morbid
Hi-Fi freak
- Ble medlem
- 24.08.2018
- Innlegg
- 4.618
- Antall liker
- 3.009
Ganske sikker på at det ikke kommer vindmøller i midtbyen..
Nei, man har etter hvert funnet bedre måter å male korn på. Vet ikke hvor lenge det er siden siste vindmølle ble bygget i Norge. Kanskje et sted rundt 100 år eller deromkring?Ganske sikker på at det ikke kommer vindmøller i midtbyen..
Ja, kommunene lar seg jo lett blende av slike utbygginger, da det i byggeperioden fører til økt aktivitet for næringslivet. Så, når det er ferdig vil aktiviteten gå ned, med redusert sysselsetting. Og da er det jo bare å innvilge søknaden om et nytt felt for utbygging da, for igjen å sikre videre sysselsetting.De ca. 6000 hyttene som bygges i året med full villa standard som Asbjørn nevner er aldeles ikke bærekraftig over tid på noen som helst måte.
En ting er selve "hytta/hyttegrenda", men så skal alle hytte eierne ha adekvat adkomst, strøm, vann og kloakk nett som ikke båndlegger noe mindre areal.
Her er det som alltid det kortsiktige økonomiske perspektivet som gjelder, dessverre.
KI jaOg bare for å korrigere deg det er absolutt ikke lagring som vil bruke energi, det er regnekraften som google kommer til å bruke for ki tilpassede annonser mm for å tjene mer penger.
På hi sida finansierer dei kanskje ein god del landbruk?hyttebyene dra kanskje inn flere lokale håndtverkere, men også her er prosjektene tidsbegrenset..
Ja, man skal mange år tilbake. Det var vanlig med store hettemøller i Norge før, på steder med gode vindforhold, men vi har så mange bekker og elver med god vannføring at det å legge møller ved slike ble foretrukket. Bekkekverner stod "overalt" og større kverner var gjengs. Langs Akerselva var det åtte store møller:Nei, man har etter hvert funnet bedre måter å male korn på. Vet ikke hvor lenge det er siden siste vindmølle ble bygget i Norge. Kanskje et sted rundt 100 år eller deromkring?
Jeg skjønner jo hva folk mener men jeg irriterer meg godt over snittet over at folk omtaler vindturbiner som vindmøller. Det burde være ganske åpenbart at det ikke males nevneverdig med korn og at den norske stat ikke har valgt å kaste titalls milliarder i subsidier i retning av nybrottsarbeide innnen kornmaling til havs. Det er også veldig lite maling av korn som foregår inne i fjellet på norske vannkraftverk og ingen ville finne på å omtale en vannkraftturbin som en "vannmølle". Jeg er usikker på om det noensinne har vært vindmøller i Norge, gitt topografi og nedbørsmengder fremstår bruk av rennende vann som betydelig mer konstruktivt i så måte. Ditoo med sakbruk og etter hvert altså kraftproduksjon.Ja, man skal mange år tilbake. Det var vanlig med store hettemøller i Norge før, på steder med gode vindforhold, men vi har så mange bekker og elver med god vannføring at det å legge møller ved slike ble foretrukket. Bekkekverner stod "overalt" og større kverner var gjengs. Langs Akerselva var det åtte store møller:
De som fikk Akerselva-vann på mølla
De var de første som forsto å utnytte Akerselvas fossekraft industrielt.www.dagsavisen.no
Bekkekvern – Wikipedia
no.wikipedia.org
Gitt den generelt labre realfagskompetansen i allmuen så tipper jeg at de langt fleste aldri har tenkt over hva som faktisk er forskjellen på en vindmølle og en vindturbin. Jeg vet ikke hva prosentandelen av norges befolkning som sånn ca vet hvordan elektrisk energi oppstår fra noe som roterer, men den er nok ganske lav.Det kan vel også være slik at ordet 'vindmøller' er det ordet som er innarbeidet i dagligtalen, og at det derfor brukes. Og at det vil fortsette slik. Særlig dersom det framkaller 'irritasjon'. Regner med at de fleste godt skjønner at formålet ikke er å male korn...
