Onsdag klokken 8 åpnes dørene her, etter at de ansatte har hatt en avskjedsfrokost i de gamle lokalene, forteller Knut Melhuus.
Han er avdelingsleder ved Skadelegevakten, hvor han har jobbet i snart 40 år.
Den nye legevakten får egne soner for pasienter som har tatt overdoser, psykiatrisk akuttmottak, overgrepsmottak og et eget område for mottak av barn.
– Den nye legevakten blir et bedre tilbud for brukere med ulike behov, og det blir bedre arbeidsforhold for de ansatte, sier Melhuus.
Hva blir nytt?
Den største forskjellen blir moderne lokaler og mer plass. Den nye bygningen er på 26.000 kvadratmeter.
På Skadelegevakten får man et stort og moderne akuttrom, som ikke fantes på den gamle legevakten.
– Her kan for eksempel brudd med feilstilling behandles med god smertelindring og lystgass, sier overlege Martine Enger.
Nytt er også en egen observasjonsstue med plass til fem pasienter. På den gamle legevakten måtte pasientene ligge på korridoren.
Hvorfor flytter Legevakten?
Det opprinnelige bygget i Storgata er fra rundt 1900. I 1959 fikk legevakten et nytt påbygg.
Siden da har Oslos befolkning vokst fra 450.000 til over 700.000.
Lokalene i Storgata har vært utdaterte og i dårlig forfatning, og det var for liten plass.
På den nye legevakten blir det mange behandlingsrom, operasjonsstuer og røntgenrom. Blant annet.
Ambulansemottaket blir bedre enn i Storgata, med mulighet for minst seks ambulanser samtidig, og direkte inngang til behandlingsrom.
Når Nye Aker sykehus står ferdig i 2031, blir legevakten nærmeste nabo til et fullverdig akuttsykehus.
Hva skal skje med de gamle lokalene?
Det er foreløpig ikke bestemt. Men hovedstasjonen til ambulansene vil bli værende i Storgata, i tillegg til apoteket.
Dette prosjektet har åpenbart blitt gjennomført uten pes og svære skriverier i pressen... godt at noe kan kjøres uten at det skal kritiseres og sables ned hver eneste gang.
Jepp, det var riktignok en liten lokasjonsdebatt for mange år siden, men en landet ganske kjapt på "trekanttomta" på Aker.
Det som er særegent med SBL er at byggherre og eier er Oslo kommune, mens største aktør (ca 2/3 deler) er OUS. Det ble etablert samhandlingsfora mellom aktørene for å løse alle små og store grensesnitt, både i byggefasen men også den fremtidige driftsfasen. Som starter nå...
Den gamle legevakten har jeg ligget på. 1997 trur eg. Sykkelhjelmen var i tre deler. De ville være sikre.
Anyway. Godt med en tidsmessig oppgradering. Håper den har nok plass lenger enn det første driftsåret.
Hydro er i ferd med å bygge en helt ny type aluminiumsfabrikk. Det kan ta et enormt jafs av norske og internasjonale klimautslipp. Nå høster de internasjonal anerkjennelse.
www.aftenposten.no
Kort fortalt; Hydro har funnet en metode for å utvinne aluminium uten Co2 utslipp....
Foreløpig lager Hydro bare dette gule saltet på laboratoriet, men med pengestøtte fra Enova bygger Hydro nå en minifabrikk på den nye teknologien.
Det er slik verdens første utslippsfrie aluminium kan bli produsert i Norge i 2025.
Mimir er som vanlig på bærtur.
At arbeids skye individer, unna sluntrere, gidda lause slaurer og Navere blir trukket i sosial stønad om tante Olga vippser en hundrings eller to
er bare slik det skal være,
Skulle for f... tatt seg ut om slike folk hadde litt extra, spessielt nå i jula!
Folk kaster stadig mindre søppel her til lands. Ikke siden 2010 har det blir kastet så lite husholdningsavfall som i fjor, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).
