt imponert av denne tråden. Selv er jeg mer på nivå som dette

    - Banan -

    Du trenger:
    1 Banan

    Ta av skallet, spis.
     

    Roysen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.05.2014
    Innlegg
    2.496
    Antall liker
    507
    Torget vurderinger
    0
    Meksikansk og Italiensk Lasagne:


    Dette er en rett som jeg har kalt lasagne, men den inneholder ikke pasta. I stedet inneholder den to lag av ulike slag fyll hvor det ene fyllet er italiensk inspirert og det andre fyllet er meksikansk inspirert.


    ITALIENSK FYLL


    Ingredienser:
    - 2 ss olivenolje
    - 4 Rød Løk skrelt og skåret i ringer
    - 4 Fedd Hvitløk skrelt og finhaket
    - 4 ss Aceto Balsamico Eddik
    - 4 Plommetomater finhakket
    - 2 ss olivenolje
    - 2 stk Kalkunfilet finhakket
    - 1 pose Old El Paso Enchillada
    - 1 bunt Basilikum finhakket
    - 1 bunt Ruccola salat
    - 1 pose pinjekjerner
    - 2 Avokado uten stein skrelt og finhakket
    - 1 glass grønne olviven
    - 1 presset sitron
    - 2 ss Salt
    - 2 ss Pepper
    - 200 g blå steinfrie druer delt i to
    - 200 soltørkede tomater finhakket


    - Fremgangsmåte:
    - Varm olje i en stor panne.
    - Brun rødløksringene og hvitløken til de er gyldne i olje i panneen.
    - Tilsett balsamicoeddikk kok inn til løken får en sirupsaktig konsistens.
    - Tilsett tomatene og kok inn til væsken fra tomatene har absorbert.
    - Varm olje i en annen stor panne.
    - Brun kalkunfiletbitene til de har blitt gyldne.
    - Tilsett Old El Paso Enchillada Mix og stek i 5 minutter.
    - Flytt kalkunfiletebitene over i tomat/løk - blandingen.
    - Ta pannen av varmen.
    - Tilsett blå druer, basilikum, ruccola salat, pinkjekjerner, avokado og oliven.
    - Smak til med presset sitron, salt og pepper og kok inn til passe konsistens.


    MEKSIKANSK FYLL


    - Ingredinser:
    - 1 Rød Paprika finhakket uten kjernehus
    - 1 Gul Paprika finhakket uten kjernehus
    - 1 Grønn Paprika finhakket uten kjernehus
    - 2 Røde Løk skrelt og finhakket
    - 6 Fedd Hvitløk skrelt og presset
    - 1 Rød Chilli Finhakket med frø
    - 1 Grønn Chilli Finhakket med frø
    - 2 ss Extra Virgin Olivenolje
    - 2 ss Olivenolje
    - 500 g Karbonadedeig
    - 1 pose Santa Maria Burrito Mix
    - 1 boks Brune Kidney bønner
    - 1 boks Mais
    - Saften av 5 pressede Lime
    - Revet skall av 5 Lime
    - 2 ss Salt
    - 2 ss Pepper
    - 2 ss Cumin
    - 2 ss Cayenne Pepper
    - 2 ss Brunt Sukker
    - 1 bunt Koriander
    - 1 bunt Mynte


    - Fremgangsmåte:
    - Sett stekeovn på fullt på grillelement,
    - Del de kjernehusløse paprikaene i to og legg på rist under grillelement i stekeovn til de har blitt helt svarte. Legg så de svarte paprikaene i en brødpose i kjøleskapet i en halv time.
    - Når paprikaene har ligget i kjøleskapet i en halv time taes de ut og det svarte skinnet trekkes av og kastes.
    - Paprikaene uten det svarte skinnet samt røde løk, hvitløk, rød chilli, grønn chilli og extra virgin olivenolje knuses i en morter til en jevn mole.
    - Varm olje i en stor pannen.
    - Brun karbonadedeigen i pannen.
    - Tilsett 1 pose Santa Santa Maria Burrito Mix.
    - Tilsett presset lime juice og limeskall.
    - Kok inn til væsken har absorbert.
    - Tilsett bønner og mais i pannen.
    - Tisett molen i pannen.
    - Gi innholdet et lett oppkok og ta pannen av varmen.
    - Tilsett limezest, presset lime, cumin, cayennepepper, koriander, mynte, brunt sukker, salt og pepper.