Det burde heller ikke være så vanskelig å forstå at folk som snakker om vindmøller nå til dags ikke sikter til videreforedling av korn.Det burde ikke være så jævlig vanskelig å forstår at møllling ikke er det samme som kraftprodkusjon
Da foreslår jeg at du heretter kaller vindmøller (de opprinnelige som malte korn) til vindturbin møller, og advokerer for å omskrive Don Juan's kamp til kampen mot vindturbin møller.Gitt den generelt labre realfagskompetansen i allmuen så tipper jeg at de langt fleste aldri har tenkt over hva som faktisk er forskjellen på en vindmølle og en vindturbin. Jeg vet ikke hva prosentandelen av norges befolkning som sånn ca vet hvordan elektrisk energi oppstår fra noe som roterer, men den er nok ganske lav.
Jeg har forsåvidt gitt opp for lenge siden og skjønner at slaget er tapt. Det er bare litt fascinerende hvor mange som konsekvent omtalter det som "møller" selv om det burde være åpenbart at det ikke males noe korn og at de rent visuelt ikke har spesielt mye til felles med en varianten Don Quixote (ikke Juan) sloss med for noen hundre år siden i Cervantes roman.Da foreslår jeg at du heretter kaller vindmøller (de opprinnelige som malte korn) til vindturbin møller, og advokerer for å omskrive Don Juan's kamp til kampen mot vindturbin møller.
Da er der jammen godt at du vet og kan opplyse oss uopplyste.Gitt den generelt labre realfagskompetansen i allmuen så tipper jeg at de langt fleste aldri har tenkt over hva som faktisk er forskjellen på en vindmølle og en vindturbin. Jeg vet ikke hva prosentandelen av norges befolkning som sånn ca vet hvordan elektrisk energi oppstår fra noe som roterer, men den er nok ganske lav.
Det er jo ikke spesielt komplisert akkurat. Et kjapt søk på internett vil forklare hvordan det henger sammen. Ikke akkurat noe man skal forvente at folk drar ut av ræva uten å ha lært det på noe tidspunkt, men rimelig etablert kunnskap i snart 200 år.Da er der jammen godt at du vet og kan opplyse oss uopplyste.
I 200 år har det vært vanlig å omtale innretninger som henter kraft fra vinden for vindmøller.Det er jo ikke spesielt komplisert akkurat. Et kjapt søk på internett vil forklare hvordan det henger sammen. Ikke akkurat noe man skal forvente at folk drar ut av ræva uten å ha lært det på noe tidspunkt, men rimelig etablert kunnskap i snart 200 år.
Det heter ikke vannmøller selv om resten av resonnementet ville være ca det samme. Vannsager kunne man også ha kalt det. Mekanisk energi har vært høstet lenge før noen kom på å lage elektrisk energi fra den.I 200 år har det vært vanlig å omtale innretninger som henter kraft fra vinden for vindmøller.
Tiltross for at det etymologisk betød en innretning for å male korn.
Rart med det, ord kan endre innhold i løpet av tidens tann (du kan sikkert opplyse oss hva det begrepet opprinnelig betød) Get over it.
Det er uansett ingen ting som males, som «mølle» impliserer.Vindturbinen er jo bare en liten del av «vindmøllen». Det behøves f.eks. en generator.
Om du blott har sett en western film, så har du set"vindmøller" hvis rolle er å pumpe opp grunnvannDet heter ikke vannmøller selv om resten av resonnementet ville være ca det samme. Vannsager kunne man også ha kalt det. Mekanisk energi har vært høstet lenge før noen kom på å lage elektrisk energi fra den.
De langt fleste tror også at man har fått mer enn man burde om man har blitt forfordelt.Om du blott har sett en western film, så har du set"vindmøller" hvis rolle er å pumpe opp grunnvann
Både norske og danske ordbøker har nå tatt inn betydningen å favorisere.De langt fleste tror også at man har fått mer enn man burde om man har blitt forfordelt.
Men innen bransjen:Vindturbinen er jo bare en liten del av «vindmøllen». Det behøves f.eks. en generator.
Problemet er at vinden blåser når og hvor den vil. Ingen kan fange den, derfor er den også totalt ustabil. Derfor kalles den uregulerbar.
Dette er det garantert ingen som driver med eller regulerer (phun intended) vindkraft som har tenkt over eller?Problemet er at vinden blåser når og hvor den vil. Ingen kan fange den, derfor er den også totalt ustabil. Derfor kalles den uregulerbar.
Dette er ikkje ein haug eg har tenkt å døy på, men litt kjapt ser det ut som om «windmill» også vert brukt om innretningar som dreiv andre ting enn møller.Det er uansett ingen ting som males, som «mølle» impliserer.
Norge har jo regulerbar kraft bokstavelig talt i bøtter og dammer og rør, som kan ta seg av elforsyning når natta nå har senka seg og vinden ifra høyre stilner.Problemet er at vinden blåser når og hvor den vil. Ingen kan fange den, derfor er den også totalt ustabil. Derfor kalles den uregulerbar.
Dette er jo bare tullball. Norges netto kraftutveksling med omverdenen er ganske lav, til liks med alle andre land. De fleste land produserer det aller meste av sin egen kraft. Største unntaket er kanskje Italia. Norge selger dyr kraft og importerer billig kraft. Åpenbart en gunstig posisjon men norske politikere har godt under middels interesse av å dele gevinsten med stemmekveget. Det er gøyere å bruke 55 milliarder på nytt regjeringsbygg og tilgodese smalere grupper av velgere. Kanskje en liten skibstunell ved Stadt som ren bonus?Norge har jo regulerbar kraft bokstavelig talt i bøtter og dammer og rør, som kan ta seg av elforsyning når natta nå har senka seg og vinden ifra høyre stilner.
Det vann(sic)vittige er at vi har tatt på oss rollen som Tysklands vann batteri
Et av problemene i kraftmarkedet er at det er prisen på den siste kW/h som bestemmer prisen på alle giga wattene.Dette er jo bare tullball. Norges netto kraftutveksling med omverdenen er ganske lav, til liks med alle andre land. De fleste land produserer det aller meste av sin egen kraft. Største unntaket er kanskje Italia. Norge selger dyr kraft og importerer billig kraft. Åpenbart en gunstig posisjon men norske politikere har godt under middels interesse av å dele gevinsten med stemmekveget.
Dersom noen sammenligner elektrisk energi med skinke så Kan du være ganske sikker på at vedkommende er idiot eller i det minste snakker mot bedre vitende. Jeg har spansk skinke i kjøleskapet som gitt ut på dato for tre måneder siden og jeg kommer til å spise den. Har også italiensk pancetta i frysen med datostempling rundt et år siden.Et av problemene i kraftmarkedet er at det er prisen på den siste kW/h som bestemmer prisen på alle giga wattene.
Da gass prisen gikk til himmels pga Russland/Ukraina så steg strømprisen i Spania til uante høyder selv om kun en brøkdel ble handlet på spot, resten på lange lave kontrakter.
Spanias statsminister sa at det er som å kjøpe ett tonn skinke, 999 kilo er standard supermarked skinke, den siste kiloen er Pata Negra, men hele tonnet selges til
Pata Negra priser.
Det er en grunn til at "kraft tradere" har vært blant de som har tjent uhorvelig mye.
Sikkert noen, men de styrer uansett ikke vårt kjære dyrebare fedreland.Dette er det garantert ingen som driver med eller regulerer (phun intended) vindkraft som har tenkt over eller?
Hakke peiling på dine kunnskaper i økonomi, men med en ganske statisk etterspørsel så kan selv få prosent økning eller nedgang i tilbud føre til ganske store prisvariasjoner.Dersom noen sammenligner elektrisk energi med skinke så Kan du være ganske sikker på at vedkommende er idiot eller i det minste snakker mot bedre vitende.
Skinke har holdbarhetsdato langt utover planleggings horisonten til noen som driver med elkraft. Om du sitter på en skinke kan du selge den i dag, i morgen om en uke, en måned eller om et halvt år.Hakke peiling på dine kunnskaper i økonomi, men med en ganske statisk etterspørsel så kan selv få prosent økning eller nedgang i tilbud føre til ganske store prisvariasjon er.
Idiot er fra gresk en som ikke bryr seg om politisk styring.
At du ikke skjønner at både skinke og strøm handles på et marked tror jeg faktisk kommer av at du ikke bryr deg om politisk styring, du snakker ihvertfall ikke mot en bedre vitende du ikke besitter.
Akkurat ja, strategiske olje og gasslagre og oppdemma vannkraftmagasiner er selvfølgelig ferskvare som bør brukes før helgen.Skinke har holdbarhetsdato langt utover planleggings horisonten til noen som driver med elkraft. Om du sitter på en skinke kan du selge den i dag, i morgen om en uke, en måned eller om et halvt år.
Mangelen på relevans burde være åpenbar.