Et unntak i formuesskatten skaper ikke en eneste ny oppstartsbedrift. Eller stopper en investering. Eller gjør livet vanskelig som gründer, skriver seriegründer Bent Erik Skaug i Domos.
Ja, takke faen for at nordmenn sier i fra om sånt søl
– Det er alltid nordmennene, det er alltid nordmennene. De er ikke utdannet eller har kunnskap om spiritualisme.
Likevel tror de at de er det, og de tror de kan si til meg hva jeg skal gjøre
I samme gate som @Sluket si post. Så en youtube video fra en eller annen relegiøs sekt i USA som hvor de unge hadde pliktår hvor de måtte resie rundt i verden og misjonære "guds ord". Interjuet var av en "stakkars" ung mann som da hadde utnyttet studentutvekslingsprogrammet Norge deltar i og brukt all fritid til å misjonære blandt de unge.
Hans kommentar var at det som imponerte ham mest fra norsk ungdom er at den stiller spørsmål. De tenker selv og stiller kritiske spørsmål til nye idéer og tanker. Det var ikke like vanlig blandt amerikanerne han hadde vokst opp med.
Equinor har inngått en gigantavtale med det statlige tyske energiselskapet SEFE om eksport av gass til 2039. Avtalen har en verdi på 585 milliarder basert på dagens tall. WWF Norge er sterkt kritisk.
e24.no
40 prosent av statsbudsjettet
Her er noen eksempler som illustrere omfanget:
Avtalens årlige gasseksport, tilsvarer to tredjedeler av årlig norsk kraftproduksjon.
Det utgjør 40 prosent av det norske statsbudsjettet (2022-tall).
Ett år av gassleveransen fyller energibehovet til Berlin i ti år.
Vet ikke helt hvor dette hører hjemme, men tenker det både er fint vi hadde slike kulturelle størrelser, og at det sendes på nrk. Kom over denne episoden da jeg var ute og kjørte i dag. Hyggelig gjenhør med Fugelli, Paus og Michelet.
Samtalegudstjenesten"Nå er det aftentid", en samtale om livet, troen og døden fra Nidarosdomen. Vi hører lege og professor i sosialmedisin Per Fugelli, forfatter Jon Michelet, og artisten Ole Paus, som også står for musikken. Samtalen blir ledet av prest og forfatter Per Arne Dahl. Det ble...
– Datoparkering? Det kan være lurt at vi petroholikere nær 60 ikke styrer brøyting i Oslo. Dessuten er jeg ikke sikker på at jeg ville husket hvilken dato jeg parkerte bilen min på.
Hadia Tajik (Ap) sier tvert nei til å tillate religiøse hodeplagg i politiet. Hun mener partifellen Raymond Johansens forslag er et sidespor - og får støtte av justisminister Emilie Enger Mehl (Sp), Frp og Unge Høyre.
T-time vinyltrykkeri i Østre bydel har opparbeidet seg et solid rykte blant en kresen kundegruppe. Nylig passerte de 500.000 leverte plater, og står nå foran et av sine største prosjekt noensinne.
Et glimrende produkt/konsept.... noe å tilby andre??
Snøsmelteanlegget "Terje"
Hvert tredje minutt kjører en lastebil til snøsmelteanlegget Terje og tipper opp til 23 kubikkmeter med snø og grus.
Terje sørger for at Oslo ikke drukner i snø.
Etter det kraftige snøværet nyttårshelgen ligger det hauger med snø flere steder i Oslo. Tirsdag ble snøsmelteanlegget til NCC på Grønlikaia skrudd på for sesongen. Anlegget smelter snøen ved hjelp av energi som hentes ut av plusstemperatur i sjøvann.
Lekteren, som heter Terje, kan ta imot 500 kubikkmeter med snø i timen. Det betyr 25 lastebiler i timen. Tirsdag kjørte den for fullt.
– Vi startet i dag tidlig. Og så har det gått i ett. Jeg tipper at det kommer en lastebil her hvert tredje minutt. Hver lastebil har kapasitet på 15–23 kubikkmeter, sier Hans Kevin.
Han er prosjektleder i NCC.
NCC og Oslo kommune har en avtale som innebærer at NCC skal motta all snø som kjøres bort fra gater og veier i Oslo. Det var sjefingeniør Terje Myrhaug i NCC som hadde ideen til snøsmelteanlegget, og som har vært ansvarlig for hele utviklingsprosessen. Derfor heter anlegget Terje.
Smelter og renser snøen
Da Aftenposten besøkte Terje tirsdag, var det skytteltrafikk av lastebiler til og fra smelteanlegget. Mye av snøen som ble tippet, var ganske skitten. Terje sørger for at snøen ikke forurenser fjorden.
Snøen blir først dumpet i anlegget. Deretter blir den blandet med sjøvann. Varmen i sjøvannet gjør at snøen smelter.
– Etter det renser vi vannet før det havner i fjorden, sier Kevin.
Det er syv kilo grus og tre kilo slam i hver kubikkmeter med snø. Disse stoffene blir skilt ut før vannet havner i fjorden. Grus og slam blir kjørt til et eget mottak vest for Drammen.
Må gå i hele januar
Terje er 50 meter lang, 26,5 meter bred og stikker 3,5 meter under vannflaten. Snøsmelteanlegget ble lagt til kai for første gang i desember 2011.
Prosjektleder Kevin kan fortelle at Terje har døgndrift, men ikke i helgene. Og akkurat nå er det stort behov for at den er så aktiv som det går an.
– Med den snøen som har kommet nå, må smelteanlegget gå i hele januar, sier Kevin.
Dette prosjektet har åpenbart blitt gjennomført uten pes og svære skriverier i pressen... godt at noe kan kjøres uten at det skal kritiseres og sables ned hver eneste gang.
Jammen. Jammen…. Nå kan jeg ikke lengre ta sparkesykkel til legevakten!!! Nord for Sinsenkrysset- mye rare folk der- hvordan kommer man seg dit da??? Må sikkert ha TO busser og vente på Skumle Carl Berner… uffamei , dette blir ille. Tenker på den dagen jeg kunne rusle på bens hjem fra Ullevål etter et hjerteinfarkt , nå blir jeg vel dau før jeg kommer meg til Aker .. Hvor blir det av fakkeltogene ???
Et unntak i formuesskatten skaper ikke en eneste ny oppstartsbedrift. Eller stopper en investering. Eller gjør livet vanskelig som gründer, skriver seriegründer Bent Erik Skaug i Domos.
Jeg er nok uenig. Formueskatten gjør det f.eks. enda vanskeligere å lykkes som grunder i Norge. Som Johan Andresen Jr sa i et intervju nylig: Hvis du ikke har cashflow til å betale formueskatten, så…. og ingen vil betale formueskatt med lånte penger.
Man kan forstå det sånn hvis man leser oslopressen. Tipper det hadde blitt oppstyr om man la akuttenheten i Oslo til Rogaland (avstander). Og samtidig hatt dagens snøkaos som normalen - ingen fly lander heller. Legg til en tre fire broer som er stengt ved sterk vind.
Ikke et ord fra det sentrale aviskommentariatet at norske statsborgere, og ikke minst skattebetalere, har krav på et anstendig helsetibud. Det er politikernes fordømte ansvar. Og om de ikke klarer å skaffe fagfolk (meg bekjent er det tilstrekkelig med fagfolk på akutten) så er det også de samme politikernes fordømte ansvar. De har ansvar for helse- og utdanningspolitikk. Siden dette ikke angår verdens navle, bare 25 000 fastboende (i Lofoten alene) og 1 million årlig tilreisende (som kan og blir akkutt syke), så er slikt ikke så viktig....
De fleste "journalister" i gryta ser tydeligvis så dårlig at det knapt rekker utafor Ring 3.. Forstå er det enda verre med, men katastrofeoverskrifter det er de gode på...