    GUACAMOLE


    - Ingredienser:
    - 1 Rød Chilli med frø finhakket
    - 1 Grønn Chilli med frø inhakket
    - 6 Avocados skrelt, utsteinet og finhakket
    - 2 Plommeomater finhakket
    - 2 Sjalåttløk skrelt og finhakket
    - 2 Rød Løk skrelt og finhakket
    - 4 Fedd Hvitløk Presset
    - Revet skall fra 2 Lime
    - Juice fra 2 pressede Lime
    - 2 ss Salt
    - 2 ss Pepper
    - 2 ss Cumin
    - 2 ss Cayenne Pepper
    - 2 ss Brunt Sukker
    - 1 bunt Koriander
    - 1 bunt Mynte
    - 1 bunt Bladpersille
    - 2 ss Extra Virgin Olivenolje


    - Fremgangsmåte:
    - Tilsett alle ingrediensene i en morter og knus de til en jevn mole.


    SALSA


    - Igredienser:
    - 4 Rød Chilli finhakket med frø
    - 6 Plommetomater finhakket
    - 2 Løk finhakket
    - 4 Rød Løk finhakket
    - 4 Fedd Hvitløk finhakket
    - 2 Lime delt i fileter og finhakket
    - Revet skall fra 2 Lime
    - 2 ss Salt
    - 2 ss Pepper
    - 2 ss Cumin
    - 2 ss Cayenne Pepper
    - 2 ss Brunt Sukker
    - 1 bunt Koriander
    - 1 bunt Mynte
    - 1 bunt Bladpersille
    - 1 ss Honning
    - 1 ss Eplecider Eddik
    - 125 g Jordbær finhakket
    - 125 g Bringebær finhakket
    - 125 g Mango finhakket
    - 125 g Papaya finhakket
    - 125 g Ananas finhakket
    - 125 g Kiwi finhakket
    - 1 Rød Søt Paprika utkjernet og finhakket
    - 2 ss Balsamico Eddik


    - Fremgangsmåte:
    - Bland alle ingrediensene i en bolle.


    SISTE ANRETTING:


    - Ingredienser:
    - 1 pose Old El Paso Corn Tortillas
    - 1 pose Santa Maria Nachos Chips
    - 3 1/3 Tine Lettrømme
    - 125 g Jarlsberg revet
    - 125 g Norvegia revet
    - 4 Mozzarellaost av bøffelmelk
    - 1 stor bit Gorgonzola Picante finhakket
    - 1 bit Ridderost
    - 1 bit Fetaost


    - Fremgangsmåte:
    - Sett stekeovn på 180 grader.
    - Tilsett italienske/kalkun fyllet i bunnen av en stor ildfast form.
    - Dryss over revet Mozzarella, Gorgonzola og Ridderost.
    - Dekk over med Old El Paso Corn Tortillas.
    - Dryss over med Santa Maria Nachos
    - Tilsett det meksikanske fyllet
    - Hjemmelaget Salsa
    - Hjemmelaget Guacamole
    - Sæterrømme
    - Dryss over revet Jarslberg og revet Norvegia

    En god Barbera d'Alba passer godt til denne retten.

    Bon Apetit!


    Mvh
    Roysen
     

    Roysen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.05.2014
    Innlegg
    2.496
    Antall liker
    507
    Torget vurderinger
    0
    Jeg var i New Orleans før orkanen ødela byen. Jeg spiste da en kveld en Jambalaya som var helt utrolig på en ganske posh restaurant. Jambalayaen inneholdt alligatorkjøtt. Jeg kunne godt tenke meg å forsøke å gjenskape denne retten. Hvor kan jeg skaffe alligator- eller annet krokodille- kjøtt i Oslo området?

    Mvh
    Roysen
     

    JCP

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    22.04.2014
    Innlegg
    780
    Antall liker
    368
    Sted
    Moss
    Matkroken kolonial i Holmenkollveien oppe ved gressbanen kan kanskje tenkes å ha slikt.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn